Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Strelac

Ovaj znak ima nešto iznad svih ostalih znakova, a to je sadržano u najvišem broju 9 koji postoji i koji u sebi sadrži sve ostale brojeve. Stoga, ovaj znak daje jedan osećaj božanskog svakoj osobi, on daje osećaj nečega što je vrlo specijalno, posebno i nadahnuto. Znak Strelac nalazi se između 8. i 10. znaka, gde ga već i sama pozicija izdvaja od ostalih znakova, jer ako saberemo numeričku vrednost ova dva spoljna znaka, njihova vrednost je broj 9, što nije slučaj ni kod jednog drugog znaka. Upravo zbog ove posebnosti Jupiter je odlučio da bude vladar ovog znaka i kao vrhovni bog da ovlada ovim delom životinjskog kruga.

Ono što najčešće predstavlja znak Strelac je kentaur, biće koje je polu-konj polu-božanstvo, a mi već govorimo o tome da svaki znak zajedno sa planetom koja vlada tim znakom u suštini jeste kentaurovskog oblika. Planeta koja je vladar znaka je gornji, božanski deo, a donji deo je životinjski u životinjskom krugu. Deveti znak zapravo govori o tome da je sam po sebi čovek takav i da je kombinacija čoveka i životinje, da u višem delu sebe ima prirodu božanstva, a u donjem delu sebe je povezan sa smrtnim postojanjem i onim što vezujemo za samu životinju.

Zbog toga je ovaj znak drugačiji i životinjski krug sa njim ima člana koji nije obična životinja, to je polu-čovek polu-konj i to je svakako priča o našem poreklu. Jupiter preko centralnog mesta upravlja ovim znakom, a centralno mesto svakog znaka je mesto gde vladajuća planeta ima prirodno sedište i potpunu snagu upravljanja tim znakom. Jupiter prirodno egzaltira tačno 8 znakova iza sebe i to je opet jedinstvena situacija kod ovog znaka, jer nijednom drugom znaku vladar ne egzaltira u 8. znaku od sebe. To je potencijalno opasan znak i znak smrti, koji negde kontrira prirodi natusa i Jupitera koji je u egzaltaciji u 8. znaku od sebe što ga čini vrlo specijalnim. Treba da razumemo da ako je njegovo sedište u znaku Strelac, on nastaje iz 8. Znaka, Škorpiona i to znači da bi neko imao taj kvalitet Strelca, mora pre toga savladati priču smrti. Strelac nam daje potpuni osećaj božanstvenog, daje nam osećaj besmrtnosti i svako od nas ima božansku iskru i povezanost sa tvorcem, a da bi to bili, Strelac traži da je čovek svakako prevazišao smrt.

Da bismo došli do 9. znaka mi svakako moramo proći 8. znak, a dokaz za to je što ćemo egzaltirati u osmom znaku od sebe. Strelac je u tome jedinstven znak, obzirom da svojim sedištem i egzaltacijom povezuje prvi i 8. znak od sebe. Svaki natus je u svom licu predstavljen kroz 1. kuću, a u svom naličju je predstavljen kroz prirodu 8, jer 8 je isto što i 1, Mars vlada i jednim i drugim. Svačija priroda ima dva kanala, dva polja postojanja, jednim delom živimo kroz prirodu 1. kuće, a jednim delom živimo kroz prirodu 8. kuće. Osmo polje nije samo deo naše seksualne energije ili našeg nesvesnog ja, to je samo jedan deo koji postoji, u sebi nosimo jedan mnogo važniji i viši deo, a to je priča talenata. Svaki talenat kao božiji dar, kao neka energija za koju smo specijalno nadareni, nalazi se u 8. kući od nas. Osmu kuću gledamo ako bismo želeli da znamo koji su naši talenti sa kojima smo rođeni, šta naša energija može da uradi, gde postoji taj osećaj koji nas negde vodi. Taj osećaj postoji u ovoj drugoj strani nas, a ta druga strana nas je sećanje na ono što smo u prethodnom životu voleli, radili, što je u prethodnom životu nastalo potrebom da imamo smisao. Ono što je nekada bio znak Strelac, u sledećem životu se uvek pojavljuje kao znak Škorpion. Ako je naša sadašnja inkarnacija 1. kuća, naša buduća inkarnacija će biti 2. kuća i u tom slučaju će znak Strelac biti 8. kuća u tom narednom životu, baš kao što nam je sadašnja 8. kuća iz ugla 12. kuće i prethodnog života tada bila 9. kuća. Ovo nam govori da se znak Strelac pretvara u znak Škorpion, baš kao što Jupiter iz sedišta u znaku Strelca egzaltira u osmom znaku od sebe. Naša prirodna 8. kuća u ovom sadašnjem životu zavisiće od toga koliko smo mi sa znakom Strelca dobro radili u prethodnom životu, koliko je naš prošli život imao smisla i koliko smo uspevali da pronađemo zajednički sadržalac svim stvarima. Koliko smo uspevali da pronađemo da je život benefičan baš na onaj način na koji ga Jupiter vidi, ili smo mislili da život nije tako benefičan, da nije mnogo dobar i da se ne isplati biti dobar. Tada natus dobija takvu 8. kuću i ona mu predstavlja najveći problem jer ga plaši, jer je 8. kuća ona koja će mu oduzeti sve pre ili kasnije, koja će ga pobediti i taj Strelac, na kraju nije ništa osim njega samog koji je koristio strelu da ubije.

Mi imamo ideju da je Strelac benefičan znak, zato što on ima viziju i odatle iza njega stoji potpuno uverenje da je božanski ispravan. Strelac apsolutno ne sudi, on je siguran u svoju ispravnost i u ono što stoji iza njega, pa on zna da može da uradi bilo šta. On potpuno živi po planu svog uverenja, jer ima smisao i to njemu daje snažnu podršku i ako natus ima tu silu, on uistinu ulazi u tu stranu kojom Strelac vlada, a to je strana besmrtnosti. Strelac je zamišljen kao besmrtnik, jer sve pre 8. kuće je smrtno i da bismo došli do znaka Strelca, moramo da budemo besmrtni. Mi ne možemo ući u 9. znak bez da smo prethodno prošli kroz 8, ovladali 8. kućom i uspeli da izađemo iz tog tunela. Osma kuća je nekada kraj, ali ako čovek ima kvalitet Strelca, da može da prođe kroz ovaj tunel i na kraju pronađe smsao, svetlost, snagu, i u krajnjoj liniji da pobedi smrt. Odatle nastaju sve religije, tako nastaje svaka priča o vaskrsnuću, jer to je svetlost na kraju tunela. Kod onih koji nemaju to isto uverenje, uvek se ista stvar događa, a to je da završe život u jednom tunelu, a iz drugog tunela će izaći ponovo rođeni. Ta reinkarnacija se odvija u majci, začeće se odvija u tunelu i kroz tunel se izlazi i to je 8. kuća, a 9. kuća iza toga je svetlo i dalji život. Vladar devetog znaka je egzaltiran u znaku majke, u znaku Rak i 9. znak svakako jeste nebo koje je majčina utroba. To je ono gde duša odlazi nakon prolaska kroz 8. kuću ili kroz smrt, ulazi u tunel i iz tunela izlazi u matericu i tu živi u tom polju koje je nebo, a koje traje opet 9 meseci, ali u njegovom iskustvu vremena traje bilo koliko. To je nebo koje čovek doživljava između dva života, ovo je priča o tome koliko nas roditelji vole i žele i to je naše nebo. Da li su roditelji uplašeni? - videće se iz 9. kuće i znaka Strelca. Koji smo mi dar dobili, da li smo rođeni kao neko ko je voljen? - sve je to ovde sadržano, a tada se ima jasna ideja da smo božanski nadahnuti. Tada ne sumnjamo u sebe, imamo podršku prirode i postižemo sve, zato što potpuno verujemo, ili pak, nemamo taj deo. Tada smo možda dobili roditelje koji nisu bili sigurni da li nas žele ili ne žele, ili su imali strahove i onda ne možemo nikako da ostvarimo taj osećaj svog pravog života i dokučimo činjenicu da je svako pozvan za nešto.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD