Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.05. do 17.05.2020.

Svetska berzanska tržišta reaguju upravo kao što je to uobičajeno kada Venera krene retrogradno (od 13. maja) – beleže rast. To je, naravno, suprotno onome što većina ljudi misli na osnovu sumornog stanja svetskih ekonomija. 

Bitcoin je značajno osnažen prošle nedelje. U petak (8. maja) Bitcoin je prešao vrednost od $10.000 prvi put nakon 24. februara. Sada testira ovogodišnji maksimum $10.519 postignut 13. februara. Bilo je uzbuđenja i sa sirovom naftom koja je dostigla $27.98, što je prilično povećanje (čak više od 4 puta) u odnosu na najniži nivo od 21. aprila kada su se junski ugovori sklapali po ceni od $6,50. I na ostalim tržištima je bilo zanimljivih događanja kako idemo u susret značajnom geokosmičkom periodu u kome je izvesna promena trenda, a sve bazirano na istorijskim poklapanjima sa retrogradnom Venerom.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Moramo biti veoma pažljivi. Previše nepažnje i epidemija će se ponovo pokrenuti. Previše opreznosti i celokupna ekonomija je u gubitku. - Francuski premijer Edouard Philippe, Wall Street Journal, 6. maja 2020. 

Ne okreće se retrogradno ove nedelje samo Venera (13. maja). Saturn i Jupiter takođe se okreću retrogradno 10. i 14. maja. Tri planete koje se okreću retrogradno u istoj nedelji je redak kosmički fenomen što značajno doprinosi uvećanju šansi da se nekom važnom objavom finansijska tržišta mogu podstaći u iznenadni preokret.

Uglavnom smo usredsređeni na istoriju retrogradnog hoda Venere, jer je ovaj 19-mesečni planetarni ciklus nekoliko puta odigrao važnu ulogu. Pogledajmo 10. oktobar 2002. godine, kao tačan datum završetka pada berze posle dot com pucanja 2000. Ponovilo se 6. marta 2009, kada je to bio tačan datum udaranja u dno (najniži nivo u 72-ogodišnjem ciklusu) tokom Velike recesije 2007-2009. Poslednji put kada se Venera okrenula retrogradno bilo je 5. oktobra 2018. godine, samo dva dana posle postignuća apsolutnog skoka, kojeg je pratio dramatičan pad 26. decembra 2018. godine, i najveći pad od Velike recesije sve do ove godine. Retrogradnost Venere možda neće biti tako dramatična ovog puta, ali u 80% slučajeva primarni ili polu-primarni ciklus (ili veći) ima tendenciju da se dogodi u roku od 12 trgovinskih dana od retrogradnosti Venere, a uglavnom tokom prvih 7 dana ili čak i ranije. 

Kao što sam mnogo puta ranije već rekao, Venera vlada novcem i ljubavlju. Nema ljubavi, nema novca. Nema novca, nema ljubavi. Ali, što se tiče novca, primećujemo da je u nekoliko slučajeva preokret na berzama bio povezan sa promenom politike centralnih banaka u svetu, naročito Federalnih rezervi. Dakle, možda to ima veze sa promenom politike neke od centralnih banaka. Ili možda ima veze sa valutnom intervencijom ili devalvacijom od strane neke države. Venera se okreće retrogradno i ide u kvadratni aspekt sa Neptunom narednih nekoliko nedelja, kome da verujete? Pod Neptunovim aflikcijama naše je pravilo jednostavno: nikome ne možete verovati, niti onome što čitate, čujete ili vidite. Sa istaknutom Venerom, ovo se posebno odnosi na sferu ljubavi i seksa. To će biti situacija „rekla-kazala“. Istina je... negde između. Ali gde? Niko ne zna. Oni koji znaju ne govore, a ako ipak i kažu, niko im ne veruje.

Isto se odnosi i na trenutni plan ublažavanja ograničenja okupljanja i interakcije u ličnim ili ekonomskim aktivnostima zbog opasnosti od KOVID-19. Kao što se i očekivalo, ograničenja popuštaju. Mnogi državnici žele da se ekonomija vrati u normalnije vode. A svet je podeljen na one koji podržavaju ovaj potez i one koji su njime šokirani. Kao Astrolozi, zabrinuti smo zato što se odluke u vreme retrogradnosti često donose bez dovoljno informacija i podataka a zbog kojih se kasnije zažali. Sa Neptunom u napetom aspektu ka Veneri, to je još izvesnije.

Svakako bi bilo mudro biti oprezan u pogledu društvenih i novčanih aktivnosti. Ovo nije najbolje vreme da dugujete ili zajmite novac, niti je dobro vreme da uđete u intimne ili društvene veze sa strancima (da li je ikad?). Vreme je da kupci i ljubavnici usvoje oprez. Nema ljubavi, nema novca. Nema novca, nema ljubavi. Ali, može biti u redu da razgovaramo preko interneta sa osobom sa kojom ostvarujemo obostranu privlačnost i obostrano flertujemo. U stvari, to je Venera u Bliznacima  pod kvadratnim aspektom. Neptun u Ribama će verovatno uticati na porast aktivnosti ovog tipa. Samo ne govorite drugoj strani gde živite ili koliko novca imate, zarađujete ili dugujete. A ako vam oni kažu, uzmite to sa rezervom. Ništa nije stvarno, osim možda mogućnosti kontakta sa infekcijama ili ljubavnim jadima. Znam da je proleće u većem delu sveta, da se ograničenja ukidaju, ali još uvek nije vreme za bezbrižnost.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD