Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 13.07. do 20.07.2020.

Bila je to nedelja povrataka i kretanja.

U Kini i Sjedinjenim Državama, vratilo se iracionalno preterivanje, baš u vreme kada Sunce kreće u opoziciju sa Jupiterom, početkom sledeće nedelje. Nakon toga sledi vladavina kosmičkih kraljeva koji vladaju iracionalnim preterivanjem - Jupiter i Neptun - koji će za dve nedelje formirati drugi egzaktan sekstilni aspekt. Prvi njihov egzaktan aspekt bio je 20. februara, i to je bio tačan datum najvišeg nivoa S&P (berzanski indeks uspešnosti 500 najvećih kompanija u SAD, prim.prev.), sa koga su se tokom narednog meseca sva svetska tržišta akcija urušila. Da li se to može ponoviti? Pa, uzrok tog pada bio je početak histerije COVID-19, koji se sada još snažnije vratio u SAD. Mnoge države i gradovi (i zemlje u celini) izveštavaju o rekordnom broju slučajeva. Ovde kriva ne ide u dobrom pravcu.

Ovo je takođe nedelja kosmičkog pokretanja. Retrogradni Merkur, „prevarant“, ove nedelje 12. jula završava svoj ciklus i nastavlja direktnim hodom. Ovo je bio izuzetno čudan period, širom sveta videli su se znaci neslaganja. Ali u narednih nekoliko nedelja stvari će verovatno postati jasnije - ne nužno lakše ili bolje, ali jasnije. Znamo brojeve i shvatamo da borba nije gotova.

Sve u svemu, bila je to uzbudljiva i luda nedelja, u skladu sa prirodom Merkura koji je okončao svoj retrogradni put i predstojećom trostrukom opozicijom Sunca naredne nedelje.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Za predsednika Trampa protekla nedelja nije bila dobra jer je Vrhovni sud u suštini presudio da on nije iznad zakona dok je na vlasti. Potom su se pojavili odlomci iz nove knjige koju će ove nedelje objaviti njegova rođaka, Dr Meri Tramp (psiholog), u kojoj otkriva mnoštvo uznemirujućih otkrića o predsednikovom karakteru, porodici i prošlosti. On je pokušao da spreči izdavanje knjige, ali je izgubio i tu bitku. On nije navikao da gubi a prošle nedelje je izgubio nekoliko važnih okršaja. Sve je to povezano s tranzitom Plutona u opoziciji sa njegovom natalnom Venerom i Saturnom (oštećujuće informacije o nečijoj prošlosti), kao i tranzitom Neptuna koji formira T-kvadrat ka natalnom Suncu i Mesecu (skandal). U prošlosti, iznosio se sa takvim nepogodama. Ali ovaj put, upleten je Pluton, a kao što je rečeno mnogo puta ranije, niko ne može da izbegne Plutona nepovređen i netaknut. Bio je to ozbiljan udarac.

Ipak, uprkos promašajima predsednika na ličnom nivou, berza se nije srušila, a ekonomski dobici nakon pada polovinom marta nisu posustali - za sada. Ta bi se krivulja, međutim, mogla početi savijati pod geokosmičkim aspektima koji se bliže u naredne dve nedelje.

Najvažniji kosmički pokazatelj koji predstoji može biti trostruka solarna opozicija od 14. do 20. jula. Tada će Sunce formirati prvo opoziciju ka Jupiteru (14. jula), zatim opoziciju ka Plutonu (15. jula), a konačno i opoziciju ka Saturnu u vreme Mladog Meseca 20. jula. Svaki od ovih aspekta je geokosmički aspekt prvog nivoa, koji predstavlja najveću korelaciju sa primarnim ili većim ciklusima u roku od 10 trgovačkih dana. U stvari, opozicija Sunca i Jupitera i Sunca i Saturna ima 50% poklapanja sa ciklusima od 50 nedelja ili više. To je vrlo visoka stopa povezanosti solarnog i planetarnog para sa tržišnim ciklusima ove dužine. 

Mogućnost naglog preokreta na berzi i u ekonomiji sugerisan je i na drugačiji način. Na primer, stelijum Jupitera, Plutona i Saturna pred kraj Jarca pravi T-kvadrat prema konjunkciji Jupitera i Neptuna u opoziciji sa Saturnom u karti Njujorške berze („Buttonwood karta“ od 17. maja 1792.). Tranzitno Sunce se pridružuje ovoj postavci da bi formiralo veliki kardinalni kvadrat naredne sedmice. A u avgustu će Mars kvadrirati te iste planete iz stelijuma u Jarcu sve do kraja godine. Kao da je fitilj dinamike potpaljen i možda je samo pitanje vremena dok nešto ne eksplodira - osim ako neko ne otkrije kako da ugasi plamen. 

"Heroj" ove kosmičke drame može biti Neptun, koji je u sekstilu za Jupiterom do sredine oktobra, što dalje znači da može ublažiti efekat ovih drugih planeta u teškom aspektu sa Saturnom i Plutonom.

Pa, kako Neptun može ugušiti eksploziju? Kroz delovanje koje je u suprotnosti sa vatrenim Suncem i Marsom koji aspektuju stelijum u Jarcu. Ovo će biti zanimljivo, jer je eksplozija verovatnija kada vođa (Sunce i Mars) izgubi kontrolu preteći svima oko njega. Pretnja eksplozijom se smanjuje kada vođa iskaže neptunovske kvalitete, kao empatija, razumevanje, gracioznost i nežnost. To baš i nisu najjače osobine predsednika, posebno kada je napadnut i kada se bori protiv jedne istrage za drugom. Izgleda da će ovo biti veoma teška izborna kampanja za gospodina Trampa. Sve što Joe Biden treba da radi je da izgleda smireno, razumno i da se predstavlja kao ujedinitelj, neko ko neće podsticati podeljenosti u zemlji. Nasuprot komentarima većine političkih konsultanata, neće mu trebati plan ili neka velika vizija u kampanji. Sve što treba je da pokaže kontrast karaktera. Za razliku od prošlih, mislim da na ovim izborima ekonomija neće biti važna koliko se misli. Niti će se isticati politika i platforme. Možda će naglasak biti na kolektivnom stresu i ko ga može ublažiti. To je ono što sugeriše Mars u Ovnu, u kvadratu sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom. Nema stresa, nema gubitka.

Ali, vratimo se tržištima. Ovo je važna nedelja iz astrološkog ugla. U stvari, naredne dve nedelje su važne. Dugoročno, sada smo u periodu Marsa, od 27. juna (Mars u Ovnu). Biće vrlo aktivan naročito kada 4. avgusta uđe u kvadraturu sa stelijumom planeta u Jarcu, što će potrajati do kraja godine. Pod Marsom, mnogo je kretanja cena i aktivnosti na finansijskim tržištima. Ako ste trgovac svideće vam se ova aktivnost. Verovatno će doći do mnogih naglih promena. Kosmos će nam u narednih deset dana dati neki nagoveštaj. Ovo je povoljno vreme za one koji vole akciju, ali je opasno vreme za nepromišljene.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD