Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 17.08. do 24.08.2020.

I dalje je nejasno hoće li se preokret još uvek rastućeg trenda na berzama poklopiti sa okretanjem Urana u retrogradni hod ili će doći do novih proboja ili vrhunaca.

Nasuprot tome, prošle nedelje je uranovski, dramatično reagovalo zlato i srebro. Zlato je nakon postizanja apsolutne maksimalne vrednosti prošlog petka, 7. avgusta ($2089 za finu uncu) naglo palo tri dana kasnije, 12. avgusta na $1874. To je gubitak od 215 dolara. Slično je reagovalo i srebro.

Sirova nafta i bitkoin nastavili su rast prošle nedelje, ali nisu mogli da premaše prošlonedeljne najviše vrednosti, što bi mogao biti i predznak preokreta ili skoka, povezanog sa retrogradnim Uranom.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Ujedinjeni stojimo. Razdvojeni padamo. - Patrik Henri, mart 1799. Ne razdvajajmo se na frakcije koje moraju uništiti jedinstvo od koga zavisi naše postojanje. 

Podelu u republici na dve velike partije ... trebalo bi smatrati velikim političkim zlom. - Džon Adams (The Works of John Adams 1856)

Ne pitajte šta vaša zemlja može da učini za vas - pitajte šta vi možete da učinite za vašu zemlju. - Džon F Kenedi, Inauguracijski govor, januar 1961.

Mars je tačno na sredini svog prvog rastućeg kvadrata ka planetama stelijuma u Jarcu (Jupiter, Pluton i Saturn) od 4. do 24. avgusta. Prošle nedelje bio je aktivan borbeni i snažni kvadrat Marsa i Plutona, u vreme kada je kandidat demokrata za predsednika Džo Bajden proglasio bivšu tužiteljku i aktuelnu senatorku Kamalu Haris za partnerku u trci za poziciju. Republikanci su odmah počeli sa napadima tipičnim za Mars Pluton kombinaciju i okarakterisali je kao "gnusnu" i "zlobnu". Ali, ovaj izbor se dopao onima na berzi. Ostaje da se vidi koliko će ona pomoći ili oštetiti, ali s obzirom na snažno prisustvo Marsa tokom izbora, čini se da je ljudi ili vole ili mrze, nešto slično kao i predsednika Trampa.

Prema podacima www.astro.com Kamala Haris je rođena 20. oktobra 1964. u 21:28 u Oklandu u Kaliforniji. Kao i Tramp, i ona je rođena pod punim Mesecom. U njenom slučaju, stelijum Jupitera i Plutona iz Jarca i kvadrat Marsa obrazuju T-kvadrat ka njenom natalnom punom Mesecu do kraja ove godine. U slučaju predsednika Trampa, te planete formiraju opoziciju sa njegovom natalnom vezom Venere i Saturna. Drugim rečima, stelijum u Jarcu formira veliki kvadrat ka važnim pozicijama u njihovim natalima. Naglašeni aspekti Saturna i Plutona ka ličnim planetama kod oboje ne ukazuju na popularnost. Očekujte da će oboje biti meta kao i inicijatori podbadajućih napada. Tramp će se možda više suprotstaviti njoj nego Bajdenu, a „gadno“ je blaga reč za njihov nastupajući sukob. 

Astrološki gledano, oboje se mogu uvući pod kožu onog drugog. Neće biti uzdržavanja od napada, predaje ni preživelih. To je borba do cilja. Sa Plutonom malo je verovatno da bilo ko izađe neoštećen.

Zanimljivo je i da je Severni Mesečev čvor na Trampovom natalnom Suncu, sugerišući uspeh. Istovremeno, Kamala ima povratak čvorova, a tranzitni i natalni Severni Lunarni čvor su u konjunkciji sa njenim Ascendentom što je takođe znak uspeha. Tranzitni Pluton pokazuje da oboje mogu trpeti i biti oštećeni tokom ovog izbornog perioda, dok Severni Mesečev čvor nagoveštava da oboje mogu biti uspešni i pobednici. Iz ugla politike, izbori su rizični. Astrološki, ovo uopšte nije loš potez za Bajdena i demokrate, jer se tranzitni Saturn u Kamalinoj karti uzdiže, što je znak rastuće moći. Nije isključeno da Kamala Haris u naredne četiri godine možda postane predsednik SAD na osnovu tranzita Saturna i Severnog Mesečevog čvora.

A kako će na ovo reagovati berze? Mislim da ćemo imati kratak nagoveštaj od 29. septembra do 19. oktobra nakon što se tranzitni Mars okrene retrogradno i ponovo napravi kvadraturu (rastući kvadrat) ka Jupiteru, Plutonu i Saturnu. Za sada, čekamo da vidimo da li će stacionarni Uran ovog vikenda biti u korelaciji sa preokretima ili će započeti ozbiljan višenedeljni pad.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD