Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki članci

Astrologija uživo

Moć i snagu astrologije možemo susresti na svakom koraku, naravno ako smo uspešni nebeski čitači, ako nam je astrologija ljubav, ili deo života. Ali najveće ushićenje doživimo u kontaktu sa klijentom, koji svojom životnom pričom potvrdi tu drevnu umetnost i mudrost.

Jednog popodneva sam očekivala, slobodno mogu reći trostruku Devicu ( Sunce, Mesec, ASC) u Devici. Zamišljala sam kako izgleda, razum mi je govorio da su u pitanju čiste devičanske osobine, ali nepogrešiva intuicija, kao i iskustvo, da ću ispred sebe ugledati osobu sa izgledom znaka Riba. Natalna karta mi je bila krajnje zanimljiva, posebno kako je u horoskopu stajao promenjivi T kvadrat na uglovima, koga su činile sledeće planete, Mars na MC-u u Blizancima, Neptun na IC-u u Strelcu i Sunce/Mesec kao žižna tačka na ASC.

Ovo je svakako pokretalo osobu davajući joj ogroman izvor energije intelektualnih znakova. Kako su uključeni i glavni uglovi, neminovnost sudbine je bila naglašena još od ranog detinjstva. Dete razvedenih roditelja,sa osećajem duboke nesvesne krivice, kao i napuštenosti i izneverenosti ( Mars opozicija NeptunMC/IC), a u isto vreme velikog optimizma i želje za životom, koju je svakako pružalo Sunce na ASC. Muški elementi u karti su u sukobu, što je ukazivalo na potrebu za učenjem u ovom životu o muškom principu, posebno kako je natus rođen u ženskom telu. Učenje će se odvijati kroz muške uloge u njenom životu, prvo oca, pa i supruga.

Dugo sam se razmišljala šta je tema ove konsultacije, sasvim nenametljivo mi se odgovor ukazao. Moje oči su bile uprte u retrogradnu Veneru u dvanaestoj kući u Lavu. Pa da šta to nedostaje, Devici, naravno Venera,šta to živi u njenom Suncu na ASC, pa naravno Venera, gde je njen vladar ASC?- Merkur u Venerinom znaku u Venerinoj kući (Vaga,2kuća) .Više se nisam trudila da mislim, potvrde su same bukvalno iskakale ispred mene, a kao višnja na šlagu, bilo je to da je Venera žižna tačka kvadrata sa osom čvorova, kao i da je dispozitor Plutona i J. Čvora. Ovo je neminovnost, što bi rekla Devica, a još pride je i Severni čvor na mom ASC. Našla sam glavnu temu života ove osobe. Za samog astrologa je to vrlo bitna stvar, jer ne mora da luta po šumi podataka, posebno zato jer će sve oblasti života biti prožete tom glavnom temom i činiti da sve ostalo postane manje važno. Ako uspete da rešite problematiku samo te jedne planete odvezaćete Gordijev čvor i učinićete napredak u svim ostalim oblastima života dotičnog natusa.

A sada priča počinje:

Jednim pogledom i stiskom ruke u trenutku upoznavanja, dobijate bezbroj suptilnih podataka, koje vaš um manifestuje u bezbroj misli koje vam u tom trenutku prolaze kroz glavu.Nezna se da li misli prate planete ili planete iniciraju misli. Preda mnom se pojavila devojka onižeg rasta, sva softi, mekanog izgleda, svetlih sanjalačkih očiju i interesantnom frizurom, kosom riđe boje čiji su pramenovi štrčali u vis, a celo njeno biće je zračilo energijom i svetlošću. Pomislih u tom trenutku, ovaj T kvadrat je stvarno moćan , spojio je nespojivo. Koliko različitih energija se istovremeno manifestuje kroz jedno biće.Posle oficijalnog upoznavanja, taman da krenem konsultaciju, prekida me njen Mars na MC-u u Blizancima:’’ Znate ja neznam puno o astrologiji, ali nešto sam pročitala o Mesečevim čvorovima, kao i o Veneri, pa bih želela da mi to malo pojasnite’’.Tada sam čak i ja doživela iznenađenje, kakav sinhronicitet, ogromna intuitivnost, koja je na prvom koraku ušla u moj univerzum. Ko koga ovde skenira, prepoznala mi je koncept iz prve. U trenutku bi mi drago, pade mi kamen sa srca, proradi ego’’bingo nisam pogrešila’’. Ali i duboko poštovanje spram osobe preko puta mene. Tako je konsultacija otpočela, Mars iz Blizanaca poče da priča, ostavi me bez posla i naravno otpoče svoju ljubavnu priču retrogradne Venere iz Lava i dvanaeste kuće u trigonu sa Jupiterom iz Ovna u 8-oj kući.

Početak priče je naličio na bajku dvoje ljudi iz različitih krajeva sveta, različitih mentaliteta, porekla, vere, sreće se na moru na ostrvu, zaljubljuje do besvesti i sklapa brak. Dolaskom u realnost, tj. povratkom kući u zemlju Srbiju, njen suprug Indijac dolazi da živi kod nje (Neptun vl.7 u 4), bajka tada prestaje biti bajka. Ona skida ružičaste naočare i sad umesto svoga Zevsa (Jupitera vl.7) vidi Marsa(dispzitor Jupitera)na MC-u u opoziciji sa Neptunom i kvadratu sa Suncem.Počinje da liči na njenog oca, od koga se još u detinjstvu osetila prevarenom. Tako otkriva da njen partner nije ono zašta se predstavlja, sve je obavijeno velom tajni , kako koju otkriva tako sebe sve više povređuje. Oseća se iskorišćenom i prevarenom, sada počinje da primećuje i druge oblasti života, pa da i novac je u igri . Tako se trogodišnja ljubav rasplinula, kao da nije ni postojala(dispozicija Venere i Jupitera, je u egzaktnom kvadratu).Ostalo je samo sećanje sada već kao na nešto jako davno što se negde zbilo na nekom ostrvu...

 

Uloga astrologa je ovde jako bitna, astrolog ima priliku da osvetli neke bitne detalje koji datiraju iz ranog detinjstva, pa nadalje, kako bi prekinuo obrazac ponavljanja tj. privlačenja određenog profila muškaraca, koje ova devojka priziva u svoj život.Kako je Retro Venera u 12, ovi obrasci se ponavljaju još iz prošlih života.

Da smo nešto pokrenule i klijent i astrolog, dala nam je potvrdu i sama majka priroda na kraju konsultacije, na naš grad se sručila ogromna oluja, koja je sve što je bilo staro u našem okruženju srušila.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD