Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U sredu, 24. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, kodovima različitih tipova seksualnosti, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa.
» prikaži celu vest
Astro Vodič za 2022 U sredu, 08. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2022. od 18:30h do 20:30h. Astro vodič za 2022-tu, godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2022. godinu!
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 16. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 24.08. do 31.08.2020.

Bila je to nedelja raznolikih reakcija na svetskim tržištima akcija, nakon što je stacionarni Uran 12. avgusta krenuo retrogradno prošlog vikenda. Nekoliko svetskih berzanskih indeksa dostiglo je nakon pada nove vrhunce, a potom su počeli da opadaju. Možda je to bio vrhunac preokreta, ili je to možda početak novih vrhunaca. To bismo mogli saznati ove nedelje.

Mnogo zanimljiviji razvoj događaja je pratio američki dolar i bitcoin. Prvi je 18. avgusta pao na najniži nivo od maja 2018., dok je u isto vreme euro skočio na najviši nivo od maja 2018. Bitcoin je 17. avgusta dostigao novi godišnji maksimum $12.489. Sirova nafta je skočila, a zlato i srebro su se blago oporavili.

Čini se kao da je većina tržišta, uključujući tržište akcija i metala, u pokušaju da se odluči da li će nastaviti u pravcu novih višemesečnih, višegodišnjih i(li) novih maksimuma svih vremena ili će se povući. Sa nizom ovonedeljnih nastupajućih moćnih Venerinih aspekata, to je razumljivo jer se zna da je Venera (i Vaga, znak kojim vlada) poznata po svojoj neodlučnosti.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Konjunkcijom, planete započinju geokosmički ciklus. Nakon konjunkcije, veoma je važna prva četvrtina ciklusa ili prvi kvartal, što je u astrologiji poznato kao rastući kvadrat. Usled retrogradnog kretanja, Mars će prvi kvartalni ciklus (rastući kvadrat) napraviti ka tri iste planete tri puta, a prvi se dešava sada, od 4. do 24. avgusta. Ovo je zanimljivo stoga što je početak ciklusa obeležen niskim indeksima na svetskim berzama, a prvi kontakti u okviru rastućeg kvadrata podudaraju se sa, od tada, najvišim cenama na tržištu. Uzimajući u obzir da je povezanost geokosmičkih aspekata i finansijskih tržišta uslovljena preokretom trendova, postavlja se pitanje da li će dostignute vrednosti od 4. avgusta sada biti samo nivo sa kojeg će se tržišta kapitala preokrenuti? Ili će se to dogoditi od 29. septembra do 19. oktobra, kada Mars bude retrogradan formirajući još jedan rastući kvadrat ka planetama u stelijumu Jarca? Ili oboje?

Mars je sada u Ovnu i biće tu do 6. januara. Mars vlada Ovnom. Ili, drugačije rečeno Mars je u svom vladajućem znaku Ovan, gde je jak. Po jednoj astrološkoj teoriji, u svetu (i na berzama) dešavaju se pozitivne stvari kada su planete u vladajućim znacima, izuzev kada su u vladajućim znacima retrogradne, kada dolazi do pogoršanja. Trenutno, nije samo Mars u vladajućem znaku. Takođe je Sunce (u Lavu) do 22. avgusta. I Merkur je u svom vladajućem znaku Devica do 5. septembra, neposredno pre nego što Mars krene retrogradno. Saturn i Neptun su takođe u svojim vladajućim znacima, kada ga Saturn 17. decembra napušta, dok će Neptun ostati još pet godina u znaku Ribe. Uzgred, Saturn i Neptun su sada retrogradni. Kao astrolozi, moramo se zabrinuti za period nakon 9. septembra, kada Mars, Saturn i Neptun budu svi retrogradni u svojim vladajućim znacima, a bez Sunca i Merkura koji će napustiti vladajuće znake. Da ne spominjem, naravno, da će tada u punom zaletu biti izborni period u Americi.

Od sada do izbora, nema lakih i podržavajućih aspekata na nebu. Počevši od 9. septembra kada Mars u Ovnu kreće retrogradno, tu je Venera u Raku u opoziciji sa stelijumom u Jarcu (Jupiter, Pluton i Saturn) od 25. avgusta do 4. septembra, u T-kvadratu sa stacionarnim Marsom u Ovnu. Ovo može ukazati na brojne mogućnosti, ali ključna su pitanja koja Venera iznosi na videlo a tiču se pravičnosti, jednakosti i žena. Ovi aspekti mogu biti u korelaciji sa promenama trenda na finansijskim tržištima. Sve se nastavlja sa geokosmičkim aspektima koji slede odmah nakon toga, od 9. do 17. septembra, kao i onima koji slede odmah nakon tih (od 28. septembra do 19. oktobra). Ovo nisu obični geokosmički aspekti, posebno ovi poslednji. Mogao bih da razmatram razne mogućnosti koje se ovde podrazumevaju, ali su veoma složene i zahtevale bi detaljan opis, što ću svakako uraditi kada se približimo tom periodu. Za sada, zamislite da idemo u susret  periodu „maksimalnog pritiska“ u kojem će biti neophodno razlučiti istinite i tačne informacije od nečije impulsivne, emotivne reakcije na iznenadne događaje. Ovo nije vreme u kome možete biti mirni u pogledu pozicija na finansijskim tržištima, pogotovo ako se formiraju novi godišnji ili dugoročniji vrhunci od sada do kraja septembra. 

Na ličnom nivou, mora da je neko čuo moju nedavnu kuknjavu u vezi zabrane putovanja između Sjedinjenih Država i Nemačke zbog čega ne mogu da se vidim sa mojom ženom koja živi u Nemačkoj. Nemačka je upravo najavila da će dozvoliti posete supružnika nemačkih državljana uz odgovarajuću dokumentaciju. Ne moram da budem tamo "neophodnim poslom" (mada je za moju Veneru u konjunkciji sa Jupiterom u Škorpionu, ovo "neophodan posao"). Krećem sledeće nedelje. Mora biti da je to tranzitni Jupiter (putovanje i sreća) koji prelazi preko mog natalnog Meseca (porodica) i njene Venere (partner). Možda će se moj impresivan humor vratiti u ove redove. Već se široko osmehujem, još jedna simbolika tranzita Jupitera preko natalne planete. Vidimo se sledeće nedelje kada se javljam iz Reinlanda!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD