Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venerina poruka

Vreme u kojem se nalazimo je zanimljivo po mnogo čemu i svako može primetiti na šta ga ono proziva. Ono što je svima zajedničko, jeste poziv Venere da izbalansiramo i pomirimo suprotnosti u sebi, koje se uvek ogledaju u jednom, ličnom odnosu.

Venera je u Vagi, gde ima poseban zadatak, podsećajući nas na lepotu koja se manifestuje kroz drugu osobu jer je to znak odnosa. Vaga je znak zrelosti i apsolutnog kvaliteta, kao i konačnog cilja svakog od nas. Svi želimo postići apsolut i upravo smo sada prozvani, jer je Venera došla do 15° Vage. Do mesta koje je posebno u čitavom Zodijaku i koje govori o moći odnosa. Može se reći, najsuptilnije i najmoćnije mesto na kojem se spajaju suprotnosti koje su u nama i od kojih smo nastali. Ova specijalna tačka vodi nas do konačnog oslobođenja jer iz nje vidimo jednako obe strane, a kada ih tako vidimo, to znači da smo sve u svom životu posložili da bude baš onako kako treba po našoj meri, istini i pravdi. Sa ovog mesta, mi smo u balansu i ravnoteži sa onim što je u nama, a tako i oko nas. Zbog toga je ovo mesto oslobođenja i ono koje poziva našu pravu prirodu da se probudi. Naša stvarna priroda je slobodna jer smo ovde odvojeni od svih emotivnih iskustava i više se ne poistovećujemo sa svojim emocijama. Upravo sa ovog mesta, sa 15° Vage, mi smo u stanju da dotaknemo našu unutrašnju prirodu koja nam otvara velika vrata života sa svim mogućnostima izbora, u odnosu na samo jedan koji poznajemo, koji je obojen emocijama, a mi smo poverovali da samo taj jedan postoji.

Na početku je rečeno kako se balans i ravnoteža ogledaju uvek u jednom najličnijem odnosu. Sada nas Venera poziva da rešimo taj odnos, uvek jedan ključan za naše razvezivanje ili oslobođenje od one emocije za koju smo ostali zakačeni, a koja nam dalje kreira život u najvećoj meri. 

Venera je u opoziciji sa Marsom, ali ovo svakako nije običan negativan aspekt ove dve planete i ne zaslužuju da se posmatraju i tumače na površini. Obe planete su snažne, u svojim znacima i posmatraju se sa svojih kraljevskih pozicija. Reklo bi se da svako od njih zastupa svoju priču, svoj identitet, svoja htenja i načela. Što je zanimljivo, svako je u pravu, ako gledamo na površini, iz perspektive jednog ili drugog. Baš ovaj pogled govori nam o osnovnom muškom i ženskom principu. Zbog toga što svako zastupa svoja načela, nastaju svi mogući sukobi u odnosima, a tako i naše razdvojenosti postaju veće. Ipak odatle je nastalo uverenje da se suprotnosti privlače, ali šta je dalje od toga potrebno napraviti? Mars i Venera su već toliko različiti u svojim znacima, kroz Ovna i Vagu, a opozicija među njima, dodatno potvrđuje njihovo razdvajanje. Ako znamo da je Venera faktor spajanja i ona koja povezuje dvoje ljudi, dve različite stvari, onda je ona ključ u rešavanju ovog aspekta, tj. ovog vremena. Kakvo je to vreme? Ono koje će nam predočiti sećanje osnovne različitosti koje se manifestuju u našem odnosu. Ovo je sećanje koje se proziva u energiji koja navire i zove nas da je prepoznamo i okrenemo u drugom smeru.

Horoskop susreta Marsa i Venere nam potvrđuje da se radi o odnosu, sećanju iz nekih prošlih vremena, jer se nalaze u 6. i 12. kući, čiji su vladari, u uklještenim znacima. Jasna je slika da je u pitanju emotivni odnos iz prošlih života i to vrlo karmički odnos. Svi karmički odnosi, danas se ponavljaju iz potrebe da budu zaokruženi, da prihvatimo drugu stranu kao naš deo, našu osobinu, jer smo mogli i uvek se možemo naći na mestu onog drugog. To nam potvrđuje ova karta, jer su Mars i Venera ponovo vladari kuća odnosa. Po navici, mi lako odbacimo tu drugu osobu ili osobinu, jer je posmatramo samo iz jednog ugla, što stvori opoziciju, a našu energiju spusti i veže emociju za taj osećaj koji smo doživeli, koji mora biti povreda, ljutnja, bes, ljubomora. Na kraju se baš oko te emocije kreiraju svi putevi i odnosi u životu. Kada se vratimo na to mesto, a sada je vreme baš za to, gde je potrebno da unesemo balans – mi se oslobađamo. Za to je zaslužna Venera, jer nas je ona dovela sa željom da to ispunimo. Mera ostvarenja želje i mera ispravnosti, na kraju se kao u ogledalu, vidi u balansiranim odnosima i osećaju sreće i ispunjenosti. Da bi Venera ovo mogla da nam ispuni, potrebno je da fino sarađuje sa Marsom. Poziv na aktiviranje saradnje dešava se upravo u ovom vremenu, kada se Venera i Mars nalaze na svojim posebnim pozicijama. Dodatno, Mars je retrogradan, a možemo se setiti da je pre njega Venera takođe bila retrogradna, što je na neki način najavilo potrebu ovog susreta. Njihova retrogradnost jedna za drugom, poziva nas na rešavanje tih davnih odnosa, emocija i energija koje danas vibriraju u nama. Oni se od pamtiveka igraju zajedno u raznim ulogama i jedno drugom su potrebni kao naše jednake polovine, koje samo žele da se spoje u zaokruženu celinu. Baš ova Venera na 15° Vage ima najveću mogućnost da spoji ova dva sveta. Naravno, u pitanju je vrlo fin energetski rad.Venera zna da ne može biti srećna, a energetski slaba. Za to joj upravo garantuje Mars. Zato je potrebno da baš ona ovlada energijom, da uđe u svoju opozitnu stranu, na stranu Marsa. Rad sa energijom je uvek rad sa našim telom, što znači da nam nije potrebna druga osoba da bi rešili zaostale nesuglasice, jer su sve zabeležene u nama samima.

Horoskop trenutka nam to potvrđuje jer se Venera nalazi u 6. kući koja se danas odnosi na na naše telo, tj. na naše zdravlje. To je posledinačna kuća naših prošloživotnih odnosa jer znamo da sve zaostale, vezane emocije danas uzrokuju problematično zdravlje tj. fiziologiju. Ovo stvara jedinstvenu formulu, koliko nam je telo snažno – toliko smo ispravni ili toliko smo balansirali bolnu emociju iz prošlih odnosa. Venera iz Vage ima svoj način jačanja energije ili svog muškog principa. Taj način se ogleda u akciji koja se izvodi iz potpunog mira i tišine. Ta akcija će uvek imati vremena i zagarantovani uspeh koji će biti stabilan, koji će imati trajanje u vemenu, a preduslov za tu akciju je naravno, potpuni odmor u telu. Na ovaj način se Venerine emocije dovode u red i sklad, stvaraju stabilnost i beleže se u svim narednim vremenima. Kada su emocije stabilne, Venera je srećna. To znači da je preuzela odgovornost koja je inače samo njena, a to je da jednako voli i bude voljena. Ovim je ona ušla u suprotnu tačku od sebe i otkupila emotivna iskustva koja je imala u prošlosti sa Marsom. Od njega ne možemo očekivati da uđe u suprotnu stranu, jer to nije njegov način i osobina. On je uvek glasan i bučan, jer misli da nema vremena i na neki način ga se i plaši. Iz njegovog ugla, ima ciljeve koje mora ispuniti sada i odmah, a vreme mu ponestaje, pa je za Veneru i pomalo grub. Kada Venera ostvari ovaj model sa sobom, Mars će biti privučen time jer je to prirodan tok. Mars uvek biva privučen Venerom i zato je na njoj odgovornost da bude celovita i stabilna. Kada ona ovlada sa oba principa, on može biti samo oplemenjen njenim osobinama. Setimo se samo da se oni privlače i odbacuju naizmenično samo zato što im nedostaju ovi kvaliteti, ali to vide jedno kod drugog. Kako je u pitanju samo energija, ona se danas vidi kroz jaku privlačnost, a takav odnos poziva nas na samo jedan zadatak - da unutar nas, unutar naše Venere povežemo različite osobine. Kada ovo postigne, Venera više neće očekivati od Marsa da ih nadomesti i ispuni, kao i obrnuto. Sa ovim očekivanjima, razočarenje je neminovno, a odatle sve druge emocije koje nas ostavljaju u istom predvidivom krugu dešavanja.

Sakrivena poruka Venere i Marsa bila bi da zapravo oboje žele da je energetski Venera uvek snažna i stabilna, što stvara trajanje u vremenu, zato što je ona mnogo bliža tom znanju, nego Mars. Tada je ona izgradila sebe, a tako i odnos između njih dvoje. Njen zadatak je da razvija i neguje ovu energiju što će joj garantovati sposobnost privlačenja, ostvarenje želja, inspiraciju svega što je okružuje da se dešava samo na način lakoće i sreće.

Na kraju, ne zaboravimo da je Venera ona koja privlači i inspiriše Marsa!

U zahvalnost svojoj Veneri na 15° Vage

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD