Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project: INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST Pozivamo te na Full Moon radionicu INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST koja će se održati 31. oktobra. Nakon prethodne faze Punog Meseca koja je imala za cilj da uskladi našu energiju sa energijom Zemlje, tako da je energetski kvalitet unutar nas veoma čist i protočan, sa ovim Punim Mesecom ulazimo u novu fazu koja za primarni cilj ima aktiviranje inteligencije, odnosno namere koja se materijalizuje.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
Seminar: Energetska Astrologija Marsa Energetska Astrologija Marsa će se održati ONLINE u nedelju, 25. oktobra od 19:30h do 22:30h, koji vodi dr Lea Imširagić. Na energetskom nivou, Mars je svakako najvažnija planeta, ne samo zato što je prirodni signifikator za energiju već je u energetskom sistemu našeg eteričnog tela povezan sa prvim energetskim centrom – odnosno prvom čakrom.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Marsa U nedelju, 25. oktobra od 16h do 19h, Aleksandar Imširagić će održati seminar iz modula Tehnologija Svesti Marsa. Prva čakra nas povezuje sa Zemljom i ona predstavlja granicu koju imamo između našeg individualnog i kolektivnog, nasleđenog života, odnosno života naših predaka i svega onoga čime smo sa planetom Zemljom povezani. Ovaj seminar je moguće pohađati u online varijanti.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Vodolija

Znak Vodolija je jedan od retkih znakova koji je ljudski, ali nije potpuno ni ljudski već je povezan sa nečim što je božansko. Vodolija je specifično biće koje ima vezu sa božanskim svetom i predstavlja onoga ko sipa nektar života bogovima ili onoga ko sipa tu vodu. 

Znak Vodolija bio je poznat još u drevnim vremenima u svojstvu kako ga sad imamo u Zodijaku i sam po sebi je predstavljo izvor života pod imenom „živa voda“. Vodolija predstavlja vezu čoveka sa nečim božanskim, to je neki deo kojem na jednom nivou teži svaki znak, jer ljudski znaci Blizanci i Devica imaju tendenciju da u Vodoliji dožive potpuni razvoj. Uran koji je vladar Vodolije je viša oktava Merkura, tako da su ovi Merkurovi znaci Blizanac i Devica prirodno usmereni ka njemu, on je prosto njihov stariji brat kao i svim ostalim znacima, jer 11. kuća ukazuje na to.

Ako pogledamo sliku znaka Vodolija, ovi talasi imaju simboliku voda, vode koje su iznad nas i voda koje su ispod nas, ali ujedno predstavljaju izvestan simbol jednakosti. To je simbol koji daje paralelnost i ukazuje da je ono što je gore jednako onome što je dole i zato vrlo lako uočavamo da je sam simbol znaka Vodolije zapravo simbol jednakosti. Ako bismo ove krive linije posmatrali kao dve prave, bukvalno bismo dobili znak za jednakost i to je ono što ovom znaku daje jednu potrebu za ravnopravnošću i za tim da su stvari jednake, da su stvari iste. Ali, ako pogledamo samu poziciju znaka, zapitamo se šta je to što u osnovi on izjednačuje? Ono što Vodolija izjednačuje je znak Jarca koji je ispred njega sa znakom Riba, jer se nalazi između ta dva znaka ukazujući da je Jarac = Ribe.

Znamo priču o Jarcu i Kaprikornusu da je on pola jarac pola riba i da se taj donji deo vrlo često ne vidi, jer znak Jarac vrlo često predstavlja sve ono što je realno, stvarno, objektivno. Zbog tog osećaja objektivnosti, uzroka i posledice, karme, mi znak Jarac uglavnom doživljavamo kao realnost, međutim, Vodolija najdirektnije ukazuje da ništa od toga što vidimo kao stvarno u suštini nije tako. Vodolija ukazuje na to da Jarac jeste Riba, da je druga strana te realnosti zasnovana na potpuno imaginarnom i iracionalnom. Vodolija povlači jednakost između racionalnog i iracionalnog, govori da je svet stvarnih stvari jednak svetu snova i u tom smislu je Vodolija vrlo posebna i ima nešto što drugi znaci nemaju. Vodolija traži tu vezu između ljudskog i božanskog, između objektivnog i potpuno maštovitog dela i sama Astrologija je upravo ta veza, ona traži vezu između stvari koje se dešavaju u svakodnevnom životu sa nečim što je možda sasvim daleko i vezano za duboki svemir. Kao atrolozi vidimo da su vrlo objektivne stvari povezane sa subjektivnim svemirom i Vodolija je upravo ta nit i ta veza. Sve stvari koje su zasnovane na Vodoliji imaju jaku potrebu da pronađu tu vezu, zato Vodolija upravlja svim mostovima i metaforično i konkretno predstavljajući most između dva sveta. Ta voda koja se iz tog krčaga lije je taj most, to je veza između sveta bogova i drugog sveta ljudi i nečeg što bi mi nazvali realnim svetom. Vodolija upravlja svim vodama i kaže da ono što je Jarac i voda u smrznutom stanju - led, jednako je onom što vidimo u znaku Ribe i da nema razlike između leda i vode. Sama Vodolija je stanje vazduha od te vode, t.j. stanje vodene pare i mi imamo potrebu da se sve realnosti objedine jednim zajedničkim telom. Da se pronađe zajednička tačka između vrlo različitih svetova i zbog toga, sve ono što je vezano za Vodoliju nastoji da to objedini. Vodolija intuitivno zna da sve stvari imaju svoju zajedničku tačku, svoju tačku spajanja u kojoj su sve stvari jedno i zato je ovaj znak prvi koji se zalaže za besklasno društvo i protiv svega je onoga što negde deli ljude, jer ne veruje u te podele. Vodolija veruje da postoji zajedničko mesto za sve različite stvari, baš kao i što veruje da ono što je čvrsto je isto što i voda i takođe veruje da voda može biti i u formi vazduha.

Ovo trojstvo Jarca, Vodolije i Ribe je jedan poseban svet za sebe, to je jedan udaljeni svet u kome vladaju specifični zakoni odnosa, ali njihovo jedinstvo je izraženo u znaku Vodolije. Ovaj znak jednakosti ako obrnemo, vrlo lako možemo videti kao dve paralelne crte koje nas povezuju ne samo po horizontali nego i po vertikali, pa je upravo kroz ovaj znak jaka potreba da se pokaže da čovek jeste srodan božanskom, da je božanstvo čovek, da čovek u sebi nosi tu vezu 1 i 1. Zbog toga taj simbol dve paralelne uspravne crte i predstavlja broj 11 koji jeste vodolijanski broj i broj izazova i svakako možemo reći da je ovo mesto gde čovek staje ispred Boga. Čovek tu nalazi hrabrost i drskost, ali ima potrebu da se izjednači sa svim onim što je iznad njega. U osnovi 11 je vibracija 1, to je prvi broj u kojem imamo dva ista broja, gde imamo 1 i 1. Ako posmatramo redosled brojeva videćemo da je ovaj prvi u nizu, kasnije ćemo imati i druge kao 22 ili 33 na pr., ali osnova svih tih brojeva i sve te paralelnosti je u broju 11. Ovaj broj i ovaj znak stoga vrlo uspešno ujedinjuje vladare ova tri znaka, ovde se Saturn, Uran i Neptun sreću zajedno i svi oni imaju visoko dostojanstvo u ovom znaku, jer Uran i Saturn su u sedištu, a Neptun je u egzaltaciji. 

Ovaj znak je uspeo da spoji i nađe mesto između 3 agregatna stanja vode, između 3 različita sveta koja se čine da su potpuno i u svemu odvojena. To je cilj ovoga znaka da na svaki mogući način pronađe mesto u kojem smo svi ravnopravni i isti. Koliko god se činilo da smo drugačiji - mi smo isti i to je potreba koja se kroz ovaj znak živi, a da li čovek ovo može da živi, zavisi od njegovog stanja svesnosti ili više svesti. Ako čovek nema dovoljno oživljen ovaj kvalitet, ovaj znak je onda izražen samo kao znak pobune, kao znak borbe protiv nečega. On ima jako potrebu da bude obrnut, da bude suprotan bilo čemu, njega nešto stalno izaziva i stalno oseća unutrašnju odbojnost prema nečemu i prirodno mu je da ima suprotno mišljenje. On intuitivno zna da stvari moraju da budu isto, ali možda nema tu sposobnost da zaista pronađe to mesto već samo ima potrebu za borbom. Na tom nivou, kada nema dovoljno svetla, kada nema dovoljno te ujedinjujuće sile koja će spojiti 3 različite stvari u jednu, kroz ovaj znak je izražena jedna potreba za nepoštovanjem, koja se pretvara u drskost ili bezobrazluk na svaki mogući način. To je potreba da se neko prekida u sred rečenice, da se upada u reč, da se ne poštuje, da se bilo šta radi sa određenim uskocima. 

Vodolija donosi iznenađenja i stresove, zato što on gleda da prekine svaki normalan ritam, to je impuls koji ide iz njega, on nema dovoljno mira i strpljenja da se poveže sa tim poljem jedinstva ako nije integrisan, a integrisan je ako je uspeo da spoji Jarca i Ribe u sebi. Ako Vodolija nije uspela da spoji Jarca i Ribe u sebi, ona neće biti dovoljno uzemljena, neće imati ovaj ženski deo koji u njoj dolazi od zemljanog znaka Jarac i vodenog znaka Ribe. Ako Vodolija to nije uspela, onda je potpuno mentalni znak i potpuno je u glavi, a retko koji znak je toliko u glavi visoko da nema nikakav osećaj sa telom, tada je sav u nervnom sistemu i svaka njegova misao trči pre nego što čovek uspe da je izgovori. Tada je on u jednom potpuno pobuđenom stanju i prirodno u jednoj opoziciji spram svega što mu se nađe na putu. Za Vodoliju je neophodno da ima ova dva susedna znaka integrisana u sebi da bi imala mogućnost da se poveže sa zemljom, sa životom, sa osećajem. 

Vodolija je toliko visoko u oblacima da uopšte nema osećaj za određene stvari, sve je u glavi i u jednom mentalnom procesu i to je onda realno teško živeti jer daje realne probleme u odnosima. To dovodi do toga da je tu veća potreba da se mostovi ruše nego da se spajaju, ta osoba tada nema taj prirodni osećaj koji je potreban za oživljavanje veza između nje i neke suprotne stvari. Tada Vodolija najpre spoji dve velike suprotnosti, spoji Jarca i Ribe i jedan izgleda jako realan, a drugi izgleda potpuno imaginaran, spoji led i vodu i na tom nivou Vodolija je jedan specijalan kanal koji je iznad nje. To joj sa jedne strane daje stabilnost, a sa druge strane joj se otvara kanal, jer između ova dva znaka, između znaka realnog i znaka irealnog živi ovaj transcedentni procep, ovaj kanal Vodolija. 

Da bi imali pravu priču Urana, moramo imati jaku priču Saturna i Neptuna koji su jako dobro integrisani i spojeni kod nas. Bez sposobnosti da spojimo Saturna i Neptuna, bez sposobnosti da svoj san što je 12. kuća i Neptun ne materijalizujemo, živimo i uklopimo u svoj život, mi ne možemo da budemo pravi kanali, jer Vodolija će reći da nismo dovoljno iskreni. Vodolija će reći da nema ništa od toga jer niste iskreni, a niste iskreni jer niste ostvarili svoj san. San se ostvaruje putem iskrenosti, a Vodolija predstavlja iskrenost a iskrenost nije mentalni proces, iskrenost znači da 12 i 10 moraju da budu spojeni. Ako su 12 i 10 spojeni i ako čovek uspeva da svoj san iznese, iskrenost ide kroz njega i svako ko je iskren, imaće sposobnost da živi svoj san, ali iskrenost je svakako povezana sa telom. Svaki put kada natus pomisli da je iskren zato što će reći ono što mu je na umu, to je vrlo lako neiskreno stanje, jer možda u tom trenutku to nije u skladu sa njegovim telom ili sa osobom koja je pored njega, jer druga osoba ne postoji i to zna Vodolija da ono što je Jarac jednako je onome što je Riba. Vodolija svoju psihologiju gleda kroz ljude oko sebe, Vodolija zna da nema nečega što je oko njega a da nije u njemu. Ako hoćete da budete psiholog gledajte obične stvari, gledajte ljude, to je vaša psiha i to kaže Vodolija i ako natus to ima kao svoj stav, on je tada povezan sa delom Riba i ima osećaj, a preko Jarca se ta stvar pretvara u objektivnu okolnost. Natus tada oseća svojim telom i odatle govori ono što treba da govori, iskrenost je zapravo njegov odraz, a Vodolija i jeste način da čovek ostvari svoj san. Ostvariti svoj san je nešto što je dato kroz ovaj znak koji otvara sve šanse u životu, ovaj znak kaže da naša sudbina nije neminovna i da sve ono što je Jarac potpuno je vezano za naša uverenja. Ako povežemo ove dve stvari, ako svoja uverenja uspemo da povežemo sa onim što je objektivno i što je naše telo, mi ćemo izmeniti stvarnost. Vodolija je znak slobode i manifestuje se kao šansa u životu da nešto promenimo, uvek je kao neočekivani događaj ili splet okolnosti. Onaj ko ume da tu šansu iskoristi i zna da surfuje na tom talasu, on ostvaruje svoju božansku priču, svoju veliku priču u životu i njegov život se mnogo menja. Zato uvek gledamo šta imamo u Vodoliji, šta imamo u 11. kući, šta nam radi vladar 11. kuće, šta nam radi Uran, jer čitava serija 11 je za nas šansa. Ona je most između nas i našeg višeg ja, most između zemaljskog ja i višeg ja, to je naša veza sa božanskim i svaki čovek spontano teži ovome, jer Vodolija je viša oktava ljudskih znakova Blizanaca i Device. Konačno, Uran kao vladar Vodolije je i bog neba, on je prvi Bog, on je onaj koji je stvorio i Hronosa – vreme, i dalje od njega ide i Jupiter - Zevs koji je kasnije postao božanstvo, ali Uran je najstariji, on je primarni Bog.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD