Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

07. do 13. maj 2012

Sedmica pred nama biće primarno obojena energijom konjunkcije Sunca i Jupitera koja se odigrava tek u nedelju, ali kako je reč o dva najveća tela u našem sistemu, to njihov spoj deluje daleko pre i nakon perfekcije. Združena ova dva benefika, simbola života, vitalnosti, uspeha, prosperiteta, doprineće da većina nas oseti priliv pozitivne energije, potrebu da se razvije, ispolji, ostvari uspeh i priznanje. No, sam početak sedmice nastavljamo u sličnom ritmu kao i prethodnu jer nam Merkur do srede boravi u vatrenom Ovnu, i dalje u snažnoj opoziciji sa Saturnom, u konjunkciji sa nezgodnim Al Fergom a potom i Alrišom iz sazvežđa Riba, ukazujući na neiskrenost, laži, prevare, probleme u saobraćaju, pa do njegovog prelaska u znak Bika treba izbegavati otpočinjanje bilo čega, ozbiljne, važne razgovore, rešavanje problema, jer se situacija može dodatno zakomplikovati, a treba odložiti i putovanja ako je moguće. Svi ćemo odahnuti već u sredu kada će njegov prelazak u daleko stabilniji znak Bika doneti i mirniju atmosferu, sa manje strasti i žestine. Usmerićemo se na pitanja finansija, novih poslovnih projekata, razmišljaćemo o nekretninama, ekologiji, hrani, ali i mogućoj inflaciji i povećanju troškova, jer Jupiter uvećava sve što tranzitira, a u ovom slučaju to je znak Bika, znak novca i vrednosti.

Merkur će u petak formirati svoj prvi aspekt iz Bika - sekstil sa Neptunom iz Riba, a povoljan aspekt ova dve planete uvek daje vrlo posebnu, čarobnu atmosferu, pa je za očekivati da, nakon problematičnog boravka u Ovnu i opozicije sa Saturnom, ljudi odjednom počnu da se lepo izražavaju, da skoro pevuše, pa evo sjajnih koncerata, ali i sjajnog provoda u restoranima sa muzikom, iako treba biti obazriv je se može, bez obzira na povoljan aspekt, lako preterati u konzumaciji i hrane i pića, čemu će vući i konjunkcija Sunca i Jupitera. Kako je Merkur dispozitor i Venere to njegov prelazak u Bika istovremeno i Veneru dispozituje u njeno sedište, pa posredno u petak imamo i sekstil Venere i Neptuna, pa evo i zaljubljivanja, velikih očekivanja, ali i naglašenih paralelnih veza jer je naša Venerica u Blizancima. Merkur dispozituje i Marsa iz Device, sa kojim je od srede već u snažnom trigonu, pa evo dodatnog usmerenja na pitanja Bika, pitanja novca, materijalnog ostvarenja, radova na zemlji i sa nekretninama. U kombinaciji sa Neptunom uvek postoji šansa za dobitak na igrama na sreću, ali i na mahinacije i prevare, koje u ovom slučaju mogu ostati neotkrivene, a u pitanju može biti ogroman novac. U svakom slučaju, kraj sedmice je izuzetno povoljan za svaki poslovni početak, jer trigon Merkura i Marsa, kao i konjunkcija Sunca i Jupitera, obećava veliki uspeh.

Ipak uvek postoji neko „ali“. Venera kao dispozitor planeta iz Bika aplicira u trigon sa Saturnom i naizgled sve izgleda sjajno i obećavajuće i trajno u vremenu. No, naša Venerica je već usporila svoju brzinu jer se sprema da krene retrogradno tik pred egzaktan trigon sa Saturnom već naredne nedelje, a kako je u promenljivim Blizancima to je za očekivati da se situacija preokrene, da se neko od učesnika u dogovorima predomisli, a moguće je i da se finansijska dobit prepolovi, pa treba računati na promene i biti spreman na nove dogovore, ali i na moguće sukobe, jer ove sedmice imamo trigon Merkura i Marsa, ali uskoro (5.6.) i kvadrat retrogradne Venere sa Marsom.

Posmatrano iz ugla upliva fiksnih zvezda ove sedmice konjunkcija Sunca i Jupitera odigrava se na zvezdi Kapulus (sazvežđe Persej – drška mača Perseja) ukazujući na krupnog, moćnog čoveka, ali i na silu koju može primeniti. Venera kao dispozitor istovremeno prelazi preko zvezda iz Oriona (div lovac), pa i iz ovog ugla imamo sliku silnog, važnog čoveka, koji je, osim po hrabrim podvizima, poznat i po zavođenju i naklonosti žena, posebno uticajnih.

Nadmen je, samouveren, buntovan, hvalisav, budalast, nepobožan, nestalan, ali ipak voljen. Stoga ćemo ove sedmice imati priliku da čujemo (ili učestvujemo) razne priče o zavođenju, hvalisanju, ali i priče o moćnom zavodniku koji postiže uspeh, ali koji jednom može greškom stradati od ruke osobe koja ga voli, na nagovor treće, kao što je Oriona ranila Artemida poslušavši Apolona.

*

Ove sedmice glavne uloge dobiće oni sa Suncem u aspektu sa Jupiterom, kao i oni sa Merkurom u aspektu sa Neptunom i Marsom. Sporedne uloge odigraće oni sa vezom Merkura i Venere (ili znaka Bika), a počasnu ulogu imaju oni sa aktiviranim sazvežđem Orion. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD