Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19.10. do 26.10.2020.

Ovo nije počelo kao finansijska kriza, ali dobija oblik velike ekonomske krize, sa vrlo ozbiljnim finansijskim posledicama“, rekla je Karmen Reinhart, vodeći ekonomista Svetske banke Blumbergu. „Pred nama je dug put.“ - Brie Stimson, www.foxbusiness.com , 16. oktobar 2020. 

Varalica se vratio. Merkur je krenuo retrogradno prošlog utorka, 13. oktobra. Povezanost njegovog kretanja sa finansijskim tržištima ili političkim porukama ovog puta je teže predvideti jer je istovremeno i Mars retrogradan (od 9. septembra do 13. novembra). U periodu od nedelju dana nakon što je Mars okrenuo retrogradno, mnoga svetska tržišta akcija dostigla su višegodišnje ili apsolutne maksimume, uključujući S&P i NASDAQ, 2. septembra. Prošle nedelje, dan nakon početka Merkurove retrogradnosti, mnoga od ovih istih tržišta su sekundarno porasla.

Postoje i drugi geokosmički faktori koji se poklapaju sa zabeleženim maksimumima početkom septembra i 12. oktobra. Početkom septembra, Jupiter je takođe krenuo retrogradno, iz trigona ka Suncu. Prošlog ponedeljka, 12. oktobra, dok su DJIA, S&P, NASDAQ i mnoga druga svetska tržišta dosezala sekundarne maksimume, Jupiter je bio u sekstilu sa Neptunom. Jupiter i Neptun su planete euforije. Neptun je planeta povezana sa iracionalnim. Udruženi poklapaju se sa periodima iracionalne euforije na berzama.

Ono što je najzanimljivije - i možda pomalo iracionalno - jeste da svetske berze rastu istovremeno sa porastom broja slučajeva COVID-19. U toku je „drugi talas“ COVID-19 koji se u strahovanju očekivao. Sa geokosmičkog stanovišta, tačno na vreme, jer Mars ne samo da je retrogradan, već je u rastućem kvadratu ka Saturnu, Plutonu i Jupiteru od 28. septembra do 19. oktobra. Ovo je prva četvrtina sinodičkog ciklusa Marsa sa ove iste tri planete (poznate kao stelijum u znaku Jarac ili velika konjunkcija) koji je započeo u periodu od 20. - 31. marta, kada je dostignut vrhunac prvog talasa pandemije COVID-19 i panike na svetskoj berzi.

Pandemija se vratila, ali ne i panika na berzi - barem ne za sada. Ali, imajte na umu da su svetska tržišta kapitala početkom prošle nedelje dostigla sekundarni maksimum u vreme kada je Merkur postao retrogradan a Mars bio na sredini retrogradnog hoda. 

Ostali svetski indeksi svuda su rasli od petka (9. oktobra) do srede prošle nedelje (14. oktobra). Nije važno. Sve je to u roku od dva trgovinska dana od Merkurove retrogradnosti i Marsovog dostizanja sredine puta. To je takođe sredina perioda od kada je retrogradni Mars formirao rastući kvadrat ka stelijumu u Jarcu. To je vrhunac napetosti i stresa za veći deo svetske populacije. Takođe je to vreme koje zahteva kontrolisanje sopstvenih primarnih impulsa, jer pod retrogradnim Marsom agresor je obično gubitnik. A pod retrogradnim Merkurom često se donose preuranjene odluke koje kasnije podležu reviziji. Finansijska tržišta su često neodlučna zbog kontradiktornih političkih najava i ekonomskih izveštaja. Ono što je bilo „na tapetu“, sada je „isključeno“ (u raspravama). Ono što je bilo „isključeno“, ponovo je tema (razgovori o podsticajima i vesti o lečenju COVID-19 i(li) razvoju vakcine). Sa Varalicom, fokus se brzo menja.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Teško je poverovati da će se ovi izbori završiti za dve nedelje. Teško je poverovati jer se čini kao da traju godinama. Teško je poverovati jer su na dan izbora 3. novembra, i Merkur i Mars retrogradni (Merkur tog dana postaje stacionarno direktan). Sa retrogradnim Merkurom i Marsom ili pod teškim aspektima Neptuna, ne možete poverovati onome što vidite, čitate ili čujete. Takođe je teško poverovati da će izborni rezultati biti poznati na dan izbora baš zbog retrogradnosti. Biće potrebno vreme da se dođe do bilo čega što je tačno i konačno. Glasanje putem pošte pod retrogradnim Merkurom moglo bi biti još izazovnije nego što to predviđa Tramp.

Najnovije ankete Real Clear Politics pokazuju da Bajden od prošle nedelje vodi za 8,9%, u odnosu na preko 10% u prethodnoj nedelji. Rasmussen koga pomno pratim, pokazuje da se Bajdenova prednost smanjila sa prošlonedeljnih 12% na 5% u sredu, 14. oktobra. 

Merkur, Varalica, krenuo je retrogradno u znaku Škorpion. Sunce će ove nedelje, 22. oktobra, ući u Škorpiona. Merkur vlada informacijama, vestima i komunikacijom. Priroda Škorpije je da istražuje, kopa duboko i pronalazi nešto što može biti šokantno i što menja tok diskusije. Nemojte se iznenaditi ako se u naredne dve nedelje objave neka vrlo uznemirujuća otkrića. Udruženi, snažno naglašeni retrogradni Mars i Merkur, sa istaknutim Škorpionom, mogu biti prilika za praznoglave političare da upotrebe „najprljavije“ trikove, najgore informacije o protivniku, kako bi stekli moć (Škorpija se odnosi na moć).

Kako će ovo uticati na finansijska tržišta je takođe nezgodno, jer Merkur, Varalica ume da šalje kontradiktorne poruke. Finansijska tržišta mogla bi ići gore-dole od sada do izbora. Ili bi mogla naglo da skoče u skladu sa kvadratom Marsa i Jupitera u Jarcu u ponedeljak, 19. oktobra. 

Ako berza prevaziđe tendenciju Varalice da obrće trend svakih 1-4 dana i počne da iskače na jednu ili drugu stranu, mogli bismo svedočiti šokantnim dešavanjima u naredne 3-4 nedelje. Da bi se ovo desilo, biće potrebno potresno otkriće Škorpiona, jer ovo je „sezona veštica“. I, „Taj propalica je spreman da se obogati.“ Samo neka to ne bude na vaš račun.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD