Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project: INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST Pozivamo te na Full Moon radionicu INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST koja će se održati 31. oktobra. Nakon prethodne faze Punog Meseca koja je imala za cilj da uskladi našu energiju sa energijom Zemlje, tako da je energetski kvalitet unutar nas veoma čist i protočan, sa ovim Punim Mesecom ulazimo u novu fazu koja za primarni cilj ima aktiviranje inteligencije, odnosno namere koja se materijalizuje.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
Seminar: Energetska Astrologija Marsa Energetska Astrologija Marsa će se održati ONLINE u nedelju, 25. oktobra od 19:30h do 22:30h, koji vodi dr Lea Imširagić. Na energetskom nivou, Mars je svakako najvažnija planeta, ne samo zato što je prirodni signifikator za energiju već je u energetskom sistemu našeg eteričnog tela povezan sa prvim energetskim centrom – odnosno prvom čakrom.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Marsa U nedelju, 25. oktobra od 16h do 19h, Aleksandar Imširagić će održati seminar iz modula Tehnologija Svesti Marsa. Prva čakra nas povezuje sa Zemljom i ona predstavlja granicu koju imamo između našeg individualnog i kolektivnog, nasleđenog života, odnosno života naših predaka i svega onoga čime smo sa planetom Zemljom povezani. Ovaj seminar je moguće pohađati u online varijanti.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Vodolija (treći deo)

Ako hoćemo da pronađemo zajedničku srednju tačku među njima onda ovih 998 stepeni treba da podelimo sa 3 i tada dobijamo 332,6 stepeni, što nas zapravo dovodi do 2° Riba. Ovaj stepen je tačno na po 11 stepeni od mesta egzaltacije Neptuna i mesta pada Merkura i da bi čovek našao svoj put na 21° Vodolije, on mora najpre na 13° Riba da zaroni, da zaboravi sve i da se potpuno baci, da skoči u polje u kojem sebe ne vidi. Ovde mora da zaboravi misao, da prestane da priča, da bi onda preko ovog koda 11:11, preko 2° Riba, mogao da pređe u jednu višu sferu, u svoje više ja, u svoj božanski deo na 21° Vodolije.

U astrologiji je 2° Riba vrlo važno mesto zato što je ovo Persefonin stepen. Ako pogledamo trenutak kada je Uran otkriven 13.03.1781. godine, mesto na kojem se nalazila Venera je bilo 2° Riba, ali ovaj stepen ne zovemo zbog toga Persefonin, nego samo konstatujemo da je u otkriću primarnog Boga Urana ona bila tu.

Ako pogledamo trenutak otkrića Plutona, 18.02.1930. godine, Venera se takođe našla na 2° Riba i to u osmoj kući i u konjunkciji sa vladarem prve kuće koji zapravo predstavlja tog Plutona i zato je ova Venera Persefona.

Mi znamo da je Pluton Uranov unuk i da ima svoju kraljicu podzemnog sveta Persefonu koju je odveo u podzemni svet u kojem je ona veoma egzaltirana. Ovaj 2° Riba će dati izuzetno lepe žene i ovo je vrlo ženski stepen i jedan posebno fini kontakt sa jednim specijalnim mirom i tišinom, tako da ovaj stepen predstavlja vezu i dodirnu tačku kako doći do Vodolije. Vodolija je predstavljena Uranom koji je vladar i muški princip. Mitološki je Vodolija predstavljena Ganimedom koji je bio sin kralja Troje i najlepši među smrtnicima, kojeg je Zevs prerušen u orla odneo na nebo i postavio ga da bude peharnik bogova umesto njegove ćerke Hebe koja je to bila do tada. Ganimed je postao prvi čovek koji se uzdiže na nebu i dobija status besmrtnog čoveka, ali koliko god Vodoliju gledali kao muški znak, Heba je prva vladarka. Ovim znakom zapravo vlada žena i ulazak u Vodoliju nije uopšte preko muškog nivoa, nije uopšte preko vazduha i intelekta, nego preko ženskog principa. Ulazak u Vodoliju je preko 2° Ribe i ide potpuno kroz venerijanski kanal, jer 2° jeste Persefonin stpen i ulazak u Vodoliju govori o tome da ako bi čovek došao na ovo specijalno mesto, mora zameniti svoj mentalni deo poljem osećaja, poljem Venere, koja može da ujedinjuje. Tu treba zameniti misao za osećaj udobnosti, ljubavi i konačno za lepotu i odatle čovek dobija kanal. Čovek ne može da bude sveštenik ako nije pun ljubavi, ili božanstvo ako nije pun ljubavi, jer Heba je bila boginja oproštaja i boginja večne mladosti, ona u svima može probuditi ljubav. Tu nije važno da li čovek nešto mentalno razume ili ne. On mora da zaboravi sve što je znao da bi ušao u Vodoliju, jer ako misli da nešto zna, imaće problem sa Vodolijom, doživeće probleme u kontaktu i komunikaciji i biće odbačen. Ali, ako ume da uđe kroz to što će svog Merkura staviti takoreći u poziciju da ne zna ništa i da je samo prolaz za 11:11, čovek će se spojiti kroz tu tačku Venere ili Persefone, kao da ulazi u jedan unutrašnji, podzemni svet koji vodi do toga da se potpuno promeni. Ništa nije mentalno u ovom potpuno mentalnom znaku koji egzaltira Neptuna i kroz koji prolazi potpuno ženski kanal. 

Vodolija će doći u poziciju žena, jer pogledajmo šta je ono što u čitavom svetu predstavlja stepen napretka društva i koje se zemlje danas smatraju naprednim. To je direktno vezano sa slobodom žena i u onim zemljama gde je manji patrijahat i gde žene imaju najviše sloboda i najviše prava, tu je razvoj najviši i Vodolija je najprisutnija. Tamo gde su žene suspregnute, tu su jako zaostala društva i uvek je tako, u svim vremenima žene su donosioci Vodolije i suštinski čitava evolucija, čitava priroda ide preko tog ženskog modela dinamike njegovog razvoja. Ulazak u Vodoliju je u potpunosti ženski kanal, preko Hebe se ulazi u Vodoliju i čovek postaje ono šta je Ganimed postao, ali ovo je zapravo znak kojim upravlja božanstvo ženskog tipa i dolazak do ovog polja ide kroz transformaciju.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD