Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 12.10. do 19.10.2020.

Možda smo upravo usred jednog od najizazovnijih geokosmičkih perioda u godini. A svet (i unija) izgledaju kao da se raspadaju bez ikakvih šansi za oporavak, dok aktuelni predsednik Sjedinjenih Država pada sve dublje i dublje u anketama, nadomak izbora koji su za samo tri nedelje. Ali, svetske berze neprestano rastu. To je kao da tržišta ne veruju da Tramp može izgubiti, jer je gotovo opšteprihvaćeno da će se, ukoliko izgubi, berza sunovratiti u provaliju zbog koje će martovski pad izgledati kao neka vrsta bezazlene slučajnosti. Pa, možda nije opšte prihvaćeno da bi pobeda Bajdena dovela do panike na berzama, ali to je ono što je predsednik izjavio ove nedelje (i mnogo puta ranije), i to je ono u šta veruju i mnogi tržišni analitičari, kojima i ja pripadam. Da, istorijski gledano, berze dobro posluju pod demokratskim predsednicima. Ali ne započnu uvek dobro, a najbolji učinak je kada republikanci istovremeno kontrolišu jedan ili oba ogranka Kongresa.

Moćan geokosmički period uglavnom je na snazi od 28. septembra do 19. oktobra, i upravo sada smo na sredini tog perioda. Izgleda da se na mnogim svetskim berzama dogodio važan najniži nivo 24. septembra, samo dva trgovinska dana pre nego što je Saturn promenio pravac i bio kvadriran tranzitnim Marsom. Sada smo u sredini ovog perioda i ta ista tržišta kapitala skaču na najviši nivo za najmanje 3 nedelje. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Ovo je neverovatan geokosmički period u pogledu svetskih i nacionalnih dešavanja. Počelo je predsedničkom debatom 29. septembra, koja nije sličila bilo kojoj drugoj debati dva kandidata koja su pretendovala na mesto predsednika najmoćnije države sveta, prelazeći brzo u najavu dva dana kasnije da su predsednik Tramp i prva dama zaraženi COVID-19 (kao i nekoliko članova iz njegovog najužeg kruga), a sledeća je bila odluka predsednika da izađe iz razgovora o podsticajima, ali onda dva dana kasnije najavljuje da želi vrlo veliki podsticajni paket i da istovremeno shvata da je ovo je samo sredina ovog izuzetnog geokosmičkog perioda. To ne utiče loše na berzu (još uvek), ali se i ne poklapa sa opštim osećajem poletnosti i optimizma u vezi budućnosti. U stvari, tvrdm da se kolektivni nivo stresa, pa čak i očaja uzrokovan političkom situacijom, povećava.

Prošle nedelje dobio sam puno poruka od veoma razočaranih Trampovih pristalica, jer sam izveštavao da skoro sve ankete pokazuju da predsednik nije pobedio u debati, iako kaže da je pobedio „ubedljivo, prema svim anketama“. Pratim rezultate anketa na Real Clear Politics, a posebno Rasmusenovu anketu (koja je bila najtačnija od svih anketa u 2016. godini), i primetio sam da je po prvi put u ovom biračkom procesu Tramp poveo nad Bajdenom za jedan poen pred samo suočavanje. Ali od tada, zaostaje za više od deset poena za Bajdenom. Čak ga i Rasmussen vidi da gubi za 12% protekle nedelje. To ne zvuči kao neko ko je pobedio u debati. Zvuči kao neko ko je raspravu „ubedljivo“ izgubio.

Ali za Trampove pristalice koji čitaju moje nedeljne članke, još uvek postoji nada. Setite se, otprilike u ovo vreme 2016. godine izašle su trake „Access Hollywood“ i svi su pomislili da je sve gotovo. Tramp nikako nije mogao da se oporavi od tog skandala i pobedi. A onda je upravo to i postigao. Takođe je važno napomenuti da ako jedan kandidat za dve nedelje može pasti preko 12% a drugi toliko skočiti, onda je takođe moguće prevazići tu razliku od 12% za tri nedelje.

S obzirom da je Mars još uvek retrogradan do 13. novembra, a Merkur kreće retrogradno ove nedelje, od 13. oktobra do 3. novembra (dan izbora), i s obzirom na to da je 31. oktobra pun Mesec u konjunkciji sa Uranom, samo tri dana pre izbora, ne isključujem još naglih promena koje bi mogle preokrenuti trend. Drugim rečima, sa svim ovim retrogradnim planetama i naglašenim Uranom neposredno pre i na dan izbora, nije gotovo dok se ne završi. A vrlo je verovatno da ni tada neće biti gotovo.

Kako će se ponašati berze pod retrogradnim Merkurom, i retrogradnim Marsom? Nepredvidivo, a verovatno i hirovito. Ključne reči tokom sledeće tri nedelje su: bizarno, dramatično, zapanjujuće, neverovatno, možda šokantno. Mislim da neke vrlo uznemirujuće vesti, događaji i optužbe čekaju na objavljivanje. Da li su istinite ili ne, je druga stvar. Ali nastavio bih sa prošlonedeljnim savetom: ne verujte onome što vidite, čujete ili čitate. A što se tiče trgovanja na berzama, mislim da što je kratkoročnije investiranje, to bolje. Ako mislite da zauzimanje pozicije na osnovu onoga što mislite da će se možda dogoditi je najbolje, bojim se da se može pretvoriti u bolno iskustvo u narednih nekoliko nedelja, jer su retrogradni Mars i Merkur (posebno istovremeno) poznati po hirovitim ispadima na tržištima. Naravno, ovo je u korelaciji sa istim takvim vestima, povezanim možda sa promenljivim političkim izjavama svetskih lidera ili pak stvarima koje su van nečije kontrole.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD