Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25.05. do 31.05.2020.

Malodušni su se u ponedeljak (18. maja) obradovali na vest da Modernin – vodeći prizvođač na američkom tržištu - primerak za vakcinu Covid-19 stvara imuni odgovor u ispitanicima tokom prve faze ispitivanja. Vrednost akcija kompanije takođe je porasla, dostignuvši 29 milijardi dolara, zadivljujući uspeh za kompaniju koja trenutno prodaje nula proizvoda. Ali da li je postojao dobar razlog za toliki entuzijazam? Dok je Moderna blistala po medijima, ona je otkrila vrlo malo informacija - i većina onoga što je otkrila bile su reči, a ne podaci. www.statnevs.com , 19. maja 2020. 

Nesigurnost. Kontradiktorni signali. To je priroda prošlonedeljne retrogradne Venere u kvadratu sa Neptunom. To će potrajati neko vreme, jer se ovaj aspekt odvija u seriji od 3 egzaktna kontakta do kraja jula. Ništa nije stvarno; ništa nije jasno. Zato se samo odmarajte i pokušajte da se opustite bez da sebi ili okolini stvarate nepotreban stres. Detaljan plan ne možete napraviti, pa stoga učite da budete prisutni u trenutku.

Niko ne zna sa sigurnošću da li će vakcina Moderne biti rešenje za COVID-19, ili će se retrogradna Venera i CRD (geokosmički kritični datum preokreta) 15. maja, podudarati sa niskim ili pak visokim nivoom ciklusa, ili oba na svetskim berzama. Da, znam da mnogi čitaoci na Astrologiju gledaju kao neku vrstu alata za predviđanje. Ali u stvarnosti, Astrologija ne funkcioniše na taj način, niti je to način na koji doprinosi zajednici. To je studiozno istraživanje koje spada u kategoriju alata za prognoziranje a zasniva se na istorijskim stopama učestalosti povezanih sa ciklusima aktivnosti ljudi. Proročanstvo koje može predvideti događaje sa 100% sigurnošću. Mi koristimo studije koje pokazuju povezanost sa 80 ili više procenata. Postoji vrlo malo geokosmičkih aspekata koji dostižu nivo od 100% poklapanja sa kulminacijama tržišnih ciklusa. Ako je neko za to zainteresovan, moraće to negde drugde da potraži. Iskusni trgovci znaju da nijedna studija tržišta nije 100% efikasna i da će različite studije većinom vremena davati različite signale. To jest, uglavnom, različite studije tržišta daju konfliktne uvide na osnovu istorijskih podataka. Profesionalni astrolozi to znaju i po pitanju astroloških aspekata. Retrogradna Venera, na primer, ima 80% korelaciju sa primarnim ciklusima u prošlosti, obuhvatajući period od 12 trgovinskih dana, a obično sedam dana ili manje. A unutar tih 80% 2/3 je skok, a 1/3 pad. Ponekad se jave obe vrste. Poznavanje obrazaca koji se odvijaju u okviru ciklusa, u kombinaciji sa određenim tehničkim studijama pomažu analitičarima da prognoziraju i razvijaju strategije trgovanja.

Ali hajde da nastavimo dalje, što je lakše reći nego učiniti nakon sedmice u kojoj su se tri planete (Saturn, Venera i Jupiter) okrenule retrogradno, u periodu od 10. do 14. maja. Ova kombinacija, sama po sebi ima visoku stopu povezanosti sa velikim preokretima na većini finansijskih tržišta, +/- 1 nedelja. To je bilo očigledno kod zlata i srebra prošle nedelje, jer je srebro poraslo na $18.16 u sredu, 20. maja, na najvišu cenu otkako je 24. februara dostiglo $18.92, dok je zlato poraslo na $1775 u ponedeljak 18. maja, ali nije osvojilo novi maksimum u trenutnom ciklusu. Sirova nafta je takođe nastavila svoj impresivni rast, popevši se na $34,66 u četvrtak, 21. maja, što je pet puta više od najnižeg nivoa od $6,50, 21. aprila. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Period 1890-1920. godine, poznat kao progresivna era, označava period u američkoj istoriji kada je zemlja doživela mnoge promene. Špansko-američki rat (1898) inicirao je pomak ka globalnoj intervenciji. Rast stanovništva, talasi imigranata, industrijski napredak i drugi faktori doveli su mnoge Amerikance do zaključka da je potrebno radikalno izmeniti vladajući sistem da bi se bolje uklopio u nacionalne interese. U vezi sa spoljnom politikom, zemlja je razvila novu strategiju koja se razlikovala od tradicionalnih stavova u eri osnivača. Jedna takva izmena bila je povećana spremnost zemlje da preduzme vojne akcije u sukobima na inostranom tlu. https://billofrightsinstitute.org

Od 13. maja retrogradna Venera još nije jasno pokazala oscilacije na tržištima akcija, iako je istorijski njena korelacija sa primarnim tipom 80%. Biće zanimljivo posmatrati period od 18. do 30. juna, jer će tada još tri planete promeniti smer plus druga snažna konjunkcija Jupitera i Plutona. To jest, 18. juna Merkur će krenuti retrogradno, nakon čega će i Neptun učiniti isto 22. juna. Zatim će 25. juna Venera krenuti direktno, a 30. juna će Jupiter biti sa Plutonom. Do tada verovatno neće biti razjašnjena neizvesnost u pogledu ishoda pandemije Kovid-19 i ograničenja vezana za nju. Ni budućnost ekonomije neće biti jasnija do tada, a verovatno ni do 12. jula, kada Merkur krene direktno, ili čak do 27. jula kada je treći i poslednji kvadrat Venere i Neptuna.

Kada bismo mogli da “jasnije progledamo” – doživimo preokret - u vezi sa ovom pandemijom? Možda tek nakon februara 2021. godine, kada se Neptun odmakne od opozicije ka „supernapetim stepenovima“ od 15-19 Device, što odgovara stepenima ciklusa od 111-143. godine konjunkcije Urana i Plutona tokom 1965-66. godine.

Knjiga Prognoza 2020. opisala je ovu godinu kao „Šahmat“godinu i „Kraj i početak nove ere“, zasnovano na stelijumu u Jarcu u koji su uključeni Jupiter, Saturn, Pluton i južni Mesečev čvor (zapravo se konjunkcija Jupitera i Saturna odvija na 0° Vodolije na zimski solsticij 21. decembra 2020.). U to vreme činilo se da bi se „Šahmat“ mogao odnositi na američko-kineski trgovinski spor ili na geopolitičke napetosti između SAD-a i Irana. Nijedna strana u ovim sporovima nije odustala i nije bilo verovatno da se reši obostranim dogovorom, pre nego što neko bude oštećen i to ozbiljno. Sada, sve više razmišljam da bi se „Šahmat“ mogao primeniti na pandemiju koronavirusa, a pobednica je Majka Priroda i ekologija. Teško su nastradali oni koji posljednjih godina nisu bili „prijateljski nastrojeni“ prema prirodi i ekologiji. To uključuje prevoz (vazdušni i automobilski), proizvodnju, avioprevoz (turizam) i energiju (nafta). U određenom smislu, oni su doživeli “Šahmat” u igri sa Majkom prirodom i ekologijom usled pandemije KOVID-19. Niko nije mogao da putuje, a mnogi nisu mogli da rade.

Skloni smo da Kovid-19  doživimo u negativnom smislu zbog onoga što nam je donelo u život. Doprineo je patnji i stradanju mnogih. Ali ima i pozitivnih pomaka i onih koji će tek uslediti. Svedoci smo pojave mnoštva kreativnih, inovativnih ideja u rešavanju zdravstvenih izazova, povećanjem bezbednosti i sredstava zaštite svih na planeti. Ovo je zaista početak nove ere, tipične za tri od pet najudaljenijih planeta (Jupiter, Saturn i Pluton) u međusobnoj konjunkciji. Sa ovom retkom kosmičkom pojavom u jednoj godini, i sa iznenadnom pojavom okolnosti  života i smrti tokom ove godine, doći će do novih pronalazaka nastalih iz potrebe prilagođavanja novoj stvarnosti u novoj eri. Ovo nije iznenađenje za one koji proučavaju mundanu astrologiju, jer „stelijum u Jarcu 2020“ je nešto što u svom životu nismo doživeli. Poslednji put kada su se tri od deset glavnih sinodijskih ciklusa (konjukcije između Jupitera i spoljnih planeta) dogodilo u roku od jedne godine, bilo je 1882-1883, neposredno pre nego što je 1890-ih započela era koja će zauvek transformisati pravac istorije čovečanstva. Bio je to početak kraja poljoprivrede kao dominantnog pokretača ekonomije i početak potpuno novih izuma u ​​transportu i komunikacijama. Takođe je bilo i puno ratova. 

Ulazimo u vremenski portal jednako važan kao 1890-ih i početkom 1900-ih. To možete videti po aspektima koji se formiraju na nebu (ako ste Astrolog), a možete ih uočiti i u aktivnostima ljudi. Kako gore, tako je i dole.

Kao investitori moramo razmotriti ona područja života u kojima će se najverovatnije koristiti - i koja će imati korist – od novih izuma i njihove primene. Kao Astrolozi, znamo da će se područje izuma i prilika odnositi na znake vazdušnog elementa - komunikaciju, tehnologiju, svemir i obrazovanje. Takođe znamo da se završava era zemljanih znakova (proizvodnja i bušenje zemlje zbog energetskih izvora, kao i rad u kancelarijskim zgradama). Današnji automobili i avioni na pogonsko gorivo, kao i kancelarijske zgrade od opeke i maltera, prodavnice i tržni centri mogu izgledati poprilično starinski u narednih 20 do 200 godina. Prelazimo sa zemlje na vazduh, iz materijalnog u svet novih i originalnih ideja. Sledećih 6-12 godina – od sada pa dok Mesečev severni čvor uđe u Vodoliju i Jarca, nakon čega sledi 45-godišnji ciklus Saturna i Urana koji će otpočeti njihovom konjunkcijom u Blizancima - verovatno će biti optimalno vreme da otkrijete i uložite u te ljude koji će stvoriti kompanije u skladu sa ovim promenama.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD