Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Rak

Mlad Mesec u znaku Rak dešava se dva puta ove godine, što nije čest slučaj i na taj način privlači naš fokus i posebnu pažnju. Veoma važan početak najavljen još sa 0° znaka Rak gde je 21. juna 2020. bila Solarna eklipsa. Sada su svetla pozicionirana na 28° znaka Rak što je ujedno i mesto pada Marsa. Mlad Mesec u Raku nas navodi da preuzmemo potpunu odgovornost kreirajući novi život za sebe. Podseća nas da smo uvek voljeni i podržani sopstvenim životom. Ovo vreme kao da upire prstom, usmerava nas na sebe same, naše potrebe, našu dušu otvara lako i čita kao drevni zapis u runama, kao hijeroglife na zidovima davno izgubljenih (čitaj zatrpanih) gradova, zaboravljenih sećanja, kao jezik simbola, dekodira, demistifikuje, obelodanjuje. Ovo vreme veoma jasno ukazuje koliko smo sebi važni, koliko je važna naša ljubav, bliskost, nežnost i podrška koju sebi pružamo. Približava nas, zbližava kako bi se prepoznali, zagrlili stvarno, jako, zavoleli… Samo mesto pada Marsa akcenat stavlja na prihvatanje i fokus naše energije, kako racionalnog tako i iracionalnog dela našeg bića i njeno jasno usmeravanje u novo, u konstruktivno. Naše radnje i akcije traže direktnu konekciju sa centrom našeg bića, sa ognjištem. Mi jesmo suvereni vladari našeg bića, a najlakše i najlepše se vlada iz stanja ljubavi, uzemljenosti, u bliskosti sa sobom i svojim dubinama, svojim mirom. Takođe, iznutra, iz dubine gledano, ovo je slika naših stvarnih potreba i težnji, naše bezuslovne suštine, naše esencije i neophodnost da se to i manifestuje, materijalizuje, spusti u život, počne da se živi, sada i ovde. Sva svetla su uperena unutra, u naše emocije, i to koje? Znam da i vi imate taj osećaj, taj ukus, miris, teksturu pod prstima. Znam da treptaj vaše duše govori da zna, da sve ovo već zna, jer šta je duša nego kanal za suštinu, a suština je STARIJA OD VREMENA. Tako i ovo vreme otvara veliko polje poverenja, polje sećanja, polje starije od vremena, nesalomivo, neprobojno, neuništivo, nevezivo, nepripadajuće polje naše suštine, polje naše Lune, Meseca, naše duše.   

Mesec je u svom sedištu, moćniji nego ikad. Snaga ljubavi, nege i zagrljaja je najmoćniji alat u ovom vremenu. Treba se sada setiti, prihvatiti i negovati našu najveću snagu, unutrašnju moć naših voda, naših emocija. Sunce pruža potpunu podršku svetla Mesecu da se ispolji. Ogledamo se jače i iskrenije nego ikad, stapamo se, u stvari, to i jesmo mi. To su naše stvarne potrebe. Početak, suština, srž, čistoća, jasnoća, sve je tu i ništa nije tu i odatle se kreće. Otvara se mogućnost da započnemo potpuno novo umetničko delo, kreaciju iz početka, mogućnost stvaranja. Potpuno nov, svež i mlad početak baš u onim oblastima života gde se kod nas u natalnom horoskopu nalazi znak Rak i kojim kućama vlada. Takođe valja obratiti pažnju na čitavu seriju 4 u natalnoj karti.  

Ukoliko posmatramo značenje znaka Rak uvidećemo da upućuje na bliskost, negovanje, osećaj sigurnosti, ušuškanosti, voljenosti, pripadnosti. Spoljna ljuska je jaka i oštra, baš kao i klješta da bi sačuvali mekanu, nežnu unutrašnjost. U strahu, lako može da povredi nekog bliskog dok brani svoj osetljivi, mekani unutrašnji deo, čak i ako nije napadnut. Na ovaj način troši dragocenu energiju i kreira slabost rastućim strahom. To ga otvara uplivu sudbine. Tako i energija pojedinca često ume da se pokrene protiv sebe, izbegavanjem emocionalnog vezivanja upravo usled straha od povrede i istovremene potrebe za zaštitom. Ukoliko se osetimo povređeno važno je fokusirati se na kreaciju, a ne u naboju velikog straha i ličnog bola na puku reakciju i uzvraćanje istom ili čak višestrukom merom. Potrebno je biti prisutan u sopstvu, ne trošiti se na bežanje i zatvaranje, već se lagano prepustiti svojim stvarnim potrebama i njihovom podešavanju. Preuzeti odgovornost. Izbegavanje karmičkih zamki, ponavljanja i reaktivnosti moguće je postići samo ukoliko je telo akumuliralo dovoljno odmora. Odgovorno upravljajući svojom energijom i kreiramo potpuno novu istoriju, stvarnost, usmeravajući se i stvarajući željenu budućnost. Obratite pažnju i ne povlačite se iz sopstvenog života. Rak predstavlja našu dušu i naše srce, mesto gde smo najranjiviji. U vreme vladavine ovog znaka sva bića na planeti se osećaju pomalo ranjivo, osetljivije nego ikad, plašljivije, zabrinutije, emocionalno otvorenije, spremnije da se stope, da pripadnu. Iskoristite ovu priliku i dođite kući, vratite se sebi, u večnoj i bezuslovnoj ljubavi. Nedopustite nadiranje prošlosti jer to vezuje noge, limitira korak. U trenucima usamljenosti, nevoljenosti, odbačenosti ili neprihvaćenosti rešenje neće doneti zadovoljenje potrebe za posedovanjem, pripadanjem ili obešenosti o nečijem vratu, leđima ili obrnuto. Setimo se ko je preživeo tada kada se sve dešavalo, ko je preživeo juče i sada, ovaj trenutak, e ta osoba je naša najveća podrška, naš prihvatni centar, naš udobni zagrljaj i topli dom, ta osoba smo MI. Ko uživa u samoći uz film, knjigu, tuširanje, spremanje, meditaciju? MI! Izađimo iz obrazaca koji nam ne služe ničemu ili nas samo limitiraju i sputavaju. Odlučimo već jednom da prestanemo da kukamo, već da jasno odredimo šta nam je to potrebno i da to SAMI SEBI DAMO! Da skinemo „teret“ prošlosti koji nosimo kao stenu na sred grudi tako što ćemo prihvatiti da postoji, da je to bilo i da jeste deo naše prošlosti, našeg bića i da na taj način svoju prošlost radosno nosimo sa lakoćom u svom srcu, zahvalno i sa puno ljubavi.

Rak je kardinalni znak, trenutak u kom se promena događa, počinje leto, uz snažnu energiju novih početaka preko mladog Meseca očitava se visoka koncentracija emocionalne energije i zbog toga je fokus i kvalitetno usmeravanje od krucijalne važnosti u ovom vremenu. Ne trudite se da shvatite, racionalizujete, ili da odmah sve osvestite. Ovde radi telo i naše više biće u saradnji sa Ocem Univerzumom i Majkom Zemljom. Prepustimo se sa lakoćom ovom višem vođstvu, a svest će doći čim bude energetski podešena na nove nas. 

Saturn obrazuje egzaktnu opoziciju sa Mesecom i Suncem u trenutku konjunkcije i mladog Meseca. Saturn je u svom sedištu, stabilan i jak, retrogradan i biće u znaku Jarca sve do decembra 2020. godine, gde će se sledeći put vratiti tek za tridesetak godina. Vraća nas i upućuje na sve one projekte i radnje, planove i obaveze koje smo započeli i nismo završili, naročito u vezi karijere i posla, podseća nas da to privedemo kraju, da zaokružimo do decembra ove godine. Bilo da je u pitanju neki ugovor, promena karijere, dovršavanje pisanja knjige, promena pozicije u firmi, promena bračnog statusa, zvanja, delatnosti, šta god da za nas predstavlja postignuće i cilj ka kom smo krenuli, traži od nas da se tome ozbiljno posvetimo u ovom periodu. Čak i ako određene stvari ne dovršimo, važno je uložiti energiju u ovo, posvetiti se i na taj način ući u 2021. godinu sa novom energijom i ličnim osećajem realnog postignuća. Saturn govori o preuzimanju odgovornosti i kao da daje potrebne smernice Mesecu koji je takođe snažno pozicioniran u svom sedištu a obasjan i podržan Suncem. Naglašena je kardinalna energija. Ovo su znaci akcije, promena. Mogu se javiti određena ograničenja koja su tu sa razlogom. Zapravo, nisu ovo ograničenja koja su tu da nas sputaju, već da nam na bliskom, ličnom, „uživo“ primeru pokažu i ukažu kako izgledaju naša životna ograničenja, šta nas to u životu limitira. Takođe limiti mogu da nam ukažu na prekomerno trošenje, šta nas to iscrpljuje i troši dragocenu energiju i vreme. Šta radi, a šta više ili nikada nije ni radilo za nas? Limiti nam daju mogućnost da sagledamo i pravilno odlučimo, da budemo zahvalni ceneći i birajući ono što je najvažnije. Zanimljiv paradoks je da nas ograničenja ustvari oslobađaju, jer nas fokusiraju na ono sto je stvarno, realno. Ovo bi mogla biti slika unutrašnjeg rama naših stvarnih referenci, našeg koda, suštine. 

U ovom vremenu uzimamo u obzir i širu sliku stelijuma sa Suncem i Merkurom u trenutku velike konjunkcije Saturna i Plutona u Jarcu sa početka ove godine, a čiji se akteri upravo nalaze u 1. kući ove Lunacije. Naime, stelijum govori o potencijalu današnjice kroz slike od pre 500 godina i jedne druge konjunkcije Saturna i Plutona u znaku Jarca, kada je Martin Luter King zvanično i stavom „Ne“ prekinuo dominaciju katoličke crkve, što se i danas može očitavati širom planete u vidu još snažnijeg vibratornog koda. Kontrola koja se sprovodi nad čitavom populacijom putem uverenja, ubeđenja, vaspitanja, kao i religijskih učenja dovela je do sputavanja, saplitanja i kolektivne anksioznosti, čak i tradicionalnog nametanja inferiornosti kao jedinog društveno prihvatljivog modela. Naravno, odavde se rađa osećaj nemoći, mržnje, umora, a posledično i podizanje raznih tradicionalnih uslovljenosti i isključivosti, rasizma, netrpeljivosti. Izuzetna energija, mnogo viša vibracija se očitava u ovom vremenu i neminovno donosi neophodne strukturalne promene. Potreba je ista sada, baš kao i tada - OSLOBOĐENJE! Novo vreme doneće obrte, promene i napuštanje mnogih starih obrazaca, navika, učenja, tradicije, uverenja ili religije... postizanje slobode je deo naše neminovnosti i zato vežbamo prihvatanje, opraštanje i puštanje, kako bi bili slobodniji, spremniji za to što želimo i možemo! Još nije ništa završeno. Saturn u naredenih 6 meseci zaokružuje proces, još će biti izazova i prepreka koje treba prevazići, ali to nas izoštrava, čini nas snažnijim, jasnijim, disciplinovanijim kako bi svoju energiju preusmerili iz starog i prešli u potpuno nov nivo i način. Ukoliko usled svega osećamo jak pritisak ili određenu težinu, teskobu, teret, umor i bezvoljnost ili druga ograničenja koja ni sami ne znamo zašto izgovaramo i osećamo, tada treba prionuti tehnikama balansiranja. Možda su vam potrebne 2 meditacije po 20 min dnevno ili dodatni yoga časovi i detoks organizma, post ili duboki opuštajući odmor. Veoma je važno biti strpljiv sa sobom u ovom vremenu, umor traži odmor, mnogo toga jeste na meniju i sve to traži da bude urađeno, pola posla će olakšati dobra organizacija i ređanje obaveza po prioritetima. Posvećenost je jedna od neophodnih osobina i veština koja je ovde visoko rangirana upravo po svojoj delotvornosti. 

Mars je u konjunkciji sa Kironom u znaku Ovna što dodatno stvara sliku hrabrosti našeg srca, o iscelitelju koji se nalazi u našem biću, u duši i srcu i hrabrost koja dolazi iz energije. Osim strasti, visokog libida i mogućnosti da nekoga povredimo, ova slika dominira mogućnošću preuzimanja i usmeravanja toka te snažne energije, sa jasnim uverenjem, ali i ogromnim poverenjem. Balans postignut na ovom nivou može u mnogome pomoći da se prevaziđu sve prepreke i izazovi. 

Venera obrazuje sekstil sa Marsom i Kironom, a kako je Venera u poslednja 3 meseca u znaku Blizanaca veoma značajno aktivna podešavanjem uveranja o vrednostima kroz retrogradni hod, tako se i ovde ističe njen tipični uticaj. Ovim aspektom u našem životu aktiviraju se ljubav, seksualnost, strast, privlačnost, lepota. Naš društveni život postaje mnogo zanimljiviji, otvaraju se određena interesovanja, čak i u slučaju komunikacije putem mreža zbog zabrana ili sa ljudima koje redovno viđamo. Izvesno je, nastupa veliki boljitak. Moguća je nova ljubavna veza. Naglašena je kreativnost, pa iskoristimo ovu divnu podršku Univerzuma.

Merkur u direktnom hodu formira sekstil sa Uranom što bi moglo dati sliku premošćavanja i lakše komunikacije sa višim Ja. Ovaj aspekt nas čini izuzetno sposobnim za observacije na nivou života, ali tu se priča ne završava. Ovaj akcioni aspekt omogućava nam da posmatramo slike kao slojeve, i da ih tako poredimo, da posmatramo naš život u odnosu na intergalaktička zbivanja, da razmišljamo na višedimenzionom nivou, da donosimo istinite zaključke. Inspiracija može pristizati iz raznih revolucionarnih ideja. Interesovanja se šire, rastu, baš kao i nezavisnost.

Energija Planete, finog, suptilnog, dubokog, intimnog, ličnog, samo našeg se budi. Uvlači nas unutra, istini na volju. Ovo je korak dalje, za nekoga odskočna daska, za nekoga uzdizanje od dosadašnjeg ponašanja i menadžerisanja sopstvenog života u okvirima naučenog, poznatog, komfornog. Otvara se mogućnost da se uzdignemo, da prevaziđemo sami sebe, da prerastemo sve one drevne polaritete u nama, crno beli svet, svetlo i tamu, dobro i loše, sve dvojnosti i natezanja, povuci potegni odnose, rekla-kazala, žrtva i predator. Zapamtite da separacija samo donosi strahove. Sada svetlost predajemo tami, prihvatamo senku i sve delove koji su se tu nalazili i na taj način dozvoljavamo da bude deo nas, jer na taj način MI postajemo veći, sveobuhvatniji, a odavde imamo priliku da podesimo šta je potrebno, da promenimo, jer je sada to prihvaćeni deo nas! Dobijamo mogućnost da se spojimo, da prihvatimo viši cilj objedinjenja i postizanja ravoteže među zvezdama, na našem ličnom unutrašnjem zvezdanom nebu. 

Moguće je i javno odbaciti te stalne čvrste obrasce, posture naše dosadašnje ličnosti, snažno utemeljene iako im se osnova i ne zna, ili je odavno već prevaziđena. Svi imamo tu nežnu, ranjivu stranu, onu što voli i što ume da bude voljena. Svi skrivamo male sebe koji traže da budu prihvaćeni, voljeni, podržani i zagrljeni. Svi smo od istog osnovnog sadržaja i to nam je potrebno. Svi isto krvarimo. Svi vapimo za bliskim zagrljajem. 

Mi jesmo jedno i takvi ćemo se uvek sećati sebe i svega zajedno. Mi možemo da obnovimo svest o jedinstvu i zajedništvu. Možemo da uradimo ono za šta nas je majka Zemlja, energija bezuslovne ljubavi i prihvatanja, energija prirode pripremala i opremila, možemo da uradimo to bez opiranja, putem prihvatanja, zagrljaja u celosti. Idealno je vreme da otpočnemo sa korišćenjem ovih svojih darova, isceljujućih moći; da moć molitve ili meditacije konačno prihvatimo kao deo nas, naš moćni alat za dolazak sebi; da na svom primeru, onom unutrašnjem, dubljem, celovitijem pokažemo svetu i svakom pojedincu, ogledalu, šta znači ljubav i podrška.

Zapamtite da se ne raspljinjujete previše pod ovom emocionalnom energijom i ne rasipate svoje resurse na mnogo stvari, jer vas to slabi. Iz znaka Rak često dolazi taj majčinski, brižni multitasking poriv koji nas izuzetno troši, uz to, ovde kao po običaju i tradicionalno „normalno“ ide i zanemarivanje sebe i svojih ličnih ciljeva, potreba i postignuća, jer preuzimamo previše stvari za potrebe drugih..

Zapamtite i bitnu razliku između služenja i slugovanja. Kada kažemo da neko ili nešto služi, to znači da je svrsishodan, da služi za veće dobro, za narod, porodicu, otadžbinu, za kraljevinu, služi svrsi koja je uglavnom veća od njega za taj trenutak ili za čitav život, inkarnaciju. Sa druge strane slugovanje je raditi iste stvari, vrteti se u istom kavezu bez obzira na vezanost ili nevezanost. Slugovanje je doslovce  biti sluga svojom voljom, prati, peglati, kuvati, sedeti u istom loncu, ali bez mogućnosti napredovanja u tome, postizanja nekih životnih ciljeva po tom pitanju, uz to često se ovde nadogradi i osećaj žrtve, što dodatno otežava mogućnost sagledavanja onoga što je nama stvarno potrebno. Ovo je dobar podsetnik da se i sami povremeno preispitamo, ima li i koja je svrha ovoga što radim? Koliko ima poverenja u svemu ovome?  

Ovo vreme donosi jasnu mogućnost sagledavanja svetla, ali tada se javlja potreba da mi tu svetlost reflektujemo, i da joj se predamo u potpunosti, a to naravno traži dobro uzemljenje, mnogo strpljenja baš kao i svako novo rađanje, buđenje. Bitno je izbeći zamku poređenja sa ostalima, jer nas to može sputati u oslobađanju. Oni su svoji, a mi smo naša autentična najbolja verzija, jedinstvena, jer je to znak slobode i budnosti. Svako oslobađanje, buđenje i rađanje ide u paketu sa puno ljubavi i lakoćom bivstvovanja sada i ovde. Biti u sada, ne rastrzan prošlošću ili budućnošću dovodi nas do mogućnosti beskonačne manifestacije, beskonačnosti.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD