Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u nedelju, 27. septrembra od 12h do 18h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u subotu 26. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U subotu, 26. septembra od 17h do 20h, dr Lea Imširagić će održati ONLINE WEBINAR iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Jarac (peti deo)

Prva pentada je pod uplivom Saturna u Jupiterovom dekanatu a znaku pod Saturnom i najviše daje potrebu da se prihvate stvari koje imamo. Ona može da bude vrlo srećna ako je Saturn dobro postavljen, naročito ako je dobar sa Jupiterom. Tada čovek može u društvu postići poziciju, napraviti karijeru slično, ali ako Saturn nije dobro postavljen, tada će biti problema između ličnih htenja i onoga što se nameće kao okolnost ili kao vreme u kojem se živi. Tada mogu da se pojave udarci sudbine i da se dogode neke stvari kada čovek može da padne sa neke pozicije. Ovde je potrebno spojiti ove dve stvari, ličnu životnu priču sa kolektivom i opštim okolnostima. Ali, ako je dobro postavljeno, onda će čovek u pravom trenutku uspeti, jer ovde postoji vreme kada čovek može da uspe i da bude jak. U ovom sudbinskom znaku su ovih pet stepeni jako bitni i ako tu bilo šta imamo, to od nas traži da nešto u vremenu uradimo za društvo, da učinimo nešto što je važno. U zavisnosti od toga gde nam je Saturn, da li je u dobrom odnosu sa Jupiterom i ako jeste, mi svakako imamo mogućnost da tako nešto uradimo, ali ako nije, tada su to stvari koje osoba na neki način duguje kolektivu i okolnosti znaju da budu malo teže.

Druga pentada od 5. - 10. stepena je Jupiterova pentada u Jupiterovom dekanatu i daje da vreme ili okolnosti ukazuju na potrebu za nekom filozofijom. Međutim, ovde je Jupiter u padu i ako ovde nešto nije srećno postavljeno, postoji mogućnost da je osoba vođena uverenjima koja su možda pogrešna ili da učini veoma neudobne stvari. Hitler je imao Mesec i Jupiter u ovom delu u dekanatu Jupitera, ali u znaku Saturna i on je verovao u svoju ideologiju i zbog toga je uspevao da mnogo ljudi i pokrene za tu svoju ideju. Ovde se lako može desiti da znanje nije postavljeno na dobroj osnovi, kao što je kod Hitlera sve bilo zasnovano na grču i strahu od neprijatelja. Ovo ima snagu da osoba može da se izdigne u nekim okolnostima ili ako je loše postavljeno da društvo ima negativne okolnosti spram osobe, ili se osoba ne uklapa u vremenu sa datom politikom ili ideologijom. Tu može da se izgubi veliki novac, status, gde će Jupiter da padne i ovo je slika čoveka koji je u jednom trenutku imao, a zatim izgubio. U zavisnosti od toga kakav je Jupiter i koliko je jak, ovde može nešto da se postigne, ali ovde Jupiteru nije dato da može da traje, osim ako ga Saturn nekim snažnim aspektom dobro podržava. Ali, ne treba izgubiti sposobnost da kroz vreme pronađemo plemenitost, da u jednom trenutku nađemo razlog koji nije Jarčevski racionalan a koji će napraviti kanal za Jupitera i tako omogućiti nešto što je vrlo lično ispravno, nezavisno od okolnosti ili nekog spoljnog dela. Sa ovim delom treba biti oprezan, tu se u jednom trenutku čini da će stvari ići osobi na ruku i da može imati uspeh i podršku, pa ovde možemo imati nekoga ko studira nešto što ne želi ili ima poziciju na poslu koju će nakon nekog vremena da izgubi zbog neke promene, političke okolnosti i slično.

Treća pentada od 10. - 15. stepena je pod uplivom Marsa u dekanatu Marsa i u znaku Saturna pa daje jake i snažne, ambiciozne ličnosti koje će imati mnogo energije da uspeju i da pobede. Ovo osobi daje velike mogućnosti, jer Mars je prirodno egzaltiran u ovom znaku, još ako je i natalno snažan, ovaj deo daje mogućnost da osoba pobedi i da dođe do neke pozicije. Može takođe osobi dati snažnu egocentričnost, jer je osoba svesna da može sve da postigne i postaviće se pitanje u jednom delu o njenoj ispravnosti. To osobu neće srušiti, ali će joj dati priliku ili da nešto uradi što je više od njene lične snage ili da propusti ovakvu šansu da neke stvari na dubljem nivou kod sebe ispravi. Tu osoba može da pronađe nešto što je veće od same borbe, ali ako je ovde ambicija prejaka, umanjuje svest, te će dobiti samo tu energiju sa mogućnošću da napravi grešku, da vrlo lako nekoga odbaci ili povredi da bi došao do nečega, ili učini stvari koje nisu sasvim ispravne.

Četvrta pentada od 15. - 20. stepena znaka Jarac je vrlo slična, samo što je manje okrenuta operativnosti, a više daje jaku strukturu, status i poziciju u društvu. To je pentada Sunca u Marsovom dekanatu i Saturnovom znaku, pa je ovo slika uspešnog, snažnog muškarca koji će lako ući u razne afere i koji će biti u svemu ugledan građanin, ali će imati neku svoju nemoralnu stranu koja ne mora biti izražena samo na polju politike. Možda će povrediti svoju suprugu ili nekoga, ovo je uspešna pozicija dostojanstva, ali je zasnovana na 15. stepenu i padu Jupitera i može da ukaže da je osoba postigla svoj status na nečemu što nije sasvim dobro ili ispravno, možda je imala lošu prošlost i sločno. Svi bismo voleli da ovde vidimo osobu koja ima dobru priču Jupitera spram Sunca da bi bila super plemenita, da može to da iskoristi i da zapravo sve to postigne, ali ne kroz borbu, ne na način da bude u strahu da li će uspeti ili neće. Tu će osoba čak podržati nekoga ko mu je na nekom nivou suparnik, kako bi zaista postigla nešto mnogo više i iskoristila ovu poziciju.

Peta pentada od 20. - 25. stepena Jarac je Venerina pentada u Sunčevom dekanatu i Saturnovom znaku i govori o određenoj vrsti odnosa. Odnosi se na ljubav i ovde mora postojati jedna ljubav koja se dugo čeka. Ovo je deo koji daje šarmantnost i lepotu, čak daje jednu klasičnu lepotu, daje istoriju umetnosti i sve ono što dugo traje, ljubav prema ocu, muškarac koji za nas predstavlja jedan divan uzor u nečemu. Ovaj deo daje veliki dar za umetnost i stvaranje nekih lepih stvari i ako osoba to otkrije, mnogo toga oživljava. U zavisnosti od pozicije Venere i Sunca i ako su oni naročito sretno postavljeni, ova osoba može u svetu kulture postati veoma uspešna jer zrači neprolaznom lepotom i više govori o klasičnim vrednostima. Ljubavi mogu biti posebno lepe i duge, ali sve što se nalazi u znaku Jarac je znak nekog sećanja i kako je Sunce ovde provodnik, ono će opisati sudbinu te ljubavi. Venera će opisati tip osobe i ljubavi, sudbinu će opisati Sunce, a trajnost te ljubavi će dati sam Saturn. Ako je Sunce dobro, sudbina ljubavi će biti sjajna, ali ako je Sunce oštećeno ili napadnuto od malefika, onda ćemo imati osobu koju volimo a koja se iz bilo kog razloga udaljava od nas, nestaje ili odlazi, pa je više nemamo, jer to zna da zatvori kanal trajnosti. Ako je Saturn jako oštećen, onda će zapravo biti ljubavi, ali nikako neće moći da se održi trajna priča, već će se samo događati sećanja i kao da će se živeti razne afere koje su imali naši preci. Ovde je ključna priča u odnosima i bilo bi idealno kada bi osoba radila sa nečim što je povezano sa lepim stvarima i nečim gde može da sija.

Poslednja, šesta pentada od 25. - 30. stepena Jarac je Merkurova pentada u delu gde je Mars egzaltiran i daje snažnu priču čoveka. Ako je neka planeta ovde postavljena, to govori o uspešnoj osobi koja je mnogo mentalno orijentisana. Ovo je slika naučnika, nekog ko glavom postiže sve ono što želi da uradi i u zavisnosti od kvaliteta Sunca koje je kanal za izražavanje onoga što Merkur hoće da ispriča, ova osoba može postati veliko ime u svetu onoga što radi. Ovde je Ajnštajn imao Marsa, dispozitora Merkura i vladara 11. kuće, što mu je dalo ambiciju u istraživanju i u načinu razmišljanja. Ovo daje čoveku da se popne na vrh planine i da bude po nečemu značajan i poznat, vrlo je mentalan deo sa Merkur/Saturnom, a Ajnštajn je imao Merkur - Saturn konjunkciju, pa je ovo ovde jako. Sunce je ovde važan kanal i mora da bude dobro postavljeno da bi se ovo moglo dostići.

Kada gledamo sve ove stvari koje stoje kao zadaci u znaku Jarac, mi gledamo kakvi su provodnici za ispunjavanje potreba ovog znaka. Znak Jarac ima potrebu ili na nivou predaka ili na nivou kolektiva ili na nivou lične snage i ambicije da osoba nešto uradi i samim tim promeni svoju karmu. Planete koje su vladari dekanata će najviše reći da li osoba ima dobar kanal da ovo ispuni ili ne. Ako vladar dekanata nije naročito sretno postavljen, osoba će biti zaglavljena u okolnostima. Način da se to prevaziđe je u sposobnosti prihvatanja i sposobnosti oslobađanja tog grča i straha koji tu postoji. Da bi se razvila prava priroda ovog znaka, moramo dozvoliti promene, da se promene ustanovljeni načini reakcije, da se strah prosto otpusti odmorom. Koliko god ovde imali potrebu za ambicijom, to treba da bude dopuštanje stvari, bez potrebe da svaku stvar kontrolišemo. Ovde postoji strahovito veliki umor i zamor i vremenom osoba je sve više uverena da je prošlost uvek bolja od budućnosti, a to znači da se muči sa ovim znakom.

Ključna stvar za prilazak objektivnoj okolnosti, a Jarac je uvek to, je da nje nema. Nema objektivnih okolnosti, nema ljudi sa kojima pričamo i ne bavite se drugim ljudima, jer njih nema i sve je zapravo na Neptunu i sve što vam se čini da je stvarno, čini vam taj Neptun. Ne možete Merkurom reći osobi da se promeni, zato što ste vi takvi čim je imate u svom svetu, ona je takva u vama, nije ona bez vas takva i u tome je cela stvar. Ceo model ovoga je da je ulazak u Jarca preko 15. stepena, a to je kao da postoji neki levak ili jedno sužavanje koje vas vodi u tačku ulaska u samog sebe. Tu nema šta da pričate sa nekom osobom. Ovde se bavimo modelom koji će izvesti vrlo konkretnu promenu okoline, ali samo ako se mi promenimo i tu nema mnogo šta da se priča. Okolo se bukvalno dešava psihodrama vaših predaka i znak Jarac je fizika koja se pretvara u metafiziku i to je ono što je za nas najvažnije. Ovaj znak izgleda kao čvrsta fizika, kao što se naša nauka čini kao vrlo jasna još od Njutnovog vremena. Jarac je nauka, dokaz, jednačina da je ono što je sa leve strane jednako onome sa desne strane, to je sve Saturn i čista nauka, vrlo mentalna nauka koja može biti i vrlo složena nauka, sve dok ne dođemo do kvantne fizike. A tada, kada dođemo do kvantne fizike, tada ulazimo u ovaj deo repa Jarca i to je takođe nauka, ali ona uključuje ovaj deo i tu u zavisnosti kako mi gledamo na stvari dobijamo rezultate, što je zapravo potpuna izmena Jarca. 

Ali, ušli smo u taj deo koji postoji i koji je takođe Jarac i nauka, samo njegov drugi deo. Astrologija je takođe dobrim delom zasnovana na ovom delu repa i promena u nama podrazumeva promenu u rezultatu. Kada je Neptun otkriven, on je bio u konjunkciji sa Saturnom na 23° Vodolije i oni su zapravo jedno, samo se čine različitim. Svet počiva na tom donjem delu Saturna, na tom donjem delu Jarca koji se može nazvati iluzija, ili se može nazvati vaša vera i uverenja. „Verujem dakle postojim“ je ključna istina života i sve konkretne stvari, ono što vidimo i što nam se događa je rezultat vere, ali već kad pričamo da nešto verujemo, tada smo već izašli iz tog dela vere. Mi verujemo u neke stvari zato što smo se iz nekog razloga uverili da je to stvarnost, ili u nekom širem smislu preci su nas uverili da je život takav i takav. Ovde kroz znak Jarac non-stop ide priča uveravanja predaka i njihove priče kako je bilo i to su sve samo priče. Ovde je potrebno da se uđe u centralni stepen, pri čemu treba imati dovoljno hrabrosti da se ne mora boriti i plašiti, da se zna da sve može da bude dobro i svi preci će da se umire.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD