Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket 90 dana Za razliku od prvog dela godine, u kojem smo imali za cilj razvoj kvaliteta uspeha, u naredna tri puna Meseca - tokom jula, avgusta i septembra, glavni cilj će biti da razvijemo komunikaciju sa svojim Višim Ja. Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice u okviru kojih ćemo razvijati tri posebna kvaliteta koja su važna da funkcionišu zajedno: jul - razumevanje, avgust - pouzdanost i septembar - inspiracija.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.07. ostvarujete posebne POKLONE – Full Moon radionicu koja će se održati 24.07, kao i knjigu “Naučna astrologija” dr Lee Imširagić.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Škorpion (četvrti deo)

Tri Škorpiona je sledeći stepen koji je u ovom znaku najbitniji, jer tu imamo egzaltaciju Plutona i pad Meseca. Ovo mesto, gde je Mesec u padu, zapravo govori da je duša Zemlje, kolektivna duša, ona koja se nalazi u jezgru Zemlje. Sam put do jezgra Zemlje ide kroz 3° Škorpiona, tu je i egzaltacija Plutona, a sam Mesec je našao svoju najdublju tačku, sedište ove planete je u srcu Zemlje. U tom smislu je ovaj stepen kao centar vira, kao tačka singulariteta u dnu crne rupe, to je mesto u kojem se sve različitosti spajaju u jedno. Ovo je mesto u kojem se tri života natusa spajaju u jedan, njegova sadašnja, buduća i prethodna inkarnacija se spajaju u jednu i čovek tu formira svoje veliko ja. Tu je egzaltiran Pluton, to je njegov hermetični deo, njegova priroda koja je oduvek postojala kao jedinstvena, sada se ovde formira. Nekada ljudi imaju iskustvo blisko smrti, ali to iskustvo vodi od 19° Vage do početka Škorpiona, ali, ako je dodirnuo 3° Škorpiona, on se više ne vraća. Čovek može da se vrati pre toga, ali na 3° Škorpiona on je izdahnuo i otišao do nivoa iz kojeg se ne vraća, jer je tamo već začet, to je oplođena jajna ćelija majke.

Tri Škorpiona je osnova začeća, jer trenutak začeća u jednom životu je isti trenutak izdaha u drugom životu, samo što ih dele različita vremena, ali to je tunel u kojem se zbiva transformacija. To je taj singularitet, tu postoji jedna reč, jedna misao, jedna fokusna vrednost, jedno seme iz kojeg će nastati sledeći život i to je ono što odražava njegovo najvažnije iskustvo u toku života. Odatle se dalje razvija, a tu na 3° Škorpiona stvaramo svoju sudbinu i preko ovog stepena takođe, možemo i da menjamo svoju sudbinu. Smrt u predhodnom životu je tačka u kojoj je zapisana sudbina za ovaj život, sve ostalo je odatle došlo, jer taj trenutak smrti je onaj u kojem su naši roditelji privučeni prirodom naše duše da se spoje. Nisu oni izabrali nas, već smo mi izabrali njih, uvek duša biva ta koja privlači roditelje da se spoje. Ovaj stepen zahteva od natusa da bude jako blizak svome biću koje živi u tom naličju, sa te druge srtrane. On daje izuzetne moći, čovek sa ovom energijom može da menja prošlost kao i budućnost i sve stvari može da privlači, ali ne može a da ne bude blizak ovom onostranom polju. Ako bi čovek taj deo odbacio od sebe, ovo postaje prejako i počinje da ga živi kao pad Meseca, a tada to nije udobno polje za njega. Ovo je egzaltacija Plutona i čovek na ovom mestu treba da živi svoju egzaltaciju Plutona, to je izuzetno jako polje energije i ono što sam ovaj stepen traži.

Znak Škorpion je jedinstven po tome, jer su u njemu egzaltirane dve planete, iako su to dve planete koje su transcendentne i daleke. Obe ove planete su one koje žive u tom nevidljivom, onostranom, drugom delu nas i ta dva dela su jako bitna za nas. Znamo da je Pluton bog podzemnog sveta, a Uran bog neba, pa u tom onostranom svetu imamo dve prirode, a povremeno se dešavaju važni aspekti kao sada između Urana i Plutona. Tada je energija 8. znaka Škorpiona mnogo jača nego inače, što znači da su promene jače, da su intenziteti kolektivnih energija snažniji, jer ova dva entiteta koja vladaju Vodolijom i Škorpionom međusobno već imaju prirodni kvadrat. Vodolija je u prirodnom kvadratu sa Škorpionom i kada se to još i na nebu pojavi, tada govorimo o pobuđenom znaku Škorpiona, o jakim promenama koje se unutar ovoga znaka događaju, ne samo na individualnom nivou, nego mnogo više na kolektivnom nivou. Ovo je znak kolektivnih energija, onaj ko ovlada Škorpionom ima ogromno bogatstvo i energiju, zato što je povezan sa kolektivnim, ali kontakt sa tim ide preko unutrašnjih energija koje se održavaju preko onih koji su sa ovim znakom povezani i manifestuju se u spoljnjem svetu.

Srednje rastojanje između 3. i 11. stepena Škorpiona je 7. stepen, a već smo ranije pričali da je ovo mesto potencijalnog sukoba ova dva različita entiteta koja negde nosimo. Ovo je takođe i potencijalno mesto pomirenja tog sukoba i spajanja te dve suprotnosti. U prirodnom ciklusu života na 3° Škorpiona se dešava oplodnja jajne ćelije, međutim, do samog trenutka začeća mora postojati još jedan trenutak koji dolazi od Urana. Čovek je sačinjen od neba i od zemlje, Uran je predstavnik neba, ponekad se događa da sistem i ako je oplođen ne bude rođen i da trudnoća ne može da opstane, da ne može da pređe 7° Škorpiona i da dodirne tačku između roditelja, između njihovih suprotnosti koje se ne mogu pomiriti. To se na unutrašnjem nivou duše doživljava kao silazak u donji svet, kao odlazak u svet u kome će osoba ostati vezana samo za Plutonov deo. To sve zavisi od toga koliko duša u sebi spaja suprotnosti i koliko ih odbija. U meri u kojoj osoba odbija suprotnosti ona sebi neda lagano začeće, jer suprotnosti gena bivaju toliko jaki da roditelji koji se spoje, kao da su previše posvađani i ne mogu da obezbede da se plod rodi. Tada se doživi gubitak tog ploda, pri čemu plod ostaje vezan za zemlju i taj donji deo i to je jedan put, a iz toga na kolektivnom nivou (budući da Škorpion vlada kolektivnim nivoom) to u datom trenutku ima priliku za svojim čišćenjem. Način naših života je takav da smo mi spojeni od strašno jakih sila suprotnosti Urana i Plutona, to su sile naših roditelja, ne samo naših fizičkih i genetskih roditelja, nego i naših praroditelja. Naši praroditelji su nas stvorili iz dve različite civilizacije koje uopšte nisu potpuno srodne i koje čak imaju i istoriju sukoba. Ovaj 7° Škorpiona koji se nalazi između ova dva dela živi u tom našem unutrašnjem, nesvesnom svetu i predstavlja česti uzrok sukoba i to je često polje borbe gena, borbe čoveka sa čovekom. Tako se često ta transcendencija sakuplja, a transcendencija je za znak Škorpiona neophodna energija, to je kao eliksir koji mora postojati.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD