Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Strelac (drugi deo)

Poziv u našem životu, zbog čega smo rođeni, šta nam je svrha i misija, sve to živi iz ovog znaka. Imati jak ovaj znak - daje osećaj svrhe i misije, mi trebamo zaslužiti da smo puni tog osećaja. To dolazi od majke i oca, od roditelja koji su nas proizveli, preko kojih smo kardinalni i to je priroda ovog znaka. Njegova snaga dolazi upravo iz toga da je uspeo da ovlada celim krugom prvih 8 znakova, da ima tu energiju i da se nalazi na onoj strani, na onom svetu, gde već prirodno žive pobednici. On se uopšte ne bavi borbom, on je to prevazišao, on je pobednik, on živi u svetu pobede, živi u svetu uspeha, on je cilj od cilja. 

Strelac je sam po sebi cilj svačijeg života, dostići Strelca, dostići devetku, postignuti tu celinu, ostvariti svoju svrhu, ostvariti sve svoje želje - sve to živi na tom nebu i duboko u nama. To nebo je iza smrti i ono tu živi, to su sva ispunjenja svih ljudi i tu kažemo da imamo najidealniju vezu svog života, a Strelac je cilj i Strelac cilja. Kada jednom imamo stanje pobede što Strelac i jeste, on je prevazišao sve, on je sve ono što će smrtnici imati da rade do osam. On je prešao preko i tamo, u polju ispunjenja, on odatle samo cilja, imajući svoju svrhu on gleda šta će sada da cilja i šta će da postigne a ono što je odabrao, već se dogodilo. To je stanje njegove svesti, on se ne bori da to postigne, on je pogledao i ta stvar je gotova, ta stvar je njegova i tu stvar je postigao. Jer, ono gde on podigne svoj luk, usmeri strelu i pogleda, strela to pogađa, “pogledao sam - dobio sam” je stanje svesti ovog nadčoveka kojeg svako nosi u sebi. Ako se plaši smrti, opet će ući u sledeću inkarnaciju i opet će imati novu priliku i još jednom, a svako se plaši smrti ako nema ovaj jaki osećaj vizije i jaku povezanost sa jezgrom Zemlje i nebom. Ako čovek nema tu vezu, ako nije stvorio osmicu, ako je neko Strelac ili na bilo koji način je povezan sa ovim znakom a ima strah od 8. kuće, on će imati samo delove ovog znaka. Imaće samo jednu osobinu Strelca, koja će u najmanju ruku imati promenljiv kvalitet. Ali, ako se ostvario kroz svoju 8. kuću, Strelac postaje ono što bi svaki čovek trebalo da bude, on je ostvario najbolju ulogu u životu. Za svakog od nas postoji prava životna priča, zbog čega smo ovde i šta je to što treba da uradimo, kako izgleda naš stvarni život a to živi u tom devetom delu kruga. Možda ćemo to otkriti tek nakon smrti, to je možda tek iza 8, ali sve jedno, tokom celog života ćemo imati odnos sa 8 kroz moguće gubitke ili promene i uvek će se postavljati pitanje da li smo dovoljno spremni da se promenimo, da bismo postali kao naše 9, kao Strelac. Možda se opiremo promenama i hoćemo da ostanemo isti, a tada ne dolazimo u 9 i očito je potrebna promena, da bi se ušlo u 9.

Tako se i na kolektivom nivou mnoge stvari dešavaju, često se promene uzrokuju ratovima i nakon toga počinje nagli rast i razvoj civilizacije. Kao da je 8 jedini način koji čovek ima, da se zgusne da prođe sa tom energijom, kako bi mogao da ide dalje. Ali, sve ovo čovek može da živi u jednom životu, nije zamišljeno da mora da prođe kroz stradanje, nije zamišljeno da 8 mora da bude katarza da bi čovek doživeo 9. Ovo je priča o našem višem ja, o našem vodiču, to je priča o 9. znaku i to svako ima, a vodič je sam cilj postojanja. Ono što se događa u svačijem životu, bio on duhovan ili ne, jeste da živi ovu priču na Zemlji od 1 do 8, od prvog udaha do poslednjeg izdaha i prolazeći taj zemaljski put, čovek ima iskustvo da tek sa brojem 8 stiče jedno iskustvo celine. Tek sa iskustvom smrti on doživljava totalitet života, ne samo što 1 i 8 prirodno daju broj 9, već zato što brojevi koji slede između 1 i 8 zajedno daju broj 36, pa se broj 8 prirodno povezuje sa brojem 36 koji numerički daje 9. Da bi čovek ostvario 9 i celinu, on mora imati dodir sa smrću, sa onim šta je u 8 i sa onim što je promena. Ova vrsta iskustva je data svakom čoveku i svaki čovek će hteo ili ne u jednom trenutku zakoračiti u polje 8. kuće i tada će dobiti iskustvo celine. Na samom kraju videće sav smisao i sve će mu postati  jasno, tu sve stvari dobijaju svoje mesto, zato što se prirodno ispuni jedan krug i dobije se 9.

Činjenica je da broj 9 u sebi prirodno spaja 3. i 6. znak, a to su ljudski znaci Blizanac i Devica i sva iskustva svih naših odnosa, između muškaraca i žena, dobija smisao i svoje mesto. Stvar koja sigurno postoji na ovoj planeti i u koju nikada ne možemo sumnjati je Pravda - Jupiter je tu uvek postojao. Međutim, onaj ko ostvari 9 i uspe tokom života da pređe svoju reku, uspe da pređe celu tu priču smrti, ne samo da je dotakne na kraju svog života, već uspe da tokom života napravi takvu promenu u svojoj energiji, u svom DNK kodu, sa svojim precima, on dobija 9. Kada se svi brojevi saberu od 1 do 9, dobija se 45 i to je ponovo broj koji se opet svodi na 9. Znamo, to je u jednom slučaju bio 36, ali kada postignemo ovaj 45, mi tada spajamo u sebi 4. i 5. znak i spajamo u sebi svetla i ono što predstavlja osnovnu bit postojanja. Tada počinjemo da kroz sebe provodimo svetlost i tada 8. kuća više nije polje straha, opasnosti, neminovne sudbine, nego je kanal za svetlost i tada eklipsa nije više strah, nego je tunel svetla. Tada čovek kroz 8. kuću vidi da se svetlo prenosi iz jednog svemira u drugi i to se tada živi kao realna sposobnost i u tom slučaju je Strelac zapravo strela koja oživljava treće oko. Oživljava ovaj Jupiterov centar koji boravi između očiju, između levog i desnog oka, između Raka i Lava, između svetala i taj centar, ta svrha je potpuno živa. 

To je Strelac koji vidi sve, vidi budućnost, vidi sliku i potpuno je nadahnut i kao potpuni kanal, vidi ravnotežu, vidi da su sa leve i desne strane jednaki parovi planeta i da je svemir savršeno uređeno mesto. On vidi da je sve savršeno dobro i da je ova planeta predivno, potpuno ispravno mesto i da sve stvari imaju potpuni smisao. I on to živi, to više nije samo teorija, on to živi svojom genetikom, svojim postojanjem, u svom telu to normalno živi, a Strelac je zapravo samo prešao preko reke i samo je bio krajnje iskren. Nije rekao da nešto ne valja, ili da se mora boriti protiv nečega, nije bacao stvari u otpad, nije činio da je reka mesto u koju se bacaju sve stvari koje ne voli, jer on realno više nema ništa što ne voli. On nalazi smisao čak i u onim stvarima koje čovek do tada nije znao da imaju smisao, on im nije dao etiketu lošeg. Čovek mnogo toga u svom životu etiketira kao loše, a to uvek odlazi u 8. kuću, osma kuća je uvek ideja da nešto loše postoji, ali onda, kako će čovek biti iskren prema Tvorcu, ako kaže da je nešto loše i da je protiv Tvorca, a Tvorac je sve stvorio. Za Strelca 8. kuća nije mesto gde se odbacuju loše stvari, njemu je 8. kuća kanal, tunel svetla između dva sveta i to je ono što Strelac jeste i zato egzaltira u 8. kuću od sebe. On spaja 1 i 8, Strelac je besmrtnost u svakom delu i na svakom nivou puna njegova vrednost se u životu izražava na nivou bezbrižnosti. Čak ako čovek i nije ostvario ovaj energetski potencijal koji je potrebno da ostvari da bi bio pravi Strelac i da bi imao tu energiju svog smisla, a ima neku vezu sa Strelcem, kod njega ćemo uvek videti bezbrižnost i jedan unutrašnji osećaj optimizma. Čovek tada ima energiju da potpuno veruje da će sve stvari biti dobre, njegova energija je da zna da je već besmrtan i da je već pobedio. On možda još uvek deli stvari na one koje su dobre i one koje su manje dobre i zbog toga nema punu snagu uverenja da nešto može da ostvari, ili još ne veruje da je pobedio, ali on ima taj Strelčevski duh, tu atmosferu, koja ga čini laganim. To je znak koji voli da se igra, koji ima tu lakoću samo zato što u njemu živi sećanje da je nešto u redu i da je život sasvim OK, ne zna tačno zašto, ali on veruje u to. U ovom znaku imamo sve stvari koje dolaze sa tog nivoa, kao što je altruizam svake vrste. Ovaj znak se nalazi između dva vrlo ozbiljna znaka, između Škorpiona i Jarca i on njih treba da spoji, jer ako on u sebi ima ova dva znaka, on to radi potpuno maestralno. On u sebi ima energiju i mogućnost da sve stvori u vremenu, Strelac ima viziju i on će stvoriti sve, samo zbog te vizije. On će ovu energiju iz 8. kuće materijalizovati u Jarcu u vremenu i on ume da to stvori zato što je kanal i provodnik za to. Međutim, ako nema tu energiju od 8. kuće, ako nije Strelac koji je ostvario celo 9 kod sebe, on će imati problem sa vremenom. Strelac je znak koji upravlja prostranstvima, dalekim putovanjima i svemu onome što je široko i veliko, ali vreme nije koncept koji mu je jasan. Ono što on zna o vremenu, to je da samo zna na osnovu prostora i da se prostor u svom širenju zakrivljuje, gde se više ne širi nastaje vreme i to se zove vreme, ali to je zamor prostora i on tu gubi svest. Običan Strelac ne zna da se organizuje u vremenu, ne zna da postigne stvari tačno u vremenu i da funkcioniše odgovorno. On ne zna šta sledeći znak traži od njega, ako nije uspeo da se poveže sa znakom pre sebe, zato što je njegova glavna energija lakoća i pozitivnost. Sada to mora da se pretvori u nešto što je potpuno suprotno njegovoj prirodi, a to je znak Jarca, koji traži da smo svaku našu viziju i ideju stavili u neko vreme i da smo ih tamo već ostvarili. On traži da smo mi već postigli tu neku stvar pre nego što je ona stvorena u realnom vremenu. Zamislite neku stvar za 5 dana ili 5 meseci i imate viziju, dogovorite se sa sobom za 5 meseci i vi već živite 5 meseci unapred, ili 5 godina ili 5 000 godina. Svako živi u vremenu i ono što Strelac svakako zna je da nije ograničen vremenom i da smo prisutni u svakom trenutku. On zna da nas ima i u budućem ja i da možemo uspostaviti komunikaciju sa njim, pomislite na to ako imate energiju iz 8. kuće i ta stvar tamo nastaje i materijalizuje se u 8. To je puna strana Strelca i zbog toga je on rođen od strane pogleda, on pogleda i stvar se dešava. U praktičnom životu to su vrlo snažni ljudi, to su pojedinci koji znaju da su božanski nadahnuti, zna da je sve OK i ne sumnja u sebe. To je potpuno poseban osećaj i nije svojstven običnim ljudima, ti ljudi su uvereni. To nije kao Ribe, one su uverene od vode i veruju na drugi način, ovaj znak je uveren od vatre i usmeriće pažnju, jer on zna da je u pravu i njega priroda podržava. Ovo je znak koji se zove podrška prirode, ako hoćemo da nas Univerzum podržava moramo imati nešto od ovog znaka. Sa tom energijom čovek spontano kreće da razvija kvalitet trećeg oka, svog višeg ja i počinje da to živi, da živi nebo na Zemlji u onoj meri u kojoj uspeva da to stabilizuje. Uvek treba da izmerimo gde je čovek, da li je zaista uspeo da pređe preko reke, ili mu je to tek izazov, tek neka pozicija i videćemo kako se snalazi u sledećem znaku, jer tu on sve postiže. Strelac ide od Škorpiona i teži znaku Jarca, kako stvari uspeva da postavi u vremenu, da li će vizija koju ima ostati u vremenu, da li je Strelac stvorio novo vreme? On stvara novo vreme, jer šta je definisalo vreme nego religija i ta religija ne samo da je stvorila vreme nego je stvorila i novi kalendar. 

Religija - uverenje stvara potpuno novu istoriju, novu priču, novo vreme, sve ispred sebe. Na jednom nivou naše uverenje, naše vizije će stvoriti nove okolnosti, promeniće nam stvari i stvoriće novu percepciju. Ono što čoveka deli od toga je potreba da uhvati celinu, ono što čovek dobija na kraju života, na kraju jedne igre, to je da čovek dobija rešenje, u tom sekundu mu se pokazuje kako izgleda rešenje u tom životu. Može to da postigne i tokom života i to je cilj, ako to ne uradi u ovom, onda će uraditi u sledećem, ili u sledećem, ali uvek je samo to cilj. To je kao da se pali motor i kad se jednom okrene i on se upali prešao je u 9, dokle god vergla i pokušava da se upali, on je blokirao u jednom životu i moraće da sačeka sledeći. Čovek je polubožanstvo i drugim delom je spojen sa Zemljom i iz tog razloga je potpuno kosmičko biće.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD