Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Lunarna Eklipsa u znaku Strelca

Eklipse govore o promeni, iniciraju ili pak donose promene, hteli mi to ili ne. Tokom ove eklipse u znaku Strelac otvara se mogućnost da u svakoj situaciji vidimo realnost, pa čak i ono što možda nismo hteli da vidimo. Kada nešto sagledamo jedino što nam preostaje je da to i prihvatimo.

Lunarna Eklipsa se događa na 15°, centralnom, kraljevskom stepenu znaka Strelac. Posebno će probuditi i aktivirati oblasti života gde je u našoj natalnoj karti postavljena osa Blizanci – Strelac. Ovo su oblasti života koje traže od nas da se više otvorimo i budemo prihvatljiviji.

Tokom ove eklipse 5 planeta se nalazi u promenljivim znacima. Predlog i poruka ovog vremena, pa i lekcija, može biti da budemo što adaptabilniji, protočniji, baš kao voda, fluidniji, bez opiranja, prepuštati se toku. Dobro poređenje može biti da zamišljamo da smo kao voda, da ne idemo kroz stvari i da ih guramo ili da se borimo sa njima, već jednostavno da idemo okolo njih, da ih obgrlimo, da se uskladimo u prihvatanju. Uključiti, prihvatiti, zagrliti sve što nam dolazi, što se dešava oko nas i okružuje nas. Ne opirimo se potrebi da budemo prihvatljivi. Ukoliko nam se nešto baš i ne dopada ne treba to odbijati i trošiti energiju tako što ćemo se opirati već pokušajmo da radimo svoja posla oko toga, uz to, kako nas to ne bi crpelo time što mu posvećujemo ogromnu energiju putem pažnje, nerviranja ili čak ljutnje i besa.

Najupečatljiviji aspekt ove eklipse, koji će definitivno obojiti čitav ovaj period je egzaktan T-kvadrat koji opozicija svetala, Sunce u konjunkciji sa Venerom u Blizancima i Mesec u Strelcu, obrazuje sa Marsom koji je u konjunkciji sa Neptunom i kvadrira ovu opoziciju. T-kvadrat uvek predstavlja tenziju, najveći potencijal, ali i ogromnu energiju i snagu koju je prilično teško kanalisati, konrolisati i koristiti. To je nešto kao kada bi žedan čovek probao da se napije vode na Nijagarinim vodopadima. Zamislite da čovek isplanira da stane ispod vodopada i da čeka da mu po koji gutljaj utoli žeđ. Pored svog entuzijazma, sigurno bi vrlo brzo zaboravio na žeđ. Isto tako radi T-kvadrat, poput Nijagarinih vodopada, vodenog  šmrka…   

Svetla u kvadratu sa Neptunom govore o mogućnosti da stvarno sagledamo šta je lažno, kopija, a šta istinito. Ovde se govori od najšireg posmatranja Nebesa i svih interpretacija i učenja preko planete Zemlje, sveta, državnog uređenja i ubeđenja,  do onog ličnog, intimnog u nama. Toliko je laži i imitacija na ovom svetu, lažne vesti, novac, trgovina, bankarski poslovi, berzanski poslovi, lažne penzije, lažne isplate.. Izlazi na površinu sva ta zabluda, čitavi sistemi počivaju na nastabilnom tlu, na nesigurnosti, na laži i kontroli putem straha da se laži ne bi otkrile. Jedno povlači drugo, uvlači u još veću laž i obmanu, a stvarni nivo svakog pojedinca, individue, duhovnog bića je ispod svakog kriterijuma. Ukoliko pričamo o ekologiji okrećemo se organskom proizvodu, a prethodno smo zbrisali sa lica zemlje preko 70% životinjskih vrsta i insekata. Ovo sve radi u korist naše štete. Održivi razvoj je nešto što je LAŽ na kub u ovakvim uslovima. Ispod svega se držimo čvrsto za lični uspeh, a globalnu sliku ni ne vidimo i tako i sami pletemo samo donju mrežu, bojeći se pada. Niko se ne usuđuje da pogleda gore, da pogleda preko horizonta. Ili samo retki. Strelac otvara ekstremne slike, možemo da uvidimo dokle smo to stigli kao društvo. Ovde je veoma naglašeno i testiranje naše vere, naše stvarne unutrašnje vere u sebe i svoj život. Mnoga preispitivanja su u toku. 

Jupiter kao vladar ove Lunarne eklipse u Strelcu je pozicioniran u znaku Jarca između Plutona i Saturna. Ovo je kao da smo uveličavajuću lupu postavili na veliku konjunckiju Saturna i Plutona sa početka 2020. godine (12. januar). Integritet, moral, poštenje, iskrenost, restruktuacija, stvaranje strukture, sve se uvećava kako bi se uvidelo baš sve. Potrebno je postaviti red, sistem unutar nas, lični poredak. Videćemo sada (u narednih 6 meseci) sve, ukoliko postoje mesta i oblasti u našem ličnom životu koja traže rekonstrukciju, nove okvire, da li se negde upinjemo previše, preterujemo prihvatanjem ili započinjanjem previše stvari, preuzimanjem previše obaveza ili se preplavljujemo morem sopstvenih ideja. Možda želimo više, više, više! Ovde obratimo pažnju na to šta je nama stvarno potrebno. Ovo je vreme koje nas vraća na jednostavnije stvari, one koje život znače. Možda su te naše, potrebne stvari besplatne ili je njihova cena izuzetno prihvatljiva, možda koštaju tek neki maleni iznos, a opet dovode nas u harmoniju, u stanje potpunosti, omogućavajući da sagledamo i kreiramo naš svet visoko uzdignute glave. 

Dobrodošli u sezonu letnjih eklipsi, od 05. juna do 05. jula 2020! Lunarno pomračenje u znaku Strelca tokom punog Meseca (05. jun u 21h 12min za  Beograd i region) pokreće čitavu vojsku, brigadu nas u nama. Atmosfera će se napuniti do vrha, pojačane emocije će tražiti da se otpuste, da izađu, da se proliju, preliju (ovo već osećamo). Sve što je zrelo tu je da bismo ga pustili u svet! Prihvatimo ovo jednim velikim zagrljajem. Tek nakon prihvatanja u stanju smo da pustimo, sa radošću, da iznesemo, poklonimo...

Nakon ovog pomračenja uslediće još snažnije totalno pomračenje Sunca 21. juna, baš na solsticij u Raku na moćnom 0° kada će se svi reflektori zagledati ka unutra, zaroniti do dna i obasjati nas, ako se prethodno oslobodimo tih ograničavajućih starih uverenja. Zatim sledi Lunarno pomračenje u znaku Jarca 05. jula. Poslednja dva pomračenja odnose se na pitanja doma, porodice, dubokih porodičnih odnosa koji nas oblikuju, stvaraju bol ili nas obavezuju, dubokih ličnih osećanja, ali i ciljeva, unutrašnjih državnih pitanja i vlasti. Lunarna eklipsa 05. juna samo je zagrevanje za ono što sledi. Kolektivna senka je započela da se otkriva i nadvija nad nama (još jednom) dok rasizam na kojem je izgrađeno preko 80% država preuzima kontrolu ili se kontroliše, svakako, guranje pod tepih više nije opcija. Pomračenje se događa u vatrenom, svevidećem znaku Strelca, može doneti pokušaje gušenja svih onih koji pokušavaju da kažu, koji žele da budu saslušani, može se čak manifestovati i kroz ograničavanje kretanja. Ipak, postoji viša svrha pomračenja u ovom znaku - otkrivanje i konačno napuštanje zastarelih uverenja i ograničenih načina percepcije stvarnosti. Nerazjašnjene predrasude i neizvodljivost, blokade, uslovi, bolno iskaču u središte naše pažnje i sve se to događa sa smislom, samo na taj način možemo da ih prepoznamo i promenimo unutar sebe,  baš kao što je potrebno na državnom nivou, na nivou sveta, tako i na planu našeg tela, duše, potrebno je sprovesti zahtevne sistemske reforme.

Sunce je veoma blizu retrogradne Venere u Blizancima u trenutku pomračenja, apeluje iz sve snage na nas da obratimo pažnju na detalje i sve one stvari koje su ostale nedorečene, posebno na naše vrednosti i odnose pre nego što na slepo pređemo  na novu teritoriju, u novo vreme i prostor. Retrogradnost Venere do 25. juna signalizira da bilo šta sa čime se sada bavimo, bilo lično ili kolektivno, ima svoje korene u prošlosti, vrednosne korene. 

Pomračeni Mesec, Sunce i retrogradna Venera u veoma napetom T-kvadratu sa Marsom u Ribama, pojačavaju emocije, ali i impulsivnost. Sada je ključno biti osetljiv na svoje ali i obziran za tuđe vrednosti i potrebe i pravilno pokazati celovitu podršku. Blizanci vladaju slobodom govora, štampe, tehnologije i retorike. Pitanja vezana za suzbijanje i dezinformaciju birača raznih vrsta i dalje će biti rasprostranjena kako se približava izborna sezona, a stvari će se brzo menjati na tipičan bliznački način. Pomračenja u Blizancima i Strelcu ponovo će se dogoditi krajem ove godine, a nastaviće se do kraja 2021. Dakle, imaćemo dovoljno vremena da istražimo kako nas naš način razmišljanja i govora može zaslepiti u vezi potreba, želja i stvarnosti drugih ljudi, da konačno postanemo bliski sa sobom, da se otvorimo za postepeno buđenje višeg uma, višeg ja koji znak Strelac obećava na svom auto-putu (high-way). Čini se da smo na prekretnici, svi, ceo svet. Emocionalna i finansijska nestabilnost dešavaju se širom sveta, otvarajući velika vrata neophodnim promenama. Nesumnjivo, svako oseća ovaj nemir u nekoj oblasti svog života. Da li je ključni odnos dostigao tačku odakle više nema povratka? Da li se suočavate sa starim traumama ili ograničenim načinima razmišljanja koji vas suzdržavaju? Ili se možda osećate prozvanim da protresete stare ciljeve, karijeru, postignuća, da se vratite svom snu ili počnete neke nove snove da ostvarujete? Pomračenja ovog leta doneće neočekivane preokrete, zato ostanite što je više moguće uzemljeni. Povežite se sa unutrašnjim navigacionim sistemima. Otvorenog uma proširite svoju perspektivu. Otvoriće se mnogo načina i prilika da se nauči i proširi dok se stari sistemi raspadaju, kako bi se napravili novi. Obratite se onima kojima je potrebna vaša podrška, takođe i sami potražite onu emocionalnu podršku koja vam je možda potrebna. Zagrlite sebe obema rukama. Zagrljaj najbolje isceljuje.

Ova Lunarna eklipsa će nam omogućiti da vidimo jasnije, ali će nas i pokrenuti, tako da nikada više neće biti isto. Nema nazad, samo napred. Adaptiraćemo se jer mi to umemo i znamo, to jeste naša priroda, a ne da sedimo i širimo svoje telo, kožu i zadnjicu ubeđeni da smo u zoni komfora.

Sve velike stvari će se redukovati, razdeliti na manje, delegirati. Energija Jarca naglašava i traži od nas da imamo jasno postavljen sistem. Tako dobar sistem koji će raditi za nas i očuvanje, čak i sticanje energije. Da budemo prisutni u svemu što radimo 100%, a ne da se prelivamo ili trošimo preko onoga što nam je stvarno potrebno. 

Sunce u znaku Blizanaca govori o lakoći i svetlijem bivanju u životu, u svetu. Setimo se vedrine, osmeha i čarolije kojom možemo da zračimo u našem životu, a tako i da širimo oko sebe.

Sve je spremno da napravimo velike promene u našim životima. Fantastične nove stvari! Zagrlimo promene!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD