Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Meridijani Tela webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 06. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
Astro vodič za 2021. godinu U subotu, 05. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2021. od 19h do 21h. Na ovom predavanju biće predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2021. godinu koji predstavlja praktični vodič za određivanje kvaliteta i osobina svakog dana tokom 2021. godine, planiranje aktivnosti i dobijanje odgovara na postavljena pitanja.
» prikaži celu vest
Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U ponedeljak, 23. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.05. do 17.05.2020.

Svetska berzanska tržišta reaguju upravo kao što je to uobičajeno kada Venera krene retrogradno (od 13. maja) – beleže rast. To je, naravno, suprotno onome što većina ljudi misli na osnovu sumornog stanja svetskih ekonomija. 

Bitcoin je značajno osnažen prošle nedelje. U petak (8. maja) Bitcoin je prešao vrednost od $10.000 prvi put nakon 24. februara. Sada testira ovogodišnji maksimum $10.519 postignut 13. februara. Bilo je uzbuđenja i sa sirovom naftom koja je dostigla $27.98, što je prilično povećanje (čak više od 4 puta) u odnosu na najniži nivo od 21. aprila kada su se junski ugovori sklapali po ceni od $6,50. I na ostalim tržištima je bilo zanimljivih događanja kako idemo u susret značajnom geokosmičkom periodu u kome je izvesna promena trenda, a sve bazirano na istorijskim poklapanjima sa retrogradnom Venerom.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Moramo biti veoma pažljivi. Previše nepažnje i epidemija će se ponovo pokrenuti. Previše opreznosti i celokupna ekonomija je u gubitku. - Francuski premijer Edouard Philippe, Wall Street Journal, 6. maja 2020. 

Ne okreće se retrogradno ove nedelje samo Venera (13. maja). Saturn i Jupiter takođe se okreću retrogradno 10. i 14. maja. Tri planete koje se okreću retrogradno u istoj nedelji je redak kosmički fenomen što značajno doprinosi uvećanju šansi da se nekom važnom objavom finansijska tržišta mogu podstaći u iznenadni preokret.

Uglavnom smo usredsređeni na istoriju retrogradnog hoda Venere, jer je ovaj 19-mesečni planetarni ciklus nekoliko puta odigrao važnu ulogu. Pogledajmo 10. oktobar 2002. godine, kao tačan datum završetka pada berze posle dot com pucanja 2000. Ponovilo se 6. marta 2009, kada je to bio tačan datum udaranja u dno (najniži nivo u 72-ogodišnjem ciklusu) tokom Velike recesije 2007-2009. Poslednji put kada se Venera okrenula retrogradno bilo je 5. oktobra 2018. godine, samo dva dana posle postignuća apsolutnog skoka, kojeg je pratio dramatičan pad 26. decembra 2018. godine, i najveći pad od Velike recesije sve do ove godine. Retrogradnost Venere možda neće biti tako dramatična ovog puta, ali u 80% slučajeva primarni ili polu-primarni ciklus (ili veći) ima tendenciju da se dogodi u roku od 12 trgovinskih dana od retrogradnosti Venere, a uglavnom tokom prvih 7 dana ili čak i ranije. 

Kao što sam mnogo puta ranije već rekao, Venera vlada novcem i ljubavlju. Nema ljubavi, nema novca. Nema novca, nema ljubavi. Ali, što se tiče novca, primećujemo da je u nekoliko slučajeva preokret na berzama bio povezan sa promenom politike centralnih banaka u svetu, naročito Federalnih rezervi. Dakle, možda to ima veze sa promenom politike neke od centralnih banaka. Ili možda ima veze sa valutnom intervencijom ili devalvacijom od strane neke države. Venera se okreće retrogradno i ide u kvadratni aspekt sa Neptunom narednih nekoliko nedelja, kome da verujete? Pod Neptunovim aflikcijama naše je pravilo jednostavno: nikome ne možete verovati, niti onome što čitate, čujete ili vidite. Sa istaknutom Venerom, ovo se posebno odnosi na sferu ljubavi i seksa. To će biti situacija „rekla-kazala“. Istina je... negde između. Ali gde? Niko ne zna. Oni koji znaju ne govore, a ako ipak i kažu, niko im ne veruje.

Isto se odnosi i na trenutni plan ublažavanja ograničenja okupljanja i interakcije u ličnim ili ekonomskim aktivnostima zbog opasnosti od KOVID-19. Kao što se i očekivalo, ograničenja popuštaju. Mnogi državnici žele da se ekonomija vrati u normalnije vode. A svet je podeljen na one koji podržavaju ovaj potez i one koji su njime šokirani. Kao Astrolozi, zabrinuti smo zato što se odluke u vreme retrogradnosti često donose bez dovoljno informacija i podataka a zbog kojih se kasnije zažali. Sa Neptunom u napetom aspektu ka Veneri, to je još izvesnije.

Svakako bi bilo mudro biti oprezan u pogledu društvenih i novčanih aktivnosti. Ovo nije najbolje vreme da dugujete ili zajmite novac, niti je dobro vreme da uđete u intimne ili društvene veze sa strancima (da li je ikad?). Vreme je da kupci i ljubavnici usvoje oprez. Nema ljubavi, nema novca. Nema novca, nema ljubavi. Ali, može biti u redu da razgovaramo preko interneta sa osobom sa kojom ostvarujemo obostranu privlačnost i obostrano flertujemo. U stvari, to je Venera u Bliznacima  pod kvadratnim aspektom. Neptun u Ribama će verovatno uticati na porast aktivnosti ovog tipa. Samo ne govorite drugoj strani gde živite ili koliko novca imate, zarađujete ili dugujete. A ako vam oni kažu, uzmite to sa rezervom. Ništa nije stvarno, osim možda mogućnosti kontakta sa infekcijama ili ljubavnim jadima. Znam da je proleće u većem delu sveta, da se ograničenja ukidaju, ali još uvek nije vreme za bezbrižnost.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD