Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Mitološki kod u astrologiji Iako astrologija predstavlja jedinstvenu kombinaciju mitologije, astronomije i matematike – mitologija svakako čini suštinu njenog bića. Stoga je ovo kurs koji je neophodan za razumevanje principa po kojima se odvija nesvesna dinamika unutar natusa kao i oko njega – što sudbinu čini. Kurs počinje 09. decembra u trajanju od 6 nedelja, a možete ga pohađati u vidu online kursa sa video linkovima i pisanim materijalom ili kao redovan kurs možete pohađati na našem Institutu.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
Astro vodič za 2021. godinu U subotu, 05. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2021. od 19h do 21h. Na ovom predavanju biće predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2021. godinu koji predstavlja praktični vodič za određivanje kvaliteta i osobina svakog dana tokom 2021. godine, planiranje aktivnosti i dobijanje odgovara na postavljena pitanja.
» prikaži celu vest
Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U ponedeljak, 23. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Vodolija (četvrti deo)

Ako gledamo slike koje borave u ovom znaku i koje su vezane za njegovu jedinstvenost, heterogenost i sve stvari koje opisuju različitosti, najpre ćemo pogledati dekanate koji ga boje.

Prvim dekanatom upravlja Venera, a to se ovde odnosi na Hebu u najvećem smislu te reči i ovo je izuzetno ženski deo. Znamo da je Venera Uranova ćerka, ona je njegova izaslanica ovde na Zemlji i ona je ona koja donosi svu tu slobodu, a već je pomenuto da je ulazak u ovaj znak preko ženskog modela. Vodolija se otvara kroz slobodu koja ide iz ženskog modela kao i svaki napredak čak i u tehnološkom razvoju i to nije zbog toga što će žena razmišljati kao tehničar, nego zato što će stvarati podlogu za taj razvoj i atmosferu u kojoj će sve to nastati. Sav razvoj svih sloboda i svega ide preko ovog venerijanskog dela i zato Vodolija i počinje sa dekanatom kojim upravlja Venera. Posmatrano od treće serije dekanata koja počinje sa 0° Strelca ovo je sedmi dekanat i mnogo govori o prirodi odnosa, braka i potrebi da se spojimo sa nekom suprotnom stranom. 

Tu ćemo sresti osobu koja mora biti suprotna i vrlo različita od nas, ne samo što je ovo sedmi dekanat nego i što je ovde Vodolija u pitanju, a ideja Vodolije je da bude spojena sa najvećim suprotnostima. Ako posedujemo energiju mi možemo da imamo ovo spajanje, ali ako nemamo, onda je Vodolija opozitna i svemu suprotstavljena, a to je samo pitanje razlike u kategoriji svesti. Tako će i ovaj ovde dekanat u zavisnosti od toga govoriti da li će ovo ovde biti mesto razvoda gde ćemo naći toliko suprotnu osobu sa kojom je teško spojiti se, i što je izvesno u najvećem broju slučajeva, ili će ovo biti izazov da se uđe u vezu sa nekim ko je bitno drugačiji. Zbog nekog razloga to se događa naglo, brzo, pod snažnom potrebom da se uđe u odnos, ali ovde je najviše upitna stabilnost zato što tu Vodolija traži da osoba ima veoma iskren odnos prema braku, a to nije ni jedan od onih odnosa koji žive u kolektivnoj svesti. Ideja u kolektivnoj svesti je da je odnos prema braku u jednom trenutku ugovor koji smo napravili i koji traje, a Vodolija kaže da u svakom trenutku vašeg života ili ujutru kad se probudite, non - stop se pitate da li ste sada zaljubljeni i da li biste tako živeli. Tu vam je svakog dana potreban takav odgovor, ali ako nekad izostane, onda više niste u tom odnosu ili braku. Ako ta stvar nije tako prisutna i postavljena, onda veoma lako dovodi do razvoda. Ovaj kanal govori o kosmičkom braku i čoveku je teško da to održi, on treba da spoji Veneru i Urana, a u najvećem broju slučajeva ove dve planete daju kič. Venera i Uran zajedno često daju neukus ako nisu lepo spojene, a spojiti ih zajedno može biti vrhunska umetnost i originalnost, i tu ne može biti ništa prosečno. Šanse za kič su 95%, a samo 5% šanse ide u prilog umetnosti, kada je to vrhunska umetnost i smelost koju umetnost treba da oživi. Ovde može postojati veliki broj neobičnih kombinacija, upadanja u afere, u ljubav sa prijateljem ili prijateljicom i tu ništa nije predviđeno da traje ili da ima neku perspektivu. Ovde su stvari zamišljene da se naglo dese, njih povuče munja da se spoje, ali ako čovek nema energiju ovo se lako i raspadne na kraju i tu bi čovek stalno morao da transcendira kroz to, da bi imao takvu vrstu odnosa. 

Drugi dekanat u znaku Vodolije je Merkurovski i on je centralni deo ovog znaka gde Vodoliju vezujemo za tu kosmopolitsku prirodu. Ovde bi Merkur da postane Uran i ovo je deo gde imamo potrebu za naukom, za znanjem i to je veoma mentalni deo. Ovde može da vam se nađe i neka planeta koja je emotivna, sve jedno, ali ovde je mental prisutan i nervi su u opasnosti i nervi mogu veoma lako da popuste zato što je sve visoko gore, ako osoba ne prati rutinu spavanja, odmora, ishrane i sl. Ona ovde mora spojiti Jarca i Ribe, ali je ovde najdalja od njih, jer ovo je ujedno i najdalje moguće mesto od ova dva suprotna i susedna znaka, to je vrh mentalnog brega. Osoba ovde može da bude genije, može imati sjajne uvide ili će pak biti neobična, sve u zavisnosti od toga kako su Merkur i Uran postavljeni. Oni nisu nesrodni, ali zajednička veza im je mentalnost i ovde je osoba munjevito brza, to je brzina u vožnji i u svim stvarima, pa ovaj dekanat nosi rizik, jer nosi tu potrebu. Osoba je hrabra, ima potrebu da skoči u nešto novo, ali ako su Merkur i Uran loše postavljeni, onda to nije baš naročito dobro. Tada će prekomernom slobodnom voljom i pogrešnom procenom doneti odluke i načiniti nekakav nemir i u jednom trenutku može lako da eksplodira. Ovom delu treba mnogo stabilizacije, treba mu stabilnost od Jarca i osećaj od Riba da bi mogao da se prizemi. Ovde je sve brzo, ako pričamo o hrani to je brza hrana i neredovna ishrana, sve je užurbano i stresno, ali je prisutna genijalnost i prisustvo uvida, ali problem nastaje da se to i živi. Čovek se ovde može truditi i da bude iskren, on će govoriti ono što misli, ali njegovo telo se neće osećati udobno, a onda to nije iskrenost i za posledicu će imati sukob sa drugim ljudima. Kada smo iskreni, drugi ljudi su u skladu sa nama, samo zato što smo u skladu sa svojim telom, i što smo dublje bliski to smo više prave Vodolije. 

Ovaj deo je u glavi i vrlo je astrološki i može nas odvesti jako gore, ali šta je astrolog ako nije uspeo da spoji Jarca i Ribe sa sobom. Kada taj Astrolog spoji Jarca i Ribe sa sobom postaje ne samo Uran nego i Hiron, jer Hiron je nastao od Hronosa (od Saturna) i od Nimfe, od Ribe i ako te stvari nije spojio u sebi i ako nije postao hiler, kao Astrolog ne može da isceljuje, on je samo u glavi. Tada je nervozan, nemiran i nema svoj mir, jer ne ume da živi to znanje, a znanje se živi kada se spoje ova dva dela. Astrolog bi uvek morao da ima protivotrov za ono što priča, da za ono što vidi uvek ima rešenje, jer to je ono što mu daje stabilnost. Ovo može biti znanje, ali bez sposobnosti da se primenjuje i živi.

Treći dekanat je lunarni i ovo je možda jedan od najinteresantnijih dekanata u celom zodijaku uopšte, zato što je ovo 9. dekanat u trećoj grupi dekanata koja počinje sa 0° Strelca. Strelac je 9. znak a ovo je 9. dekanat od njega i kao takav nam govori o jednom višem delu naše prirode. Na kraju, ovo je 33. dekanat od početka Zodijaka i kada bismo gledali broj 33, broj 3 je Jupiter. Ovo je veoma duhovno i vrlo važno mesto, a 33 Anđeo u Zodijaku se zove Jehuiah ili Jahve, to je onaj koji je određen da bude od svih 72 Anđela primarni Bog za ovu planetu. Ovo mesto je važno i baš zato počinje stepenom egzaltacije Neptuna i odavde počinje maksimalan deo Vodolije. Ovo je najsnažnija veza sa nebom, ovo je direktan, jak kanal, ovo je priča o ljudskoj duši i ona ovde ima svoje potpuno ostvarenje. Ovo je vrlo spiritualan i vrlo specijalan dekanat, ali ako čovek nema tu priču da je svoju dušu formirao do tog nivoa, sve ostale priče koje odavde idu su zemaljske. U ovom dekanatu imamo razne slike života koje će tražiti da svoje snove pomirimo sa okolnostima koje imamo, ovo može biti život u nekom modernom prostoru, život u inostranstvu, ili život koji će nas odvesti u nešto bolje i više. Ovde očekujemo da imamo dobro postavljen Mesec spram Urana ili spram Jupitera koji je ovde snažan. Tu postoji neko prijateljstvo i bliskost sa ljudima koji su nam daleki, ovde se osoba spaja i upoznaje ljude u svetu i pronalazi vezu, pronalazi zajednicu i živi sa njima, on se spaja sa njima, ovo je spiritualno ili duhovno bratstvo i na raznim nivoima specijalno mesto. Taj deo je kod čoveka uzvišen i važan za sve nas, zato što će precesija ekvinocija, koja definiše doba, uskoro preći iz znaka Riba u znak Vodolije upravo u ovaj dekanat. To je dekanat gde se stvara cela ta priča o tom novom dobu Vodolije koje počinje 2378. godine.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD