Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01.06. do 07.06.2020.

„Iznova je sve kao deja vu.“ - Yogi Berra 

Svetska tržišta akcija su nastavila rast posle niske faze ciklusa od 14. maja, dan nakon što je Venera krenula retrogradno. Za većinu indeksa, ovi skokovi predstavljaju nove vrhunce posle istorijskog kolapsa 19. i 23. marta, kada je Mars započeo seriju konjunkcija (a time obeležio i početak novih sinodijskih ciklusa) sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom (20-31 marta). U to vreme smo prognozirali da će se ovaj retki kosmički fenomen verovatno poklopiti sa vrhuncem panike i najvišom stopom novih slučajeva koronavirusa. Takođe smo predviđali da će se ekonomije širom sveta, a posebno u SAD-u, verovatno početi ponovo otvarati u vreme trostruke retrogradnosti (Saturn, Venera i Jupiter), kada će se i krivulja obolelih zaravniti, 10. i 14. maja, i ispostavilo se da je to tačno. Pokretanjem ekonomija širom sveta, globalne cene akcija su naglo porasle, posebno od najnižih nivoa 14. maja. Na mnogim berzama, uključujući SAD, sada su 40% više  u odnosu na najniže nivoe od 19. do 23. marta.

Kako istraživanje geokosmičkih aspekata tumači ovaj nagli skok? Može li nam pomoći da shvatimo šta se dešava i kako da planiramo budućnost? Pre svega, shvatite da se ovaj poslednji skok odvija pod retrogradnom Venerom u Blizancima, koja je još uvek u kvadratu sa Neptunom u Ribama. Takođe, dešava se u vreme kada je tranzitni Jupiter stacionarno retrogradan u Jarcu na 27°, u egzaktnom kvadratu sa Neptunom u Buttonwood karti, ili karti osnivanja njujorške berze (17. maj 1792). Ova kombinacija je već viđena. Vratili smo se iracionalnom preterivanju iz 2019. godine i mogla bi se preliti u histeriju i paniku kada izvetri neptunovski eliksir, vraćajući nas u satrunovsku realnost njegovim povratkom u Jarca (od 1. jula do zimskog solsticija 17-21 decembra) u drugoj polovini godine.

Zanimljivo je da su se Saturn, Venera i Jupiter okrenuli retrogradno u periodu od četiri dana (od 10. do 14. maja), s obzirom na to da retrogradnosti mogu značiti povratak u ne tako daleku prošlost i problemima koji tada nisu u potpunosti rešeni. Da li smo zaista rešili pitanje pandemije? Da li će se ekonomija zaista vratiti gde je bila pre krize?

Već smo ranije napomenuli da retrogradna Venera često korespondira sa promenama u monetarnoj ili fiskalnoj politici nacija ili njihovih centralnih banaka, a to može dovesti do poremećaja na valutnim tržištima. Prošle nedelje Argentina nije isplatila dugovanja međunarodnim kreditorima. Prošle nedelje kineski juan je opao na najniži nivo u 9 meseci dok analitičari razmatraju da li bi devalviranjem svoje valute Kina stekla prednost u svetskoj trgovini dok se njena ekonomija i dalje otvara. Pa ipak, berze i dalje rastu ka novim vrhuncima nakon zabeleženog pada.

U pokušaju da razumemo ovo prividno kontradiktorno ponašanje, vratimo se na temu retrogradne Venere u kvadratu sa Neptunom u Ribama. Kao što smo više puta isticali tokom 2019. godine, Neptun i Ribe povezujemo sa iracionalnim preterivanjem, naročito kada je Jupiter umešan. A Jupiter je umešan zato što je krenuo retrogradno 14. maja, sa 27° Jarca, u danu najnižih vrednosti indeksa, formirajući egzaktan kvadrat ka Neptunu na 27° Vage u Buttonwood karti. Kao što smo već videli iz prošlogodišnje trostruke serije opadajućih kvadrata između Jupitera u Strelcu ka Neptunu u Ribama (kako je opisano u knjizi Prognoze za 2019. godinu „Postavka“, do „ivice ambisa“, Stelijum u Jarcu 2020. godine), ovo stanje prevelikog optimizma i ponosa može nakoga učiniti totalno ranjivim i nespremnim za neočekivani „šokantni“ događaj („pesma crnog labuda“, ili možda rezultat izbora). A kad se zabluda bazirana na iracionalnim očekivanjima razbije realnošću (kao što je Saturnova konjunkcija sa Plutonom u Jarcu), tržišta mogu potonuti. Drugim rečima, ponovljene kvadrature Jupitera i Neptuna tokom 2019. godine i njihova tema iracionalnog preterivanja koja će one ranjive šokirati, vraća se ponovo sa Jupiterom, na 27°Jarca, kvadrirajući Neptuna na 27° Vage njujorške berze. Ovo će biti aktivno veći deo maja. Čovek se pita: šta će se dogoditi kada Jupiter u junu izađe iz ovog kvadrata sa  Neptunom, a Saturn se vrati u Jarca od jula do kraja decembra? Da li će tržišta reagovati kao 2019. godine, i da li će uslediti isto ono što se dogodilo u periodu februar-april 2020. godine? Sasvim je moguće da povratak Saturna u Jarca bude surovo otrežnjenje za bilo koje teme koje su ostale nerešene na početku ove godine.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Retrogradna Venera (13. maja-25. juna) će dotaći središnju tačku retrogradnog puta ove nedelje, 3-4 juna. To često predstavlja prekretnicu na finansijskim tržištima, posebno onim koja se nisu preokrenula u vreme retrogradnosti (13. maja). Naredna sedmica privlači pažnju jer će retrogradna Venera (u Blizancima) 2. juna kvadrirati Mars (u Ribama), a završiće se pomračenjem Meseca u Strelcu. Naglašena Venera i aktivnosti u promenljivim znacima (Blizanci, Strelac i Ribe) predstavljaju izazovnu sedmicu u kojoj su mogući nesporazumi i preterane reakcije među onima koji imaju poteškoća da vide šta drugi želi ili zašto se ponašaju na određeni način. Možda (verovatno) postoje neke skrivene namere, povezane sa nečim ili nekim ko ih je privlačio u prošlosti, imajući fantaziju, iluziju o tome kako da se ponovo povežu sa nekim sa kime je sve već okončano previđajući primarne razloge razilaženja. Ali treba biti oprezan kada se prognoziraju nerešena pitanja iz prošlosti. Ona su i dalje tu i mogu vam iznova stvarati probleme, poput deja vu. Kvadratura Venere i Marsa mogla bi biti posebno delikatna u kontekstu smernica za društveno distanciranje. Ljudi žele da se povežu jedni s drugima, čak i da se zagrle i podele strast i intimu. To može biti izazov ako nosite masku i na distanci ste od 2 metra. Verovatno je da će se te smernice kršiti, a kod retrogradnosti Venere (zajedno sa Saturnom i Jupiterom) to može imati posledice. Moguć je novi rast broja slučajeva obolelih od koronavirusa. U smislu održavanja bezbednosnih mera u društvenim interakcijama ovo će biti ključna sedmica. 

Pažnju ćemo usmeriti na period oko 22. juna (+/- 1 nedelju) kada se dešava pomračenje Sunca na letnji solsticij, dok se Neptun i Merkur okreću retrogradno, a Venera direktno. Ovaj period bi mogao nagovestiti veće i trajnije preokrete na tržištima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD