Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 21.09. do 28.09.2020.

Sukobljavanje sa FED nije se pokazalo kao pobednička strategija otkako se pandemijska kriza poklopila sa padom berze krajem marta. Ali, kada je FED prošle nedelje najavio da će stope ostati nepromenjene, oko nula procenata do 2023. godine, svetska tržišta akcija se nisu obradovala. Da li je FED ostao bez alata za stimulisanje berze, posebno uoči američkih izbora? Ili je ovo samo retrogradni Mars u svom vladajućem znaku Ovan, gde čini ono što i obično tokom retrogradnosti kroz vladajući znak, a to je prelazak sa robusne agresije i samopouzdanja na strah od neželjenih posledica usled previše agresivnosti i samopouzdanja. Pod retrogradnim Marsom, agresor je obično gubitnik. Tako će ostati na nebu do 13. novembra. Ne započinjite bilo šta ako sumnjate u uspeh.

Pre samo dve nedelje, u roku od jednog dana od našeg kritičnog datuma preokreta sa tri zvezdice, 4. septembra, mnoga svetska tržišta akcija dostigla su vrhunac nakon pada od 16. do 23. marta. Do petka, 18. septembra, mnoga od tih istih tržišta pala su na najniži mesečni nivo. Čini se da je promena kretanja Marsa u retrogradno u septembru u korelaciji sa preokretom optimizma koji smo ovde nagovestili koju nedelju ranije.

Retrogradni Mars će se zadržati do 13. novembra, ali to je samo deo priče od 28. septembra do 19. oktobra, što bi se moglo pokazati kao cunami za svetska pitanja, što zauzvrat može naglo uticati na finansije i tržišta roba.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

„Sveprožimajući porok kapitalizma je nejednako deljenje blagoslova. 

Sveprožimajući blagoslov socijalizma je ujednačna podela bede“.

Vinston Čerčil, kako stoji na dnu emaila Astrologa Georgia Stathis

Možda ćemo ove nedelje malo predahnuti pre kosmičke oluje sledeće nedelje. 

Sunce od 22. septembra na mesec dana ulazi u znak Vaga, znak sporazuma i diplomatije. Merkur ulazi u Škorpiju 27. septembra, znak istražnih postupaka i razotkrivanja, gde će ostati tokom većeg dela oktobra usled retrogradnosti, od 13. oktobra do 3. novembra. S obzirom na to da je predsednik Tramp Blizanac, kojim vlada Merkur, ovaj retrogradni period biće za njega kritičan. Sećam se 2008. godine kada je Džon Mekejn, Devica (kojom takođe vlada Merkur) video kako se njegova izborna sreća potpuno preokrenula kada je Merkur u predizbornoj sezoni postao retrogradan. Vodio je, ali je tokom retrogradnosti, dok je ekonomska kriza eksplodirala u to vreme, njegov rejting previše zaostao za pobednikom Barak Obamom.

Ne može se odbaciti zabrinutost zbog još jedne moguće ekonomske krize i kraha berze uoči izbora 2020. godine, iako je za to vezana retka korelacija u prošlosti, bez obzira na 2008. godinu. Kriza 2008. je eksplodirala kada se Saturn počeo približavati opoziciji sa Uranom upravo na dan izbora, 4. novembra 2008. istrajući do 26. jula 2010. Očekuje nas još jedan težak aspekt Saturna i Urana, ali se kontakt neće napraviti do februara 2021. Međutim, imamo još jedan snažan kosmički pokazatelj moguće ekonomske krize i berzanske histerije koji nastupa za dve nedelje. Retrogradni Mars u Ovnu formiraće svoj drugi (od tri) rastući kvadrat ka stelijumu u Jarcu - Saturnu, Plutonu i Jupiteru, 28. septembra do 19. oktobra. Konjunkcija Marsa sa ove tri planete bila je u vreme berzanske krize početkom ove godine (od 20. do 31. marta). U stvari, poklopilo se sa padom berze 23. marta. Prvi kvadrat Marsa ka tim istim planetama ukazuje na buđenje slične dinamike kao tada. Još uvek nema leka za COVID-19, a izolovanje različitih zajednica u svetu takođe ukazuje na zatvaranje mnogih preduzeća.

Sa retrogradnim Marsom u Ovnu do 13. novembra, i već u orbisu kvadrata sa Saturnom i Plutonom, da li je neko primetio kako se čini da su svi pod pritiskom i da nemaju dovoljno vremena za sve? Ovo svuda može biti vrlo stresna dinamika. Rešenje je, međutim, jednostavno. Uključuje usporavanje, ne preuzimanje previše obaveza u kojima se mora ispoštovati rok. Za vaše mentalno i fizičko blagostanje neophodno da forsirano stvarate ravnotežu u aktivnostima, od posla, odmora, vežbanja, dijete i socijalnih pitanja, uzdržavajući se od nepotrebnih sukoba. Ako to postignete i ne dozvolite sebi zavisnički odnos u kome se dužnosti dele sa osobama sklonim odugovlačenju, ne samo da možete nešto da uradite, već ćete osetiti veliko olakšanje ispunjavajući projekte na vreme, jer ste vi preuzeli kontrolu, umesto da je dajete drugima. Ako zaostanete, posebno zato što drugi nisu obavili svoj deo posla da bi se projekat završio, možete osetiti gorko nezadovoljstvo i osećaj nepoštovanja i neuvažavanja. Ako se pak usredsredite na posao ili posebno stresan problem, podložni ste fizičkom sagorevanju i mentalnoj i emocionalnoj iscrpljenosti. Iskoristite ovo vreme za bolju brigu o sebi i smanjite opsesivnu potrebu da sve mora biti završeno odmah, ako je moguće. Ne možete da dišete, ja ne mogu da dišem... ovo je Mars ka Saturnu i Plutonu. Tu je od kraja marta i doslovno i figurativno. Dozvolite sebi i drugima da dišu. U suprotnom, neko može da se povredi. Prošle nedelje sam vam savetovao da „ne slušate svoj stomak“. To nije bilo mudro. Uvek možete i treba da „slušate svoj osećaj u stomaku“. Ali svojim zdravim razumom proverite šta vam govori pre nego reagujete. Isključivo impulsivno ponašanje sada nije dobra ideja.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA 

"Jedini način da izgubimo ove izbore je ako budu namešteni." Neverovatna izjava predsednika Donalda Trampa prošlog meseca - i njegovi rastući napori da poseje sumnju u integritet novembarskog glasanja - podigli su sve veću zabrinutost: mogu li Sjedinjene Države, jedna od najstarijih demokratija na svetu, da obezbedi slobodne i poštene izbore 2020.? - The Economic Times, 13. septembra 2020.

Evo ga dolazi.

Za one koji su propustili, bio sam domaćin fascinantne online diskusije o izborima za predsednika SAD 2020. sa još četiri međunarodno uvažena mundana astrologa (Linn Bell iz Pariza, Francuska, Caroline Casey iz Vašingtona, dr Lee Leahman iz Asheville-a, NC, i Christeen Skinner iz Londona, UK). Prezentacije su predstavljale kombinaciju kvantitativnih studija koje su uključivale sve prošle američke predsedničke izbore, u kombinaciji sa astrološkim uvidima i tabelama za koje se veruje da najbolje odražavaju dinamiku ovih izbora. U svim prezentacijama studije su pokazale trku sa mešovitim istorijskim rezultatima i mogućnošću ili vrlo tesnih rezultata, ili eventualno spornih izbora na kojima rezultati nisu poznati danima ili čak nedeljama nakon okončanja. Ponovo je uočena mogućnost raazlike ishoda glasanja između popularnog i rezultata Izbornog koledža.

Hoće li opet biti tenzija 2020. godine? Da li će izbori biti osporavani, a rezultati neprihvaćeni, pa čak ni poznati u izbornoj noći? Moguće je. Sunce će biti u opoziciji sa Uranom, na dan punog Meseca, 4 dana pre izbora 3. novembra. Merkur će biti retrogradan, okrećući se direktno u podne 3. novembra, sa Mesecom u Blizancima, znakom Merkurovih pravila, istog dana. To su pokazatelji rezultata koji idu gore-dole, napred-nazad, u poslednjih 100 sati pre završetka glasanja na dan izbora. Mesec ide u konjunkciju sa Severnim čvorom na Trampovom natalnom Suncu, što je znak uspeha. Ali takođe u konjunkciji je sa natalnim Ascendentom Kamale Harris i njenog natalnog Severnog čvora, što je takođe znak uspeha. Ovo je samo nekoliko aspekata o kojima je bilo reči na vebinaru prošlog vikenda. Da biste kupili video snimak ove vrlo pronicljive rasprave, sa uputstvima kako da povežete važne informacije za one koji žele da prognoziraju  na osnovu astroloških faktora, kliknite na The USA 2020 Presidential Election Webinar Recording.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD