Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22.06. do 29.06.2020.

Heliocentrični Merkur je zaista bio aktivan početkom ove nedelje. Krenuo je 16. juna i ostaje na snazi do 28. juna. Biće zanimljivo jer je geocentrični Merkur krenuo retrogradno (18. juna - 12. jula). To bi moglo postati apsurdno, ili bolje rečeno još otkačenije, zato što se helio Merkur u Strelcu povezuje da naglim promenama cena, a retro Merkur je kao stvoren za… trikove i lutanja. Ovo je vreme kiropraktora ili barem za posetu dobrom kiropraktoru.

 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Usred smo još jednog geokosmičkog potopa. Imaćemo ih nekoliko tokom 2020. Za razliku od 2019. godine, kada pad industrijskog proseka Dow Jones (DJIA) nije prelazio 7,5%, ove godine smo zabeležili već šest padova koji prelaze 8%, uključujući pad od 12-20. februara, do najnižeg nivoa od 23. marta, kada je DJIA izgubila preko 38% svoje vrednosti, njen najbrži pad u poslednjih 11 godina. A tek smo na polovini godine. Možda je u toku još jedan 10% pad koji je otpočeo prošlog ponedjeljka, 15. juna.

Krenimo od Merkura koji je od četvrtka (18. jun) retrogradan, i biće do 12. jula. Ovo je često vreme narušene komunikacije, pa budite sigurni da znate šta vi ili druga osoba zaista misli, a ne samo šta izgovaraju. To će ionako biti teško, jer četiri dana kasnije, 22. juna, Neptun (planeta iluzije, zabluda i zbrke) kreće retrogradno. Osim ove dve retrogradnosti nastupa i totalno pomračenje Sunca 21. juna, koje se upravo dešava na dan letnjeg solsticija te nema kraja teškoćama i izazovima da se dođe do pouzdanih informacija. Verovatno će vragolasti Merkur biti prepredeniji nego ikad, što zauzvrat može značiti da finansijska tržišta mogu biti bizarnija nego inače - i kao što smo već videli zaista su bizarna tokom ove 2020. godine.

Ipak, finansijska tržišta mogu reagovati još bizarnije u naredne dve nedelje. Venera će biti treća planeta koja menja smer u rasponu od nedelju dana. Ona će krenuti direktno 25. juna, a ovo je jedan od najmoćnijih činilaca povezanih sa padovima ili vrhuncima primarnog ciklusa ako mu se da desetodnevni okvir delovanja (a obično je mnogo kraći). Možete pomisliti da će biti skoka, a možda ste i u pravu jer je tržište bliže visokom nivou nakon pada, nego što je padu. Međutim, nemojte biti sigurni u to jer 30. juna Jupiter (preterivanje) se pridružuje Plutonu („Može da bude veoma ružno?“). Ovo je kombinacija koju nazivamo „ekstremne mere“ i može biti u korelaciji sa ekstremnim pomacima cena. Zapravo, konjunkcija Jupitera i Plutona ima čak i veću povezanost s primarnim ciklusima (visokim ili niskim) na američkoj berzi od direktne Venere.

U zaključku: ovo je možda odličan trenutak za kratkoročni, agresivni dobitak na berzi. Ali takođe može biti i opasno vreme ako pogrešno procenite. A uz retrogradnog Merkura, prevaranta, budite na oprezu zbog lažnih signala. Kada se Merkur i Neptun okreću retrogradno, a Venera direktno, ne možemo isključiti mogućnost da dobru nedelju poništi loša nedelja. Očekujte neočekivano i očekujte lažiranja na berzanskim grafikonima. Retrogradnost Neptuna sve to uvećava. Ovo može biti veoma zabavno ako vam ne smeta kada politički lideri postanu nervozni olajavajući jedni druge. To takođe može da bude mutno vreme a pretnja pandemijom može dostići još jedan krizni skok, pa... zaštitite se. Budite pametni i pažljivi. Naš savet za berzanske trgovce tokom naredne tri nedelje je: „izlazite iz posla rano, umesto da kašnjenjem rizikujete gubitak “.

DUGOROČNA GEOKOSMIČKA RAZMIŠLJANJA

Najnovija anketa koju su sproveli Wall Street Journal i NBC News pokazuje da zapanjujućih 80% Amerikanaca misli da je zemlja van kontrole. Mnogi će ga optuživati (Trampa) za to što je pustio da zemlja izmakne kontroli, ali on računa na birače koji misle da je snažan čovek osoba koja može ponovo uspostaviti kontrolu... ovo predstavlja Trampov pokušaj da pretvori prepreku u dobitak. - Gerald F. Seib, Wall Street Journal, 16. juna 2020.

„Demokratija je najgori oblik vlasti, osim svih ostalih.“ Vinston Čerčil, kako je ponovo citirao Wall Street Journal, 19. juna 2020.

Mnogi strahuju da je koronavirus najveća pretnja po živote i nacionalnu  (čak i svetsku) ekonomiju danas i biće još neko vreme. Ali ako živite u SAD-u i proučavate mundanu astrologiju, skloniji ste verovanju da su najveća pretnja građanski nemiri, rasna nejednakost i protesti koji postaju nasilni. Kao što je opisano u knjizi Prognoze 2020, sada smo između Saturna u konjunkciji sa Plutonom u Jarcu (12. januara 2020.) i Saturna u Vodoliji u kvadratu sa Uranom u Biku (februar-decembar 2021.). U svim slučajevima od 1900. godine došlo je do ozbiljnih padova akcija kada su se teški aspekti odvijali između Saturna i Plutona i Saturna i Urana u toku jedne kalendarske godine. Poslednje dva puta to je bilo 2000-2002. i u vreme velike recesije 2008-2010. Evo nas opet u tome u 2020-2021.

Kvadrat Saturna i Urana u 2021. godini posebno je zanimljiv jer su ove dve planete takođe bile u kvadratnom aspektu tokom 1999-2000, ali u potpuno suprotnim znacima: Saturn je bio u Biku, a Uran u Vodoliji. 2021. će se ponoviti u obrnutim znacima. Berza je kulminirala 2000. godine, pre svega zahvaljujući skoku tehnoloških akcija. Taj vrhunac je drugi put srušen napadom na Svetski trgovinski centar (i Ameriku) 11. septembra 2001., pošto je Saturn bio u opoziciji sa Plutonom, uvodeći svet u eru „rata protiv terorizma“. Do oktobra 2002, NASDAK je izgubio 80% maksimalne vrednosti postignute u ​martu 2000. godine. Nastupila je velika recesija 2008-2010. godine, kada je Saturn bio u opoziciji sa Uranom, a oba u T-kvadratu sa Plutonom, i kada je nasilje u pobunama nazvano "Arapsko proleće".

U stvari, možemo se vratiti u 1965-1966. godinu kada je Saturn bio u opoziciji sa konjunkcijom Urana i Plutona i videti slične teme koje se dešavaju i danas. I tada su protesti postali nasilni kada su mnogi mislili da zemlja izmiče kontroli, a kandidat koji bi mogao da uvede “zakon i red” (Ričard Nikson) je pobedio na izborima. To je takođe bio trenutak kada je DJIA prvi put u istoriji prešla prag od 1000 bodova (1966). Trajalo je manje od nedelju dana, a zatim se pad za 26,5% odigrao u narednih 8 meseci. 

Bilo bi posve naivno misliti da sada živimo u sigurnim vremenima ili verovati da je sve pod kontrolom. Nije. Iz kosmičke perspektive Saturn vlada zakonima i redom. Može biti vrlo autoritaran i represivan s jedne strane, ili vrlo odgovoran, orijentisan na ciljeve s druge strane. Ali bio je u Vodoliji, 21. marta - 1. jula 2020. i tamo će se vratiti 17. decembra 2020. do 7. marta 2023. Vodolija je znak koji ceni nezavisnost, slobodu i revolucionarnu misao ili aktivnost. Uran je planeta koja upravlja Vodolijom, pa je kvadratni aspekt Saturna (autoriteta) izvesno u sukobu sa Uranom, koji traži slobodu i ne podnosi represiju i autoritarizam. Najmanje što može ova kombinacija je da rezultira ne samo protestima, već radikalnim zahtevima za promene koje mogu postati nasilne. Dakle, pretnja po živote nije isključivo ili uglavnom vezana za virus COVID-19, već je više usmerena na pretnju građanskom miru i pojavi mogućeg nasilja.

Sjedinjene Države su posebno ranjive jer će istovremeno imati i povratak Plutona. U karti glasanja za nezavisnost u Americi 2. jula 1776. godine, Mesec je bio u konjunkciji sa Plutonom. Dakle, ovo nije običan povratak Plutona nakon 248 godina. To je takođe prvi put da će Pluton preći natalni američki Mesec - a SAD je zemlja Raka, kojom vlada Mesec. Ovo je ozbiljna geokosmička poruka, kritičan aspekt po sudbinu SAD-a. Da li će preživeti? Verujem da hoće, ali to neće biti lako. Niti je bilo lako 1966-1969. 2000-2002 ili 2008-2010.

Ali vratimo se na to zašto mislim da će Amerika (SAD) preživeti. Jer na kraju, vraćamo se natalnoj ili osnivačkoj karti Amerike. Ako su SAD rođene 2. jula 1776. godine, pošto je glasanje za nezavisnost zaključeno nešto pre podneva, u usponu je Vaga, a Sunce, Venera (vladar Asc) i stelijum sa Jupiterom je na MC-u. Naravno, to je veliko "ako" jer ne znamo tačno vreme niti čak tačan datum u vezi sa tim. Kao Astrolozi, znamo da se tokom godina pojavilo nekoliko različitih referentnih karti za taj period. Ali, kao što je objašnjeno u mom članku „Amerika na raskršću“, napisanom krajem 2014. godine, objašnjavam zašto više volim ovo vreme i tu kartu. Ništa se nije promenilo od kada je napisan taj članak. Ali stvari će se uskoro možda promeniti sa Saturnovim kvadratom ka Uranu 2021. godine, nakon Saturnovog prelaska preko Plutona 2020. godine.

I još jedna napomena u vezi američke karte i pomračenja Sunca ovog vikenda. Pada egzaktno na američku Veneru na nula stepeni Raka u karti od 2. jula 1776. godine. Takođe pada na konjunkciju Sunca i Urana Elizabeth Warren u Raku na nula stepeni.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD