Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Meridijani Tela webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 06. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
Astro vodič za 2021. godinu U subotu, 05. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2021. od 19h do 21h. Na ovom predavanju biće predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2021. godinu koji predstavlja praktični vodič za određivanje kvaliteta i osobina svakog dana tokom 2021. godine, planiranje aktivnosti i dobijanje odgovara na postavljena pitanja.
» prikaži celu vest
Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U ponedeljak, 23. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Blizanaca

Ovaj Mlad mesec u Blizancima je veoma važan jer se u Blizancima, znaku dualnosti, upravo odvija i retrogradnost Venere. Kao da je u mladom Mesecu protkana i energija punog Meseca zbog naglašenog prisustva dualnosti, polariteta, kontrasta, dvojnosti, odnosa. Poziva nas time na harmoniju, da se povežemo sa višom mudrošću, sa ženskim principom u nama, sa svime što je lepo, što volimo, sa strašću, umetnošću, ali i velikom snagom ljubavi, lepote života i kreacije koja se ničega ne plaši. 

Otvara se mogućnost sa mladim Mesecom u Blizancima da sagledamo više mogućnosti, da iskoristimo dar komunikacije sa Božanskim i aktivacijom celovitosti dobijemo prevod unutar našeg tela očitan kroz osećaj, kako je i šta najbolje za nas. Šta mi želimo i kako želimo da nastavimo, ali istinski. 

Blizanci su otvorili ovaj portal ka Svetom Ženskom Principu, hajde da prihvatimo mogućnosti. Razluči, razaberi, izaberi i kreni napred bez ikakvog straha - to nam poručuje mlad Mesec iz Blizanaca. Oslobađa nas strahova i upućuje nas na korišćenje intuicije, na poverenje i predaju sebi, svojoj celovitosti koja zna.

Sunce nas hrani Bliznačkom energijom. Astrološka kuća u kojoj se nalazi znak Blizanaca sada se napaja i vitalizuje, osvetljava i osvešćuje kod svakog od nas. Znak Blizanci ukazuje na komunikaciju, pisanje, priču, reči, kraća putovanja, povezivanja, ruke, pluća, ali i na uspostavljanje više prostora za disanje, ipak je ovo vazdušni znak. Zato je važno setiti se, iskoristiti znanje o disanju, uspostaviti taj iskonski kontakt, tu neraskidivu vezu i um uceliti sa osećajem.

Ova važna lunacija, mlad Mesec u Blizancima događa se 22. maja 2020. na 2° Blizanaca. Na 20° Blizanaca se nalazi Merkur, vladar lunacije u zagrljaju sa retrogradnom Venerom i egzaktnom kvadratu sa Neptunom na 20° Riba. Vođstvo dolazi do nas u mnogim oblicima. Ponekad stiže na najmanje očekivan način, tako da može malo potrajati dok se značenje shvati, a ponekad, kao sada, sve vrišti brojem 2 - da preuzmemo darove na dlanu. Kodovi ili brojevi u numerološkom pismu jednako su čitljivi kao i svako drugo pismo, nekada čak i lakše od drugih.

Broj 2 - je u simbolici Venere, planete Zemlje, tela, materije, dualnosti, odnosa. Ovaj broj naglašava predaju uz razumevanje svetla i tame, pa čak i mnogih psiholoških obrnutosti u nama samima koji postaju sve jasniji. Broj 2 je najženstveniji od svih brojeva, a njegova vibracija odjekuje vibracijom radosti, ravnoteže i mira. Mir je ono gde treba da budemo pre donošenja bilo kakve odluke, pre ijedne izgovorene reči ili napravimo neki izbor. Omogućeno nam je da sagledamo sa obe strane, dobro i loše, svetlo i tamu, lepo i ružno, muško i žensko, plimu i oseku. Blizanci sami po sebi ukazuju na dualističku prirodu. Opozitnost je lako vidljiva i samim tim imamo priliku da ove suprotnosti dovedemo u balans. Najpre uvidimo, zatim prihvatimo njihovo postojanje, a tada pravimo naš izbor i dovodimo se u harmoniju. Potreba za kontrastom i postoji jer nas motiviše iznad svega. Dualnost i postoji kako bi se razvila i unapredila svaka saradnja. Da bi osvestili jedno, potrebno je postojanje ovog drugog i u tome je satkana sva čarolija Univerzuma kao i nas samih. To je naša zajednička magija.

Broj 22 - tzv. ARHITEKTA MIRA Graditelj, Genijalna Nit koja spaja, koja može da omogući prenos putem fine vibracije svih informacija o sjaju našeg sopstva sada, naših želja, snova i spremnosti sve do Vaseljene, do vibracije u Univerzumu, do naše projekcije u budućem vremenu, do našeg sasvim novog sutra - onako kako mi to želimo, ta potrebna nit, sajla, vrpca, je mirna ruka arhitekte.... i to nam je takođe Univerzum podario ovom prilikom. Broj 22 je majstor, graditelj, arhitekta Mira. Astrološki posmatrano ovo bi bio stepen genijalnosti, brilijantnog uma i stepen u simbolici znaka Jarac koji je uvek okrenut uspehu i postignućima. Broj 22 je verovatno najsnažniji i najuspešniji broj koji ćemo dobiti kao znak, jer znači da možemo svladati sve ono na šta se odlučimo. Predstavlja drevnu mudrost, transformaciju, manifestaciju snova, evoluciju, stvaranje, intuiciju, svetlo, univerzalnu ljubav, idealističku budućnost i pretvaranje naše mašte u stvarnost. Čini se kao znak koji nam daje do znanja da smo na pravom putu i ​​da se optimistički krećemo duž njega, jer sve radi u našu korist i s božanskim vremenom kako bismo osigurali uspešan ishod.

Naravno i ovaj broj ima svoju senku koja može predstavljati nervoznu energiju, anksioznost i tvrdoglavost. Treba potražiti način da bismo ublažili sve što uzrokuje da naša energija postane napeta i pod pritiskom. Nama je potrebna energija usredsređena na ostvarenje naših ambicija, snova i ciljeva.

Broj 22 je proširenje broja 11, koji je koren broja 22. U broju 22 nalazi se četiri puta više snage, vibracione energije i odgovornosti nego što je broj 11. Broj 22 predstavlja nastavak i ostvarenje namera koje smo poslali u svemir kada smo prethodno videli ili imali kontakt sa brojem 11. 

Kada se pojavi broj 22, to je podsetnik da je od suštinskog značaja izgraditi čvrste temelje za planove koje pravimo. Kada redovno viđamo ovaj broj, pod bilo kojim okolnostima, verovatno ćemo imati veći uvid i viziju u realizaciji planova od ostalih koji rade na istom projektu. Dakle, MI smo pozvani, odgovorni da ispunimo sve što je planirano za nas, jer drugi neće imati iste pozitivne izglede i ovako potpunu veru u veliki san. To je moguće ako se um oslobodi strašnih, sumnjivih, pesimističnih, negativnih, ponavljajućih misli. Mi imamo snažan poziv na postizanje svrhe naše duše, aktuelni planovi koji se stvaraju jesu upravo za nešto što će koristiti čovečanstvu ili Majci Zemlji. Razlog za to je taj što broj 22 ima ukupnu svesnu povezanost sa Majkom, Dušom, Planetom.

Mlad Mesec u znaku Blizanaca aktivira naše misaone procese i to u smeru uceljenja, uspostavljanjem novih sistema vrednosti, navika, uverenja. Aktivira naše sagledavanje od glave do pete, od poda do plafona, od površine do dna, potpuno, u celosti, osvešćenje, ali i prihvatanje.

Pozvani smo da se pomirimo sa intuicijom, da joj verujemo više nego ikad od sada. Ovde se radi o slušanju, o obraćanju pažnje, o odnosu, o nama i Božanskom, o nama i izvoru, poverenju, veri, osluškivanju i primeni poverenog sa potpunim poverenjem, o stalnom održavanju ove sposobnosti konekcije. Uspostavljanje konekcije najpre putem intuicije. Naravno, ovde se javlja paradoks. Znakom Blizanci vlada Merkur i upućuje na nižu svest, racionalnost, intelekt, na ljude koji su vrlo intuitivni ali ujedno i mnogo misle. Naravno ovo je odlično ukoliko koristimo svoj um na inteligentan način, što znači da za sva svoja In-tel osluškivanja i za sve što dođe do nas u vidu ideja, misli, informacija, koristimo Intuiciju za prevod, koristimo višu mudrost, osećaj u sopstvenom telu kao prevodioca. Ukoliko ne povežemo um sa telom tapkaćemo u mestu, probaćemo istim “znanjem” da rešimo isti problem koji ni ranije nismo rešili. Iskoristimo zato mogućnosti sagledavanja i lakog korišćenja CELOVITOSTI kao kategorije koju svi posedujemo.

Merkur kao vladar lunacije ušao je u zagrljaj, u egzaktnu konjunkciju sa retrogradnom Venerom koja je u retrogradnost i krenula sa 13° Blizanaca, a energetski broj dana kada se odvija lunacija je takođe 13 (ovde ga nećemo skraćivati jer postoji veza za tumačenje). Broj 13 je broj Svetog Ženskog principa, 13. Apostol je žena, ovo je broj koji ukazuje na promenu i transformaciju života, ponovno rođenje. Blizanci će pospešiti ovu transformaciju unoseći ubrzanje. Biće ovo brze promene i transformacije. Ovde je sve u duhu kretanja i pokretanja pa se tako i promene lakše prihvataju. Kao da za čas smislimo neko super letovanje ili odjednom odjurimo do obližnje turističke destinacije na potrebni produženi vikend. Samo da vidimo put… Takođe, ovo su predivne reči, mi možemo uz pomoć reči iskazati koliko cenimo i vrednujemo druge u našem životu. Divnim rečima, nežnim, koje podržavaju, vezuju, obećavaju, koje su otvarajuće. Lagano valja fokusirati u našoj lepoj glavi i mislima šta nam se dopada, šta vrednujemo, šta cenimo u životu i odlučiti se za to. Fokusirati se na sve ono što donosi radost, obilje i prosperitet u naš život i odlučiti se za taj smer.

U trenutku Mladog Meseca, Venera se konjunkcijom pridružuje Merkuru u Blizancima i u paru kvadriraju Neptun. Ova nadahnjujuća i kreativna kombinacija takođe može biti jak okidač za strahove. Stvara se ukupna slika, kao da možemo otkriti nešto što nam baš i nije omiljeno, niti nam se dopada, zatim odgovorimo na tu energiju, jer se u nama mešaju svetlo i tama, smenjuju se tako da možemo biti i vrlo uznemireni jer smo otkrili nešto sa čim stvarno ne rezonujemo i da se čak razljutimo. Onda se možemo sami umiriti ili može ličiti kao da nas neko ili nešto sumira, smiruje, dozvoljava nam, poziva nas da u dubini svog bića, u miru slušamo pažljivo, da čujemo intuiciju i odatle transformišemo. Da napravimo pravu akciju, konstruktivnu, kreativnu, visokovibratornu koja je najbolja za sve.. Ovo je vreme koje nam omogućava da odmah koristimo ovu svetlost, svoje Božanske Ženske Moći. Osim uzimanja i primanja informacija kao robotirani i korišćenja dobro poznatog linearnog sistema ponašanja i ponavljanja navika, mi imamo mogućnost da odaberemo spiralni način odlučivanja, uzimajući celinu kao referentnu vrednost, sa površine i na dnu istovremeno. Koristićemo trenutak, sada i ovde, iskorišćavaćemo svoje stvarne potencijale, biti prisutni u telu, a ne samo puko kretanje od tačke A do tačke B sa ciljem postignuća. Veoma je važno održavati jednostavnost i jasnoću svake konverzacije. Zadržati jasan fokus, čist. Treba imati obzira prema sebi jer ovo je vreme pročišćenja ideja i misli, sve se menja, transformiše i protok je veoma ubrzan što može da ometa fokus i stvara izmaglicu i nesigurnost.. Snažna je mašta, povezujemo se sa našim mogućnostima za predviđanje, za sveviđenje, ali takođe poželjno je posvetiti se povezivanju na polje svih mogućnosti, na potpunu veru i prepuštanje, na snove. Ovo vreme naglašeno traži od nas da VERUJEMO da imamo tačan osećaj za svoje sposobnosti, mogućnosti, vrednosti, odgovonosti! Ne ulaziti naivno da će neko drugi, Univerzum ili čiča Gliša da nas povede i pobrine se za nas. Ovaj poseban period nas podseća da mi to već imamo, da imamo sve što je potrebno, da samo treba da se podesimo i uključimo na naš ISTINSKI SVETLOSNI SNOP, da preuzmemo već jednom potpunu odgovornost za sebe. 

Upozorava nas ovo vreme da ne napravimo određene neiskrene ili opasne korake, svakako pogrešne. Trik jeste baš u tome da uvidimo razliku između ovo dvoje upravo sada, u vremenu kada se mnogi osećaju zarobljeni, kada sve liči kao da se stvari ruše oko nas. Ta nesigurna, lelujava energija, verovatno nam je svima vrlo poznata iz donedavnog perioda retrogradnosti Merkura u Ribama tokom februara i marta, zatim se pojačala egzaktnim kvdratom 3. maja između Venere u Blizancima i Neptuna u Ribama. Sada retrogradna Venera ponovo aktivira taj nejasni, mutni ali i vrlo inspirativan kvadrat sa Neptunom 20. maja. Njihov konačni kvadrat je 27. jula, nakon retrogradnosti Venere. Dakle, narednih nekoliko meseci je obojeno ovom divljom i zavodljivom energijom, koja nas usmerava da pronađemo istinski značaj, svoju svrhu, misiju našeg bića na planeti, stvarnu istinu i vrednosti.

Mlad Mesec takođe obrazuje trigon sa Saturnom u Vodoliji kao podsetnik da su dugotrajno posmatranje, odmeravanje i strpljenje mudre alternative odustajanju, odlasku na pola napolje ili naglom prekidu. Osim odgovornosti, posvećenog rada, discipline, restrikcija, izolacija, Saturn takođe predstavlja vreme. Ovo je slika koja se stvara ispred naših očiju, pojavljuje se prozor u vremenu, samo za nas! Zgrabimo to što smo otkrili, pronašli, istražili novo o sebi i krenimo na taj novi put. Ovo je poziv, uskočite, započnite taj novi život. Jun 2020. godine je mesec novih početaka. Preuzmimo odgovornost, uzmimo ovu šansu. Sjajne, kreativne ideje - možda ukorenjene u prošlosti – zavrteće se ispred nas ovih dana. Univerzum nas u ovome potpuno podržava. Zavisno od naše uzemljenosti, možemo postati lagani provodnik, baš kao neki fensi gromobran za njih, manje je otpora, borbe i lakše ide. Ako osetite pad energije, izađite napolje, šetajte, posvetite se brzom hodu ili dugoj šetnji za olakšanje misli. Razmislimo dva puta pre nego što bilo šta ispričamo ljudima ili objavimo svoju "istinu" na Facebook. Verovatno je bolje otvoriti dušu i uliti, kanalisati fino svoje misli u dnevnik. Možda ćemo na kraju napisati sjajnu pesmu i posvetu, “Sebi s ljubavlju”! Setimo se samo jedne važne činjenice da čak i u ovom vremenu promenljivih energija i nesigurnosti, mi imamo moć da privučemo ono što nam je potrebno. Univerzum garantuje da je sve ostvarivo. Baš sada na stvari možemo uticati na mnoge suptilne načine koji nimalo nisu ograničeni, niti uslovljeni  fizičkim zakonima. I ono što je najvažnije od svega dok letimo ovaj naš let, dok sanjamo pravi san i postavljamo temelje budućeg, možemo da počnemo sa uživanjem u unutrašnjem osećaju istinskih vrednosti i celovitosti sopstva.

Svetlima se trigonom pridružuje iz daleka i Jupiter što svakako dodaje, proširuje, podiže optimizam, nadu, energetsku situaciju mešanja svetla i tame, dualnosti i različitosti prevodi u pronalaženje sličnosti. Podržava nas u poverenju prema našim telesnim osećajima i osećanjima, podržava naše samopouzdanje, osećaj radosti i sreće.

Dok se spajaju u zagrljaju, Sunce i Mesec koračaju ka kvadratu sa Marsom u čarobnom znaku Riba, što bi moglo da stvori skokove, oscilacije i da nas tako natera da se borimo za istinu kakvu vidimo, našu jedinu, pravu. 

Mars iz znaka Ribe na kraju zodijaka obrazuje sekstil sa Uranom iz Bika koji predstavlja promene na Zemlji, finansijama, vrednosnim sistemima, materijalnim dobrima. Nameću se mnoga pitanja i dileme, šta to stvarno predstavlja mir i spokoj za nas, stabilnost i obilje ono krajnje, večno. Jedini način da se to sazna jeste putem kreativnosti Marsa iz Riba. Uključite maštu, instinkte u igru. Ukoliko tragate za nezavisnošću i suverenošću uključite i intuiciju, tek odavde je moguće dostići i postići određene pomake, korake, promene. Dakle sa Marsom i Uranom napravite brze i precizne odluke, odmah sada. Ovo je inspiracija koja dođe poput munje, iskoristimo taj poriv za prvi pokret, a onda će nas već podržati entuzijazam. Možda su ovo neobični, nikad do sad probani koraci i odluke, ali ovo vreme i donosi energiju ovakvih promena i odluka. Zato je važno savladati brzu konekciju sa onim prevodiocem u telu, sa nepogrešivom intuicijom.

Kastor i Poluks se drže za ruke vođeni živahnim razgovorima kroz čitavu večnost. Znak Blizanci se ističe kroz tokove kulture. Mediji, poznati Blizanci, pune i šakom i kapom zvučne talase pričama, neprestano. Možda bi manje govora bilo da je više usredsređenosti. Kakva je naša slika, šta vidimo? Da li nam se čini da se jedno udaljava od drugog? Kako se ta slika odražava na dešavanja u našem životu? Gde smo sada? Šta nam treba? Tokom bučnih vremena poput ovih, jedna od prvih stvari koja nestaje je unutrašnji razgovor između glave i srca, uma i tela, kao da sami od sebe bežimo. Najbolji način da se ovo popravi baš za ovaj mlad Mesec jeste pisanje dnevnika, ovo je ipak najbliznačkiji instrument magije. Znakom Blizanci vlada Merkur, koji je i sam bio prvi mađioničar. Merkur piše dnevnike i memoare koji nam pomažu da ponovo povežemo svoje unutrašnje zvezde, tačke sopstva tokom perioda nadolazećih vazdušastih mehurića, balona misli, sećanja, uverenja, reči. Kako nam ide pisanje dnevnika? Da li u poslednje vreme čujemo češće onaj krepki zvuk olovke na papiru? Ili možda tipkamo na tastaturi? Energija Blizanaca donosi i otvara vrlo povoljan ciklus za upotrebu reči na magičan način. Jedna od najboljih tehnika je da tiho razgovarate sa sobom, bez ikakvog rizika od zablude koje razmišljanje na glas može vrlo lako da proizvede. Znak Blizanci nas povezuje sa veštinama komunikacije, osećajem za interakciju, sa radoznalošću, sa razigranošću, govorom, jezikom koji koristimo, sa slušanjem ali i razumevanjem jer Blizanci mogu da sagledaju, da budu svesni opcija i na taj način da brzo smisle. Povezuju nas još sa brzinom odlučivanja, znanjem da svaki momenat ima svoju posebnost, da svaki ima nešto novo da nam donese i da se u svakom momentu uživa baš zbog toga. Znak Blizanaca nas još povezuje sa braćom i sestrama, sa rođacima, komšijama, sa drugovima iz škole… Veoma je važno sada izaći iz okvira, iz kaveza, iz kutijice, iz starih obrazaca, uverenja, paradigmi. Izaći iz svega što nam život čini kompleksnim, što nas zbunjuje ukoliko ne znamo definiciju. Izaći iz uslovljenosti, otvoriti se i verovati tom neprekidnom unutrašnjem toku, In-spiraciji. Probajmo da iskljućujemo telefon tokom dana kad god nam se ukaže prilika. Odmarajmo od elektriciteta, jer nam je potrebno odmorno telo. Venera  povezuje, premošćava svetlo i tamu, toj dualnosti potrebno je posvetiti energiju kako bi mogli da odlučimo sa kim, gde i kako želimo da provodimo svoj život, šta da radimo. Da delimo ljubav bezuslovno, slobodno, bezbedno sa kim želimo. Blizanci su otvorili ovaj portal ka Svetom Ženskom Principu, hajde da prihvatimo ove mogućnosti. Razluči, razaberi, izaberi i kreni napred bez ikakvog straha, to nam poručuje mlad Mesec iz Blizanaca. Oslobađa nas od strahova i upućuje nas na korišćenje intuicije, na poverenje i predaju sebi, svojoj celovitosti koja zna. Sve što nas povezuje sa strahovima i prosuđivanjem, što je bazirano na strahopoštovanju i slično mora sada biti zamenjeno jer će nas trošiti i gasiti nam svetlo. Tama pobeđuje samo kada ne sijamo svojim svetlom. Kada sijamo svojim sjajem i ljubavlju to nam se i vraća, ali najpre treba razlučiti. Moramo videti šta je tama, a šta svetlo. Moramo naučiti da kažemo NE! Ono Ne iz potpunog mira, ono ljubazno i direktno, fino i odsečno, bez straha, NE. Ne niskim psihološkim igricama, Ne porivima za kontrolom drugih, Ne za previše analize i misli. Otvorimo se Veneri, jednostavnosti, lakoći, intuiciji, vrednostima. Ispunimo život suštinom, esencijom. Mi smo i Kastor i Poluks, smrtni i večni, površni i potpuni. Vreme je da otkrijemo šta nismo do sada znali da naš unutrašnji blizanac misli. Odlučimo se za ono što volimo i koristimo to! Odaberimo sa lakoćom svetlo i zasijajmo. Mi kreiramo i ko-kreiramo u ovom vremenu kada se svetlo i tama jasno vide. Ono što uradimo za sebe, uradili smo za sve. Ustanimo, budimo vidljivi.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD