Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Škorpiona

Na kolektivnom nivou mi se udružujemo da bi koristili svako svoje individualne energetske resurse za postizanje višeg kolektivnog cilja. Ispružimo ruke, prihvatimo darove svoje duše. Poruke su svuda, intuicija igra važnu ulogu u čitanju, verujte joj. Svetlosna terapija izvlači istinu na videlo. Istine su u pitanju, one duboke, potisnute, skrivene, iznesite ih. Ukoliko vlada strah i anksioznost znači da je u pitanju niska energija, da je umor u pitanju, signal koji se emituje je slab. Ne možete biti isključeni niti posebni, to je iluzija svi smo na mreži, jer mi jesmo celina. Pusti to! Oslobodi sebe! Dopusti sebi titulu posebnosti samo zato što jesi, a ne zato što se porediš sa drugima. Dopusti sebi da živiš svoju autentičnu želju, volju i moć, svoju jedinstvenost i onda prihvati sebe u svima i sve u sebi! Diši... Nije svaka reč mač i svaki odnos, svaka komunikacija bojno polje. Nije, jer ti znaš i umeš da bude lepše. Uživaj u sebi, u miru, tišini, ćutnji, u melodiji, u pesmi. Uživaj u bojama, zvucima, trenucima. Ti zaslužuješ više! Pa, prevaziđi taj jaz u kom te “drugi” vide drugačije, pravaziđi ga, pruži  sebi to što zaslužuješ. Pojačaj svoj svetleći signal na maksimum.

Pun Mesec u znaku Škorpiona na 17° stvara sliku potpune dubine, suštine, magičnog otvaranja lotosovog cveta ili raspetljavanja gordijevog čvora ili možda presecanja istog u jednom potezu. REŠENJE je tu.

Na Ascendentu trenutka punog Meseca je znak Lav, što ukazuje na lojalnost, vitalnost, snagu, svetlost, dan, svest o moći stvaralaštva, ali i određenu usporenost, lenjost, uležanost i uvaljanost u dosadašnje stanje. Ukazuje na znanje i svesnost šta se Hoće, moguće prikupljanje resursa, sabiranje. 27° je naglašen ascendentom, descedentom, položajem Jupitera u znaku svog pada, potrebno je dosta fokusa i svetlosti, svesti kako bi tačno znali gde smo, zašto, ali da ujedno koristimo moć sagledavanja celokupne slike.

Broj 17 je stepen na kom se svetla nalaze, on je takođe u simbolici znaka Lav, ukazuje na svetlost i hrabrost kreacije, ali i mogućnost prepreka u vidu ega, ponosa ili ličnih nesigurnosti kao što je nedostatak samopouzdanja. 

Broj 7 osim u datumu, i položajem važnog označioca vremena promena Urana u znaku Bika naglašen je i svojim prisustvom u već navedenim ponavljanjima brojeva 27 i 17, a ukazuje na mir, harmoniju, tišinu, observaciju, istraživanja, slušanje, čitanje, učenje lekcija. Daje mogućnost sagledavanja, objedinjenja, zvukova iz prirode, tog zova vetrova, zvuka vremena iza nas. Otvara polje visoke inteligencije, neophodni balans za premošćavanje iz realnog 3D, 4D i multidimenzionalne realnosti.

Mesec na vrhu IV kuće, Sunce na vrhu X kuće

Svetla položena na osi 4/10 ukazuju na prevazilazak, na prihvatanje svega što jesmo, goli i bosi, baš kako smo se i rodili, a onda svega što smo doneli, nasledili, prihvatanje kako su nas negovali, navikli, vaspitali. Prihvatanje da su nas svojim načinom i interpretacijom nežnosti modelirali i emocionalno oblikovali. Samo prihvatanjem otvara se mogućnost da zaronimo dublje da uvidimo da ima meda i gorčine, dragulja i nafte ali je možda još neobrađeno, deluje prljavo i mračno, vuče na dole. Baš kako i treba, udahnmo život i zaronimo na dah sve do dna, svog dna. Ukrstimo se sa svojom suštinom, upoznajmo se sa svojim najvećim potencijalom, svojom moći promene, transformacije, regeneracije i to samo jednim treptajem duše. Spoznajmo suštinu, lakoću promene kada smo prepušteno prihvatili. Osvestimo jednostavnost prekidanja naučenog, nametnutog, nasleđenog, logiku puštanja prepuštanjem, prostu logiku kidanja, cepanja, umiranja i rađanja. Suočimo se sa ne vezanošću hirurga u nama, jer on zna sve, zna da je na dnu zaokret. Ovaj deo nas zna da hteli ne hteli ovo je jedina istina i jedini put za preplivavanje, za izlečenje, za promenu čak i onih najdubljih karmičkih obrazaca. Osetite svesno, osvestite osećanje, sigurno je jedno da je ovo za više dobro, da će dobitak biti mnogo vredniji i veći nego što smo ikada pomislili.

Rešenje opozicije svetala pruža Neptun obrazujući harmonični trigon, sekstil. In spirit je rešenje. Inspiracija celovitosti je opšta zajednička slika, ono što nas spaja sa sobom na unutrašnjem nivou, a onda i u svim odnosima na planeti. Ideja koja se javlja jeste da smo svi jedno, celina, svi povezani na toj visoko postavljenoj mreži, da smo jedan tim saradnika, saputnika, ujedinjenih sa jednim istim ciljem da stvorimo, spustimo nebo na zemlju. Da materijalizujemo svoje nebo. Ukoliko se budemo odvajali od ove ideje racionalizacijom i stvaranjem slike odvojenosti, nepovezanosti, možemo se osetiti izgubljeno. Nedostatak pripadnosti, konekcije i osećaja uloge, udela u celovitosti svakako će se nadopuniti strahovima i na taj način mi sami postajemo kanal svojih noćnih mora, odbačenosti ili “posebnosti”. Udaljeni od inspiracije postajemo sami sebi dosadni, umorni, ostavljeni, svojevoljno izgubljeni. Zato je važno zadržati kontakt, obnoviti, uceliti, osvestiti mnoge nove kako bi ostali u duhu sa sobom, In Spirit, kako bi naša ispiracija rasla i razvijala nas. InSpirisani mi radimo ono što je naša svrha, misija, smisao života, ono za šta smo tu, InTuit, što naša Intuicija već zna i zato ne možemo osetiti strah ili izgubljenost. Mi smo magnet za rešenja.

Znak Škorpion naglašava osećanja, a samim tim i intuiciju, ujedno sa naglašenim instinktima eliminiše sve što je staro, dotrajalo, beskorisno, i troši našu energiju i moć. Fenomenalna energija vode ima moć da pročisti naše biće, telo, dušu, emocije, sve dokle voda doseže. Svaka tekuća voda ovde ima posebno pročišćujuće dejstvo. Koristite ovu moć tuširanjem od glave do pete, zamišljajte pročišćujuće vodopade. Brze hladne reke i njihova blizina moćni su transformatori, čak i šetnja uz reku pružiće pročišćenje i osnaženje, potrebno recikliranje i regeneraciju. Duša se otvara u znaku Škorpiona kako bi se olakšala. Ovde su egzaltirani Pluton, ali i Uran, osim istraživanja dubina, pronalaženje tajni, traži se istina, skrivena istina i od nas samih, potisnuta strahom, zaboravom…

Suncem iz znaka Bika osvetljena je istina koju tražimo. U stanju smo da se promenimo, prepakujemo, oprostimo i zaboravimo.

Sunce obrazuje konjunkciju sa Merkurom i daje fokus na praktičnom radu, tako da nas emocionalni rad ne bi rasuo i odvukao u maštu ili umišljanja. Praktični um će nas voditi ka pronalaženju rešenja, ostvarenju dobrih komunikacija kako bi mogli bolje i lepše da se razumemo. Ovo može biti i razmena na nivou informacija, putem koje će sve strane profitirati. Dobro je za pregovore, kao da su unapred misli obezbedile dobar odgovor, rezultat. Opozicija sa Mesecom može naglasiti promenu raspoloženja, pojačati dualnost, ali ovo i jeste glavni izazov opzicije, da iz spoznaje prihvatimo kako bi mogli da transformišemo. Ovo je zapravo mogućnost da inspirisani izgovorimo ono što nam intuicija govori, da iskomuniciramo sami sa sobom na ovom nivou. Da spoznamo. Dobijemo konkretnu poruku kako možemo svoj život živeti na još odgovorniji način, najbolje za sebe. Otvara se polje za sve one koji žele da kanališu, da budu aktivni medijum, pregovarač, prenosioc poruka direktno sa neba na zemlju, bilo da pišete, snimate kreativne poruke, bavite se određenim tumačenjima, čak i putem muzike, plesa, umetnosti, mašte, spustiće se poruke, vidljive, jasne, čitljive. Sve za šta se uhvatimo imaćemo i mogućnost da ga uspešno rešavamo, bilo da je posao i organizacija u pitanju ili uređenje doma, intuitivno, stvaraćemo najbolje moguće. Stvarno odlično vreme za podešavanje života i našeg prostora. 

Merkur iz Bika obrazuje egzaktan sekstil sa Neptunom u znaku Riba, tako da je ova spiritualna čarolija pozvana silom gravitacije na udobno prizemljenje i ostvarenje. Materijalizacija snova je tu! Moćni 20° aktivira kod tekuće 2020. godine. Kod otelotvorenja, materijalizacije, stvaranja svega što žarko želimo. Energija fluidnosti je veoma naglašena, emocije, uzvišeno osećanje ljubavi i pripadnosti celini otvara nas za emocionalna iskustva, zaljubljivanje, ljubaznost, brižnost, pronalazak duša koje nas inspirišu na negu i uživanje. Ujedno, otvoreni smo da učimo ono što želimo, da komuniciramo i prizivamo baš ono što je stvarna želja našeg bića. Slobodno probajte sa snovima. Energija podržava trajnost, otvara mogućnost dodira večnosti, zato budimo otvoreni za ljubav i emociju.

Venera obrazuje kvadrat sa Neptunom što dodatno zove i okreće nas da budemo uključeni sa punim poverenjem na mrežu, na pripadnost, na snove, na inspiraciju, da verujemo da su čuda moguća. Ukoliko se odvojimo postoji mogućnost osećaja nesigurnosti, nestabilnosi, bez podrške, protiv vetrenjača. Važno je da budemo posvećeni, disciplinovani po pitanju svojih vrednosti i sposobnosti, po pitanju novca, energije, ljubavi, svih ulaganja, svega što ima i može imati vrednost u našem životu. Otvara se polje da postavimo nove standarde, novu modu, novo lepo, kako u našem životu, tako i poljem celine da svoju inspiraciju lako prenesemo. Naša moda, naše novo postane brend, postane kolektivno prihvaćeno vredno, lepo! Odgovorno obratite pažnju šta nosite, koje boje, posvetite, uložite kreativnu energiju jer to i jesmo mi, sve, celina i kao takvi inspirišemo iz naše inspiracije, stvaramo još! Šta je to lepo što hoćemo da stvaramo, odgovorno?

Izbori te deklarišu i biće veoma čitljivi na tom površinskom nivou, u izboru naše garderobe. Ono što biraš da nosiš vibratorno, to biraš i da vrednuješ, to će određivati tvoje vrednosti. Ti ćeš određivati na taj način svoje vrednosti, svoju realnost. Birajmo lepotu kako bi i naši rezultati bili lepi. Mi imamo tako izbor čemu posvećujemo naše vreme, naše misli, naše komunikacije, naše biće, pažnju, mi odlučujemo gde nas ima, a gde nas nema i na taj način takve stvari privlačimo u našu realnost. Mi odlučujemo koju vibraciju ćemo oblačiti i nositi tokom dana, kojom vibracijom ćemo vibrirati, davaćemo jasan signal na šta se mi to fukusiramo i šta biramo za nas. 

Energija Škorpiona signalizira potrebu za istinom, a samim tim i lepotom. Koliko god da se plašimo mraka i dubine jer se ništa ne vidi, otkrivanje istine uvek donosi svetlost kroz uzdizanje energije što nas oslobađa i dovodi u udobnost, u olakšanje. Na ovaj način se stvaraju uverenja o olakšanju. Retrogradnost Plutona nas u ovome podržava, uvlačeći nas ka unutra, ka osvešćivanju sopstvene moći isceljenja i oslobođenja, stvaranja olakšanja. Okreće smer i ukazuje da je Izvor u nama, da je moć u nama, kao i sva kontrola. Obratimo pažnju na jasne signale, dozvolimo im da nas inspirišu. Proaktivnošću na ovom nivou mi preuzimamo signal i šaljemo ga Univerzumu kao jasan znak da smo u TIMU, da smo na mreži, da smo spremni.

Pogledaj sebe u oči, direktno u dušu. Ti zaslužuješ više, uzvišenu ljubav! Više ljubavi, nežnosti, mira, odmora, uživanja, harmonije, više ovog trenutka, više treptaja, udaha, izdaha, pruži sebi više sebe... Uživaj, raduj se, pevaj tu pesmu iz dubine svog srca, slobodno, jer to nije niko drugi. Pusti njih.. Oslobodi se tog preuzimanja tereta, pomaganja njima, pusti njih!  

"Puštam ih ja, ali oni neće da odu" - reče partner iz tebe! Upornom analizom sebe (a to znači i drugih - okoline, naročito bliske) se ograničavaš na već viđeno, nasleđeno i naučeno, i to je ok ako ti još uvek treba i služi, ali je sasvim ok i da neke obrasce pustiš. Oseti u telu šta ti je lagano i udobno.

Vežbaj puštanje, baš kao što se vežbaju koraci, potezi, tehnika trbušnog plesa. Vežbaj to uvijanje, fleksibilnost, ritam, strast, vežbaj vrhunsko zavođenje, umetnost i ples, divljenje bez požude, balans istovremenog uvezivanja i razvezivanja, osvešćivanja više vrednosti svakim sledećim pokretom.

Pusti Veneru u znaku Blizanaca da se izmotava, da stvara, da lagano poželi i privuče ostvarenje, da podrži tvoju jedinstvenu kreativnu svetlost. Ova Venera ume da da bude na obe strane istovremeno, da pleše, zabavlja mase i ujedno povede u duboku psihološku terapiju svakog pojedinca iz mase. Pusti se magiji lakog puštanja. Pusti da Venera pronađe duboko skriveno i zaboravljeno blago, da raspetlja sa lakoćom čvorišta naših uvezanosti da sagledamo vredi li. Prihvati sve, osvesti da imaš sve. Da svaku vrednu vezu obnovimo, ulepšamo, da posečemo korov u našem vrtu kako bi mogao da raste, da cveta, da miriše. Da se stvori mesto za novo divno da dođe, baš sada, sila gravitacije privući će naše najdublje želje i potrebe, da podseti naš plamičak za šta je sve spreman, za šta je i došao ovde i koliko još može tek da se raplamsa!

Oslobođena, lakša, sa svojim nebom i svojim zvezdama, sa svojim snovima i željama, to si ti! Dodirni, oseti, prihvati sebe, sa obe ruke, umom, telom i dušom, stopalima oseti tlo, oseti sigurnost leta i let sa Zemlje!!!!

Bežanje i prihvatanje novih granica (novog posla, novog grada,novog putovanja..) deluje vrlo primamljivo, ali samo avanturistički duh nas može odvesti daleko, izmestiti, ali život nas pita koliko je tu stabilnosti bez Bik/Škorpion goriva, tela, fizičke izdržljivosti i osećaja, duševne strasti. Za to pun Mesec u Škorpionu, taj Škorpionski portal i služi, da se predamo, da se prospemo, otparamo kao šav, odmotamo kao klupko, da se odvežemo, da se otvorimo i olakšamo dušu, da se ogolimo, da se ispraznimo do poslednje kapi...

Sa druge strane, period vladavine Bika daje posebnu energiju, vuče nekako u  besposlicu i obilje, lenjost. Nagon postoji, ali da tražimo još više lepote, više zadovoljstva, više prosperiteta. Može, sve može, ali tek nakon uspešnog prolaska preko portala Škorpiona. Molba za više u ovom trenutku bi ipak bila kao da idemo u fini shopping organskih namirnica ili na neki fenomenalni tretman tela u paketu sa manikirom, a ruke prepune crnih vreća sa smećem. Prvo valja obaviti taj smetlarski posao, odneti smeće u kontejner (redovna probava), pljunite i tu prežvakanu žvaku (ne ponavljajte kao papagaj), skinite i gumicu za kosu, ako je dotrajala (proverite ligamente i tetive). Osloboditi se svega, do poslednje kapi, mrvice, ćelije, svega onoga što nam više ne donosi radost. Ako vidite začepljenje u odvodu ili zastoj u saobraćaju proverite svoju cirkulaciju, pokrenite vode vašeg bića ili ako “rutinski kasnite” dobro bi bilo dodatno pokrenuti metabolizam. Dopustimo sebi da se pustimo, da sve pustimo, sve! SVE! Kada pustimo sve mi ustvari imamo sve mogućnosti izbora, otvorene dlanove, naručje. Samo kada je čaša prazna, možemo je uzdići prema Univerzumu i sa zahvalnošću zamoliti "Dopuni, molim te."

Dozvolimo sebi da budemo prazni, da odjekujemo, i neka naši otkucaji srca odzvanjaju naš ritam unutra kao u pećinskom prostoru koji se otvara, osetimo to rasterećenje, tu lakoću! Prihvatimo sada prazninu sa poverenjem!

Nešto novo dolazi. Pripremimo svoj život za to. Onda lagano, oslobodimo svoju maštu, poželimo dobrodošlicu inspiraciji, osetimo taj fini dodir intuicije i pozovimo je dušom da se manifestuje, da se MATERIJALIZUJE, jer o tome se ovde radi! 

Rađanje novih nas po našoj meri je u toku, presecanje pupčanika se podrazumeva. Ovaj veliki nebeski događaj podseća nas, svesnu pažnju upućuje na telo, na stvarne vrednosti, oslobađa "to naše", milom ili silom.

Naš krug potvrđuje konjunkcija svesnih planeta Sunce, Merkur u Biku u jakom trigonskom aspektu sa Plutonom, dželatom Univerzuma, hirurgom, odstranjivačem svega što nam više ne služi, što nas ugrožava, sputava ili ima tendenciju. Retrogradni Pluton koji se takođe našao kao rešenje ove transformativne opozicije obrazujući sekstil sa Mesecom u Škorpionu. MOĆ je zajednički sadržalac, ovo je moć stvaranja života, magija nad magijama. Naša autentična istina hoće da se materijalizuje, kao i naša suštinska vrednost, pa šta god to bilo. Šta je do sada bilo i kako smo se trošili, na šta smo se traćili ili investirali, treba osvestiti, prihvatiti, a onda prilagoditi, promeniti sećanje, namestiti našu ličnu potrebu za udobnošću i lakoćom na prvo mesto!!! Zapamtite, ako nešto nije prohodno, javlja se u vidu bola - blokade. (Pitajte svoje telo, ono će vam reći). A Uran nema emocije, on mora da prosvetli i osvetli svojom munjom svaki naš kutak, ako ima stisnutosti, vezanosti, boleće u meri otpora koji se stvara! ON insistira da budemo oslobođeni svakog tereta koji Saturn svojim prstom označi, ON insistira da nam je lako, jer to radi u ime VENERE!!!

Zato je ovo super vreme da se setimo za šta smo se sve vezali, uvezali, stegli i pričvrstili, za šta to sve tvrdimo da je naše i da bez toga ne možemo (ili to ne može bez nas) pustiti to, pustiti sebe od toga, pustiti sebe od svake vezanosti..! Ono što je istinski naše i što nam još uvek treba ostaće tu da nam služi u našoj novoj oslobođenijoj realnosti, jer to nam pravo dolazi. Moguće je biti udoban, lagan, siguran, bezbedan, čak je moguće i voleti  odvezan, bez pojasa i spasilačke opreme jer i dno i crna rupa, sve je naše!

To je stvarno naša potpuna odgovornost, voleti i biti voljen, stvarati ljubav i iz ljubavi ljubav!

Da, moguće je voleti slobodan! Imajmo poverenja u život!!!

Rituali za ovaj period.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD