Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20.04. do 26.04.2020.

Sve u svemu, bila je to dobra nedelja za svetske berze, pošto se čini da je panika vezana za pandemiju kovid-19 dosegla vrhunac tačno u periodu povezanom sa završetkom i početkom četiri konjunkcije uključujući Marsa sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom, kao i Jupitera sa Plutonom (od 20. marta do 4. aprila). Kada se stari ciklusi završavaju, obično se poklapaju sa teškim izazovima na finansijskim tržištima, u ekonomiji i(li) vladama i društvima. Kada konačno otpočnu novi ciklusi, budućnost ne izgleda tako strašno i duh nade polako vodi putem rasta i obnove. U ovom trenutku, kosmos ukazuje na tu nadu, dok se ciklusi planetarnih parova menjaju iz opadajućih u rastuće faze. Svetska tržišta akcija reaguju na isti način jer se trend opadanja tržišta završio (bar privremeno) krajem marta, započinjući novi ciklus sa tendencijom rasta. Ali svi se sada pitaju: koliko dugo će trajati novi trend pre nego se završi? Analiziraćemo tu mogućnost u mesečnom izveštaju o MMA ciklusima koji će biti objavljen početkom ove nedelje.

Tržišta plemenitih metala su počela nedelju snažno da bi se krajem nedelje vratila na početne vrednosti. Mnogo značajnija je situacija sa sirovom naftom koja je u petak pala na $17.31, najnižu vrednost od novembra 2001. Sirovom naftom vladaju Jupiter i Neptun i znaci Strelac i Ribe. Ovaj pad vrednosti nafte odnosi se na konjunkciju Jupitera i Plutona u Jarcu čiji je prvi susret bio u subotu 4. aprila. Samo dan ranije 3. aprila, sirova nafta je skočila na $29.13 podstaknuta nadom u vezi postizanja dogovora Rusije i Saudijske Arabije o redukovanju proizvodnje. Od tog dogovora nije bilo ništa, a još dva ovakava susreta se očekuju 30. juna i 12. novembra. Ako povezujemo Jupiter i Pluton sa ovim stmoglavim padom, onda je izvesno da će dugoročni 18-ogodišnji ciklus biti okončan ovom serijom od tri konjunkcije. Moguće je da je na snazi još jedan geokosmički faktor, kao što smo pomenuli prošle nedelje, a to je opozicija tranzitnog Neptuna ka “tački naboja” odnosno stepenovima konjunkcije Urana i Plutona u Devici (od 15-18) tokom 1965. i 1966. godine. To je ista ona povezanost koju pominjemo sa trenutnom opasnošću od koronavirusa kada je prvi slučaj prijavljen u Wu-Hanu u Kini, 17. Novembra 2019., dok je Neptun bio stacionarno direktan na 15°55’ Riba, 27. novembra. Ovo je značajno jer se Neptun povezan sa Saturnom i(li) Plutonom često dovodi u vezu sa zdravstvenom krizom na globalnom novou, a Devica je znak koji se prvenstveno odnosi na zdravlje (gde registrujemo sektor povećane napetosti ili osetljivosti nakon Uran Pluton konjunkcije). Čućete više o ovoj tehnici mundane astrologije i predviđanju svetskih promena u knjizi koju trenutno pišem, koja bi trebalo da izađe ovog leta.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Cinik nije samo onaj koji uočava gorke lekcije iz prošlosti; već i onaj koji je prerano razočaran u budućnost. - Sydney J. Harris, američki novinar (1917-1986), citiran u The Arizona Republic, 17. aprila 2020. 

Izravnavanje krivulje kovida-19 u Sjedinjenim Državama prošle nedelje, preobratilo je preteći alarm u oprezni optimizam. To je podstaknuto puštanjem ogromne količine podsticajnih sredstava kako za preduzeća, tako i za pojedince. Preduzećima su ponuđena novčana sredstva kako bi zadržali ljude i radili bez otpuštanja. Berze su reagovale na taj stimulans, koji je - uz pozitivne podatke ravnanja krivulje kovid-19 – podstakao rast nakon sunovrata od prošle nedelje. Ali taj oporavak i optimizam mogli bi biti ublaženi sledeće nedelje jer je programu zaštite plata za mala preduzeća u cilju očuvanja radnih mesta, ponestalo novca, a Kongres se još jednom upušta u političko prepucavanje tokom izglasavanja drugog paketa stimulacija sa kojim se svi slažu da ga treba što pre doneti pre nego što mnoge male firme potpuno bankrotiraju, ostanu bez posla, i što bi rezultiralo dodatnim masovnim gubitkom radnih mesta.

Sledeće nedelje geokosmički aspekti sugerišu pojavu kombinovanih novih alarma, kao i potencijalno pozitivna rešenja.

Sunce ulazi u Bika, znak finansija i novca ovog vikenda, 19. aprila. To je pozitivno za naredni mesec. Međutim, prvi aspekt je kvadrat ka Saturnu u utorak, 21. aprila, što ukazuje na kašnjenje i otpor, ili uslovno rečeno, tvrdoglavost na putu ka neizbežnom. Ne pomaže ni to što je početkom sledeće nedelje takođe balzamični Mesec, poslednji dani mesečevog ciklusa, vreme kada je napredak sinonim za iščekivanje bolnog vađena zuba (Saturn vlada zubima). Ali tada se Mesečev ciklus završava, a novi počinje 22.-23. aprila. Počinje faza rasta Meseca koja nudi nadu za rast i napredak sledeće dve nedelje - osim što se dva dana kasnije, 25. aprila, Pluton okreće retrogradno, što je nalik sedenju u stolici dok vam zubar vadi zub. (Izvinjenjavam se stomatolozima, njihova profesija je dobra, ali ovde pokušavam da ukažem na nešto). Slično tome, retrogradni Pluton govori o dugu i novcu i pretećim problemima koji se odnose na obe strane ako se nešto preduzme ili ako se ne preduzmu koraci. Ne možeš pobediti s Plutonom dok se nečega ne odrekneš. Nečija tvrdoglavost i ušančenost je siguran put ka gubitku pod Plutonovim uticajem.

Ali, potom dolazi nedelja, 26. april, kada se Sunce sjedinjuje sa Uranom u Biku. Možda će proći još nekoliko dana, ali ovaj aspekt ukazuje na moguće značajne pomake na polju nagomilanih finansijskih problema. Obećanje novog lunarnog ciklusa počinje da se ostvaruje u svetu novca (Bik), da bi još jednom, kolektiv (vlada i zdravstveni radnici) ponovo mogao da nastavi na poslovima oporavka. 

A onda se sve to ponovo menja kad Venera, Jupiter i Saturn budu retrogradni 11. i 14. maja. Ovo je malo ozbiljnije od obične tvrdoglavosti, mada današnja tvrdoglavost da se učini neizbežno može imati posledice koje su tada predočene, a posledice mogu biti neizbežne ako se ne reguje odmah. Izbore prate posledice. Takođe i odlaganje ili preuranjeno delovanje kada postoji vremenski okvir za uspeh. Kada je Bik u pitanju opasnost je češće povezana sa kašnjenjem nego sa preuranjenom akcijom. 

Savet za sledećih nekoliko nedelja? Mudro je biti oprezan, ali može biti pogubno ako predugo oklevate.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD