Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Ribe (četvrti deo)

Ako pogledamo kako izgleda sama heterogenost ovog znaka videćemo da je prvi dekanat vezan za Saturna, tako da ovde imamo najhladnije vode Riba. Ovaj deo će najviše govoriti o natusovoj karmi i o polju onih dubina koje nekada mogu biti veoma psihički teške, sve u zavisnosti od toga kakvo je stanje između Saturna i Jupitera, Neptuna i Hirona. Ako je Saturn loše postavljen a imamo neku planetu u ovom delu, ovo je psihološki teško stanje i može čoveka u zavisnosti od ostalih faktora dovesti u stanje da može da bude jako izolovan, usamljen i imati naglašene strahove. Da bi osoba sa ovim delom bila stabilna, postoji jaka potreba da se stvori nešto što je pouzdano u ovom krajnje nestabilnom znaku. Jedina stvar koju čovek ovde sa tim može da uradi je da ispravlja, da leči, da čisti, da popravlja, zato što ovaj prvi dekanat najviše govori o karmi koju čovek negde nosi. Ako ovde postoji dobra priča Saturna, tada on ima važnu ulogu nekog stuba, nekog nosača sudbine i nastavlja ono što je nekad radio. Međutim, ovo najviše govori o priči lekara ili da čovek nešto isceljuje i kao da traži od natusa da se u nečemu žrtvuje, jer se takva sećanja ovde lako nakupljuju i ono stanje u kojem će da izgubi nešto, upravo će biti ono koje će ga osloboditi od tereta koji u sebi nosi. Ovaj deo može da bude težak i čovek ovde treba nešto da popravi ili da nekome nešto učini.

Drugi dekanat od 10. do 20. stepena je Jupiterov dekanat i u osnovi je najudobniji deo Riba, jer je Jupiter u sedištu u ovom znaku. Ovde imamo najčistiji deo od Riba uz potencijalnu najbolju mogućnost da osoba ostvari jupiterovske snove, da ostvari velike stvari u svom životu. Ovo daje mogućnost dalekih putovanja i ovde je sve zasnovano na činjenici da osoba veruje da može da ostvari svoje snove i ovaj deo daje najviše priču o svrsi koju osoba ima. U ovom delu stoji ono što osoba može i što treba da uradi i to je deo koji čoveku daje nešto i u principu je dobar kanal.

Treći dekanat je pod uticajem Marsa i ako je loše postavljen ima tendenciju da bude agresivan, ali on ima najviše erotičnog u sebi. Ovaj deo je vezan za deo svih strastvenih dešavanja, svih tajnih ljubavi, svih stvari koje su negde skrivene.

Prva pentada je Merkurova u Saturnovom dekanatu i već nam je jasno da je ovo relativno psihološki teži deo čoveka, naročito ako su Saturn i Merkur u lošem aspektu. Tada će čovek imati depresije, brige, postojaće ogovaranja, postojaće mogućnost da neko ukrade automobil, postoje prevare i krađe. Sve to se dešava ako čovek tu nema energiju, ili ako je ovde uhvaćena energija koja čoveka vuče na dole, posebno ako nema sposobnost da se lako uzdigne iznad toga. Ako ovo ipak daje dobru energiju, onda tu imamo metafizičare, ljude koji će otkriti, spustiti i praktično dokazati neke stvari koje su dugo bile tajne, ovde su i sjajni hemičari i sl. 

Precesija ekvinocija 2018. godine prelazi upravo u ovu pentadu i od 2018. do 2378. godine dok ne uđemo u eru Vodolije biće u ovoj pentadi. Na kolektivnom nivou ona nam može govoriti o ulasku u svet nauke na način da se istražuju metafizička polja i da će se u tih 360 godina mnogo napredovati u istraživanju svega onoga što je bilo nepoznato. Ovde Saturn može da da stabilnu nauku i stabilnu osnovu za dalja istraživanja. Ako pogledamo kada je precesija ušla u ovaj dekanat, to je bilo 1658. godine, otprilike sa razvojem moderne nauke koju je ovde dao Saturn, ali ova druga pentada je pod uticajem Meseca i mi se još uvek nalazimo u njoj, pa je ovo period u kojem još uvek imamo rešavanje mnogih nacionalnih pitanja i odnosa nacija država - što je Mesec Saturn. Ovde je mnogo toga na emotivnom nivou i čovek može da bude i depresivan, ali je svrha bila uspostavljanje Saturna kao nekog pouzdanog, naučnog modela shvatanja. Mi ćemo svakako uskoro preći u jednu novu fazu koja će više biti okrenuta ka novom i više će ličiti na eru Vodolije koja će doći iza toga. 

Ako imamo neku planetu u drugom dekanatu od 5. do 10. stepena Riba, ona je pod uticajem Meseca i Saturna i ovde sumnjamo da postoji neki odnos Meseca i Saturna, ili Meseca i Neptuna, ili Meseca i Jupitera. Moramo pogledati šta je u pitanju i u zavisnosti od toga kako je postavljeno, ovo može biti mesto koje je depresivno i koje daje osećaj napuštenosti, izgubljenosti, kao da osoba ne živi u svom svetu, mogu biti izraženi i strahovi. Ovo je hladan deo ovog vodenog sveta i za osobu je ovde najbolje i najvažnije da kroz sebe čisti neke stvari koje su ostale u okviru porodice i genetike, nekih sećanja koja su teška. Osoba može imati nestabilnu psihu uzrokovanu porodicom, ili zbog porodice ili nečega što je povezano sa njima. Ovde može postojati teškoća da se izraze osećanja, zato što osećanja mogu da nalete na prirodu Saturna koji je težak itd. Jako je važno biti sa ovim delom pažljiv, jer ako ovde uspemo da stvari fino pročistimo, otvorićemo sebi jedan bitan kanal koji će osloboditi dušu od nekog duga, napetosti ili problema. Ovde takođe možemo govoriti i o nekom ostavljanju, odlasku i sl., sve u zavisnosti od slike ostalih delova.

Treća pentada je od 10. do 15. stepena Riba i njome vlada Saturn u Jupiterovom dekanatu. Ovo je neuporedivo ozbiljnija pentada i daje sliku starije i ozbiljne osobe, fakultetski obrazovane ili sveštenika, ili neko ko će imati vezu sa tradicijom. Ovo svakako nastoji da stvori sistem od svih stvari koje su postavljene kao vera ili tradicija, tu vidimo i posao u inostranstvu, život u nekim krajevima koji mogu biti hladni i sl. Ovo je Jupiterov dekanat i Jupiterov znak, što obećava da će osoba pre da uspe nego da ne uspe, naravno sve u zavisnosti od toga da li je Saturn težak ili nije, da li opterećuje Jupitera ili ne. Ovde sudbina osobe može da bude da u vremenu mnogo postigne i doživi uspeh kroz profesiju, obrazovanje, inostranstvo ili da živi prilično ograničeno. U ovoj pentadi je mesto pada Merkura na 13. stepenu i zbog toga može čoveku dati mogućnost da u jednom trenutku uspe i da u sledećem trenutku padne.

Četvrta pentada od 15. do 20. stepena Riba je možda najbolji deo u ovom znaku, jer je Jupiter vladar pentade, dekanata i znaka. Ako ovde imamo srećnu postavku, ovo daje onaj najsrećniji deo od Riba i planeta koja se ovde nalazi je veoma dobar kanal. Ona je obrazovana, ali i više od toga, ona ima mogućnost da svoju životnu priču ostvari u inostranstvu ili generalno u celom svetu. Ako je Jupiter aflikovan, ovde neće biti neke negativne teške stvari, ali postojaće propuštene prilike koje osoba ne može da ostvari.

Peta pentada od 20. do 25. stepena Riba je Marsova pentada, u Marsovom dekanatu i Jupiterovom ili Neptunovom znaku, pa ćemo ovde videti naglašene strasti, ali i mnogo ljutnje, svađe i ljubomore, borbe, afere. Ovde postoji opasnost da se upravo zbog takvih tajnih ljubavi ulazi u razne vrste problema, ovde su Ribe strastvene i izuzetno impulsivne. U zavisnosti od ostalih stvari, ovde možemo govoriti i o mogućim akcijama, otrovima, naglosti, borbi, ovde postoji opasnost da neko čini loše stvari, ali tu svakako ima jako mnogo energije. Ako osoba ima srećno postavljenu priču Marsa, to može da opiše dobre hirurge, osobe koje imaju neke specijalne magijske inklinacije, jer ovo daje potrebu da se deluje energijom iz nevidljivog sveta.

Šesta pentada je ona u kojoj je egzaltirana Venera i to je pentada Sunca u Marsovom dekanatu, pa ćemo ovde imati sve one koji bi mogli da dostignu neki san. Ovde može biti ostvarenje ideala u nekoj lepoti ili u mogućnosti da se kreira i da se stvori taj san. Ovo je Sunčeva pentada i ona je vedra, vesela i ima jednu svoju energiju borbe, sukoba, strasti i ovo može biti slika ljubavi koje uopšte ne pitaju za moralnost, ovde se ljubav može dogoditi sa oženjenim ili udatim osobama i sl. Ova poslednja pentada je vezana za Italiju, jer ovo je mesto gde je egzaltirana Venera i gde ima najviše umetnosti, vere i svega, uopšte onog što iz mašte može da se stvori. Ostvarivati maštu, ostvarivati san, biti u nečemu najbolji, najlepši, naj, naj, naj, to je ono što ova pentada traži i to je krajnji cilj svega.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD