Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

30.IV - 06.V 2012

Danas živimo u ludo vreme i u ludom svetu.

U četvrtak, pošto su se berze u Americi zatvorile, S&P agencija za rejting je smanjila kreditni rejting Španije, po drugi put ove godine. To je, naravno, potpuno u skladu sa narednim rastućim kvadratom Urana i Plutona, čiji se prvi od sedam egzaktnih aspekata dešava 24. juna 2012. Sada su ove dve planete dovoljno blizu egzatnom aspektu koji već ima uticaj, a imao je još od kraja jula 2011, kada je trostruki AAA kreditni rejting SAD prvi put u istoriji smanjen za jednu decimalu. Dakle, kako svetske berze reaguju? Akcije na berzama su se u početku skromno rasprodavale. Ali, zatim, su mnogi berzanski indeksi - uključujući i SAD - nastavili da se oporavljaju na nove više-nedeljne maksimume. Isto tako su američke državne obveznice nastavile da se oporavljaju, i stigle blizu svojih maksimuma svih vremena. Nastavak možete i sami zamisliti.

Čekajte malo. Možda ne morate da zamišljate. Možda nije dobro da zamišljate, jer kada je Uran naglašen, logika ili racionalno razmišljanje jednostavno ne rade. Ako ništa drugo, Uran ima tendenciju da bude iracionalan i nelogičan, iako je veoma inovativan i nekonvencionalan. On se odnosi na neočekivano, i verovatno ima više veze sa "suprotnošćću razmišljanja i ponašanja" od bilo koje druge planete u okviru neke konstelacije. Dosta ovakvih stvari ćemo videti u naredne tri godine - razmislite o tome. Već smo videli dosta toga od 2008, kada je Uran prvi put napravio opoziciju sa Saturnom, koja je deo Kardinalnog klimaksa od 2008. – 2015. Ovo je samo sledeći nivo priče Zone sumraka koja se već dešava.

Smatramo da treba da kažemo da će, u naredne tri godine, još nekim zemljama biti smanjen kreditni rejting. Berze i državne obveznice će verovatno nastaviti da se oporavljaju u zavisnosti od dobrih vesti. Ali ne bismo se kladili u to. Po našem mišljenju, više je verovatno nego što nije, da će na kraju ova smanjenja rejtinga imati negativan efekat na mnoge berze. Uostalom, isto se desilo 1873. - 1878, kada je bio najduži period ekonomske krize u istoriji SAD, i poslednji put kada je Uran bio u rastućem kvadratu sa Plutonom. Tada su akcije na američkoj berzi dostigle maksimum svih vremena, i ostale su sasvim blizu tim maksimumima sve do 1876, kada je bio prvi egzaktan kvadrat Urana i Plutona. Zemlja je bila u ekonomskoj krizi, ali berza je bila jaka. U naredne dve godine, međutim, kada je kvadrat Urana i Plutona bio u punoj snazi, konačno se desio krah. Iracionalnost i nelogičnost je konačno pronašla utočište u drugoj simbolici Urana: panici i gubitku kontrole. To ne mora da bude negativan znak, ali kada se desi, često se materijalizuje. Stvari se veoma brzo menjaju, a mi moramo da naučimo da se brzo prilagođavamo.

Govoreći o nelogičnosti i iracionalnosti, u prvoj polovini prošle sedmice, mnoge svetske berze su bile pod pritiskom. U sredu, 25. aprila, u iščekivanju izveštaja o niskim zaradama koji izdaje Epl (Apple), NASDAQ Composite je pao na najniži nivo, na kojme je bio 8. marta. Ali, u tipičnom maniru Urana, zarade u Eplu su bile sve, samo ne niske. One su bile spektakularne, a indeksi akcija širom sveta naglo su skočili. Do petka, Dow Jones Industrial Average je dostigao 13,266, samo 31 poen ispod svog trogodišnjeg maksimuma od 13,297 koji je dostigao 2. aprila. U Evropi, u ponedeljak, 23. aprila, nemački DAX i holandski AEX indeksi bili su na najnižem nivou od decembra, odnosno januara meseca. Ali to nije bio slučaj sa ciriškim SMI ili londonskim FTSE indeksima. Ove berze su se lepo oporavile u petak, i tako dale odličan signal za međutržišno odstupanje bika, a taj uslov takođe postoji i u SAD, kao i u Aziji i Pojasu Pacifica. Najveći gubitnici prošle nedelje, bili su u Argentini i Moskvi, gde su berzanski indeksi cele nedelje nastavili da padaju. U Argentini, Merval indeks se upravo sprema da probije ispod najniže vrednosti od 4. oktobra.

Za zlato i srebro ovo je takođe bila zanimljiva nedelja. Do sredine nedelje oba plemenita metala su bila u padu. Srebro je palo na 2992, što je najniži nivo od januara meseca. Zlato je palo na 1623.60, što je iznad njegove nedavne najniže vrednosti od 1613, na koju je palo 4. aprila, koji je bio kritičan datum preokreta. Tako je ovo bio još jedan slučaj međutržišnog odstupanja bika, i oba plemenita metala su na kraju sedmice neznatno skočila, što ukazuje na to da su možda pali na dno svog primarnog ciklusa. Postoji par oblasti otpora koje treba da potvrde ovu predrasudu, ali ćemo o tome govoriti u našim nedeljnim izveštajima koji su u subotu poslati našim pretplanicima.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Kao što je rečeno prošle nedelje, na horizontu nema geokosmičkih dešavanja sve do 15. maja, kada Venera kreće retrogradno. Očekujemo da će sve berze, u opsegu zagušenja, krenuti sporednim putem, ili će trend biti da se do tada kreću postepeno u jednom pravcu. U međuvremenu, rasprodavaće se po najvišim ponderisanim vrednostima solarno - lunarne zone preokreta, kao što piše za berzanske indekse i srebro na vrhu naslovne stranice našeg veb sajta www.mmacycles.com.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Prošle nedelje g. Merimen je najavio da će započeti novi pravac u svom životu u narednoj godini, koji uključuje mentorsko-pripravnički berzanski program za određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi i analizu, po jedinstvenoj metodologiji koju je sam razvijao u poslednjih 30 i nešto godina. Još uvek nismo očekivali nikakve reakcije, obzirom da je koncept još uvek u fazi razvoja. Ali... dobili smo ogroman broj reakcija! Nismo znali da postoji tako ogromno interesovanje. Zapravo, znali smo da postoji interesovanje, ali u poslednjoj nedelji dobli smo veliki broj reakcija, i to je divno.

Projekat se naziva OLMTA - "on-line Akademija za određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi" - što je ime domena koji je g. Merimen kupio 1993. i održavao ga sve do sada, znajući da će jednog dana doći u ovu fazu svog života. Poenta je da smo shvatili da mnogi ljudi znaju po malo o mnogim istraživanjima koje je g. Merimen objavio i o modelima trgovine koje je formulisao, ali svi oni koji su strastveni u ovim proučavanjima i koji žele uspeh u budućnosti, kada g. Merimen bude prestao da radi kao aktivni berzanski analitičar (za recimo, oko 10 godina) - treba da nauče kako da integrišu sva ova istraživanja i modele. Ne brinite: g. Merimen će i dalje istraživati i pisati knjige sve dok bude u ovom telu. Smrt je teško pitanje, ali kada Pluton toliko tranzitira preko natalnih planeta... počinjete da shvataju šta morate da uradite ako želite da pogledate unazad i da kažete "Ovaj život je zaista bio izuzetan". I zbog toga postoji mnogo toga što još uvek želite da uradite.

U svakom slučaju, planira se da se OLMTA lansira početkom 2013. Pre toga, g. Merimen bi želeo da održi uvodnu vikend radionicu za brokere i investitore (i ostale) koji malo znaju o astrologiji, kao uvod u efemeride (tabele planetarnih pozicija) kako bi u svakom trenutku znali gde se nalaze planete, šta one znače i kako se koriste da bi se odredio geokosmički kritični datum preokreta, koji je jedan od stubova za određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi. U izvesnom smislu, to bi bio početni kurs o astrologiji, da bi se mogao primeniti na berze. I onda sledeće godine moći ćemo da počnemo stvarni nastavni plan i program OLMTA, koji će uključiti 48 časova od 90 minuta, raspoređenih u 8 odvojenih trodnevnih vikend predavanja tokom dvogodišnjeg perioda, u martu, maju, julu i septembru 2013, a zatim ponovo 2014. Deset pripravnika (minimum) će biti ti koji su u stanju da pohađaju nastavu i nakon časa da učestvuju u ličnoj diskusiji, iako će sami časovi biti preko Vebcasta drugima koji žele samo da uče, ali ne i da budu pripravnici.

Ovo je plan koji je za sada napravljen. Buduće objave o OLMTA projektu će biti postavljene na našem sajtu www.mmacycles.com, i putem email-a onima koji su izrazili interesovanje. Međutim, kao i sa svim planovima napravljenim pod dominacijom Urana i Plutona u nečijem horoskopu, promene ili modifikacije se mogu desiti kao rezultat događaja koji se ne mogu uvek predvideti. Govoreći o tome... ovaj rastući kvadrat Urana i Plutona će se desiti od 6 - 15° kardinalnih znakova. U prethodnim berzanskim izveštajima, govorili smo kako će ovo eventualno promeniti život svakome ko ima natalne planete u ovom orbisu. Naravno, to su svi ljudi koji su rođeni u prvoj polovini kardinalnih znakova, što je oko 15% svetske populacije. U poslednje 4 godine ste prošli kroz dešavanja na koja su uticali Uran i Pluton, ili ćete tek proći.

Ali, postoje i generacije ljudi na koje će uticati ova konstelacija, kao što je bebi boom generacija koja ima natalni Neptun na 6 - 15° Vage i/ili Uran na 6 - 15° Raka. Ta cela generacija, od sredine 1940-tih do sredine 1950-ih, je snažno pogođena ovim dramatičnim tranzitom. Ali postoji i druga velika grupa ljudi koji su rođeni sa Uranom i Plutonom na 6 - 15° Jarca (od januara 1987. - novembra 1992.), Plutonom na 6 - 15° Vage (od novembra 1973. - septembra 1978.) ili sa Uranom na 6 - 15° Vage (od oktobra 1969. - avgusta 1972.). Drugim rečima, ovaj kvadrat Urana i Plutona će se takođe manifestovati generacijski, kao i lično i individualno. Eksplozija duga (Uran - Pluton) ima ogromne posledice na ogroman broj ljudi širom sveta koji su sada prisiljeni da prilagode svoje buduće planove na načine na koji se nikada nisu pripremali.

U vrlo realnom smislu, ovo je evolutivni izazov za celo čovečanstvo. To verovatno ne samo da će promeniti način na koji upravljamo novcem, i šta ćemo u budućnosti očekivati od naših lidera kako da upravljaju novcem naših naroda, već će se takođe promeniti očekivanja i zahtevi koje ćemo postavljati liderima na drugim planovima. Snaga prolazi kroz transformaciju, od čelnika vlasti, bankarstva i biznisa u ruke pojedinca - "ljudi" - koji prolaze kroz evolutivni proces da bi se povezali sa drugima. A pošto su novac i moć praktično ista stvar u današnjem svetu... možete razumeti ovaj pokret za preraspodelu bogatstva od strane mnogih političkih lidera današnjice. To se pretvara u popularan, ali sirov kolektivni impuls. U tipičnoj simbolici Urana i Plutona, to je kao da stavljanje fitilja na dinamit. U narednim berzanskim izveštajima govorićemo o sadašnjim opasnostima i mogućnostima, sa kojima idemo ka predsedničkim izborima u 2012, u SAD i Francuskoj. Astrološki, period od 2012. – 2020. je isti kao i onaj od 1776. – 1786. - idemo sve ispočetka.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD