Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09.11. do 16.11.2020.

Bila je to nedelja nakon Noći veštica i punog Meseca u konjunkciji sa Uranom 31. oktobra. I kao što bi se moglo očekivati pod naglašenim punim Mesecom i Uranom, sve se iznenada i neočekivano preokrenulo. Iznenadne promene u psihologiji investitora prikazane su promenom pravca Merkura u utorak, 3. novembra, kada je Mesec ušao u znak Blizanci, Merkurov vladajući znak, baš u vreme američkih predsedničkih izbora. Još jednom su anketne agencije promašile (ali su geokosmičke analize bile tačne) jer nije bilo „plavog talasa“, a demokratski kandidat Džo Bajden nije pobedio dvocifrenom razlikom. Zapravo, u vreme dok pišem ovaj tekst, niko zvanično nije proglašen pobednikom, tačno u skladu sa našom prognozom da pobednik neće biti poznat pre 6. novembra, a možda ne pre nego što Mars 14. novembra krene direktno. Što smo bliže Saturnovom kvadratu sa Uranom 17. februara, sumnje u integritet ili tačnost izbornih rezultata mogu potrajati do tada. Stabilnost i osećaj sigurnosti i nacionalnog ponosa u državi, njenom rukovodstvu i sugrađanima možda će još nekoliko nedelja biti veoma nejasni. Nova iznenađenja slede u narednih par nedelja.

Svetski indeksi akcija naglo su porasli prošle sedmice, nakon višenedeljne rasprodaje završene prethodnog petka, 30. oktobra. Bitcoin je imao izvanrednu nedelju, testirajući u petak nivo od $16.000 koji nije zabeležen od decembra 2017. do januara 2018. Zlato i srebro su takođe zabeležili snažan uspon. 

Hronološki gledano bila je to nedelja koja je reflektovala simboliku konjunkcije punog Meseca i Urana sa Merkurom koji menja pravac u direktan hod. Međutim, planetarne kombinacije za sledeću nedelju su potencijalno jednako značajne. Ništa još nije gotovo. Nerealno i dalje dominira nad realnim koji smo nekada poznavali. Može se samo zamisliti nivo nerealnog koje mora trenutno prolaziti kroz glavu predsednika Trampa kada tranzitni Neptun (izazovan osećaj realnosti) ide u T-kvadrat sa njegovom opozicijom Sunca i Meseca (osnovna vera u sebe, nečiji identitet). Ovo bi moglo biti vreme transcendencije ili potpuno raskidanje veze između onoga u šta veruje i onoga što je stvarno. Otuda je možda za mnoge ljude nerealno vreme, ali za predsednika i njegove najvatrenije pristalice izuzetno nerealno vreme ako se trend glasanja nastavi u Bajdenovu korist. Verovatno je iz drugih razloga prilično nerealno i za Džo Bajdena. O tome ćemo razgovarati u budućim tekstovima ako on zaista bude proglašen pobednikom na izborima 2020.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Izgleda da su prošlonedeljne astrološke analize prevazišle studije ciklusa. Prikazane astrološke korelacije ukazivale su na pobedu Bajdena. To podržava sinodički ciklus Jupitera i Saturna od 21. decembra 2020. i kvadrat Saturna i Urana od februara do decembra 2021. Svaki od njih imao je jasnu vezu sa porazom aktuelne stranke u Beloj kući. Studije ciklusa koje sam naveo ukazivale su na Trampovu pobedu. Konačno brojanje glasova nije potpuno u trenutku pisanja ovog teksta, ali Bajden je bliži cilju nego predsednik.

Dakle, ako dvadesetogodišnji ciklus Jupitera i Saturna, koji je ovog puta poznat i kao ciklus „velike mutacije“, jer pravi 200-godišnju tranziciju iz zemljanog elementa u vazdušni element, predstavlja „novu Airu“ (novu vezdušnu eru, prim.prev.), šta možemo očekivati tokom narednih 200 godina, a posebno u narednih 20 godina? Da li će početak nove serije u vazdušnom elementu više ujediniti SAD, svet, od serije konjunkcija u zemljanom elementu? To je ideja ili bar deo mogućnosti na koje ukazuje ovaj ogromni kosmički pomak. Ali pomak nije uvek očigledan na samom početku. Može proći 5-10 godina dok se promena ne uoči. Ovo je tema koju ćemo detaljnije obraditi u knjizi Prognoza 2021, koja će izaći za nešto više od mesec dana.

U međuvremenu, imamo još jednu kosmičku aktivnost koja se sprema u narednih nekoliko dana. Između 9. i 19. novembra, Venera će biti u opoziciji sa Marsom, a obe planete će formirati kardinalni T-kvadrat ka stelijumu u Jarcu gde su Pluton, Jupiter i Saturn. Usred ovog kardinalnog T-kvadrata, Jupiter će takođe napraviti treći i poslednji kontakt sa Plutonom 12. novembra, dok Mars završava dvomesečni retrogradni ciklus 13. - 14. novembra. Ova poslednja dva potpisa su izuzetno moćna. Konjunkcija Jupitera i Plutona od 12. novembra ima 88% istorijske korelacije sa primarnim ciklusima u roku od 11 trgovinskih dana. Direktan Mars od 13. do 14. novembra ima 75% korelacije sa istim u roku od 11 trgovinskih dana. Oba su moćni aspekti preokreta prvog nivoa. Najniži nivo svetskih berzanskih indeksa od 29. do 30. oktobra bio je unutar ovih 11 trgovinskih dana. Ali s obzirom da je ove nedelje sredina ovog napetog vremenskog perioda i indeksi (Bitcoin, valute i metali) naglo rastu, ne isključujemo mogućnost još jednog oštrog preokreta.

Za sada, pažnja kolektiva usmerena je na okončanje američkih predsedničkih izbora 2020. godine i šta to znači u okviru kosmičkog pomaka "Nove Aire". Hvala MMA analitičarki tržišta Kat Povel na toj frazi.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD