Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project: INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST Pozivamo te na Full Moon radionicu INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST koja će se održati 31. oktobra. Nakon prethodne faze Punog Meseca koja je imala za cilj da uskladi našu energiju sa energijom Zemlje, tako da je energetski kvalitet unutar nas veoma čist i protočan, sa ovim Punim Mesecom ulazimo u novu fazu koja za primarni cilj ima aktiviranje inteligencije, odnosno namere koja se materijalizuje.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
Seminar: Energetska Astrologija Marsa Energetska Astrologija Marsa će se održati ONLINE u nedelju, 25. oktobra od 19:30h do 22:30h, koji vodi dr Lea Imširagić. Na energetskom nivou, Mars je svakako najvažnija planeta, ne samo zato što je prirodni signifikator za energiju već je u energetskom sistemu našeg eteričnog tela povezan sa prvim energetskim centrom – odnosno prvom čakrom.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Marsa U nedelju, 25. oktobra od 16h do 19h, Aleksandar Imširagić će održati seminar iz modula Tehnologija Svesti Marsa. Prva čakra nas povezuje sa Zemljom i ona predstavlja granicu koju imamo između našeg individualnog i kolektivnog, nasleđenog života, odnosno života naših predaka i svega onoga čime smo sa planetom Zemljom povezani. Ovaj seminar je moguće pohađati u online varijanti.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 12. do 19.10.2020.

Pred nama je nedelja kada ćemo uočiti da nam se neke situacije ili poslovi ponavljaju. Ako imate taj osećaj na samom početku ove nedelje, to je potpuno u redu, jer Merkur se gotovo zaustavio i spreman je da krene retrogradno. On je glavni glumac na sceni i ovo je njegova nedelja. Merkur kreće retrogradno 14. oktobra sa moćnog 11° Škorpiona. To je stepen egzaltacije Urana i mesto velikog buđenja. Merkur spada u unutrašnje planete i najbliži je Suncu, a maksimalno se udaljava od Sunca 28 stepeni. 

Odnos Sunca i Merkura u trenutku našeg rođenja u velikoj meri opisuje naš nervni sistem i način poimanja sveta oko nas. Način rasuđivanja, komunikacije i mišljenja zavisi i od toga da li smo rođeni sa direktnim ili retrogradnim Merkurom. Konjunkcija Sunca i retrogradnog Merkura je najmoćnija pozicija njihovog odnosa. Tada je Merkur najbliži Zemlji. Osobe rođene sa ovakvim aspektom imaju izrazito napet nervni sistem. Ovde je naglašen um koji gubi objektivnost, jer emocije lako zamagljuju racionalno razmišljanje i promišljanje. Zato je važno da razumemo da u periodu od 14. oktobra do 03. novembra možemo biti emotivniji, a manje racionalni i objektivni. Retrogradnost ima uticaj na intelekt koji je više okrenut sebi i ka unutra nego spolja. Osobe rođene sa retrogradnim Merkurom su zato zatvorenije, manje komunikativne, a više osetljive. Sa druge strane osobe rođene sa direktnim Merkurom, posebno ako je on u različitom znaku od Sunca, su racionalnije i objektivnije. Svakog pojedinca odlikuje lična mentalna matrica, koja proizilazi iz kolektivne matrice, jer svaka duša pripada jednoj “grupi duša”. Ova povezanost sa grupom sličnih duša proizilazi iz prenatalnog sinodičkog ciklusa između Sunca i Merkura. Prenatalni sinodički ciklus je zapravo konjunkcija retrogradnog Merkura i Sunca pre našeg rođenja, koji govori o obrascu kolektivnog mišljenja iz kojeg pojedinac kreira sopstveno mišljenje. To svako od nas ima i zato su nam neki ljudi jako bliski po načinu razmišljnaja i poimanja sveta. U ovom mesecu 25. oktobra imaćemo početak novog ciklusa kada će Sunce i retrogradni Merkur biti u konjunkciji.

Period ispred nas je stoga savšen za retrospekciju i duboku analizu. Kako smo više zagledani u sebe postajemo manje oprezni i zainteresovani za druge. Zato treba povesti više računa u saobraćaju, jer možemo biti rasejani i neoprezni. Takođe, lako dolazi do nesporazuma ili vas drugi pogrešno razumeju. Ovo nije dobro vreme za započinjanje novog posla ili potpisivanja novog ugovora. Sve što izgleda da je super i da donosi veliki uspeh, posle nekog vremena dovodi do razočarenja. Takođe nije pametno zakazivati venčanje u ovom periodu, jer pored retrogradnog Merkura imamo i retrogradnog Marsa. Ne savetujem kupovinu nove tehničke robe, računara ili mobilnih telefona. Takvi uređaji kupljeni u vreme retrogradnog Merkura se posle nekog vremena kvare i pokazuju neku grešku koju nismo na vreme otkrili.

Ali nije sve tako crno! Period ispred nas je stoga savšen za retrospekciju i duboku analizu. Da položite ispit sa lakoćom na koji ste više puta bezuspešno izlazili, da pronađete zatureni novac ili važan document, koji ste uzaludno dugo tražili. I da, možda sretnete stare prijatelje ili stare ljubavi. Neko vama blizak i važan iz prošlosti će ponovo naći put do vas i vašeg srca. Univerzum se uvek potrudi da nam da ono što nam baš sada treba.

U sredu kada Merkur i zvanično krene retrogradno, imaćemo još jedan važan aspekt, a to je opozicija Sunca u Vagi i retrogradnog Marsa u Ovnu. Kao da nam Univerzum šalje poruku da je važno da se povežemo sa nekim starim sećanjem ili nekom osobom iz svoje prošlosti. Sam 11° Škorpiona sa kojeg Merkur menja pravac kretanja nosi sliku nekog velikog iznenađenja i preokreta, a opozicija između Sunca i Marsa takođe ukazuje na moguće svađe, razilaženje i grubost u komunikaciji do koje dolazi iznenada. Ovo može biti nerazumevanje između oca i sina, nerazumevanje između oca i momka devojke… Mars u Ovnu nema razvijenu svest o odnosima, a Sunce u Vagi traži skladne i harmonične odnose i ne podnosi grubost ili bahatost. 

Već sledećeg dana, u četvrtak 15. oktobra, imaćemo još jedan izazovan aspekt, ovaj put između Sunca i Plutona, koji će formirati kvadrat. Ovaj aspekt slabog Sunca sa opasnim Plutonom može da izazvati strah vezan za naše zdravlje, život ili novac. Treba se setiti na vreme da su emocije sada veoma naglašene i da snažno utiču na naš razum. Takođe, prisetite se da Sunce čini 98% ukupne mase sunčevog sistema i razumećete da iz ugla Sunca nema nikakvog problema niti straha. Iz ugla heliocentričnog horoskopa postoji samo svetlo i svaki aspket je savršen. Kako mi ipak živimo na planeti Zemlji podložni smo strahu i zaboravljamo da kao Božja kreacija posedujemo više moći nego što možemo da pojmimo. 

Petak je rezervisan za novi početak i mlad Mesec u Vagi. Ovo je duboki izdah naše planete, a i mi bi trebali duboko da izdahnemo sve ono što više ne radi za naše dobro. Otpustiti svaki višak koji nas koči i usporava. Anđeo koji vlada ovom pentadom od 20-25 stepena Vage je HAHAHEL, a njegova priroda se izražava kroz ostvarenje misije. On nas uvodi u stanje duhovnosti, u prevazilaženje sebe. 

Kako je Saturn upravo egzaltiran u ovoj pentadi na 20° Vage, vidimo koliko je ovaj mlad Mesec kao poziv da se okrenemo duhovnom učenju i radu na sebi. Ovaj Anđeo daje dobru inspiraciju, religiozni duh i veliku ljubav prema drugima i mogućnost da prezaviđemo svoj mali ego. HAHAHEL pomaže svim osobama koje osećaju da imaju misiju koja prevazilazi njihove “male živote” i spremni su da urade nešto veliko za svoj kolektiv kada dobijaju energiju, inspiraciju i dobro zdravlje, kako bi mogli da ispune svoju misiju!

U subotu i nedelju oba svetla, Mesec i Sunce su u kvadratu sa jakim Saturnom. To može da ukaže na neko nerazumevanje sa roditeljima ili osobom, koja je za nas autoritet. To je površna manifestacija, dublje značenje ovih aspekta se nadovezuje na priču mladog Meseca i Anđela HAHAHEL-a. Mnoge osobe će osetiti sa ovim mladim Mesecom da je potrebno da otpuste i završe neke neudobne odnose koji se dugo vuku kroz život, ali ne nalaze dovoljno snage da to urade. Ta energija teških odnosa ih sve više umanjuje, blokira i uvodi u stanje bolesti. Naša Duša je rođena da bi živela svoja čuda koja želi, a onda naiđe na hiljade blokada koje je udalje od njenih želja i svrhe zbog koje se ponovo inkarnirala. Tako ona vremenom sve više pati. Saturn je zato tu da nas na to podseti kroz periode kriza, depresije i težine… On je tu da nas podseti na stare zavete naše Duše i njene prave potrebe, zbog koje je i došla u ovaj svet! Ako vas u narednom periodu neko napusti to je svakako dobro za vas, jer taj neko vas verovatno nije ni zasluživao!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD