Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera nam šalje poruku

Dragi čitaoci o velikoj ekonomskoj krizi kao i o drugim izazovima koje nam može doneti 2020 godina sam pisala u specijalnom izdanju Trećeg oka od 05.12.2019. Sada smo svedoci velike ekonomske krize u celom svetu. Takođe sam u pomenutom broju navela da smatram da će Srbija prilično dobro proći kroz krizu i pri tom mišljenju ostajem i dalje. 

Ovo je godina u kojoj imamo tri velike konjukcije dalekih planeta Jupitera, Saturna i Plutona i to je sve ukazivalo da će ovo biti po mnogo čemu specijalna godina koja će se dugo pamtiti. Njen numerički broj je 4 (2020) što je u simbolici Saturna. Ova četvorka je napravljena od Meseca (broj 2) i Plutona (0), a simbolički to ukazuje da će narod (Mesec) proći kroz jedno kolektivno čišćenje i transformaciju što je sve u simbolici Plutona i Saturna. 

Godinu smo otpočeli sa Velikom konjukcijom Saturn-Pluton 12.01.2020 i to je bio okidač za pojavljivanje novog neprijatelja za ceo svet virusa Covid-19.

Ovaj aspekt se vezuje za ratove, bolesti i velika kolektivna previranja. Sada smo naučili da smo mnogo osetljiviji i slabiji nego što smo mislili. Nikakvo opasno vatreno oružje ne pomaže protiv malog, nevidljivog neprijatelja. To je nešto što je osvestilo ceo svet. Ovo je vreme za čišćenje kolektivne karme. 

Kada pogledamo kroz istoriju nalazimo da su ove dve planete bile u nepovoljnom aspektu i u vreme pojave velike crne smrti – kuge. Naime Saturn i Pluton su pravili opoziciju preko znakova Vaga-Ovan.

Mnogi od nas su verovatno živeli u toj dalekoj prošlosti i prošli kroz taj užasan period. Sada imamo priliku da otpustimo stare strahove i krenemo dalje. To se uvek zahteva od nas kada je naglašeno vreme karmičkog delovanja. Čim imamo jako delovanje od strane Saturna, kao što je sada možemo biti sigurni da je ovo vreme za izmirenje karme.

Takođe kada se pojavio opasni Sars 2002 godine, opet su Saturn i Pluton pravili opoziciju preko znakova Blizanac-Strelac.

Druga velika konjukcija Jupiter-Pluton od 05.04.2020 je samo dovela do ubrzanja druge krize za ceo svet, a to je velika ekonomska kriza. Naznake za tu krizu imamo već duže vreme, ali je sve bilo dobro maskirano. Sada se ceo svet suočava sa negativnim rastom privrede kao i sa velikim brojem nazaposlenih.

Međutim ono što je posebno interesantno u ovoj godini je i poruka koju dobijamo od retrogradne Venere u Blizancima. 

Venera je ove godine retrogradna u znaku Blizanaca od 13.05 do 25.06.2020

Šta to znači?

Venerin sinodički ciklus traje prosečno 584 dana. To je period od jedne njene donje konjukcije sa Suncem (kada je retrogradna) do sledeće takve konjukcije. Upravo je najsnažnija tačka u celom ovom ciklusu od 584 dana upravo onda kada je  u konjukciji sa Suncem. Tada je Venera najbliža Zemlji! 

Ono što je njena posebnost i velika magija je što u roku od osam godina svaki put iscrta jedan gotovo savršeni pentagram na nebu. To će se upravo ponovo odigrati 03.06.2020!!! To se zove VELIKI KVINTIL.

Krećući se po svojim orbitama oko Sunca, Venera i Zemlja periodično zauzimaju takvu poziciju da se sva tri nebeska tela nalaze na istoj pravoj. Ovaj nebeski događaj se zove konjukcija Venere i Sunca. Kako se Venera nalazi na manjem rastojanju od Sunca nego Zemlja, ovo poravnanje se može dogoditi na dva načina. Kada se Venera nađe između Sunca i Zemlje imamo DONJU KONJUKCIJU. Ona se uvek dešava u vreme retrogradnog kretanja Venere. I to će se upravo dogoditi 03.06.2020! 

Kada se Sunce nađe između Venere i Zemlje imamo GORNJU KONJUKCIJU. Ona se uvek dešava kada je Venera u direktnom kretanju.

O venerinom pentagramu prve pisane zapise imamo od Sumera pre 5000 godina. Oni su to nazivali „UB“ što je značilo „ugao“ i zaista imamo savršenih pet uglova. I Maje su koristile venerin sinodički period prilikom izrade svog kalendara. Pentagram sadrži zlatnu sredinu i predstavlja simbol lepote i savršenstva. To je moćan simbol koji su mnogi koristili kroz istoriju. Sada vidimo da je to simbol koji nam daruje Venera boginja ljubavi i lepote.

Venera svaki put doživljava mutaciju svoje energije kada formira ili donju ili gornju konjukciju sa Suncem. Venera je egzaltirana i srećna u znaku Riba. Vezane ribe koje plivaju u suprotnim smerovima, predstavljaju obrtanje polariteta u Venerinom ciklusu.

Snažne konjukcije Venere sa Suncem simbolizuju duboke uvide i promene na nivou kolektivne svesti. Kada je Venera direktna i u konjukciji sa Suncem od dve ribe jača je ona koja pliva u pravcu materijalnog sveta. Kada je Venera retrogradna i pravi donju konjukciju sa Suncem, dominira ona riba koja pliva prema duhovnom svetu.

Zato ovu poruku retrogradne Venere u Blizancima treba da razumemo kao poziv ka većem okretanju duhovnosti i svom unutrašnjem biću. 

Kolektivna izolacija je poruka velikih duhova iz svere Venere, Jupitera, Saturna i Plutona da se čovek malo zaustavi i pogleda šta je do sada radio. Ovo je period za našu duboku analizu i meditaciju. 

Na ovoj slici su date sve Venerine donje konjukcije sa Suncem od 2012 do 2020. Ova slika svakoga od nas treba da ostavi bez daha i da probudi duboko poštovanje prema savršenstvu oko nas kao i u nama. Ova godina i sva ova izazovna dešavanja su samo poziv da se čovek promeni i popravi. Priroda je oživela, vazduh i voda su se pročistili. Prirodi nam je tako stavila do znanja da je njoj potrebno toliko malo da bi bila srećna i na nama je da to razumemo i povedemo više računa, jer mi još uvek nemamo neku drugu planetu osim naše voljene Zemlje!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD