Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Škorpion

Mada je Škorpion obuhvatao dva znaka, znamo da on predstavlja malu životinju i sve što je vezano za njegovu simboliku je izuzetno malo, sabijeno u jednu tačku. Škorpion predstavlja crnu rupu, ona je po svom energetskom principu fokus sve energije oko koje sve umire, gde nestaje sva svetlost i predstavlja misteriju života koju zovemo smrt. Veoma često ideja smrti jeste ona koja predstavlja najveću nepoznanicu i ovaj znak je sa jedne strane izuzetno velik, a sa druge strane je najmanja tačka koju možemo zamisliti, tačka u koju se sve fokusira. Ideja Škorpiona, 8. kuće ili same životinje škorpiona je da je to najmanja životinja u ovom životinjskom krugu, ali na eteričnom nivou, ona je najveća i predstavlja nešto najbitnije.

Specifičnost Škorpiona je u tome što on predstavlja vrata za jedan drugi svet, on je portal za drugu dimenziju, kroz znak Škorpiona ulazi se u naličje stvarnosti, ili bi možda neki to nazvali licem, a sve ovo što sada živimo naličjem. On je slika da ono što imamo u vidljivom svetu ovde, biva potpuno obrnuto, drugim rečima znak Škorpion predstavlja mesto gde se naša energija okreće i vraća unazad, kao da imamo jedan paralelni svet u kome se sve što radimo ovde odvija na istom nivou, ali ne od početka ka kraju, već od kraja ka početku. Tu imamo jedan potpuno drugi, unutrašnji svet koji zovemo naličjem, zato mi prirodu 1. kuće čoveka zovemo Marsom gde je energija, ali i prirodu Škorpiona zovemo Marsom. Razlika između ta dva Marsa je u tome što je Mars iz Ovna direktan, vidljiv i lice stvarnosti, a ovaj ovde je retrogradan koji se vraća unazad. Ako posmatramo prirodan tok energije, vidimo da energija prirodno ide od 1. ka 7. kući i kada dođe do 8., ona u krugu počinje da se vraća nazad. Stoga, svako od nas ima još jedno pismo svog života koje se odvija u tom paralelnom Svemiru i ono je osnova sve karme, jer karma je reč koja znači akcija, a akcija je Mars. Cela priča o karmi je priča iz Ovna i priča iz Škorpiona, jer akcija ide iz jednog smera iz Ovna, a iz sasvim suprotnog smera iz Škorpiona. Energija iz Ovna predstavlja čovekovu potrebu da preživi i potrebu za njegovim delovanjem ka spolja i energiju koju čovek koristi u svakodnevnom životu kako bi preživeo, a to je da se hrani, da čini akciju u kojoj je njegovo preživljavanje vezano za njegovu smrt ili smrt nečeg drugog. Čovek je nesvesno non-stop jedna mašina za preživljavanje koja uzima energiju sa namerom u drugom nivou, podređenom nivou živih bića, doživljava ono što bismo nazvali smrću i nivo tog suprotnog se vidi iz ugla Škorpiona. Sve to što zovemo jasnim životom je 1, jer 1 (zubi) ide ka 2 (hrana), te čovek uvek uzima neku materiju radi preživljavanja. Ali, sa druge strane, iz sasvim suprotnog ugla, postoji nešto što opisuje njega kao biće koje je uzimalo i koje na kraju biva uzeto, pa prelazak u 8. kuću doživljavamo kao neku neminovnost koja čoveka uzima, koja ga negde vodi. Ova energija koja kreće iz 1 i zaokružuje u 8, uistinu odgovara samoj slici znaka Škorpiona koji ima tu žaoku, tu energiju koja ukazuje na tačku koja nosi smrt. Sama ideja smrti, 8. kuće i znaka Škorpion jeste sadržana u jednoj tački, u toj žaoci, ta tačka je u srcu osmice, to je tačka koja predstavlja samo jednu malu vezu između dva sveta, između jednog kruga osmice i drugog kruga osmice. Znak Škorpiona nas podseća da sve vreme našeg života postoji još jedna energija koja je stalno sa nama, koja je naličje naše stvarnosti i ona nam je neminovnost, ona je deo našeg celovitog bića. Ako tu neminovnost ne sagledamo ili ne sarađujemo sa njom, ona čoveka kad-tad uzme, a ako sarađujemo sa njom, mi se menjamo, mi više nismo isti i postajemo potpuno novo biće koje hoda ovom planetom.

To je znak koji govori o toj večitoj promeni i ogromnoj transformaciji koju može čovek da napravi u jednom životu. Kakvi god da smo rođeni, zamišljeni smo da doživimo transformaciju kako bi postali celoviti, kao kad bismo rekli da smo zamišljeni da uskrsnemo kako bismo postali normalni, kako bismo postali pravi. Ukoliko tu transformaciju u svom životu nemamo, ako tu promenu ne doživimo, čovek biva u jakim rukama sudbine, muči ga ono što je neminovno i pre ili kasnije ova njegova sila, sila te žaoke koju nesvesno nosi sa sobom kojom oduzima život, tom istom silom će mu biti uzet život. Uvek se trebamo setiti da je sam škorpion životinja koja konačno tom žaokom sama sebe na kraju ubija. To i govori o važnoj osobini čoveka da preživljavajući na ovoj planeti, na ovaj ili na onaj način u tom paralelnom svetu ispisuje svoju sudbinu tom žaokom i u datom trenutku njegova energija, izražena kroz bilo šta, njega pogađa. To je cela priča o jednom umeću rada sa energijama, o jednom umeću življenja sa energijama.

Ulazak u znak Škorpiona je ulazak u eterično telo, on je vodeni znak i svaka promena o kojoj govorimo podrazumeva da uđemo u taj svoj paralelni svet, u ovu svoju drugu dimenziju u kojoj dolazi do jednog buđenja, do jednog novog otkrivanja sebe. Pre nego što to uradimo, moramo razumeti da je za ovaj znak vezana izuzetno velika energija i da iz tog razloga, jako često sve što je povezano sa ovim znakom nosi osećaj straha. Velika energija često nesvesno izaziva veliki strah i bilo koja planeta da se nađe u znaku Škorpiona, posebno ako je to lična, osetljiva planeta kao što je Mesec, Merkur ili Venera na pr. lako daje osećaj neprepoznavanja, straha, osećaj da smo u tom moru energije rastrzani, da smo nemoćni i da je ta sila koja tu stoji ogromna. Ovaj deo energije koji nosimo, a koji je potencijalno mnogo veći od one energije koju imamo u znaku Ovna na svom ličnom nivou, vezan je pre svega za kolektivnu energiju naše genetike i naših predaka. Sve što se nalazi u znaku Škorpiona vučemo od onoga što se nalazi ispod zemlje, Škorpion vlada podzemljem i svi naši preci, sve ono što je prošlo, sve ono što je ostalo u sećanjima te planete povezuje se sa nama i ta energija različite prirode predaka nam daje da smo nekad nemoćni pred ovim znakom i da su sve stvari dramatične i jake.

Ako pogledamo ovaj znak koji čini našu prirodu iz ugla drugog sveta, iz naličja, iz jednog unutrašnjeg dela, kažemo da je on slika onoga što je nesvesno i animalno u nama. On upravlja seksualnom energijom, upravlja jednim drugim centrom, jer ako imamo energiju iz Ovna, iz glave iz težišta, ovo je drugi entitet i kroz njega deluje i funkcioniše potpuno drugo biće sa kojim mi stalno živimo, ali ono živi u naličju u odnosu na nas. Ovaj drugi centar logike, drugi centar postojanja je taj koji zovemo svojim animalnim delom. Deseti znak od znaka Škorpiona je znak Lava i zato ovaj znak zovemo kraljem svih životinja. Lav je kralj svih tih energija koje imamo u svom nesvesnom, a to je polje 3. čakre u kojem čovek mora da bude strukturisan da bi mogao da ovlada ovim instinktima, ovim jakim energijama, svim svojim precima i tom energijom 8. kuće ili neminovnošću.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD