Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Škorpion (drugi deo)

Lav je onaj koji je dominantan na ovom delu, ali ne samo to, sve što nam je 10. kuća uvek predstavlja cilj i ako hoćemo da znamo šta je cilj jednog znaka, pogledaćemo šta je 10. znak od njega. Deseti znak za Škorpiona je Lav, pa ako bismo rekli da je Škorpion seksualni odnos, njegov cilj u osnovi je stvaranje dece što je Lav i 5. kuća. Mi kroz 8 dobijamo prirodu znaka 5 i to govori da je cilj ovog najmračnijeg znaka koji vlada crnom rupom, zapravo jedno svetlo - Lav i Sunce, pa je njegov cilj jezgro Zemlje. Jezgro je srce ove planete, ono je usijano, ono je život ove planete, pa je cilj Škorpiona da bude dovoljno dubok, da bi pronašao svoje svetlo. Bilo koja planeta koja se nađe u njemu, veoma lako primećuje stvari koje ne valjaju, kritična je, morbidna, ljubomorna, sklona raspravi i borbi, sve u zavisnosti od same planete i ako ovaj znak nije dospeo do svog cilja. Problem nikada nije bio sa podzemljem, problem je samo ako podzemlje nije dovoljno duboko, ako je čovek vezan za samo nekoliko metara ispod zemlje i za taj nivo svojih predaka, tada ima ozbiljan problem. Ali, ako je vezan za jezgro Zemlje, ako daleko dublje pronalazi svoje korene, tada ovaj znak pronalazi svetlo. Cilj ovog znaka je da pronađe svetlo i smisao, jer ne treba da zaboravimo da je kraj ovog znaka, zapravo znak Strelca. Škorpion je put, on je tunel koji nas vodi od znaka Vage do znaka Strelca, mi na kraju tunela moramo da pronađemo svetlo. Ako sa ovim znakom ne pronađemo svetlo, onda smo plitko kopali i problem celog Škorpiona može biti samo ako je plitak, a plitak je ako nije pronašao lepotu u svom svakodnevnom životu. Ako je pronašao lepotu, onda ovaj znak tada predstavlja vaskrsnuće, predstavlja suštinu života, predstavlja energiju koja je večna - besmrtnost. Škorpion je put, on predstavlja vrata za taj najnepoznatiji deo sveta, on je portal za drugu dimenziju. Kao što smo rekli, 10. znak od njega je Lav, a 4. od njega je Vodolija koja je njegova osnova, ono na čemu je on zasnovan. Ovde vidimo jedan ljudski znak, kosmički znak i vidimo da je znak Škorpiona provodnik za čoveka. On predstavlja provodnik za kosmičku inteligenciju, za ono što mi predstavljamo u besmrtnom smislu, a što Vodolija jeste. Škorpion je provodnik za besmrtnog čoveka od smrtnog, jer smrtni čovek samo upadne u reku istih, u reku predaka. Ako čovek ne doživi besmrtnost od svog života, ako ne napravi vaskrsnuće tokom svog života, on postaje još jedan u broju predaka, još jedan u toj reci onih koji predstavljaju veliku gomilu ljudi koji dodaju kap po kap energije koja oblikuje kolektivnu svest.

Onaj čovek koji pronađe svetlo na kraju ovog tunela, može sve svoje pretke da postroji i da tom energijom upravlja na način da provodi kosmičko biće. Da provodi Vodoliju kroz sebe i da oživi i ispuni potrebu svih svojih predaka i svojih unutrašnjih želja. Na taj način znak Škorpiona postaje najmoćniji znak u Zodijaku koji ima najveće resurse svega, jer svo bogatstvo dolazi od ovog znaka, sva energija i svo znanje koje se živi.

Ako pogledamo deo u Škorpionu koji čine prvih 15°, videćemo da je ovde već specifičan reljef, jer je ovo deo spaljenog puta koji počinje sa 15° Vage, a završava se na 15° Škorpiona. Ako imamo u vidu da je nekada Škorpion predstavljao područje od 0° današnje Vage do kraja Škorpiona, onda je ovo centralni deo i srce samog Škorpiona. Via Combustus koji polazi od kraja Vage i kroz prvu polovinu Škorpiona na taj način predstavlja najvažniji deo, najvažniji znak promene koji se doživljava na ovom putu transformacije, o kojoj govori znak Škorpiona. Ovaj put je poznat kao Spaljeni put, zato što su u njemu svetla slaba a malefici jaki, Sunce je u padu na 19° Vage, Mesec je u padu na 3° Škorpiona, a Saturn je egzaltiran na 20° Vage; Mars je u sedištu u Škorpionu i Pluton je egzaltiran na 3° Škorpiona. To daje snagu jednoj drugoj realnosti postojanja, dok će priroda svetala ovde biti umanjena i zbog toga se ovo zove Spaljeni put, kao put velike promene.

 Kada smo govorili o znaku Vaga, rekli smo da je Vaga prihvatljivi Škorpion, jer su zvezde koje čine znak Vaga iz konstalacije Škorpiona, ali je ona potpuno prihvatljiva za jedan harmonični život. Škorpion to nikada ne daje, on izgleda kao nešto što je uglavnom nezamislivo. Vladar ovog znaka je tradicionalno Mars, ali je to onaj Mars koji je retrogradan ili Pluton, kao bog podzemnog sveta kome se lice nikada nije videlo jer uvek ima masku preko lica. Slika ovog znaka iz tog razloga je vrlo tajnovita, nevidljiva i čak nezamisliva.

Ako posmatramo promenu koja se događa između druge polovine Vage i prve polovine Škorpiona, tu ćemo zapravo otkriti onaj model transformacije koji se događa u svačijem životu u procesu jednog ciklusa inkarnacije kada čovek napušta fizičko telo, on ima konačno stanje balansa. U zavisnosti od tog stanja balansa koje je Vaga, čovek ulazi u ovu drugu polovinu i ulazi u znak Škorpion. Centralni stepen je nulti stepen Škorpiona kao centar Spaljenog puta i ako pogledamo sa leve i desne strane odatle, videćemo da ovo mesto u tačnom balansu od po 11° spaja stepen pada Sunca na 19° Vage i stepen egzaltacije Urana na 11° Škorpiona. Na 19° Vage su stepenice i ulaz u podzemni svet, Sunce je tu u padu i natus je ušao i prolazi kroz taj portal, a na 11° Škorpiona izlazi potpuno drugi čovek i to je kanal, prolaz između Lava i Vodolije, između Sunca i Urana. Na jednom kraju se završava život gde Sunce upada, na drugom kraju egzaltira Uran i to je priča koja je vezana za opšti odnos 11:11. Kada kažemo da je nešto 11:11 u svom balansu, to označava kanal između dva sveta, to predstavlja put između jedne i druge dimenzije i to je kod za prelaz jednog života u drugi život. Za tu transformaciju ili za to uskrsnuće u jednom delu će Sunce da padne, u drugom delu će da izađe kao Uran. Tunel koji je neophodan da postoji između dva suprotna znaka odvija se preko koda 11:11 koji ide preko Spaljenog puta.

Kanal za transformaciju u bilo kojem polju u svačijem životu je prolazak kroz ovaj znak tačno na 0° Škorpiona koji predstavlja balans transformacije i mesto preko kojeg se obavlja promena. U toku svog života čovek mora da se promeni, on treba da uđe na 19° Vage i da izađe na 11° Škoprpiona da bi zaista bio živ. Pre toga on nije zaista živ, kroz njega samo prolaze preci. Znak Škorpion je reka predaka, reka gena.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD