Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 31. avgusta do 07. septembra 2020

Danas sam stigao u Nemačku. Bilo je to lako, ali dugo putovanje, jer je sada teško doći do direktnih linija. Kako će se Jupiter (međunarodna putovanja) udaljavati od Jarca (ograničenja i zabrane putovanja) oko zimskog solsticija, čitaoci će možda želeti da potraže moguća ulaganja u aviokompanije i kompanije povezane sa putovanjima koje su imale uobičajen korektivni pad. Ali kao što ćete videti u ovonedeljnom izveštaju, „uobičajeni“ korektivni pad je ove godine izuzetak, a ne pravilo na berzi.

Prošla nedelja je generalno bila povoljna na globalnim tržištima akcija, a mnogi su ponovo postigli nove maksimume nakon pada. NASDAQ i S&P su dosegli naviše vrednosti ikada. 

Na ostalim tržištima, sirova nafta je porasla do novog vrhunca nakon pada, a zlato ponovo testira $2000 a američki dolar je blizu najnižeg nivoa u poslednje dve godine.

KRATKORROČNA GEOKOSMIKA

Sva finansijska i robna tržišta su ranjiva pod velikim preokretima a uskoro će Mars 9. septembra krenuti retrogradno, a Jupiter direktno 12. septembra. Čak i pre toga će Venera (vrednosti, novac) biti u opoziciji sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom od 25. avgusta do 2. septembra formirajući T-kvadrat sa Marsom 4. septembra. To su geokosmički aspekti preokreta i od sada do sredine septembra svedočićemo o cikličnim usponima ili padovima iz kojih će se izroditi preokreti. Ali nakon toga, nastupa jedan od najmoćnijih geokosmičkih perioda u godini (28. septembar - 19. oktobar), kada je Mars retrogradan u svom vladajućem znaku Ovan i pravi kvadrat ka stelijumu iz Jarca - Saturnu, Plutonu i Jupiteru. Ovo najavljuje veliki pomak na svetskoj sceni, bilo da se radi o politici, ekonomiji ili prirodnom okruženju. A finansijska tržišta će verovatno na taj pomak reagovati velikim preokretom trenda. Koliko dugo traju i koliko oštri mogu biti ovi preokreti zavisi od mnogih faktora, o čemu će biti reči u dugoročnim izgledima u nastavku.

Ove nedelje pun Mesec je 2. septembra, istog dana kada će Venera biti u opoziciji sa Saturnom. Jedno od naših osnovnih geokosmičkih pravila u trgovini je da svako tržište koje opada pod napetim aspektom Venere i Saturna je kandidat za preokret i nagli rast. Trgovci će želeti da prepoznaju ta tržišta.

DUGOROČNA GEOKOSMIKA I RAZMIŠLJANJA

Svrha ovih članaka je da poveže ekonomska i finansijska tržišta sa geokosmičkim analizama. Koji je zajednički geokosmički imenilac za ove periode poremećaja tržišnih ciklusa? Pluton. Bog podzemnog sveta je povezan kako sa dugovanjem tako i sa intervencijama („finansijski inženjering“) da bi se postigao željeni rezultat. U teškom aspektu ka spoljnoj planeti, može - i u 21. veku i jeste – se poklopilo sa 1) istorijskim povećanjem svetskog duga, 2) lošim fiskalnim upravljanjem koje je rezultiralo dužničkim zahtevima vlada širom sveta i 3) naporima centralnih banaka da isprave lošu fiskalnu politiku intervencijom na finansijskim tržištima i tehnikama potražnje za akcijama i(li) vrednosnim papirima.

Finalna konjunkcija Jupitera i Plutona u ovom ciklusu biće 12. novembra 2020. Svi su izgledi da će vlada nastaviti da troši milijarde dolara na programe podsticaja, terajući centralne banke da se prilagode povećanjem monetarne likvidnosti i kreiranjem još jednog imovinskog balona u akcijama i možda obveznicama. Ako ustuknu sa tim ekspanzivnim monetarnim delovanjem  kada snaga aspekta između Plutona i Jupitera oslabi - nakon završetka američkih izbora - šta mislite da će se dogoditi kada naredni glavni aspekt u 2021. godini bude Saturn u kvadratu sa Uranom u Biku?

Zasnovano na ovim studijama i dalje očekujemo još jedan ozbiljan pad, ali u isto vreme se protivimo spremnosti FED-a da omogući nekontrolisanu fiskalnu politiku vlade koja je izgleda osuđena da kreira imovinske balone koji će na kraju rezultirati još jednom ozbiljnom rasprodajom čim centralne banke pokušaju da se vrate u normalu. Sa konjunkcijom Saturna i Plutona 2020. godine, dugoročno dno ciklusa u ciklusu kamatnih stopa na redu je ove godine, što je detaljno opisano u knjizi Prognoze 2020. Mi ćemo, naravno, ažurirati tu analizu u knjizi Prognoze 2021, koja izlazi za tri meseca.

U međuvremenu, ne bih (i neću) odustati od sagledavanja povezanosti ciklusa ili geokosmičkih analiza u vezi sa bilo kojim finansijskim tržištem. Sve se veoma dobro uklapa na robnim i deviznim tržištima a vratiće se i na tržišta kapitala čim FED i druge centralne banke smanje politiku podržavanja lošeg fiskalnog upravljanja. Znate kako se kaže o onima koji ignorišu istoriju: osuđeni su da ponavljaju greške i iskuse slične posledice. Postoji vreme da cenite svoj kapital i vreme da ga zaštitite. Prvo je prisutno od 23. marta 2020. Ali drugo možda nije tako daleko. Gledano iz drugog ugla, vreme za kupovinu po niskim cenama još nije tu, ali možda će doći pre nego što mnogi misle. Keš će u jednom trenutku ponovo postati zakon. Ali kako ga sačuvati, u kojoj valuti ili u kom obliku? Ovo ćemo detaljnije  razmatrati u knjizi Prognoze 2021.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD