Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10.08. do 17.08.2020.

Bila je to još jedna izvanredna sedmica za plemenite metale i valute, uključujući bitkoin. 

U celom svetu primetan je nastavak oscilacija na berzama usred dva snažna aspekta: Urana i moćnog rastućeg kvadrata Marsa ka planetama u stelijumu u Jarcu. Izgleda da će preostalih pet meseci do kraja godine biti turbulentno, a možda i nakon toga.

 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

“Ne moram da vam kažem da su stvari loše. Svi znaju da je loše. To je depresija. Svi su bez posla ili su u strahu da će ga izgubiti. Dolar ne vredi ni prebijene pare, banke propadaju, trgovci drže pištolj ispod pulta. Probisveti divljaju ulicama i čini se da niko ne zna šta da radi. Znamo da je vazduh neprikladan za disanje, a naša hrana je neprikladna za jelo... Izgleda da sve i svuda klizi u ludilo, pa više ne izlazimo. Sedimo u kući i polako se svet u kome živimo smanjuje... Sve što znam je da prvo morate da se naljutite. Morate reći: „Ja sam ljudsko biće, moj život vredi!“ Dakle, želim da sada ustanete. Izađite na prozor i viknite: "Ljut(a) sam do bola, i ovo više neću da trpim!" – Film Mreža, režija Sidni Lamet, 1976. 

Ovo je ludo vreme i svi su izgledi da se neće uskoro smiriti. Raspaljeni Mars u vatrenom Ovnu, njegovom vladajućem znaku, započinje tronedeljni tranzit napetim aspektom ka planetama u stelijumu u Jarcu - Jupiteru, Plutonu i Saturnu od 4. do 24. avgusta. Ove nedelje, 13. avgusta, je polovina puta ove zapaljive kombinacije kada Mars kvadrira Plutona, što je aspekt koji može navesti ljude da “pobesne” i objave da „ to više neće trpeti“. Neće biti ništa mirnije ni kada Uran, dva dana kasnije, 15. avgusta, krene retrogradno u Biku. To je poput rasta pritiska do maksimuma i kada neprijatelji, ali i lične frustracije lako mogu buknuti. Bukvalno može biti požara, eksplozija, nepogoda, ugroženih useva i ljudskih života. 

Zapravo, ne završava se za tri nedelje, jer Mars okreće retrogradno te će se sve to ponoviti od 29. septembra - 19. oktobra. Mars u svom vladajućem znaku obično je stimulativan za ljude, ali kvadrati ka Jupiteru, Plutonu i Saturnu su veliki izazov. Međutim, kada Mars ide retrogradno u svom vladajućem znaku (9. septembra - 13. novembra), asertivna priroda Marsa u sopstvenom vladajućem znaku može se pretvoriti u agresivno ponašanje i ratnu retoriku. Atmosfera može postati nepodnošljiva ako se ne obuzdaju osnovni impulsi. Bez sputavanja, to može biti recept za uništenje ili samouništenje. Pod retrogradnim Marsom, agresor je obično gubitnik.

Kako se ovo može odraziti na finansijska tržišta? Već je vidljivo kod plemenitih metala, bitkoina i valuta. Političko okruženje je napeto i lako zapaljivo, što je navelo investitore da miruju. Berza se još uvek dobro drži usred ovog paklenog razvoja događaja, ali bi se mogla slomiti svakog trenutka, a posebno od 29. septembra do 19. oktobra, ako ne i negde tokom ovog meseca. Uran ukazuje na to da je sve podložno slamanju. Kada je Uran naglašen, to može biti ili preokret ili skok. S Marsom je sve ubrzano. Mars je akcija i sve je uveličano. Postaje bučno.

Razmišljajući unapred, Saturn će tokom većeg dela 2021. biti u opadajućem kvadratu ka Uranu (njihov ciklus je 45 godina). Prethodni put ovaj aspekt je bio od oktobra 1975. - aprila 1977, kada je i snimljen film Mreža (vidi citat na početku). Bila je to godina kada je Džimi Karter izabran za predsednika, nakon uznemirujućih godina Niksonovog "reda i zakona" zaključno sa Džerald Fordom. Džo Bajden me podseća na Džimi Kartera. Zamišljam Bajdenovo predsedavanje mnogo nalik Karterovom. Period pre ovog bilo je februar 1930. - oktobar 1931. To je vreme kada je Zakon Smut-Holi o novim carinama iz 1930. doprineo razvijanju Velike depresije, a poslednji republički predsednik (Herbert Huver), sa malo političkog iskustva dolazeći iz sveta biznisa, izabran je za predsednika koji ima kontrolu nad oba doma u prve dve godine mandata. Istorija se ne mora ponoviti, ali kada je u korelaciji sa ponovljenim dugoročnim planetarnim aspektima (kao što to često biva), mudro je obratiti pažnju na teme (haos) prisutne tokom tih istih nebeskih aspekata.

Nije stvar u tome da se pamte planetarni ciklusi koji uzrokuju haos i socijalne i finansijske poremećaje. Radi se o tome da se podsetimo da smo i ranije prolazili kroz ove kosmičke oluje i da smo iz toga izašli jači i bolji. Nismo se uništavali kao nacija, mada su neki lideri zaista svojim autodestruktivnim odlukama i ponašanjem testirali osnovne principe američke psihe. Ekonomija i finansijska tržišta su poremećena a ljudi su izgubili novac i mnoga preduzeća su bankrotirala. Ali ekonomija i tržišta su se vratili, uprkos vladajućem strahu da će se urušiti i da se nikada neće oporaviti, i uprkos izjavama anarhista da je to bio kraj Amerike, demokratije i kapitalizma. To je dugotrajan ciklus (Saturn - Pluton, Jupiter - Saturn, Saturn - Uran) i mi smo tačno na polovini ciklusa. Moramo uočiti ili se setiti da pod ovim ciklusima izumi i nove ideje često otvaraju put u novu eru prosperiteta. Ovo je nova era u koju ulazimo. Otkrijte mogućnosti ove nove ere. Još bolje, pronađite ih.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD