Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 27. jula do 03. avgusta 2020.

Cene srebra upravo su ostvarile svoj najveći nedeljni skok od propasti Liman Bradersa 2008. godine, ali je porast u velikoj meri zasenjen manjim dobicima u zlatu. Manje dragoceni metal popeo se za 20 procenata tokom prošle nedelje, na $23 za uncu, što je povećanje za više od 94 posto od najniže vrednosti od $12 u martu. - Jonathan Garber, www.foxbusiness.com, 24. jula 2020.

Trostruka solarna opozicija ka stelijumu u Jarcu u koji su uključeni Jupiter, Pluton i Saturn (od 14. do 20. jula) rezultirala je eksplozijom cena plemenitih metala na nove višegodišnje maksimume. To se takođe poklopilo sa verovatnim porastom nekoliko indeksa na svetskim berzama, nakon čega su mnogi počeli da padaju. Kao rezultat rasta cena plemenitih metala i zastoja na svetskim tržištima akcija američki dolar je kontinuirano padao do novih najnižih vrednosti uz istovremeni godišnji maksimum eura.

U suštini ponovo se dešava investitorski pomak na nivou psihologije, a to je poruka Saturna koji se 1. jula 2020. vratio u Jarca, pridružujući se Jupiteru i Plutonu u moćnom „stelijumu u Jarcu“ u 2020. To je vreme za obnavljanje, preispitivanje i korigovanje pogrešnih procena i(li) odluka donetih u prvom kvartalu ove godine pre nego što je Saturn kratko napustio Jarca i zakoračio u Vodoliju (od 21. marta do 1. jula). Uglavnom se to odražava na ubrzan porast slučajeva COVID-19 u SAD-u i na poplavu novca od strane FED-a, zajedno sa dodatnim fiskalnim stimulativnim merama koje je vlada razvila u pokušaju da amortizuje ekonomske probleme uzrokovane ovim virusom (ili je to prvenstveno sa ciljem prikupljanja glasova u novembarskim izborima?). Uz ovo „troškarenje“ javlja se i strah od ponovnog aktiviranja Plutonovih 4D u Jarcu: dug, deficit, devalvacija i defekti. Sa Jupiterom (preterivanje), monetarna i fiskalna pitanja izmiču kontroli u pravcu rasta dugovanja nezamislivog pod republikanskim vođstvom u SAD-u, nameće se pitanje: ko stvarno upravlja svime? Da li zaista oni (ili on) znaju upravljati novcem? I koliko se SAD mogu zadužiti a da ozbiljno ne ugroze svoju valutu ili da barem ne izgube poverenje onih koji dolar smatrajstandardom u svetskoj trgovini?

Međutim, mnogo veća priča je zlato i srebro. Zlato se prodavalo iznad $1900, prvi put od septembra 2011., što nam ide u prilog jer smo program kupovine za pretplatnike započeli u avgustu 2018., samo 1-2 dana nakon što je dotaklo dno u ciklusu od 31,33 meseca i cenom od $1167. Prošle nedelje srebro je poraslo na $23,67, što je najviša cena od septembra 2013. Sva ova rastuća aktivnost povezana je sa padom američkog dolara zbog ranije već opisane diskutabilne finansijske politike i namera američke vlade. Ovo je zaista odraz principa Jupitera i Plutona (prekomerni dug), zajedno sa Saturnom u Jarcu. A kako će se Saturn uskoro ponovo preseliti u Vodoliju i formirati opadajući kvadrat prema Uranu sledeće godine (ciklus ove dve planete traje oko 45-godina), postoji razlog za zabrinutost da vladom ne upravljaju finansijski genijalci - a ni opozicija nije ništa bolja.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Naš trenutni fokus usmeravamo na period od 4. do 24. avgusta, kada će tranzitni Mars u Ovnu ući u prvi od tri kvadrata ka stelijumu u Jarcu. Druga dva će se okončati do kraja ove godine, što znači da ćemo se od sada do kraja decembra 2020. baviti društvenim, političkim, državnim, ekonomskim i zdravstvenim pitanjima koja su bila prisutna na početku sinodskih ciklusa Marsa od 20-31. marta 2020. Tada je bio vrhunac histerije uzrokovane nevidljivim neprijateljem COVID-19 koji se ne može lako obuzdati a koji može uništiti naš način života, nezavisno od toga da li je bio stvarni, izmišljeni ili manipulisan. Kosmos niti mari niti osuđuje. Samo izveštava šta se dešava u ciklusima aktivnosti ljudi. I, sugeriše da se te iste snage ponovo vraćaju, verovatno do kraja ove godine.

Ako je bilo šta nalik kraju marta (a geokosmička slika sugeriše da hoće), onda bi finansijska tržišta mogla ponovo opadati, usled velikih cenovnih oscilacija. Ono što ostatak ove godine čini još intrigantnijim je kontakt ovog teškog aspekta Marsa sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom sa pozicijama u karti njujorške berze kada će formirati veliki kardinalni krst sa natalnom konjunkcijom Jupitera i Neptuna u opoziciji sa Saturnom na istim stepenima u kardinalnom znaku, naročito između 30. avgusta i 12. oktobra. Slično aspektuje planete u natalnim kartama SAD-a, FED-a, Džerome Pavela, Pitera Navara i Donalda Trampa.

Ako ste za akciju, ovo može biti dobro. Ako pak želite bezbednost i sigurnost, možda i nije tako povoljno ako niste svesni korelacije između kosmičkih ciklusa i humanih aktivnosti. Uz svest i znanje, možete donositi odluke koje utiču na ishod i posledice u vašem životu. Možete odlučiti da ne budete nepažljivi ili impulsivni. Možete odlučiti da dvaput razmislite pre nego što reagujete (posebno kada ta akcija može stvoriti neželjene reakcije kod drugih) ili kada donosite odluke koje će vas, zajednicu, naciju, planetu i ostale dovesti u opasnost. Ovo je vreme u kome bi svako trebalo da se potrudi da bude autentičan, miran i da vlada sobom kao i da shvati kada je nečega previše a kada nikada dovoljno. Ne morate biti genije niti galamdžija i ludo hrabri. U ovakvim vremenima, možda je najbolje samo biti budan, svestan i praktikovati samokontrolu i biti organizovan pod okolnostima (Saturn u Jarcu) kao i u finansijama. Pomoću ovih alata možete uspešno proći dinamiku ove moćne geokosmičke formacije koja nas čeka tokom većeg dela ostatka ove godine. U pogledu trgovanja na berzi, ove osobine mogu dovesti do veoma lepih zarada. Nepoštovanje ovih kvaliteta moglo bi imati suprotan efekat. Šanse kao i rizici su veoma veliki, bilo da su povezani sa zdravljem, odnosima ili finansijama.

Ne želim da popujem. Samo želim da svi budu svesni onoga što se događa iznad nas, jer “… kako gore, tako i dole”.

I ne zaboravimo da će na jutarnjem nebu biti vidljiva kometa Neovajs – Neowise (vidljiva jednom u 6000 godina). Vesnik i astronomski dragulj lepote i nade za čovečanstvo.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD