Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Mitološki kod u astrologiji Iako astrologija predstavlja jedinstvenu kombinaciju mitologije, astronomije i matematike – mitologija svakako čini suštinu njenog bića. Stoga je ovo kurs koji je neophodan za razumevanje principa po kojima se odvija nesvesna dinamika unutar natusa kao i oko njega – što sudbinu čini. Kurs počinje 09. decembra u trajanju od 6 nedelja, a možete ga pohađati u vidu online kursa sa video linkovima i pisanim materijalom ili kao redovan kurs možete pohađati na našem Institutu.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
Astro vodič za 2021. godinu U subotu, 05. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2021. od 19h do 21h. Na ovom predavanju biće predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2021. godinu koji predstavlja praktični vodič za određivanje kvaliteta i osobina svakog dana tokom 2021. godine, planiranje aktivnosti i dobijanje odgovara na postavljena pitanja.
» prikaži celu vest
Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U ponedeljak, 23. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Vodolija (peti deo)

Prva pentada od 0 - 5° Vodolije je pod upravom Meseca i nalazi se u Venerinom dekanatu i Uranovom znaku. Ovaj spoj najviše daje taj ženski princip koji počinje u Vodoliji i najčešće ukazuje na brak, porodicu i razvod. Ovde su sve te stvari zajedno osim ako osoba ne nađe neku vezu sa nekim ko je već ispunio tu simboliku razvoda. Ovde se traži mnogo iskrenosti, a prepreke su izražene u spajanje ponekad sa nekim nemirljivim stvarima i ako osoba uspe da nađe tu osobu koja je iz bilo kog razloga drugačija i koja je za sve druge iznenađenje, ona će možda imati mogućnost da tu simboliku ispuni i živi po tom kodu. Bez te energije koja to drži, ovde imamo sliku raspada porodice, a sve to zavisi od odnosa Meseca i Venere i da li Uran nešto uznemirava. Ovaj deo lako može biti nemiran i najčešća stvar je da se nalazi osoba sa kojom će se ući u brak, imati dete i razvesti se, jer su osobe previše različite. Ovde stoji jak izazov i čovek mora ovde da ima mnogo mira unutar sebe da bi mogao ovo da zaokruži. 

Druga pentada od 5 - 10° Vodolije je Saturnovska u dekanatu Venere i znaku kojim pored Urana i sam upravlja. Ovo može lako biti slika muškarca koji je povezan sa društvenim zbivanjima i koji je uspešan, jer Saturn ima ovde dobro dostojanstvo, osim ako nisu baš oba loše aspektovana. Tada bi to govorilo o sukobu dva klana zbog različitosti i nekih mogućih političkih ili društvenih okolnosti. Ako je to loše postavljeno, to nekada može biti mesto udara sudbine gde se stvari sasvim neočekivano dogode i promene na loš način. Ako je ovo dobro postavljeno, tada daje stabilnost, uspeh u društvu ili političkoj stranci i svime onim čime Vodolija vlada. Ako pričamo o braku, on je ovde stabilniji nego u prvoj pentadi, jer Mesec koji je povezan sa znakom Vodolije nema mnogo stabilnosti. Mesec se ne vezuje za ovaj znak, jer čovek mora da bude jako izvan svega da bi mogao da se oseti mir u ovom znaku, ali Saturn ovde može da uspe ako je ovo dobro dato.

Treća pentada od 10 - 15° Vodolije je pod upravom Jupitera u dekanatu Merkura i znaku Urana i najviše će govoriti o znanju i o svim onim stvarima zbog kojih možemo reći da je to genijalni predstavnik Vodolije. Ovde natusa sve stvari vode ka novim uvidima, otkrićima, obrazovanju, ova pentada govori o nekome ko će biti vrlo napredan i ko će živeti sa mnogo kretanja, mnogo saznanja, mnogo prijateljstava svugde po svetu. Moramo shvatiti da ova pentada ima jednu lucidnu crtu, a to je sam 11° jedanaestog znaka, jer je ovo stepen rizika i stvari koje on ovde mora preuzeti. Ovde je jako bitno kako je sam Uran postavljen, da li je loše aspektovan ili je vladar 11. kuće loše postavljen sa nečim što se nalazi u ovom znaku i da li postoji rizik. Potpuno je izvesno da će osoba ovde imati jednu dozu hrabrosti, ali postoji mogućnost da se ovde pobuni protiv svega, jer to što osoba radi je samo jedan utemeljen put Jupitera, studija i znanja, a ne nečeg specijalnog. Vodolija će to srušiti, ona traži da se probudi i ovo može biti mesto rizika, ali generalno je ovo vrlo dobro mesto koje daje tu jednu specijalnu, lucidnu crtu ljudi koji su spremni da urade nešto drugačije, nešto novo i da u tome budu izuzetni.

Četvrta pentada od 15 - 20° je Marsova pentada i to je svakako vrlo riskantno mesto. Ovo je Merkurov dekanat i Uranov znak i ono što ovde vidimo je mnogo u visini, mnogo u namisli, mnogo sukoba, sve u zavisnosti od toga kako su postavljeni Merkur, Mars i Uran. Merkur i Mars zajedno su jedan brzi Merkur koji je zapravo Uran, to je čovek koji može brzo da misli kao Uran. Ali, ako su posvađani Merkur i Mars, Merkur i Uran ili Mars i Uran, ovo onda naglo dovodi do raskida u odnosima, do svađe sa prijateljima, do problematičnog društva i negativnih događaja. Ali, ako su ove planete dobro postavljene, tu imamo ljude koji brzo misle, koji su brzi u svemu i ta energija ih vodi kroz sve, pri čemu je potrebno da samo imaju dobar mir i stabilnost, jer ovo nije miran deo. Ovo su slike borbe aviona, ratova, pucanja u vazduhu, ovo su reči koje su vrlo negativne i svađe kao eksplozije, koje su potpuno nagle i van svakog očekivanja. To može biti i grom koji se dramatično dešava iz vedra neba i napravi haos i razne stvari ovde mogu biti jako uznemirujuće ako ovo nije dobro postavljeno.

Peta pentada je pod upravom Sunca u dekanatu Meseca i u znaku Urana, pa će ovo mesto dati jedan izuzetan svetao, jedan anđeoski kanal. Ovo je mesto gde su svetla spojena i daju jedan svetao početak, a 21. stepen je onaj sa kojim počinje ovaj dekanat i pentada, što nudi jednu divnu prirodu. To može biti nešto što će uticati na sve, čak i ako osoba nije na tom nivou, ovo će dati osobi da će biti poznata po nečemu. Ta osoba nosi izuzetnu čaroliju u sebi, ona može da prosto očara i privuče nekog i širi jednu lepu atmosferu oko sebe. Tu je sve ono što je rođeno da bude posebno, novo, što će imati osećaj za trend, modu, za nove ideje koje imaju jednu specijalnu primamljivost. U zavisnosti od ostatka horoskopa, ovo je vrlo srećno i povoljno mesto preko kojeg osoba može da doživi svoju veliku protežiranost. Ovde je moguć odlazak ili život negde daleko u inostranstvu gde je osoba oduvek maštala i želela da bude, ovo je i dobitak u svakoj vrsti igara na sreću ili u svemu gde će život dati ili će pokloniti osobi nešto da ostvari svoje snove. Samo je važno da ako se neka planeta ovde nađe da je lepo postavljena ili da Sunce i Mesec nisu previše loše postavljeni da bi ovo zaista moglo da se podigne u visokom sjaju. Ali, ovo ostvaruje snove, čovek pomisli i to mu se desi i ovo mesto nudi jako divnu prirodu i dobar je kanal.

Poslednja šesta pentada je pod uplivom Venere i vidimo da je slična kao prva pentada koja je pentada Meseca u dekanatu Venere, a ovo je pentada Venere u dekanatu Meseca. Ova pentada je deo ka kojoj čitava precesija teži i čitavo čovečanstvo će sa ulaskom precesije u znak Vodolije ući u ovu pentadu Venere. Ovde je sve bitno drugačije, cela priča je vezana za kombinaciju planeta Meseca i Venere koje su ženski princip, ali su i vladarke znaka Bika i predstavljaju planetu Zemlju, jer Mesec egzaltira u Biku a Venera je tu vladarka. Ovo je nešto što će veoma biti povezano sa tom prirodom i sa prirodnim zakonima i sa svim zakonima koji su bili toliko dugo vremena. Kada je naša planeta bila najzaostalija, tada su žene spaljivane kao veštice i kad god su žene izbacivane iz društva kao manje pogodne, čovečanstvo je stagniralo i to imamo i danas u pojedinim društvima. Međutim, ovaj deo će to naglasiti kao važnu osobinu, daće sposobnost za tim emotivnim, vrlo finim ali jakim delom, ne samo slobodnim delom koji daje Vodolija, već i onim delom koji daje univerzalnost. Ovaj deo nas povezuje sa time da sve različito, sve suprotne stvari imaju svoje zajedničko mesto i te suprotnosti zapravo daju veliku energiju i snagu ovde. Ovde imamo mesto zaljubljivanja, ovde se lako ostaje u drugom stanju i to može biti sa nekim ko može biti prijatelj, neko sa kim bismo želeli da napravimo porodicu, ali sve zavisi od ostatka horoskopa i da li će to moći da se održi. Ovde sve mnogo zavisi od stanja i kvaliteta Meseca, pa ako Mesec može da izdrži ovo, ako može da spoji Veneru i Urana i ako su te planete u redu, osoba će imati sjajnu i neobičnu životnu priču. To će biti jedna lepa priča koja će ispraviti razne probleme koji su postojali u genetici i koji su se prenosili, osoba se ovde spaja sa nečim što je neuobičajeno i što je izvan svakodnevnog dela.

Znak Vodolije je izuzetan u onoj meri u kojoj smo mi hrabri i ako smo spremni da skočimo u Ribe i da zaboravimo sebe, da zaboravimo svoj intelekt, da nam intelekt bude na nivou kosmosa i da nas on vodi. Da bismo do njega došli, moramo imati vodiča te lakoće, jer do ulaza u ovaj znak vodič je Venera. Ako pogledamo kako je ovaj znak napravljen, videćemo da je i sa jedne i sa druge strane ulazak u Vodoliju ide preko Meseca i preko Venere, na početku su Mesec i Venera, a na kraju su Venera i Mesec. Ulazak u ovaj znak nije uopšte preko muškog nego samo preko ženskog principa, koliko god nas Vodolija izvlačila u mentalni deo ili u super sferu razmišljanja. Ovaj znak pripada hrabrima, a hrabrost je izgubiti svoj intelekt i ući u Vodoliju i onaj koji samo gleda sa strane i priča o tome i nikada ne skoči da bi prevazišao sebe, on zapravo ne ulazi u ovaj znak i nema tu šansu koju daju ove „žive vode“. Ostati bez ovog znaka je biti prepušten sopstvenim strahovima koji će se materijalizovati pre ili kasnije, jer ono što će iz vode da ispari kao oblaci spustiće se negde i pašće kao kiša tamo gde nismo želeli da padne i gde smo se nečeg bojali. Cela Vodolija egzaltira u znak Škorpiona, tako da preobražaj o kojem govorimo ide kroz znak Vodolije i to je put kojim svim idemo i precesija nas vodi ka tom putu hteli mi ili ne, to je ugrađeni kod u nas i ka tom veoma božanskom unutrašnjem delu generalno svi idemo. Stvar je samo u tome u kom trenutku će čovek uključiti taj senzor da može da skoči u to i da prevaziđe sopstveni strah, da bi bio sretan i živeo svoje više ja.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD