Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Vaga (peti deo)

Prva pentada u znaku Vage od 0° - 5° je pentada Sunca u dekanatu Meseca i znaku Venere. To daje određena emotivna stanja i veze o kojima je bilo reči kod ovog dekanata. Daje veze koje su iako značajne za osobu, retko zamišljene da traju dugo, zato što je Sunce prirodno slabo u znaku Vage. Daće neku vezu koja može biti i brak, kao i dete, začeće i svo stvaranje, ali ovo Sunce ima tendenciju da nakon nekog vremena više ne bude prisutno. U zavisnosti od pozicije Sunca spram Meseca, ili Meseca spram Venere, vidimo šta je to što ukazuje da je ovo na određeni način prolazni odnos i zbog čega ne traje onoliko koliko bi moglo da bude. Ovo daje i određeni uspeh u javnosti, popularnost, ali sve ovo ima tendenciju da bude samo deo jedne epizode i čovek bi morao da ima mnogo jako Sunce da bi mogao ovde da uspeva stalno da doživljava transformacije. Ako bi imao jako Sunce u jednom trenutku bi bio uspešan, a zatim bi se promenio jer ovo zahteva te promene. 

Druga pentada je mnogo bolja, jer od 5° - 10° je Venerina pentada koja je u Mesečevom dekanatu i u znaku kojim upravlja sama Venera. Ovaj deo je mnogo više ispunjen ljubavlju, srećom, zadovoljstvom, sa emocijama koje ovde imaju tendenciju da traju dugo. Posebno ako osoba ima dobar odnos Meseca i Venere, ovde se nalazi baš ta karmička ljubav iz prethodnog života koja će trajati dugo, zato što ovaj dekanat govori o duši koja je u prethodnom životu storila neku osnovu za te odnose. Ovo mesto sa lepom Venerom baš jako opisuje zadovoljstvo i sreću koji će da traju i to je vrlo fini emotivni odnos.

Treća pentada od 10° - 15° je Merkurova po prirodi u dekanatu Saturna. Ovaj Merkurov deo je potpuno drugačiji i ovde će se stvari mnogo više izraziti kroz profesiju, kroz javno nastupanje, javni govor, izazov u javnosti i neke važne reči koje čovek javno govori. Sve u zavisnosti od pozicije Merkura, Saturna i Venere i njihovu pogodnost, mi vidimo kvalitet toga, jer ovde postoji tendencija da u ovom delu dugovanja čovek ima problem kroz reči koje nekoga mogu da povrede. U odnosu sa nekom osobom, ta druga osoba može natusa lako povrediti rečima, ovo može doneti odnose koji se prekidaju zbog putovanja ili zbog nekih čvrstih mentalnih stavova i uverenja. To može biti problematično za odnos ako osoba nema ovo harmonično postavljeno, zato što su pentada Merkura i dekanat Saturna previše mentalni i intelektualni, pa moraju da budu perfektno postavljeni da bi ovo bilo dobro. Tu se u odnosu insistira na raznim detaljima i ka tome da sve stvari budu precizne i dobre, pa lako može da se ispusti mogućnost da se doživi blizak odnos upravo zvog težine intelekta, tvrde prirode ili zbog reči koje su prejake.

Četvrta pentada od 15° - 20° je zanimljiva, zato što je Mesečeva pentada u Saturnovom dekanatu i ima tendenciju da bude relativno teško što se tiče emocija, a sve u zavisnosti od pozicije Meseca i Saturna. Kad posmatramo ove dve pentade u ovom dekanatu, mi vidimo da su to prve pentade od 15° sa obe strane, od 15° je Mesečev deo, a sa druge strane do 15° je Merkurov deo. Tu jednostavno gledamo odnos koji postoji između razuma i osećanja i kakav je balans između njih, jer kao da se ovde vrši to primarno merenje kakva smo osećanja dobili i to je ono što se meri na kraju. Mesec je srce koje se meri, a Merkur je pero boginje Maat na drugoj strani i mi želimo da vidimo da li je balans napravljen tako da osećanja nisu preteška. Tu gde je Mesec postoji tendencija da su preteška osećanja, jer je ovo dekanat Saturna koji je poklopio Mesec i čovek mora da ima izuzetno lepu priču iz Meseca. Postoji tendencija da se doživljavaju osećanja vezanosti porodice, gubitak toga kroz vreme i odnosa koji nisu lagani, samo zato što je tako stvorio ta sećanja koja negde postoje i nosi ih u svojim genima. Ako ovo ne ispravi kroz ovaj mehanizam balansa, tad ima tendenciju da ovo ponovo doživi u odnosu kroz konkretno napuštanje. Ovo nije lak deo, zato što je ovde i pad Sunca na 19° i vrlo lako se izgubi i Sunce i Mesec, izgubi se sve ono što je osoba volela i mora da napravi balans. Pa ako je i vrlo dobro postavljen odnos i Meseca, i Saturna, i Venere, uvek gledamo zbog čega je osoba ovo dobila, kakve su to specijalne veze koje osoba ima koje su prosto jake, snažne i teške. Ovde je potrebno dati veću lakoću, ovde se jako dramatično i duboko reaguje i ovaj deo može dati tugu.

Peta pentada od 20° do 25° je pentada Saturna i počinje sa stepena Saturnove egzaltacije na 20° i ovih pet stepeni jako boje tu priču, ali u Jupiterovom dekanatu. Ovo je jedan od onih delova koji mogu da daju ako natus ima dobar odnos Jupitera i Saturna da kroz vreme postigne sve, da ima izuzetno dobru poziciju u društvu i da u svom životu uspostavi stabilnu priču. U zavisnosti od ostalih faktora u njegovom polju odnosa, ovo nudi jedno obećanje ako ne na početku, onda bar kasnije da će svakako biti brak koji je stabilan. To možda nije prvi brak, možda je drugi, ali Saturn daje da će to ovde trajati i da ga podržava ta neka pravda i da će čovek dostići i dobiti i sve što se na neki način njemu dugovalo. Ovo su ljudi koji mogu da postave važne, vredne stvari u životu i naravno uvek je bitno kakav je Saturn, jer sve što nije dovoljno dobro, moramo popravljati kroz sopstvenu energiju tako što dolazimo na 15° Vage. A tu dolazimo kroz centar Zemlje i samo kroz to što Marsa menjamo u Plutona možemo da ovladamo sudbinom.

Šesta pentada, poslednja u znaku Vaga, je pod upravom Jupitera i nalazi se u Jupiterovom dekanatu. Ovo je verovatno jedan od najsrećnijih delova u znaku Vage koji omogućava svu onu sreću koliku Jupiter može čoveku da da. Ona ovde spaja Jupitera i Veneru, pa ako su oni sretno spojeni, to je kao da čovek ima dobru vezu između 2. i 6. čakre i kao da taj emotivni krug, potpuno čarobni krug uspeva da dobije. Ovo je kao da ostvaruje jednu sjajnu životnu priču i ovde ga čeka nešto što mu daje svrhu života, kao da će partner otvoriti vrata za smisao i za sve ono što natusa predstavlja u punoj vrednosti u životu. Poslednji dekanat je najfiniji, baš kao što i sama priroda znaka Vaga i govori, ona nikada neće želeti da bude prva, uvek će nekog drugog da propusti da bude ispred nje. Vaga nije prva, Vaga je ona koja propušta i zato njoj sa zrelošću ide lakše, ona dobija kako vreme prolazi. Ovaj ovde deo nudi da čovek može ostvariti svoj san i naći svoju vrlo blisku dušu. Ako Jupiter vlada nečim drugim, kao na primer X kućom, tada osoba može puno postići u karijeri, jer preko Vage se postižu sve stvari, ona je ključ za ostvarivanje u svetovnom, duhovnom i emotivnom životu. To može biti bogatstvo koje dolazi kroz partnera, život u inostranstvu, poznatost u svetu i ovo nudi veliku sferu uticaja. Pogledajmo kakav potencijal nudi sam Jupiter i u odnosu na njegov kvalitet, ovaj deo Vage daje najviše kroz ovaj znak zajedno sa drugom pentadom. 

U znaku Vaga najbolje su šesta i druga pentada, zato što drugom vlada Venera, a šestom vlada Jupiter, što u principu odgovara 2. i 6. čakri. Kada je ovaj krug sretno ispunjen ostvaruje se ona čarolija kojoj znak Vaga teži da ostvari na Zemlji, a koja daje osećaj lakoće. Na kraju, najvažnija stvar je da je polje odnosa koje nosimo u svojoj duši lagano. Vaga će tražiti pravdu, a ta pravda se ispoljava kroz sve stvari koje mi doživljavamo u životu. Za pravdu se nije potrebno boriti, ona se događa, čovek samo treba da bude na 15° Vage, da sebe dovede u balans i stvari dolaze preko njega. Ne želimo da dobijemo nešto tako što ćemo se suditi sa nekim ili svađati, jer svaka takva vrsta dobitka u kojoj druga strana nije dala blagoslov i nije srećna sa tim, nije neki dobitak. To je zapravo gubitak, jer na kraju ostaje osećaj težine i to nije ono što je potrebno, mi sve stvari lakše i udobnije dobijamo, samo je bitno da čovek ima ovu vezu sa ovim znakom u sebi. Vaga je znak koji je toliko fascinantan, zato što govori o objektivnim stvarima i stvarima koje su oko nas, a istovremeno govori da su iste te stvari potpuno zasnovane na subjektivnom i to je odnos. Ništa drugo tu nema, jednostavno, sve ono što vidimo oko sebe zavisi od odnosa između VI i VIII znaka, između fizičke fiziologije i eterične fiziologije, između osećaja energije u fiziologiji. U odnosu na to kako ta energija ide kroz nas, na tom suptilnom nivou, zavisiće sve vibracije koje se događaju oko nas i menjaće se svi zapisi koje nosimo u sebi. Vaga govori da sve ono što je objektivno, to je potpuno samo stvar odnosa, jer potpuno znanje, bogatstvo, sve je sadržano samo u ovoj lakoći odnosa koju ovaj znak u osnovi nudi, predstavlja i traži od nas.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD