Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19. do 26.10.2020.

Poruka za ovu nedelju je “NEKA AVANTURA ZAPOČNE”!

Ovu nedelju započinjemo mladim Mesecom, koji će u ponedeljak preći u znak Strelac. Ova faza Meseca sama po sebi budi optimizam i radoznalost, a to je posebno naglašeno kada je i Mesec u znaku Strelac. Ovaj znak nosi osećaj sreće i zadovoljstva. Takođe, u ponedeljak će Jupiter formirati i dva važna aspekta. Jedan je kvadrat sa Marsom, a drugi značajan aspekt je trigon sa Venerom. Svi aspekti sa Venerom nose poruke vezane za naš emotivni život, zadovoljstvo i novac. Jupiter i Venera u dobrom aspektu predstavljaju mogućnost za veliku sreću i prosperitet. Venera vlada lepim stvarima i zadovoljstvom, a Jupiter ima potrebu da sve to još više proširi i poboljša. Iako njihovo dostojanstvo nije jako u znaku Device i Jarcu, ipak svaki njihov harmonični aspekt je prilika da se opustimo i poželimo veliku želju u svojoj duši. Jupiter vlada verom pa ako smo dovoljno iskreni on će nam svaku želju i ispuniti. Sve osobe rođene sa dobrim aspektom između ove dve planete će zato imati mogućnost za veliki materijalni dobitak tokom ove nedelje. To je aspekt velike sreće i protekcije od strane Univerzuma. 

Kvadrat Jupitera sa Marsom u Ovnu sa druge strane proziva sve osobe koje nemaju dovoljno vere u srećni ishod pa upadaju u zamku prejakog delovanja i postaju “agresivne” kako bi se izborile za svoje ciljeve. To ukazuje na nedostatak  vere da se nešto može samo od sebe završiti, već smatramo da moramo mnogo da se borimo, trudimo ili pružamo otpor. Jupiter je veliki učitelj koji nas uči da je dovoljno da pomislimo želju i da tu želju dovoljno dugo držimo u glavi i svom srcu, a onda će ona sama naći put do svog ispunjenja. Tu magiju i čaroliju zna Venera, za razliku od Marsa koji to tek treba da nauči. 

Utorak je izazovan dan jer je Merkur u opoziciji sa Uranom!

Merkur je krenuo retrogradno sa moćnog 11° Škorpiona, mesta gde je Uran egzaltiran. Ovo je svakako moćan znak i poziv da budemo hrabri, odvažni i autentični. Uran se na ovaj način obraća našem razumu i svesti preko Merkura. Zato je vreme da se sa okretanjem Merkura okrene i “novi list” u našoj svesti, a time i u životu. To znači da treba izaći iz zone komfora. Pod zonom komfora se smatra i sve ono što nam nije lepo i prijatno, ali smo na to navikli, jer smo dugo u tom stanju. Ostajemo u odnosu koji smo odavno prevazišli, ali smo navikli na njega i bojimo se da izađemo iz tog odnosa. Ista je situacija i sa poslom. Radimo posao koji ne volimo ili smo nedovoljno plaćeni, a jedino što činimo tim povodom je da stalno kukamo i žalimo se svima kako nam je posao užasan! Kao da nas neka nevidljiva sila drži u tim neudobnim situacijama i primorava da tu ostanemo. Ako bi se vanzemaljci spustili na Zemlju bili bi potpuno zbunjeni našim ponašanjem. Verovatno bi se pitali “Kakva je to sila koja vlada na ovoj planeti i neda ljudima da žive slobodno”? Generalno ljudi više vole svoje probleme i poznate situacije, nego da krenu u nešto novo koje je mnogo bolje ali nepoznato. Svaka promena na bolje je takođe stres za naše telo! Uran sa druge strane obožava promene i zato on predstavlja planetu koja nas lako uvodi u stanje stresa. 

Uran obožava da nas protrese i probudi, kako bi prelomili i odlučili da izađemo iz zone koja nam je neudobna i izabrali promenu. Zato je ovaj retrogradni Merkur pri kraju 2020. godine pravi glasnik velikog boga da je vreme da izađemo iz svog neudobnog stanja. Bliži se kraj godine i sve smo bliži Velikoj mutaciji, kada će Saturn i Jupiter preći u znak Vodolije kojim vlada upravo gore pomenuti Uran. Zato nam je ovo period u godini kada dobijamo poslednji poziv za ukrcavanje na ovaj let. Poslednji poziv za buđenje i promenu! Ta poruka će za mnoge od nas biti poslata upravo u utorak 20. oktobra kada Merkur napravi opoziciju sa Uranom. Ovo može da bude vrlo stresno stanje za sve osobe koje natalno imaju izazovan aspekt ove dve planete. Te osobe su osetljivije na stres i često se tokom života suočavaju sa dramatičnim promenama, koje teško metabolišu. 

Zato, u narednim danima treba povesti računa u saobraćaju. Mora se mnogo pažljivije voziti. Ovaj aspekt nas lako ubrzava, kako u vožnji tako i kod donošenja nesmotrenih odluka. Kako će u utorak i Mesec praviti kvadrat sa Neptunom moguće su greške jer nismo nešto dobro videli ili smo bili previse rasejani. Takođe treba povesti više računa u komunikaciji. Lako se plane ili izgubi kontrola. Jedno pričamo, a druga osoba nas razume na potuno drugačiji način i to nas izbaci iz ravnoteže. Savetujem da odložite za kasniji period kupovinu električnih uređaja od mobilnog telefona, televizora, štampača do automobila, jer u slučaju kupovine takvih uređaja gotovo je sigurno da ćete imati dosta nerviranja i stresa kada se otkrije neka greška i uređaji krenu da se kvare.   

Sreda nam srećom nudi potpuno drugačiju energiju. Mesec će preći u znak Jarac i formiraće sekstil sa Merkurom. Naše emocije su više u balansu sa našim razumom. Venera će napraviti još jedan skladan aspekt, ali ovaj put će to biti trigon sa Plutonom. Na samom kraju nedelje u subotu, Venera pravi trigon i sa Saturnom, tako da će ove nedelje Venera imati samo harmonične aspekte sa planetama iz znaka Jarac. Sve to govori da po pitanju emocija i odnosa imamo jednu lepu nedelju. Nekome će to doneti stabilizaciju u vezi ili nekom važnom odnosu, a nekome će doneti ponovo staru, karmičku ljubav, odnos sa osobom sa kojom smo nekada davno započeli ljubavnu priču. Zato, ako ste slobodni i tokom ove nedelje vam se pojavi osoba sa kojom želite da krenete u novu ljubavnu avanturu i sami ćete osetiti to prepoznavanje duša i harmoniju među vama. Imaćete osećaj da se znate već hiljadu godina i taj osećaj vam je ispravan! Vi se i znate jako dugo, to vam poručuju Pluton i Saturn.

Ipak ono što je najvažniji događaj ove nedelje je prelazak Sunca u znak Škorpiona u petak 23.10.20. Svim dragim ljudima rođenim u ovom znaku ŽELIM SREĆAN ROĐENDAN! 

Sunce u svakom znaku nosi važnu poruku za sve nas. Anđeo koji vlada pentadom od 0 do 5 stepena Škorpiona je moćni VULIAH. On je planetarne prirode Sunce-Jupiter i izražava se kroz prosperitet. On donosi prirodnu težnju ka ostvarenju ciljeva. Ovo je Anđeo nadmoći i vrhovne vlasti, jer ima izuzetnu moć da nas poveže sa Jezgrom Zemlje, sa egzaltacijom Plutona na 3 Škorpiona. Iz ugla ovog Anđela “obilje” je naše prirodno stanje. Pod uticajem ove svetlosne inteligencije mi imamo pravo na bogastvo i obilje na svim nivoima. Iz tog ugla ove svetlosne inteligencije možemo bolje da razumemo sve aspekte koje će Jupiter tokom ove nedelje praviti. Počinjemo nedelju sa sjajnim trigonom Venere i Jupitera što je aktivacija naše druge i šeste čakre koje rade zajedno u jednom većem krugu. To je poruka koja nam je svima poznata: “Kako je gore, tako je i dole. Kako je spolja tako je i unutra”! Ako iznutra gajimo svoju unutrašnju moć i vidite obilje u svim oblastima života, to mora da se manifestuje i u stvarnom materijalnom životu! To je stanje unutrašnje vere, jer vera je jedno mistično stanje naše duše koju razum i naš mali EGO ne može uvek da razume. Vera je jezik duše, a veliki Jupiter je upravo egzaltiran na 15° Raka u centru naše duše. A duša oslikana kroz naš Mesec završava nedelju prelaskom Meseca u znak mističnih Riba. Nema potrebe da se puno priča, dovoljno je da se zaroni u svoj unutrašnji okean i odgovori nam sami dolaze. Sunce će u nedelju biti u konjunkciji sa Merkurom u Škorpionu što je trenutak da lagano primimo poruku od Anđela VULIAH-a. Savršen dan za duboku meditaciju i duhovni rad na sebi. 

Uživajte u ovoj nedelji koja donosi velike i važne poruke za sve nas. Koliko ćemo biti sposobni da ih razumemo i prihvatimo zavisi samo od nas. Nadam se da će vam ovaj tekst malo pomoći u tome. Srećno!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD