Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Osnovna veština komunikacije je slušanje

Znak Blizanaca je vazdušni, promenjivi znak, muškog polariteta što znači da lako stupaju u akciju. Osnovna karakteristika Blizanaca je zaokupljenost aspektima uma, misli, kretanje i nestalnost. Blizanac je pod upravom planete Merkur i nikad nije više od 28 stepeni udaljen od Sunca. Ova planeta se brzo kreće, što ponekad znači da je njihova pažnja veoma kratkog trajanja. Zaljubljeni su u reči i ideje, pa morate staviti prst na čelo ako želite da održite korak sa tako radoznalim znakom! Skoro sve o svetu ih fasicnira i imaju osećaj kao da nema dovoljno vremena da iskuse sve što žele da vide. To ih čini odličnim umetnicima, piscima i novinarima. Ono što Blizance sada stavlja u fokus jeste upravo pozicija severnog čvora (Mesečevi čvorovi su nematerijalne tačke; delovi Meseca - duše). Narednih 18 meseci SEVERNI MESEČEV ČVOR će tranzitirati znakom Blizanaca.

Blizancima sledi kratak uvid o SEVERNOM MESEČEVOM ČVORU koji tranzitira njihovim znakom dok je južni čvor u tranzitu kroz Strelca. Osa čvorova je uvek u opoziciji (na rastojanju od 180°). Blizanci su treći znak u prirodnom Zodijaku ukazujući na naš način razmišljanja, braću, sestre i sve ono što je u „našem komšiluku“, sve ono što nam je blisko u realnom svetu. Znači ovo vreme traži istraživanje, upoznavanje onog što nam je blisko jer smo bili skloni otići na drugu stranu sveta ne sagledavajući okolinu mesta gde živimo. Ovo je kosmički poziv da se povežemo sa našim suprotnostima iz najbližeg i neposrednog okruženja. Južni čvor u Strelcu govori da se Duh spustio u život sa željom da otpustimo i oprostimo se od ostataka divljih delova nas (kentaura). Pozicija ose čvorova biće tokom tranzita u napetom aspektu sa Neptunom. Neophodno je suštinsko poverenje u zajedništvo kao ključnu vrednost ovog vremena. Generalno svima nama nedostaje poverenja u sebe same. 

Bilo bi dobro navikavati se na nezavisnost od reakcija drugih ljudi, njihovih mišljenja, stavova. To u ishodu vodi ka oslobađanju od onoga ŠTO MI NISMO, a to je poseban vid slobode. Nije neophodno reagovati na društvene zahteve izbegavanjem odgovornosti. Ko nije naučio dovoljno o saradnji, društvenosti i taktu, sada će imati priliku. Sa severnim čvorom u Blizancima usmerite svoju energiju na savladavanje veština i umetnosti komunikacije. Osnovna veština komunikacije je SLUŠANJE. Merkur, vladar Blizanaca je u egzaktnom kvadratu sa Neptunom, što daje „svesnu gluvoću“ ili alibi: Nisam te čuo, izvini. Venera je retrogradna u Blizancima, zatvarajući čuveni osmogodišnji „Venerin pentagram“. Mislim da je stvarno vreme za Blizance da preuzmu odgovornost za svoju radost i postojanje u svim životnim oblastima.

Rakovi u ovoj lunaciji prelaze iz „kardinalnog“ kvaliteta ličnosti (sada i odmah) u fazu promenjivosti i na neki način razigranosti. Kako to nije njihova originalna priroda, a dispozicijom Merkur vodi Mesec u kvadrat sa Neptunom, može odneti neku vrstu razočarenja, osetljivosti i eventualno ozbiljnu provokaciju za Rakove. Nužno je da ostanu na svojoj vibraciji ali je takođe neophodno istrajati u stvaranju novih navika. Neka okolnost, obojena tranzitom, pogotovo brzih planeta može delovati kao izazov. Veruješ li u sebe ili živiš od tuđih komentara? Ako živiš od tuđih komentara, žao mi je ponavljačeš još dugo, dugo jednu te istu lekciju. Pomračenje Meseca će se desiti preko ose Strelac/Blizanac što je za Rakove preko ose polja 12/6 i mogućnost iznošenja nekih tajni ili osujećivanja planova pod budnim okom Marsa sa 15° Riba koji demontira ovu Lunarnu eklipsu. Sve se dešava u promenjivim znacima i govori o vašoj mentalnoj snalažljivosti i fleksibilnosti u ovom periodu.

Lavovima se ova lunacija dešava u polju prijatelja i ispunjavanja želja. Promenjivi kvalitet znaka Blizanaca relaksira vašu tvrdoglavost i upornost. Još izvesno vreme imate partnersku podršku a onda sledi predomišljanje koje je već počelo, ali Lavovi ne vide, ne čuju... Moguće je da Lavovsko srce brže zakuca pred „školskom ljubavlju“ koja se invocira retrogradnom Venerom u Blizancima. Otrežnjenje predstoji neposredno pred pomračenje Meseca kada se Venera 3. juna nađe u egzaktnoj konjunkciji sa Suncem (vatreni zagrljaj). Ova konjunkcija u tranzitu obično donosi: ljubav, osećanje ljubavi, radosti, sreće, luksuza, donosi period zabave, sklonost životu "na visokoj nozi", upoznavanja emotivne prirode, društvenost, neke važne posete, tu su i pokloni, usluge, ovo je i aspekt popularnosti. Venera koja je simbol lepote, umetnosti, estetike, kreativnosti biće pod zracima Sunca – pod reflektorima!!! Na žalost ova ekstaza traje samo jedan dan a već sutradan nastupa pomračenje Meseca preko 15° (kraljevski stepen) znakova Strelac/Blizanac i sve to u egzaktnom kvadratu sa Marsom. Lavovima ne savetujem uobičajeno „razmetanje“ jer ovo je vreme tišine i mira. Treba spustiti energiju duboko na dno okeana, ostati „hladan“ i to će biti siguran put do ljubavnog uspeha. Ukoliko se Lavovi „zapale“, za šta postoji tendencija tokom druge polovine juna, to se neće dobro odraziti ni na vaše fizičko ni na emotivno biće.

Device dominiraju jer je njihov vladar Merkur u svom znaku. Tokom ove lunacije, Device bi trebalo da uđu u svojevrsni alhemijski proces i da iz svog „sitničavog“ oštrog stava pređu na vibraciju zabave, ljubavi, bez razmišljanja o mogućim posledicama... Iako im se na poslovnom planu mogu ili čak udvarati, one na to ne padaju. Devičanski nos ( Mars u Ribama) itekako prepoznaje manipulaciju i Neptunovske iluzije. Sve ovo Device mogu da prožive i kroz same partnere, da razotkrivaju onako „slučajno“, malo po malo. Od 29. maja Merkur menja znak i ulazi u znak Raka, što će Devicama doneti (pre)osetljivost, povećanu emotivnost u porodičnim odnosima. Za tako kratko vreme „zemljane Device“ su iz elementa vazduha (misli) prešle u vodeni element znaka Raka, dubokih i snažnih emocija. Od  18. juna i Merkur kreće u retrogradni hod a Devicama treba odmor jer se svega nakupilo. Previše emocija koje se nedaju kontrolisati. U noći Punog Meseca 5. juna ili pomračenja Meseca, partnerski odnos može doživeti kristalizaciju.

Vagama ovaj Mlad Mesec u Blizancima kao da je prilika da se malo otvore i preuzmu odgovornost za sebe... ako ne iz prvog puta, biće prilike za još pokušaja. Venera, vladarka Vage je u srodnom elementu vazduha pa će Vage da se donekle osećaju dobro...Merkur je u egzaktnoj konjunkciji  sa Venerom koja ide u retrogradni hod a sve u teškom aspektu sa Neptunom. Ovo može u trenutku Vagama da donese neku vrstu odustajanja od lepote i zadovoljstva. Misao ih može odvesti u neku vrstu tuge, razočarenja. U noći punog Meseca 5. juna, savetujem vam da ostanete kod kuće jer će snažno biti aktiviran Mars iz Riba. Poznata je slabost Vaga u formi „da li levo ili desno“ kada traže savetnika, samo da bi se oslobodili moguće greške. Ovaj period vraćanja unazad će potrajati pa ako ne platite na mostu, platićete na ćupriji. Moj savet je da se malo povežete sa sobom jer je potpuno bespotrebno prepričavati šta vam se desilo svakome koga se setite, jer to nije rešenje. Rešenje je u donošenju ODLUKE. Cela ova zavrzlama u vašem emotivnom životu je povezana sa načinom razmišljanja, odnosno nerazmišljanja. Vage mogu biti vrhunski savetnici za druge ljude, ali u svom životu biraju da je neko drugi odgovoran za sve što im se dešava.

Škorpionima se mlad Mesec dešava u 8. polju, srodnom njihovom znaku te je neophodna transformacija načina razmišljanja. Iz onog dubokog (negativnog) stava treba preći u lakši (pozitivni) stav. Ovo je veoma težak proces za Škorpione jer ako ne boli, ne smatraju da su živi. Mlađi pripadnici su kao „mladi tetrebi“ zaljubili se i potonuli u iluziju ljubavi... a tu ni ljubavi ni strasti, skoro pa ničega nema. Održava se povod da se „drami“, konzumira alkohol, ne ustaje iz kreveta... Ovaj aspekt će potrajati, pa vam savetujem da se malo trgnete i da iz ovog dubokog zarona uzmete najbolje. Meditirajte, plivajte, slikajte, birajte sve samo ne melanholiju koja vas vuče u muljavo dno. Stariji pripadnici su se učvrstili u svojim promenama i prošli stotine izazova. Ima tu još posla da se završi ali oni su rešeni da se transformišu do neprepoznatljivog.

Strelčevi su tema u ovom vremenu pre svega zbog tranzita južnog Mesečevog čvora ovim znakom. Južni čvor ukazuje na područje života gde je nasleđe iz prošle inkarnacije i gde nastavlja da dalje vuče želeći da bude slobodan duh. Razrešenje prošloživotnog sećanja je severni čvor u Blizancima. On ukazuje na prolaz kroz koji bi Strelac trebalo da prođe da bi iskusio dobre strane civilizovane ljudske kulture. Obzirom da je vama ovo polje partnerskih odnosa, ovo  je i vreme da se urede partnerski odnosi na najbolji moguči način. Bez filozofiranja, okolo-naokolo... nije lak period i traži potpunu fokusiranost što je često mana velike većine pripadnika znaka Strelac. Mlađi pripadnici znaka Strelac se povlače i traže zaštitu starijih članova svoje porodice - kao da odlažu taj trenutak promena i priznavanja svojih slabosti. Ovo će potrajati celo leto. Prvo „vatreno krštenje“ se dešava u noći punog Meseca 5. juna kada će iskrsnuti problem u partnerskim odnosima, ili samog opstanka odnosa, a naročito se odnosi na formalni bračni odnos. Problem se može manifestovati u obliku razotkrivanja tajni ili nepoznatih aktivnosti partnera.

Jarčevi su taman zakoračili u „Novi svet“ ali se čini da je vazduh mnogo proređen i oni bi da se malo vrate odakle su došli. Univerzum ima razumevanja za ovako velike promene i uvek pruuža mogućnost prilagođavanja, adaptacije na nove okolnosti. Stoga je ovo vraćanje unazad dobrodošlo za Saturna, koji svojim povratkom podržava ovaj mlad Mesec u Blizanacima. Najveće promene će vas na polju svakodnevice i sistemu vrednosti. Jarčevi su nekada bili fokusirani na efikasnost i uspešnost a sve ostalo je za njih bilo gubljenje vremena... a sada malo zabave, malo poverenja i svo vreme ovog sveta je vaše! Pomračenje Meseca se dešava u vašem prirodnom 12. polju - polju sećanja i podsvesti. Upravo ta sećanja u prisustvu južnog Mesečevog čvora traže oslobađanje, otpuštanje svega suvišnog. Obzirom da je u pitanju Mesec koji predstavlja vaše partnere, baš u tom polju dolazi do „relaksacije sistema vrednosti“. Sve što je nekada bilo moranje trebalo bi da se pretvori u lagano kreativno htenje! Sve ostalo vodi u kidanje dugogodišnjih veza, brakova, jer su izgubili funkciju u vašem dohovnom rastu.

Vodolije su već izvesno vreme pod unutrašnjim usklađivanjem, obzirom da su vladari ovog znaka Saturn i Uran u napetom odnosu preko fiksnih znakova Bika i Vodolije. Ovde je u pitanju mentalna napetost i to ozbiljno remeti ljubavni život Vodolija. Mlad Mesec, a i Venera u retrogradnom hodu, mlađe Vodolije vraća na neke nedovršene ljubavne priče. Te ljubavne priče su pod velom tajni koje će svakog trenutka isplivati na površinu, na svetlost dana. Stoga se Vodolije svesno ili nesvesno povlače sa idejom da šteta bude što manja. Pun Mesec i pomračenje Meseca će se dešavati preko njihove ose 5/11 polja. To su oblasti koje opisuju kako volimo i kako nas vole. Definitivno, ovo je vreme da Vodolije definišu ljubavni život, način na koji vole i način na koji žele da budu voljeni. Ovde se poništavaju stare navike i pravila. Još izvesno vreme će se vraćati na temu neke stare veze ili ljubavi ali ponovnim ulaskom Saturna u znak Vodolije od decembra meseca, sve će se resetovati i to će biti novo ljubavno doba za Vodolije.

Ribe su u ovoj lunaciji pod izazovnim emocijama u porodičnim odnosima. Ovde se čini da se roditelji mešaju u ljubavni život mlađih Riba. Od 18. juna će se tek malo otvoriti i pričati o svom ljubavnom životu, ali na kratko. Boravak Marsa u znaku Riba kao da ih iznutra podbunjuje i tera da iskažu svoje emocije, koje su slabe, blede i partneru neubedljiv dokaz ljubavi. Pomračenje Meseca, pun Mesec se vama dešava upravo preko ose 4/10 što jeste priča roditelja. Ovo bi moglo biti konfuzno vreme za vaše porodične odnose sa roditeljima jer bi moglo doći i do ozbiljnih nesporazuma. Ljudi su naučili da Ribe ćute, a sada se sve menja, pa i to. Niko od njih ne očekuje da budu grubi. Ova grubost može biti posledica nemoći u borbi za svoju ljubav.

Ovnovi su ozbiljno potopljeni sve do 28. juna dok je Mars u znaku Riba, što je prilično neudobno i neprirodno stanište za Marsa. Mlad Mesec zajedno sa Venerom nalazi se u vašem 3. polju - načina razmišljanja i u napetom je aspektu sa vašim vladarem. Naprosto je neprirodno da se Ovnovi izmiču ili sakrivaju na šta baš podseća ovo stanje. Izbegavanje neke vrste odgovornosti za partnerske odnose će biti naglašeno oko 3. juna kada je moguće da vaši partneri odustanu od veze ili braka. Pomračenje Meseca je takođe vreme kada Ovnovi iz duboke defanzive pokušavaju rešiti svoje ljubavne probleme, ali bojim se da ih partner ne čuje. Otuda nastaje nesporazum i pogrešne odluke. Moj savet je da se bilo kakve odluke vezane za partnerski odnos ne donose dok je Venera retrogradna.

Bikovski ljubavni život kao nikad doživljava promene. Od sigurnih tromih Bikova dobijamo sada Bikove koji se ne uzbuđuju mnogo što su im partneri nezadovoljni. Sistem vrednosti u ljubavnom životu se potpuno menja. Naravno, nemoguće je da se takve promene dese preko noći. Takvi veliki zemljotresi (Uran u Biku) će potrajati i zato je nužno krenuti u menjanje navika. To je dugotrajan posao i traži strpljenje, što je vaša osnovna osobina koja sada izostaje. Naprosto treba vremena i vremena da se svi naviknu da je i Bik izgubio strpljenje. Takođe, pomračenje Meseca upravo pada u Bikovsko 2. polje - sistema vrednosti. Znači ovo novo vreme će iz više uglova i sa više nivoa tražiti promene navika, u sistemu vrednosti Bikova. Najveće turbulencije može doneti Bikovima koji su u formalnim partnerskim odnosima – braku, ako ne uspeju da uhvate ritam sa prirodnim tokovima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD