Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Škorpion (peti deo)

Nekada su stari narodi verovali u različite vrste žrtvovanja, da bi na određeni način sakupili negde neku energiju. Ali, suština znanja je u tome da svaki čovek treba da uspostavi svoj kontakt sa ovim transcedentnim poljem, tada on zaista oživljava ovaj kanal između dva dela sebe i počinje da živi svoju stvarnu, veliku priču. U toj svojoj velikoj priči svakako je uspeo da sve svoje pretke zadovolji, kakvi god da su preci bili. Možda su bili vrlo čudni, ali su u svom bitku imali uvek ispravnu potrebu, možda je nisu bili svesni, ali su je i tada imali. Svako je u svom bitku imao ispravnu vrednost i kada je energija u pitanju, ovo je znak tog ključnog odrastanja. Iz tog razloga trebamo shvatiti da u svačijem životu pre ili kasnije dolazi momenat prelaska na novi nivo funkcionisanja, na viši stepen energije, kao da iz Ovna prelazi u Škorpiona, kao da iz jednog Marsa prelazi u jedan drugi nivo. To je trenutak koji treba iskoristiti za uspostavljanje veze sa svojim naličjem. Ako čovek prethodno nije našao neki razlog da uspostavi vezu sa tim, onda u tom trenutku koji izgleda kao izazov, nastupa kao onaj koji izaziva promene u okolnostima. To je trenutak da čovek nađe svoj put, da nađe svoj način da iskreno uspostavi kontakt sa svojim nevidljivim, sa svojim naličjem, sa svojom drugom vrednošću, da uspostavi kontakt i da ume da se vrati, jer tada sve ostale stvari u njegovom životu dolaze u red i u krajnjoj liniji on je uskrsnuo.

Ovo je znak koji ima svoje velike oscilacije i svoje velike različitosti i to je normalno, jer to je reka koja je krivudava, ima virove, ima sećanja, to su geni, to su preci. U ovom znaku imamo mnogo promena ćudi i svaka planeta koja se ovde nađe imaće vrlo specifične energetske tokove. U znaku Škorpiona priroda vladarsdtva dekanata i pentada se indentično ponavlja kao u znaku Ovna.

Prvih 10 stepeni kao i u Ovnu je pod upravom Marsa i to nam govori da jedna priroda nas, ona iz ugla glave i Ovna i druga priroda nas, ona koja dolazi iz naličja, iz nesvesnog dela, je ona čiji je centar vezan za seksualnu prirodu. Taj seksualni deo čovekovog postojanja ima svoju inteligenciju, svoj potpuni svemir i svoju logiku. Kroz njega prolaze sećanja predaka, on je daleko snažniji deo koji se vezuje za animalno, ali ima istu funkciju. Čovekom upravljaju ta dva impulsa, isti su vladari, tako da su vladari koji su išli iz znaka Ovna završili su se do znaka Vage i ovde sada ide potpuno ista serija, a isti vladari dekanata i pentada počeće od znaka Škorpiona i to je slika tog naličja. Prva dekada koja je pod upravom Marsa u Marsovom znaku predstavlja polje vrlo jakih energija u kojem svet počinje dramatično da se menja u polju ulaska u ovu intenzivnu silu. To je slično kao iz Ovna, samo što je ovde sve nuklearno, sve što je u Škorpionu, potpuno je vezano za jezgro, za nukleus, za suštinu. Ova energija će biti vrlo često povezana sa opštim i kolektivnim zbivanjima i zato osoba koja ovde ima planete treba da ima jako dobar balans kako bi sa ovim delom lako radila, jer su strasti ovde prejake. Prejake strasti ovde mogu delovati neprihvatljivo za jedan uobičajeni život i mogu biti prenaglašene ako čovek tu nema balans. Nulti stepen Škorpiona se uvek povezuje sa trenutkom napada, borbe, akcije i agresije. U bilo kom delu mundanog istraživanja, kada nešto dođe na 0° Škporpiona tu počinje borba. Ovaj stepen kreće u jaku energiju sukoba vrlo često, zato što je to ulazak u nesvesni svet i mesto gde je kod čoveka životinja izuzetno prisutna. Koliko je čoveku potrebno da sa ovim nesvesnim delom može da ovlada u ovom delu gde se ulazi u jezgro Zemlje, rećiće nam naravno aspekti. Ako imamo nešto u ovoj dekadi, a bitni su aspekti te planete i naravno pozicija, dispozicija i samo stanje Marsa, jer u ovom delu imamo susret sa tim najsnažnijim animalnim delom čoveka. 

Druga dekada je u prirodi Sunca i drugačija je u svojoj formi, ovde se nalazi centar znaka Škorpiona i to je mesto gde se svest vladara Marsa povezuje sa prirodom znaka. Ovo je mesto gde se može ovladati silama znaka i ovo mesto pronalazi svetlost, svest u jezgru, ako je Sunce dovoljno dobro postavljeno da daje život tamo gde bi mogla postajati opasnost. Ako je Sunce dovoljno dobro postavljeno, ovo su onda dobri hirurzi, sjajni ljudi koji će lečiti, biće na mestima koja su opasna, ali će odatle pronalaziti svetlost. Umetnost Škorpiona je da pronađe svetlost u tunelu, naravno da će svako ovde vrlo lako primetiti mrak, ali ako nađe tačku svetla, on zapravo oživljava to. U ovom dekanatu je egzaltacija Urana, te on predstavlja mesto tog uskrsnuća ili mesto gde čovek može da probudi svoju kosmičku prirodu. Ovo je mesto otkrića, ovaj dekanat ukazuje na istraživače, sve one koji će saznati, otkriti ili pronaći nešto što je skriveno, zato je ovo mesto osvetljavanja nepoznatog.

Treći dekanat je pod upravom Venere i kao ženski predstavnik opisuje sva sećanja koja su vezana za ljubav i emocije. Ako neko ima neku planetu u ovom delu, ona je tu zbog emotivnih razloga, jer Venera koja je u ovom znaku u izgonu opisuje emocije koje su ostale, ili emocije predaka koje se ovde uglavnom odnose na ljubomoru. Ovde su jake sile ljubomore i tendencije da se ono što se nije uspelo ostvariti, da ona žal za neostvarenim sada ponovo jako privlači natusa. Pošto Venera voli lakoću a ovo je intenzivan znak, ovde lako dolazi do borbe jakih emocija i snažnih doživljavanja stvari. Ovo je 24. dekanat po redu ili 12. dekanat od 0° Lava odakle počinje druga serija dekanata koja nam opisuje naša iskustva i karmu iz prethodne inkarnacije. Ovaj dekanat opisuje tačno poslednji deo iz prethodne inkarnacije koji govori o razlogu sadašnje inkarnacije i sadašnjeg života, a koji je uvek vezan za neku emotivnu vezu. Kada čovek ne bi imao ni jednu emociju kada završava život, on se ne bi inkarnirao, a razlog inkarnacije je uvek vezan za Škorpiona, i za jezgro Zemlje. Na ovoj planeti čovek je ostavio neke emocije i one ga vezuju, pa ako su emocije bile lagane, onda to stvara jednu atmosferu i daje da se kroz te emocije ispuni dalja misija. Ali, ako su bile neudobne, tada ga privlače dole i ovo je deo opisa prethodne inkarnacije.

Sve što se nađe u poslednjem dekanatu Škorpiona opisuje tu prethodnu priču. Na sličan način je i kada govorimo o prvom dekanatu u Škorpionu koji je 22. dekanat po redu i deseti od 0° Lava, koji će opisivati određenu profesiju koju je čovek radio u prošlom životu. Ovaj 22. dekanat baš kao i 22. stepen svakog znaka može biti ili izuzetno opasan ili izuzetno genijalan, sve u zavisnosti od prirode toga kako je čovek to postavio. Ova prva dekada u Škorpionu je uvek najopasniji deo, ali i može biti i najmoćniji ako je Mars dobar, pa mogu čoveku dati izuzetan kanal. Kada govorimo o drugom Sunčevom dekanatu, on je 23. dekanat i on je 11. od 0° Lava, pa tu govorimo o oslobođenju, a upravo je u njemu stepen egzaltacije Urana. Ovaj dekanat nudi pronalazak svetla i mogućnost oslobođenja i on je jako važan za čoveka jer tu može da nauči da upravlja ovim dubokim i snažnim energijama. Da bismo znali šta će od toga biti, planeta koja se nađe u nekom od ovih dekanata treba da bude dobro povezana sa vladarem dekanata ili da su vladar dekanata i vladar znaka harmonično povezani. Prvi dekanat je Marsovski i on je energija, seksualnost, opasnost ili čista magija, čista energija koja ume da radi sa onostranim i ume da menja. Drugi dekanat je svetlo koje se pronalazi u tome, mogućnost da se upravlja i da se postigne uspeh i pozicija, a treći dekanat je najviše vezan za ljubav i sve stvari koje se tiču odnosa.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD