Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15. do 21.06.2020.

Federalne rezerve često greše. Vidim brojeve i računam mnogo bolje nego oni. Imaćemo veoma dobar treći kvartal, sjajan četvrti kvartal, i jednu od naših najboljih godina ikada u 2021. Donald J. Trump @realDonald Trump, 11. juna 2020. - Twitter.

Ogroman pad od 1800 poena Dow Jones industrijskog proseka u četvrtak, bio je iznenadan poziv na buđenje svima koji su podlegli iracionalnom očekivanju nakon naglog skoka većine svetskih indeksa u ponedeljak i utorak prošle nedelje, a kojem je prethodio oštri sunovrat. Ali, onda su se desile dve stvari. Prvo je početak širenja zabrinjavajućih vesti o neočekivano brzom povećanju broja slučajeva COVID-19. Nepostojanje leka u kombinaciji sa pokretanjem ekonomije i većim brojem testiranih rezultirao je uznemirujućim novim trendom. Pa, to i nije neočekivano za one koji izučavaju povezanost planetarnih kretanja sa aktivnostima u svetu. Drugo, FED je najavio da će zadržati veoma niske kamatne stope barem do 2022. Obično bi to razveselilo tržište, ali najava je neugodna, jer je razlog takve odluke spoznaja da je ekonomija u problemu, uprkos signalima sa berze. Ova najava FED-a nije prijala investitorima koji su masovno rasprodavali vlasničke papire, ili predsedniku Trampu, čija je lična ekonomska prognoza bila značajno ružičastija, možda zbog njegovih ličnih iracionalnih očekivanja. Na kraju krajeva, predsednik je onaj kome tranzitni Neptun (planeta iracionalne euforije) pravi T-kvadrat na natalno Sunce i Mesec. Dakle, to je priča o dva različita sveta, između stanara Bele kuće i predsedavajućeg FED-a. Biće zanimljivo ispratiti koja je od ove dve dijametralno suprotne ekonomske prognoze tačna. 

Zastanimo na trenutak i vratimo se da preispitamo šta se događalo iz ugla kosmičkih pokazatelja. Prvi slučaj novog koronavirusa prijavljen je 17. novembra 2019. u Vuhanu, Kina, neposredno pre nego što je Neptun krenuo direktno sa 15-16 stepeni Riba, što je u egzaktnoj opoziciji sa „super potentnim“ 15-16 stepeni Device (zdravlje) gde je 1965-66 bila konjunkcija Urana i Plutona. Orbis ovog tranzita, a samim tim i mogući vremenski period vladavine svetom ove pandemije, a možda i upravljanja ekonomijom takođe, trajaće do oko februara 2021. godine, sa mogućim periodom od tri meseca ranije ili kasnije. Vrhunac smrtnosti COVID-19, dogodio se u periodu od 20. do 31. marta, zajedno sa padom berze, jer se tranzitni Mars združio sa Jupiterom, Plutonom, a zatim i Saturnom, završavajući sa njima cikluse i započinjući nove. 

Najavili smo da će verovatni početak pokretanja svetske ekonomije biti u vreme trostruke retrogradnosti, od 10. do 14. maja, kada Saturn, Venera i Jupiter kreću retrogradno. Međutim, takođe smo naglasili da bi ponovnim pokretanjem u vreme trostruke retrogradnosti verovatno došlo do ponovnog širenja COVID-19, što sada i vidimo. Možda nije gotovo. U stvari, mogao bi se dogoditi još jedan talas tog teško savladivog virusa kada Mars bude u periodu od avgusta do januara pravio dugotrajniji kvadrat ka Jupiteru, Plutonu i Saturnu. 

U međuvremenu, svetska finansijska tržišta su uzdrmana nestabilnošću velikih razmera, počevši od jednomesečnog pada nakon postignutih najviših vrednosti od 12. do 20. februara (Mars je ušao u Jarca, a Merkur je krenuo retrogradno), kada su mnogi indeksi izgubili do 40% vrednosti. To je bio najoštriji jednomesečni pad u istoriji DJIA. Ali, oporavak i skok koji je usledio bio jedan od najimpresivnijih ikada vraćajući "iracionalna očekivanja" tipična za tranzitni stacionarni Jupiter u kvadratu sa Neptunom u karti osnivanja njujorške berze (osnovana 17. maja 1792). U orbisu od jednog stepena, taj tranzit je bio na snazi od sredine aprila, a završio se ove nedelje. Ponoviće se, ali tek u decembru 2020. godine.

Suprotnost iracionalnom preterivanju i optimizmu su panika i histerija, mračne strane Neptuna i(li) Jupitera. Kada je krajem marta i početkom aprila ekonomska i pandemijska histerija dostigla vrhunac, na snazi je bila prva od tri konjunkcije Jupitera i Plutona (4. april). Istorija je pkazala da je to pokazatelj za turbulentno vreme, nekada čak i vreme panike i histerije. Konjunkcija istih planeta poslednji put je bila u decembru 2007, u vreme početka velike recesije. Vrhunac na berzi postignut je u oktobru 2007. Drugim rečima, najviši berzanski nivo postignut je dva meseca pre egzaktnog aspekta, baš kao i 2020. godine, kada je vrhunac postignut u februaru a egzaktnost je nastupila u aprilu 2020. Dve nedelje nakon prve konjunkcije Jupitera i Plutona 2020., panika je bila na vrhuncu. Sada smo dve nedelje pre druge konjunkcije Jupitera i Plutona, koja sledi 30. juna.

Prošle nedelje među investitore se vratio osećaj histerije i panike. Stoga, kao analitičari tržišta i finansijski astrolozi, svesni smo da ovo može biti upozorenje za još jednu finansijsku krizu koja predstoji. 

Zabrinutost dodatno podgreva činjenica da je Saturn retrogradan i da se 1. jula vraća u Jarca. Na vrhuncu panike, 22. marta, izašao je iz Jarca. U Jarcu će boraviti od 1. jula do 17. decembra, tranzitirajući istim sektorom neba kao i početkom februara sve do 21. marta - periodu kolapsa berze. Kada se planete vrate u sektor kroz koji su već prolazile, uočavamo ponavljanje sličnih aktivnosti i uslova kao pri prvom prolasku. To je prikaz simetrije u kosmosu, čemu mundani astrolozi pridaju veliki značaj.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Postoje i drugi astrološki važni aspekti koji ukazuju na neobičnu prirodu vremena u kome živimo. Nalazimo se u periodu između dva moćna pomračenja: prošlonedeljnog pomračenja Meseca (5. jun) i letnjeg pomračenja Sunca sledeće nedelje, 21. juna. Pomračenja mogu biti u vezi sa velikim poremećajima u svakodnevici, naročito totalno pomračenje Sunca kada Mesec (prošlost) zaklanja svetlost Sunca (budućnost). Kao da je poruka čovečanstvu koje bi trebalo da reši prethodne neravnoteže kako bi stvorilo zdrav i novi put u budućnost.

Same po sebi eklipse nisu posebno povezane sa dešavanjima na berzama akcija. Značajnije su po hranu i robna tržišta. Ali ovo pomračenje Sunca 21. juna, na letnji solsticij, je vrlo posebno jer je na 0 stepeni Raka, u kardinalnom znaku. Takođe, dešava na međurastojanju tri planete koje menjaju pravac: Merkur kreće retrogradno 18. juna, Neptun takođe kreće retrogradno 22. juna, a Venera direktno 25. juna. Retrogradnost tri planete u periodu od nedelju dana je retkost, mada se to desilo od 10. do 14. maja, kada se ekonomija pokrenula i odmah potom se pokazao i skok pandemije. Da li će se pojedine sredine ponovo zatvoriti ulaskom u drugi trostruki stacionarni period? Da li će skočiti broj novoobolelih Covid-19, što bi pokrenulo novi talas histerije na tržištima akcija dok se približavamo drugom susretu Jupitera i Plutona 30. juna? Ili će prvo doći do oporavka, što će investitorima uliti lažni osećaj samopouzdanja i „iracionalnih očekivanja“ koja bi se brzo mogla ponovo raspršiti?

Sa planetama koje menjaju smer - prvo u maju, a sada i u junu - i Merkurom u retrogradnosti (18. juna - 12. jula), mutacije virusa mogu pratiti mutacije na finansijskim tržištima. Ovo je vreme promena, kada stvari nisu sasvim u redu, tržišta su plašljiva i nestabilna i niko tačno ne zna šta da očekuje. To je vreme neizvesnosti, koje dodatno destabilizuju brojni aspekti Neptuna (kvadrat Sunca i Neptuna 11. juna, Mars konjunkcija Neptun 13. juna i retrogradnost Neptuna 22. juna). Sirovina na koju bi ova kombinacija mogla značajno uticati je sirova nafta kojom vladaju Jupiter i Neptun. Mogle bi biti pogođene i valute, jer sa potpunim pomračenjem Sunca na 0° Raka, u kardinalnom znaku, velike promene trenda na valutnim tržištima mogu nastupiti u roku od pet meseci, kao što je to uočeno u studijama o promeni znaka Mesečevih čvorova koji se udaljavaju od kardinalnih znakova. Potpuna pomračenja Sunca događaju se kada su Mesečevi čvorovi u blizini mladog Meseca. Dolar je možda nedavno dostigao vrhunac ili bi na kratko mogao dostići, recimo u roku od 5 meseci od ovog pomračenja, u konjunkciji sa severnim Mesečevim čvorom.

Kao da ovo nije dovoljno geokosmičkih aktivnosti u junu, ima ih još. Heliocentrični Merkur ide kroz Strelca, od 16. do 27. juna. Ovo je zloglasna kombinacija planete i znaka povezana sa velikim oscilacijama cena na mnogim finansijskim tržištima, posebno zlata i valuta. Dakle, da vidimo. Imamo geokosmičke indicije konfuzije i nesigurnosti, u kombinaciji sa tendencijom ka histeriji i panici; istovremeno finansijska tržišta su sklona velikim oscilacijama cena i naglim promenama. I upravo usred svega toga je rođendan predsednika Trampa ovog vikenda (14. juna). Ono što se dešava na rođendan smatra se temom za narednu godinu. Gospodine predsedniče, srećno! Možda će vam zatrebati sreća. I neka Bog blagoslovi Ameriku i našu novu 51. državu, Chaz. Sve je to tako neptunijansko i sve se čini tako retro – pogodan je trenutak za mirne proteste, meditacije i razvijanje poverenja u svoje unutrašnje porive, jer pod tako jakim Neptunovim tranzitima i stacionarnim planetama ne možete verovati onome što čitate, vidite, ili čujete. Istina nije tamo negde. Znate već gde je.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD