Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02.11. do 09.11.2020.

Američka ekonomija rasla je u trećem kvartalu rekordnim tempom – rast na nivou godišnje stope od 33,1% - nadoknadio je 2/3 izgubljenog tokom pandemije koronavirusa. - Harriet Torri, Wall Street Journal, 30. oktobar 2020.

Uprkos višim pokazateljima BDP-a od očekivanih, svetski indeksi akcija i dalje su padali prošle nedelje, uglavnom zbog rekordnog broja novih slučajeva COVID-19 zabeleženih u SAD-u i širom sveta. Zajedno sa ovim alarmantnim porastom novih slučajeva, mnoge nacije počinju da nameću nove mere izolacije. To će naneti štetu poslovnoj klimi, zbog čega tržišta padaju. Nadam se, međutim, da će životi biti spašeni dovodeći do novog snažnog ekonomskog oporavka kada se završi ovaj drugi (ili je treći?) talas.

Retrogradni hod Merkura takođe se završava sledeće nedelje, 3. novembra, i na sreću, završiće se i izborna trka u Americi, mada pobednika možda nećemo znati danima ili nedeljama nakon toga. Na kraju ovonedeljne kolumne razmotriću povezanost ovih izbora sa proteklim geokosmičkim ciklusima koji su sada aktuelni. 

Pad na nekim svetskim tržištima akcija bio je prilično dramatičan. Takođe, uklapa se u naše tumačenje geokosmičke slike. Od početka septembra upozoravamo čitaoce (i pretplatnike) da je moguć početak najstrmijeg i najdužeg pada tržišta od onog uzrokovanog pandemijskom panikom krajem marta. Krajem marta, Mars je bio u konjunkciji sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom od 20. do 31. marta. To je nesporno najmoćnija geokosmička slika godine. Ovogodišnji najniži nivo većine glavnih svetskih berzanskih indeksa bio je između 16. i 26. marta, dok su američka tržišta udarila o dno 23. marta, u okvirima MMA-ovog CDR sa tri zvezdice (kritični datum preokreta). Još jedan MMA CRD sa tri zvezdice bio je prisutan 4. septembra, što se poklopilo sa maksimumima nakon pada mnogih globalnih indeksa. 

Zlato i srebro su izgubili na vrednosti prošle nedelju, kao i sredinom marta. Prošlonedeljni najveći gubitnik je sirova nafta, koja je pala na najnižu cenu od 15. juna. Najbolje je prošao Bitcoin, koji je poleteo na $13.863, što je praktično dostignuta vrednost iz 2019. godine od $13.895 od 26. juna.

Merkur, Varalica, završava retrogradni ciklus u utorak, 3. novembra. Ali Mars će nastaviti retrogradno kretanje do 13. do 14. novembra. Biće zanimljivo videti da li se jedan od ovih perioda poklapa sa okončanjem ovog trenutnog pada tržišta. Mars koji se okreće direktno 13. i 14. novembra je zanimljiv, jer se dešava samo 1-2 dana nakon treće i poslednje konjunkcije Jupitera i Plutona, i usred kardinalnog T-kvadrata Venere sa Marsom i stelijumom u Jarcu koga i dalje čine Jupiter, Pluton i Saturn, između 9. i 19. novembra. Nije iznenađujuće (iako jeste deprimirajuće) što se beleži rekordni porast novih slučajeva COVID-19 dok se približavmo poslednjoj konjunkciji Jupitera i Plutona. Ako se osvrnemo na istoriju konjunkcija Jupitera i Plutona, pronalazimo da je često dolazilo do brojnih žrtava na nivou svetske populacije. Jupiter vlada „mnoštvom“ (obilje, preterivanje), a Pluton je jedan od planetarnih vladara smrti ili pretnji životu. Dobra vest je da se ovaj aspekt, koji je prvi kontakt započeo krajem marta početkom aprila, bliži kraju. Takođe, nadamo se da će se tako i pretnja po živote povezana sa ovim virusom uskoro okončati, između decembra i marta. Možda je to zbog konačne najave vakcine ili šire primene medicinskih tretmana.

PREDSEDNIČKI IZBORI U AMERICI

Najnovije ankete organizacije Real Clear Politics pokazuju da Bajden i dalje vodi ispred Trampa za 7,8%, smanjujući prednost od 7,9% prošle nedelje. Međutim, Rasmusenov anketa koju pomno pratim veoma varira. Pokazuje da je Tramp prošle srede zapravo prešao Bajdena za 2% nakon što je prethodne dve sedmice Bajden vodio sa 2-3%. Ali između 27. i 29. oktobra, Bajdenovo vođstvo je skočilo i do 3% u odnosu na Trampa. To se uklapa u temu punog Meseca u konjunkciji sa Uranom ovog vikenda i Merkura koji menja pravac na dan izbora, sa Mesecom u Blizancima (kojim vlada Merkur) takođe na dan izbora.

Od sada do utorka sve u vezi izbora će biti veoma nestabilno. Budući da je Merkur stacioniran tokom cele nedelje i u kvadratu sa Saturnom (31. oktobra - 6. Novembra), a Saturn predstavlja kašnjenja, možda nećemo saznati rezultate ove nedelje. Moguće je da se preliminarni rezultati od utorka-srede čak preokrenu do sledeće subote, 6. novembra. Štaviše, moguće je i da rezultati ne budu konačni sve dok Mars ne postane direktan 14. novembra. Postoji jedan aspekt koji ukazuje da rezultati možda ne budu finalni do februara 2021. godine, što bi stvorilo ogromne probleme, jer je predviđeno da se inaguracija održi u podne 20. januara 2021. Kada je Mars u konjunkciji sa Uranom 20. januara, to bi moglo ukazivati na masovne proteste, čak i nerede, kada građani izražavaju svoje nezadovoljstvo rezultatima. Izbori verovatno neće proći glatko tokom i nakon glasanja. Međutim, ingresi za Vašington D. C. na proleće ukazuju na promenu nabolje. SAD i svet su na putu da tokom leta žive bolje. O tome opširno raspravljamo u knjizi Prognoza 2021. 

Sledi niz faktora - podataka - koji se odnose na ovogodišnje izbore. 

Prvo ćemo pregledati povezanost ciklusa sa predsedničkim izborima. Postoji 16-godišnji republikanski i 16-godišnji demokratski izborni ciklus. Od 1904. godine, republikanci su samo jednom izgubili tokom tog ciklusa od 16 godina. Poslednji put 2016. Isto tako, demokrate su pobeđivali na svakih 16 godina sa jednim izuzetkom počev od 1912. Poslednji je bio Barak Obama 2008. To je važilo u 13 od 15 slučajeva, ili 85,7%. Prema ovim pokazateljima, demokrate dolaze na red 2024. godine.

Ali šta se događa na izborima nakon 16-godišnjeg ciklusa svake stranke? Da li aktuelni predsednik pobeđuje ako se ponovo kandiduje? Da li njegova stranka pobeđuje ako se ne kandiduje? Rezultati su isti. U 13 od 15 slučajeva aktuelna stranka je pobedila. Jedini put kada aktuelni predsednik nije pobedio bilo je 1932. godine kada je Herberta Huvera (republikanca) pobedio Franklin D. Ruzvelt, i 1980. godine kada je tadašnjeg predsednika Džimi Kartera pobedio njegov republikanski protivnik Ronald Regan. U oba slučaja, aktuelni predsednik je izgubio zbog loših ekonomskih rezultata. Na osnovu ovih pokazatelja, pobeda se smeši Donaldu Trampu (stopa 85,7%), posebno ako glasači registruju da ekonomija dobro napreduje pod njegovim vođstvom.

Pogledajmo sada geokosmičku povezanost sa rezultatima američkih predsedničkih izbora. Konjunkcija Jupitera i Saturna događa se svakih 20 godina i obično blizu izbora. Ponoviće se 21. decembra 2020. godine, što je tačno između dana izbora i inauguracije. Na koji način je ovo povezano sa izbornim rezultatima u Americi od prvih izbora 1800.? Od 1800. godine bilo je 11 izbornih ciklusa u vreme konjunkcije Jupitera i Saturna. U 8 od tih 11 slučajeva, predsednik ili njegova stranka nisu ponovo izabrani (72,7%). U ostala tri slučaja dogodilo se nešto čudno. Na izborima 1820. nije bilo opozicione stranke (kandidovao se samo jedan kandidat). Drugom prilikom Ruzveltu je dozvoljeno da se kandiduje treći put (1940), što se nikada ranije nije dogodilo. U sedam od poslednjih 9 slučajeva, izabrani predsednik nije preživeo svoj drugi mandat. Izborni period u vreme Jupiter Saturn konjunkcije nagoveštava neku neobičnost za pobednika, čime  kandidati za potpredsednike 2020. dobijaju na značaju.

Tokom ove konjunkcije Jupitera i Saturna dolazi do promene elementa. Odnosno, Jupiter i Saturn će promeniti element u kome se sastaju tako da iz zemljanog elementa prelaze u vazdušni 2020. Promena element desila se 2000. i 1980. godine, a pre toga 1800., 1820. i 1840. godine. Samo jednom prilikom od nabrojanih je aktuelni predsednik sa njegovom strankom bio ponovo izabran. Ali to je bilo 1820. godine, kada nije ni postojala opoziciona stranka na izborima. Dakle, konjunkcija Jupitera i Saturna, posebno kada menja element, favorizuje pobedu Bajdena, a sadašnjem predsedniku Donaldu Trampu gubitak funkcije.

Postoji i veza Saturna i Urana koji se spajaju na svakih 45 godina. Otprilike svakih 11 godina (zapravo 10-12 godina) oni formiraju napeti aspekt. U 13 slučajeva, teški aspekt Saturna i Urana bio je u „orbisu“ oko izbora, kao što će biti i ovog puta (Saturn i Uran su u opadajućem kvadratu počev od februara 2021.). U 11 od tih 13 slučajeva (84,6%), aktuelna stranka je izgubila na izborima. U sva tri slučaja opadajućeg kvadrata (kakav je i ovaj), trenutni predsednik je izgubio. Ovaj aspekt favorizuje pobedu demokrata. 

Po mom mišljenju, ovo su najrelevantnije kvantitativne analize ili korelacije u vezi sa ovim izborima osvrćući se na prošle geokosmičke cikluse. Nažalost, oni se međusobno ne poklapaju. Studija ciklusa favorizuje republikansku (vladajuću) pobedu, dok geokosmički faktori favorizuju pobedu opozicione stranke i gubitak za vladajuću stranku.

Pa, šta će se ovaj put pokazati kao tačno? Analiza ciklusa ili geokosmike? Šteta je što nemamo kristalnu kuglu jer nije kristalno jasno da li prognozu zasnivamo na kvantitativnim, objektivnim studijama ili na subjektivnim razmišljanjima i tumačenju znakova i simbola. Otprilike polovina ljudi će biti srećna, a druga polovina će biti razočarana, možda čak i ljuta, ostvarenim rezultatom. Ali u oba slučaja, na kraju (do proleća), mislim da će većina ljudi biti zadovljna – izbori su završeni. Do tada, završiće se 2020. godina, godina velikih konjunkcija, izvanredna i izuzetna godina kakvu nikada do sada nismo ranije doživeli. Nije iznenađujuće da izbori koji se završavaju 2020. i kojima otpočinje 2021. takođe budu izvanredni i izuzetni.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD