Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U sredu, 24. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, kodovima različitih tipova seksualnosti, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa.
» prikaži celu vest
Astro Vodič za 2022 U sredu, 08. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2022. od 18:30h do 20:30h. Astro vodič za 2022-tu, godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2022. godinu!
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 16. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 05. do 12.10.2020.

Posle prethodne uzbudljive nedelje sa puno izazovnih aspekata, pred nama je jedna nedelja sa laganijom i mirnijom energijom. Univerzum se uvek pobrine da nam da priliku za predah, kako bi mogli na miru da metabolišemo prethodno iskustvo. Mnogi će zato osetiti već dugo potrebno veliko olakšanje i mir. Saturn i Pluton su posle dosta vremena promenili pravac kretanja i iz retrogradnog prešli u direktno. To svakako pokreće energiju napred i traži od nas da napravimo jednu novu stabilnu strukturu u svom poslu, biznisu ili odnosima. Venera koja vlada odnosima je iz vatrenog Lava prešla u ozbiljan znak Device gde joj po samoj prirodi znaka nije ugodno i lagano, jer je to mesto njenog pada. Ono na šta bi trebalo da obratimo pažnju u narednom periodu je naš odnos prema svom telu i fiziologiji. Pravo je vreme da se promene loše navike. Obratite više pažnje na svoje zdravlje i svakodnevnu rutinu. Ponekad i mala promena u ishrani može napraviti veliku promenu na bolje po pitanju zdravlja. To bi sve bile poruke koje nam šalje Venera iz znaka Devica.

Ponedeljak je izuzetno pozitivan dan sa Mesecom u Biku, koji pravi četiri harmonična aspekta sa Jupiterom, Neptunom, Saturnom i Plutonom. Mesec u Biku sa kojim otpočinjemo ovu nedelju odmah šalje poruku da usporimo i uživamo u svakom danu. To je Bik. Ne žuri! Ne gubi glavu na sve strane a da pri tom ne vidiš koliko ima sjajnih stvari oko tebe! Ovo je važna poruka i ona obeležava celu ovu nedelju pred nama. Uživaj u svim malim stvarima, koje te okužuju. Uživaj u hrani koju unosiš u svoje telo, u prirodi koja te okružuje, u lepoti jesenje noći... Svi ovi aspekti Meseca u ponedeljak su sjajni. Ipak izdvajam sekstil sa Neptunom u znaku Ribe, jer on govori da naša duša pored svih zemaljskih čuda teži da se poveže sa svojom Božanskom prirodom. Neptunov svet je mesto gde se kriju čarolije i skrivene tajne. To je svet naše duše i svaki harmoničan aspekt sa Neptunom je trenutak za sve nas kada treba da se opustimo i izađemo na tren iz realnog sveta i zaronimo u duhovni. Krajnji cilj našeg razvoja je da razumemo da su ta dva sveta ispreletena i povezana kao dve strane istog novčića. Sa druge strane trigon sa Jupiterom, Saturnom i Plutonom ukazuje na praktičnost i racionalnost. Kao da nam Mesec poručuje da možemo istovremeno da smo u realnom, materijalnom svetu i da smo ujedno zagledani u duhovnu stranu svega postojećeg. Svi izazovni, karmički aspekti u prethodnom periodu su imali za cilj da nas prodrmaju kako bi to razumeli i prihvatili.  

U utorak ujutru Mesec prelazi u razigrani i uvek dobro raspoložen znak Blizanaca. Dobro raspoloženje se nastavlja, samo je sada energija razigranija, brža i dinamičnija. Odličan dan za kupovinu, prodaju ili potpisivanje ugovora. Jedini aspekt koji će Mesec tog dana formirati je kvadrat sa Venerom. Ozbiljnoj Veneri neće prijati, ako ste previše opušteni i neozbiljni. Zato, pre nego što krenete da se šalite obratite pažnju na svoju publiku, jer možda neće svi razumeti vašu euforiju. U sredu pored toga što će Mesec praviti trigon sa Suncem imamo još jedan važan aspekt, a to je opozicija Merkura i Urana. Merkur u Škorpionu je tih, dubok i izuzetno intuitivan. Opozicija sa Uranom traži da budemo pre svega jako oprezni u saobraćaju i svakodnevnoj komunikaciji. Moguća je greška ako hoćemo nešto na brzinu da uradimo ili kažemo. Trebalo bi posebno povesti računa da ne prekidamo druge i ne upadamo u reč dok nam se obraćaju. Uran ima potrebu da menja, prekida i unosi haos, a to sve dovodi do stresa. Opozicija uvek ukazuje na potrebu da se sa nekom osobom nađemo na pola puta. Da razumememo da ta druga strana ima svoje potrebe i zahteve, kao što ih imamo i mi. Ući u tuđe cipele je uvek najbolji način da razumemo drugu stranu i donesemo ispravnu odluku. 

U četvrtak je prisutan samo harmoničan sekstil između Meseca i Marsa i potom Mesec prelazi u znak Rak. Ove nedelje Mesec kreira harmoničnu atmosferu iz razloga što prolazi kroz svoja jaka dostojanstva. Započinje nedelju u znaku egzaltacije, a u četvrtak ulazi u znak svog sedišta u znak Rak. Mnogi će osetiti da su nežniji i osetljiviji. Ovo je znak gde je Jupiter egzaltiran, a sam 15° je mesto naše duše. 

Pred nama su dva divna dana koja bi trebalo da posvetimo svojoj porodici i sebi. Budite nežni roditelji svojoj deci i brižni prema roditeljima. Da će mnogi osetiti jake emocije u petak govori nam sekstil koji će Mesec praviti sa Venerom. Ono što u ovom danu imamo kao izazov je egzaktan kvadrat retrogradnog Marsa u Ovnu i Plutona u Jarcu. Ove dve nesvesne energije mogu da probude kod nekoga nelagodu, strah ili neku neudobnu emociju. Zato, ako osetite neku negativnu emociju ili misao, samo budite svesni da niste ni vaše misli, niti vaša osećanja, već ste jedna božanska kreacija, koja može da bira šta će misliti, raditi i osećati. Svakako u svetlu Marsa koji govori o akciji, one treba da su čiste i ispravne, jer ako nisu onda lako dolazite u situaciju sukoba i rasprava. Ovo je aspekt koji dovodi do jake ljubomore i besa. Zato budite budni i obratite pažnju na ono što radite i govorite. 

Kako je to aspekt koji se ne dešava često on utoliko ima duži efekat. Upravo na to nam ukazuju mnogobrojni aspekti koje će Mesec praviti u subotu kroz opozicije sa Saturnom, Plutonom i Jupiterom u Jarcu. Zatim biće tu i kvadrat sa Suncem i Marsom. Zaista posle nekoliko mirnih dana kao da se budi ogromna energija koju je potrebno smiriti. Ta energija je pokrenuta dan ranije od strane Plutona i Marsa. 

Nedelju završavamo Mesecom u Lavu i Venerom u trigonu sa Uranom i Suncem u kvadratu sa Jupiterom. Venera sa Uranom uvek ukazuje na moguću iznenadnu ljubavnu avanturu, kao i na prijateljsku ljubav koja može da preraste u pravu ljubav. 

Kvadratura Sunca i Jupitera ne spada u teške aspekte, već govori da u nečemu možemo preterati. Preterivanje se može manifestovati kroz neodlučnost kojim putem da idemo. Osobe koje imaju natalno u svom horoskopu imaju ovaj aspekt obično su višestruko talentovani i baš zbog tog obilja različitih mogućnosti ne mogu da se odluče šta je najbolje za njih. Zato se osoba posle nekog vremena razočara i oseća blokiranom da krene u nešto novo. Započinje sa euforijom, a onda brzo dođe do zasićenja i prekida. Ovom prilikom su Sunce i Jupiter u lošim dostojanstvima pa to dodatno frustrira, jer nedostaje snaga da se istraje do kraja u planovima. Treba se setiti poslovice „strpljen-spašen“. Opustiti se i shvatiti da je ovo naš život i da sve što se nalazi oko nas radi za naše dobro. Upravo to duboko poverenje je potrebno ako želimo da živimo veliku priču koju nose Sunce i Jupiter u bilo kom aspektu!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD