Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Lunarna Eklipsa Pun Mesec u znaku Jarca

Pred nama je izuzetno važna i uticajna eklipsa, treća u nizu u poslednjih mesec dana, eklipsa zaokruženja za ovaj period, ali i poslednja u nizu na osi opozitnih znakova Rak i Jarac gde su se eklipse odvijale u poslednje dve godine. Baš iz tih razloga može se reći da će ovo biti energija koja će se pamtiti najviše i najduže kao kraj jedne i početak nove epohe. 

Eklipsa se odvija upravo u znaku Jarca koji dominira još od prošle godine ugošćavanjem moćnika (Pluton, Saturn, Jupiter) koji su formirali stelijum i gde je bila velika konjunkcija Saturna i Plutona, 12. januara ove godine, kada su se u stelijumu našle skoro sve lične planete. Sve ovo već pojačanu energiju Punog Meseca uzdiže na viši nivo, intenzivira, jer se upravo to sećanje i ta vibracija rekonstrukcije manifestuje sada i ovde. Uočićete da će se uobičajena dešavanja umnožavati. Restruktuacije dobijaju maha, ili tačnije rečeno pronalaze i dobijaju nove temelje, novo tlo pod nogama, novo uzemljenje. Takođe, Saturn kao vladar nosi još jednu od moćnih titula, a to je 29° znaka sopstvenog sedišta. Ovo je plan nad planovima, arhitekta je umešao svoj prst, ma obe ruke ovog puta. Pustite da vas zagrle zidovi, ako to možete i prija vam ili pak otkravite tu santu leda, otopite taj ledeni glečer zvani duša, (i kod vas se tako piše) i uplovite u zauvek sa sobom, u zagrljaj sa srodnom dušom, sa svim onim što ste oduvek čekali, želeli, molili se. Zaplešite bez agende.

Pun Mesec uvek donosi pik, kulminaciju, prekid jednog i početak drugog, podvlači crtu. Ima tendenciju da dovede energiju u balans i harmoniju putem sveukupnog sagledavanja iz osnovnog modela balansa, opozicije Meseca i Sunca, Lunarne Eklipse. Svojim životom svedočimo izuzetno velikom i nabijenom energetskom potencijalu koji ima uticaj na narednih šest meseci kada se i očekuje kulminacija na ovom energetskom polju. 

Eklipse predstavljaju izuzetnu energetsku kapiju, snažni portal dinamičkih kosmičkih promena koji se povremeno dešava. Na svakih 6 meseci Sunce dolazi u blizinu (do 18°) Mesečevih čvorova, svaka Lunacija u ovom periodu značajno je snažnija i uticajnija, jer nosi snažan energetski zapis. Svakih 9 godina eklipsa se odvija na istoj osi, a svakih 18 godina u istom znaku Zodijaka. Tačnije, ovde se radi o kretanjima moćnih tela u Univerzumu i njihovim silama, ali i onim uzajamnim koje naknadno obrazuju preklapanjem njihovih polja. Energija sile, stvorena na ovaj način, uzajamno je povezana i dalje utiče na Mesečeve Čvorove. Mesečevi Čvorovi su osa zamišljnih tačaka nastalih kretanjem Meseca po ekliptici koja konstantno rotira i oko zodijaka. Čvorovi korespondiraju sa najvišom i najnižom tačkom ove orbite. Severni Mesečev čvor će tako predstavljati smer kretanja u novo, nepoznato, unapred. Predstavljaće sećanje iz budućnosti, nešto što apsolutno postoji, ali tek dolazi i nepoznato je našoj svesti, energetske potpise, rezultate ili posledice današnjih radnji, misli i postignuća, našu slobodu da se izrazimo sada da odjekuje u daleko sutra. Južni Mesečev čvor predstavlja rep, ono iza nas, ali naše, ono što se kreće uvek za nama, našu senku, već viđeno, doživljeno, čini se poznato, rezultate i posledice naših pređašnjih radnji i stavova, naše dugove i talente, ali i naše podsećanje na mogućnosti promene kroz prihvatanje. Reklo bi se da je Severni čvor smer kome teži naše biće sa svim iskustvima i znanjima iz Južnog čvora pretočenih u svest i vrednost u ovom životu, što predstavlja Mesec.  

Sada možemo lakše sagledati i svoju natalnu postavku Mesečevih Čvorova, gde to teži naš stvaralački potencijal, gde to hoćemo, potrebno je i želimo da se manifestujemo, na koju stranu i u kom smeru, ka kom horizontu  je zagledan naš život, naše stvarno biće.

Svaka Eklipsa direktno aktivira našu ličnu osu čvorova i na osnovu ovog znanja možemo dočekati spremnije ovu fascinantnu energiju ili prepustiti se bez opiranja ovoj intervenciji Univerzuma. Ovo je svojevrsno podešavanje, poravnanje i usmeravanje. Podsećanje Univerzuma na nas, na svrhu i misiju, na smer naše inkarnacije. 

Sada se vratimo na tumačenje Lunarne Eklipse koja se događa u znaku Jarca i automatski ćemo dobiti potpis ovog  vremena, sve je okrenuto POSVEĆENOSTI, ODGOVORNOSTI, TRAJNOM ZAUZIMANJU ZA SEBE, PREDANOSTI SEBI I NAJBOLJEM ZA SEBE...

Prvo pitanje u nizu koje se nameće u cilju poravnanja jeste: Čemu to posvećujemo svoju energiju? Kakvi su naši energetski tokovi, njihov smer, pravac? Ima li to smisla?  Da li osećamo to kao deo naše celovite istine, misije našeg bića, svrhe našeg postojanja?

Kao finalna eklipsa iz ciklusa eklipsi koje se ponavljaju u poslednje dve godine i naglašavaju energiju sa ose Rak - Jarac ovde je takođe veoma naglašeno povezivanje, konekcija i premošćavanje na nivoima gde se već čitav period odvijaju neophodne promene i rekonstrukcija, restruktuacija starih sistema, navika, rutina, običaja, uverenja, učenja i ubeđenja u vezi duboko ukorenjenog patrijahalnog sistema. Ovo je vreme kada oslobađanje i olakšanje traži strukturu koja će ga održati, traži povezivanje sa ostalim kvalitetima našeg bića i imetka. Energija dobija kvalitet pravilnim povezivanjem i racionalnim usmeravanjem. Naši unutrašnji resursi rastu i zato je važno obezbediti dovoljno prostora za skladištenje, obezbediti rast, proširenje, ako je potrebno. 

Znak Jarac voli da zadire, da prodre u dubine, u duboke slojeve samosvesnosti, a ova postavka mu otvara mogućnosti kao na dlanu. Čitava vaseljena je u službi podrške. Skoro sve planete su u poziciji podrške i otvaraju mogućnosti za otkrivanje i prepoznavanje, uviđanje, dokazivanje raznih tajnih poruka, kodova, rešavanje naših unutrašnjih dubokih misterija. Primarno će se odnositi na nivo sopstva, redom sloj po sloj kao latice lotosa ili slojevi luka, ili pak nasumično, ali budite sigurni da će biti izuzetno duboko i veoma lično. Bilo da se radujemo ili plačemo, lično je, stvarno i jedino istinito za nas.

Dve godine se stvarala ova energija, nakupljala i sada u 2020 godini nastupa. Svakako uočava se kontinuum naglašenosti broja 2. 

Broj 2 je broj u simbolici Venere, planete Zemlje, tela, materije, dualnosti, odnosa. Ovaj broj naglašava predaju uz razumevanje svetla i tame, pa čak i mnogih psiholoških obrnutosti u nama samima koji postaju sve jasniji i uočljiviji. Broj 2. je najženstveniji od svih brojeva, a njegova vibracija odjekuje vibracijom radosti, ravnoteže i mira. Mir je ono gde treba da budemo pre donošenja bilo kakve odluke, pre ijedne izgovorene reči ili izbora. Omogućeno nam je da sagledamo sa obe strane, dobro i loše, svetlo i tamu, lepo i ružno, muško i žensko, plimu i oseku. Opozitnost je lako vidljiva, osećamo je tu u duši i celim svojim bićem i samim tim imamo priliku da ove suprotnosti dovedemo u balans. Najpre uvidimo, zatim prihvatimo njihovo postojanje, a tada pravimo naš izbor i dovodimo se u harmoniju. Potreba za kontrastom i postoji jer nas motiviše iznad svega. Dualnost i postoji kako bi se razvila i unapredila svaka saradnja. Da bi osvestili jedno, potrebno je postojanje ovog drugog i u tome je satkana sva čarolija Univerzuma kao i nas samih. To je naša zajednička magija.

Broj 13 je takođe veoma inspirativan, jer su u trenutku Lunarne Eklipse svetla na 13°, Mesec u znaku Jarca, a Sunce u znaku Raka. Prva eklipsa iz ciklusa na osi Rak – Jarac dogodila se 13. jula 2018. godine, a ova završna sa svetlima koja ovaj broj ističu. Takođe, čitav ovaj period je dobio boje broja 13 i putem Venere koja je 13. maja krenula retrogradno. Energetski broj dana kada se odvija ova Lunacija je broj 6. Što nas takođe povezuje sa ženskim principom isceljenja. Trinaest je broj Svetog Ženskog principa, 13. Apostol je žena, imamo 13 lunarnih ciklusa u godini, 13 nedelja traje svako godišnje doba, ovo je broj koji ukazuje na CIKLUSE, ponavljanje, ali sa akcentom na promenu i transformaciju života, ponovno rođenje. Buđenje energije Žene i božanski nežnog dela u nama. Kako je Venera još uvek u znaku Blizanaca i korača već treći put poznatom, utabanom stazom svoje senke, i dalje se mnoge stvari daju promeniti po pitanju mentalnih obrazaca, naših misli i uverenja u vezi naše lične vrednosti, ali i one uopštene, na nivou odnosa ili materije. Blizanci će pospešiti ovu transformaciju unoseći ubrzanje, ali treba uzeti u obzir retrogradnog Merkura u znaku Raka, koji samo treba da se prepusti, da što više sluša i odmara, jer od toga se raste i tako se uceljuje. Veoma lako se menja putanja, samo ako se setimo da smo mi bića radosti i da smo došli da uživamo i dobijamo jer vredimo, a ne da se mučimo, teramo, trpimo i stiskamo. Broj 13 takođe astrološki korespondira sa znakom Ovan koji odiše novim, energičnim, brzim, mladim, pionirskim počecima. Biće ovo brze promene i transformacije naše putanje, na sasvim novi, nama odgovarajući način, ukoliko sebi dopustimo da se desimo, ukoliko dozvolimo da se zauzmemo za sebe svesni svoje vrednosti. Ovde je sve u duhu kretanja i pokretanja pa se tako i promene lakše prihvataju. Cela poenta ovog spiralnog kretanja energije božanskog bića žene jeste da se uvedemo u harmoniju, da izlaskom iz zone prosuđivanja, kritike i osude postignemo potrebni balans. Patrijarhalni sistem, strukturisan, podržavan i održavan baš u znaku iskonskog autoriteta, Oca Jarca, naspram Majke Raka, vodio nas je i držao u liniji, u stvaranju i održanju linearnosti, jasno zacrtanom pravilniku gradacije života svakog pojedinca na planeti Zemlji, hteli mi to ili ne, tako je zapisano u DNK kodu. Od vrtića, preko osnovnog obrazovanja do fakulteta, braka, zasnivanja porodice, dece, sticanja i proširenja LINEARNOG, horizontalnog, sigurno i kvalitetnog. Ali, sada je vreme za sledeći nivo. Prirodna potreba je da se raste i preraste i to najpre sublimacijom i objedinjenjem, a onda NOVOM STRUKTUROM od 21. decembra 2020. kada će Saturn sa Jupiterom teatralno napraviti svoj prvi zajednički nastup u znaku slobodarske Vodolije, znaku koji zna šta hoće. Spirala je drugačija, otvorena je i dozvoljava nam da sagledamo i koristimo sve, po potrebi. Dozvoljava nam da budemo celoviti i prihvaćeni baš takvi kakvi jesmo, prihvaćeni od najstrašnijeg suda, od nas samih. Tim spiralnim putem možemo sagledati i prihvatiti i to drugo, suprotno u nama, i svoju psihološku obrnutost. Postajemo prihvaćeni od nas koji smo ustvari postali nežni prema sebi, samo-zagrljeni kroz spiralnu energiju. Spirala nam dozvoljava stvaranje i kreiranje sopstvenih iskustava, kao i njihovo integrisanje sa svim dosadašnjim i budućim. Spirala je ciklična, kružna i slobodna, bazirana na božanskom ženskom principu, na prirodnim zakonima Univerzuma, na ljubavi, bliskosti i bezuslovnosti. Ona je tu ali se konstantno kreće kako bi bila nova, energizovana i regenerisana. Spirala nije bazirana na nametnutim ili logikom ustanovljenim pravilima, a samim tim ustrojenim, označenim linijom i normom, trebanjem i moranjem, već je bazirana na kreiranju nežnosti i ljubavi.

Tokom ove eklipse naglašeno stoji T kvadrat koji Sunce i Mesec obrazuju sa Kironom na 9° Ovna. Ovaj aspekt donosi veliku, snažnu energiju akcije, preuzimanja inicijative da se nešto uradi kako bi se postigli balans i harmonija na nivou našeg bića, naše celovitosti. T kvadrat dodaje snažan upliv energije za aktivaciju iscelitelja u nama, energiju za samoisceljenje. Kiron sa 9° znaka Ovan kroz simboliku Strelca i Jupitera će  naš sistem uverenja i verovanja unaprediti, pitaćemo se zašto u nešto verujemo, zašto nekome verujemo i dobiti mogućnost da potvrdimo ili promenimo pravac svojih uverenja. Čitav sistem verovanja možemo uputiti onamo gde se u stvari udobno osećamo, gde smo mi MI, srećni i zadovoljni. Mnogo je straha i energije sumnje satkano na našim putevima odrastanja ili onim putevima karme i prethodnih inkarnacija, strahova i nesigurnosti koje smo sakupili kao ne tako lagane uspomene, suvenire sa naših putovanja. Možemo imati poverenja u ono što je nama lično od poverenja i u vezi čega se osećamo dobro. Mnoga uverenja i verovanja dolaze u paketu sa vaspitanjem, kao odraz i nasleđe kulturne baštine i čovek koliko god da se praćaka i pokušava da se oslobodi ovo stoji kao ram na slici, zlatni kavez i još ga, povrh svega zovu sigurnost. Sada je idealan momenat da se ovaj kompas podesi, da kursor povezan sa našim intuitivnim, suptilnim bićem konačno počne da pokazuje pravu stranu gde veru možemo manifestovati. Gde je naše lično poverenje i vera u sebe, svoj osećaj i svoj život na prvom mestu. I ma koliko bili umorni u ovo ne treba sumnjati jer se na taj način rušimo ponovo do temelja objašnjavajući sebi da nas drugi nisu podržali ili sprečili da se srušimo. Ah, koliko dugo su bili moćni ti drugi. Sada je vreme samoisceljenja i uceljenja, vreme pružanja sebi upravo onoga za čim toliko vapimo, čeznemo, tragamo i plačemo ili što delimo drugima u cilju nesvesnog održanja propisanog nivoa, nedovoljnosti i bezvrednosti za imanje i zadržavanje, prihvatanje svojih božanstvenih osobina. Vreme je za prihvatanje svoje dualnosti i hrabrog spajanja u sjaju večnosti.

Merkur takođe obrazuje snažan kvadrat sa Kironom i samim tim je dodatno naglašena ta povreda od ko zna otkad, koju smo poneli iz ranog detinjstva ili nekog pređašnjeg života. Povreda ukorenjena u sistemu verovanja, uverenja, onoga što smo čuli, doživeli ili su nas naučili, pa smo od toga strahom izgradili strašni obrazac i običaj iz kog ne umemo da se izvučemo i oslobodimo, jer nas svaki put nekako vraća u osećaj da smo mali, nevidljivi, beznačajni ili nebitni. Sada je vreme, energija Univerzuma daje snažnu podršku promenama na ovom nivou.

Naši sistemi uverenja dovode do interpretacije događaja. Ono što čujemo, način na koji prihvatamo informacije, ustvari je baziran na onome u šta mi verujemo da dolazi. Ono što stvarno dolazi se menja kroz prizmu našeg vida i čula, rezultira izmenjenim oblikom i postaje perspektiva samo našeg života. Baš zato je veoma važno podesiti svoj sistem na ritam prirode, na nežnost, na božanski ženski princip u nama, na posvećivanje sebi kroz Lunarne cikluse, kroz plime i oseke naših čistih voda, emocija. Podesiti se i poravnati sa Suncem i Mesecom, sa oba, sa celovitošću, sa postojanjem dana i noći.

Lunarna Eklipsa, opozicija svetala donosi jako lep aspekt sa Uranom koji formira trigon ka Mesecu i sekstil ka Suncu. Svetla u podržavajućim elementima sa zemljanom energijom Urana aktiviraju priču o osećaju uzemljenosti, sigurnosti, odlučnosti na energetskom nivou, podstiču na potrebne promene. Znak Jarac u koji se svetla svode dispozicijom naznačava samopouzdanje jer govori o građi ličnosti, o kičmi, o individualnosti, suverenosti. Uran je predstavnik vazdušnog elementa i vladar znaka Vodolija te donosi mogućnost oslobađanja, olakšanja, avanture, revolucionarnih ideja i rešenja. Uran nas konektuje na višu svest, na razgovor sa samim sobom, na odgovore, na razumevanje, na našu specifičnu genijalnost. Ovaj energetski most je započeo saradnju još 10. januara 2020. godine, tokom Solarne eklipse u znaku Jarac. Promene su sagledane, prihvaćene, započela je manifestacija svega naučenog, počeo je ispit decenije. Portal radi u saradnji sa našom intuicijom, sada već možemo da snimimo i reprodukujemo veliki deo našeg ličnog koda. Možemo da uskladištimo više nego ikad iz širokog polja svih mogućnosti. Jednačina ovog trigon - sekstila budiće u nama biće koje jesmo, slobodnu suverenu osobu koja uspravno hoda, boravi, diše planetom Zemljom samostalno, ne pokušavajući da udovolji drugima, da bude dobra ili da nekoga zadivi, zaseni, oduševi ili obraduje. Sada je sve drugo, drugo. Prvi i jedini sami sebi smo mi, istiniti, svoji, bez obzira da li smo prihvaćeni od drugih! Sada možemo sami sebe prihvatiti, konačno! Važno je svesno propratiti sopstveni mir i ništa drugo, a onda, sve drugo što je potreba naše duše, čak će i ostvarenje snova doći do nas u miru. Možemo se posvetiti slušanju, osluškivanju sebe i šta to Univerzalno biće u nama ima da nam kaže, da nam ukaže na naše najveće vrednosti. Intuicija je izuzetno naglašena. Ovo je vreme mira i osluškivanja, praćenja i čitanja znakova. Otvoreni su portali, sinhroniciteti se nižu baš zbog nas i za nas.

Konjunkcija Jupitera i Plutona koja se odigrala tek nekoliko dana pred ovu Lunarnu eklipsu u znaku Jarac, nagovestiće i dodaće značajnu količinu energije ovom momentu. Pluton ukazuje na rađanje, ali i smrt, na regeneraciju i transformaciju, uspostavljanje moći kroz transformaciju. Jupiter, planeta obilja, bogatstva, radosti, vere, blagoslova ima tendenciju da sve sa čim je u kontaktu proširi, uveća. U silnoj vibraciji koju nam donose aspekti, najmudrije bi bilo zauzeti visoko vibratorni proaktivni stav i pozicionirati se dobro, jer pored ovolike dinamike i promena u životu koje ova energija donosi jedino će spremni uspeti da je „iskoriste“ i stvarno preokrenu sopstvene živote. Ono što imamo najbolje od sebe sada izlazi iz nas, kreira se Novo, sabira, zaokružuje, uvećava, osnažuje. Podizanje sopstvene energije putem zahvalnosti u ovakvim vremenima, treba ceniti, ako ste u stanju još i da doprinesete kolektivu, to je neprocenjivo. Ljubav je sigurni bajpas za svaku destruktivnu energiju. Možemo sada da napravimo taj korak, da ustanemo za sebe i to okrenuvši se ka sebi. Ako se ne zauzmemo pred sobom za ono što hoćemo za sebe, ili bar da se sklonimo sebi sa tim izgovorima i objašnjenjima, starim ispijačima energije, odlagačima. Možemo da odaberemo da konačno krenemo putem ostvarivanja stvarnih rezultata. Pluton poseduje svoju specijalnost da transformiše, ali najpre ume da pronađe ISTINU, da razotkrije SVE što je nevidljivo, što iza koprene povlači konce, da pronađe sve do suštine, do najmanjeg zrnca, a onda nastupa transformacija, isceljenje, PROMENA, voljna ili ne. Jupiter daruje pravdu, osećaj blagoslovenosti, radost, uzbuđenje, entuzijazam, ali i jasnovidost. Znak Jarac naglašava vreme, Saturn je tog 30. juna pred Lunarnu eklipsu bio na 0° Vodolije i nagalašavao je VREME ZA ISTINU. Dosta je strahovanja. Mars je u tom trenutku bio na 1° Ovna i sekstilom podržavao Saturna, što ukazuje na akciju i smer promena. Potrebno je hrabro pogledati to što je bilo i/ili se činilo nevidljivo, sada je pravo vreme, mi možemo da podnesemo tu informaciju, istinu, mi imamo energiju za to sada. Možda i bude još malo strepnje, čudnog, isprojektovanog straha od nepoznatog, ali ovo je pravi čas, energije Plutona i Jupitera nas podržavaju moćnom konjunkcijom da se razuverimo od laži i obmana, ubeđenja i ujedno uverimo da smo vredni potpune vere. Mars nas u budućem periodu vodi u novo, nove početke, u akciju i zauzimanje za sebe, za svoje vrednosti (sekstil sa Venerom). Ovo je vreme kada se prevazilaze strahovi, a strahovi su stvarna pandemija, kontrolišući programi sa kojima se suočavamo i konačno ih prevazilazimo. Potrebno je prepustiti se navigaciji Plutona i pratiti sve vibratorne znake za šta su nam neophodni pročišćeni putevi, kao i jasna perspektiva, podešenost, opredeljenost za visoko vibratorne energetske tokove unutar našeg sistema. Jupiter nam širi sliku, traži od nas da verujemo, izoštrava naša čula i konekciju sa našim srcem, daje nam da „vidimo“ sa visine, daje nam dar kontakta sa INTUICIJOM, da sa poverenjem pažljivo osluškujemo, smisao je tu! 

Odnosi, partnerstva, osvešćivanje i prihvatanje, Jin i Jang, Muški i Ženski princip kao simboli opozicije svetala, Lunarne Eklipse i Punog Meseca u znaku Jarca, takođe su snažno naglašeni i kroz simboliku Marsa i Venere koji su u finom podržavajućem aspektu. Dobra vest je da Mars obrazuje lep aplikacioni sekstil sa Venerom i na ovaj način donosi taj osećaj uzbudljivosti, ali i potpuno drugačiji pristup, akcije koje imaju smer kretanja ka podršci sopstvene vrednosti. Sve ukazuje na kooperaciju, na saradnju. Sve ukazuje na sveto jedinstvo! Na uceljenje i stvaranje celine. 

Doći će do kulminacije u ovom periodu, a odgovori na sledeća pitanja će prštati na sve strane, zato valja obratiti pažnju. Ko smo mi i na kom smo nivou? Zašto smo se inkarnirali? Koja je naša sudbina? Koja je svrha, koja je misija naše duše? Odkud baš ovde ili onde? Otkud baš tada ili sada? 

Ova Eklipsa nam donosi mogućnost unutrašnje provere, provere stanja, sadržaja i zvanja, dosadašnjih postignuća. Takođe i proveru planova za budućnost, onih naših ličnih koji se ne tiču nikoga, a opet tiču se svakoga i svega, od elementarnog do Univerzalnog polja. Budi se naš iskreni unutrašnji autoritet. Gradi se dobar snažan siguran fundament, a odatle se stvara, rađa vođa! Dobar i siguran koren rađa vođu, vodiča koji nas vodi ka unutrašnjem autoritetu i spaja nas, ujedinjuje sa njim, zauvek.

Važno je imati na umu sledeću sliku, da bi nešto postiglo epitet STABILNOSTI I POSTOJANOSTI (Jarac) neophodno je da biramo samo najbolje. Dobar materijal je osnova kvalitetnog sadržaja (Sunce i Mesec), oblik će dati naš jasan plan (Saturn), a veliku moć i snagu (Pluton) da odoli poroznosti vremena obezbediće upravo kvalitet (Jupiter) dubine. Već sam pisala o tome, ali baš je zgodno sada da ponovim. Naime, da bi jedan soliter bio bezbedan on mora posedovati temelje ispod zemlje i to u proporciji najmanje trećine  konstrukcije iznad tla. Ovu metaforu treba čuvati sada kao veoma poučnu i primenjivu na sve, a naročito na ličnom nivou. Određene iskonske stvari, genetsko nasleđe možemo i potrebno je pustiti i osloboditi se zauvek, ali takođe dosta toga ćemo se setiti i integrisati u ovom vremenu, čak i ako ni sami ne znamo odakle nam. Ovo je magija svake inkarnacije - mi uvek dobijamo, a Saturn nas upravo tome i uči!

Uovom vremenu kopaćemo duboko kako bi obezbedili veću strukturalnu stabilnost naše ličnosti, jer Sunce je u znaku Raka nesigurno i možda sumnja, Mesec ga može uveriti ili razuveriti u Jarcu. Ukoliko Mesec  hrabro pristupi iskrenosti i svom stvarnom sadržaju, čuda su moguća i sada je vreme za njih! Ako se osvrnemo i pogledamo iskreno ko je bio tu za nas uvek, ko je naša najveća i jedina prava podrška? Ko je svakim udahom i izdahom, delom i postojanjem zaslužio naše potpuno poverenje? To SMO MI, JEDINO MI. Ako stvarno sagledamo svoje poverenje u život, u svoje odluke, izbore, ako sami podržimo veru  u sebe sa potpunim poverenjem obezbedićemo neophodnu stabilnost strukture. Ukoliko poslušamo sve ono što nam telo signalizira, otkrićemo šta da zadržimo i upotrebimo za dalju gradnju, a šta da pustimo jer nam više nije potrebno i ne služi nam. Mi smo svoji i tata i mama, a to nas čini harmoničnijim u celovitosti, sposobnim za mir i balans. 

Znak Jarac naglašava odgovornost i održanje posvećenosti, kako za sebe tako i prema drugima, a naročito naglašava kategoriju vremena. Saturn je označilac vremena, stari Grci su ga zvali Hronos, što znači Vreme. Sve ukazuje na vrednost vremena, onu upotrebnu vrednost i koliko je važno da se vreme ne traći. Takođe, na strpljenje i mir unutar našeg bića kako bi dopustili Univerzumu da se spusti i manifestuje kroz nas baš u pravom trenutku! Poziva nas na poverenje u Univerzalne zakonitosti.

Čitav Univerzum se zapravo pobrinuo da spoznamo ko smo mi ustvari. Ovo je momenat spoznaje stvarnog vođe u nama. Mentorstvo je takođe naglašeno, bilo da smo mi mentori nekome u njihovom planu za ostvarenje projekta ili je nama potrebno mentorstvo za prolazak kroz određene portale, a  koje je mentor već prošao. Mentorstvo na putu ka ostvarenju i manfestaciji snova kako bi najlakše i najbolje prošli na našem željenom putu.

Važno je smejati se, održati udobno raspoloženje, spoznati mir i strpljenje. Ne ulaziti u senku Jarca koji voli da kontroliše i umanjuje, da uozbilji sve i zaoštri ivice. Obratimo pažnju na sve visoko vibratorne susrete, ljude, događaje, tu su važni kodovi i poruke za nas, slušajmo sa puno pažnje, slušajmo dahom, telom... Ovo vreme nas okreće nama i prepušta nas našoj moći, a odatle se stvaraju nove konekcije, povezivanja sa onim što nas raduje i što hoćemo. Onog trena kada osvestimo svoju stvarnu moć, postajemo VOĐA TRANSFORMACIJE kako u svom životu, tako i za sve ljude u našem okruženju. Balans koji zahteva, ali i donosi opozicija svetala otvara nas da sagledamo  šta nam je još potrebno kako bi postigli harmoniju. Sve ovo nas vodi u pokret, zauzimanje za sebe, u jasno NE svemu što nam više ne služi, što nas vuče dole ili nam ne da letimo. Jasno i glasno DA promenama, slobodi, lakoći, novim projektima, novom letu, onome što HOĆEMO. Ovo je energija akcije, konačnog koraka za osvešćivanje i preuzimanje sopstvene moći i na to nas poziva. Treba ući u to što nas zove, razrešiti i postaviti u energetski balans naše biće, na tom, a isto tako i  na svim drugim  nivoima.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD