Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Vaga

Vaga predstavlja predmet i jedinstvena je u ovom krugu koji je u osnovi životinjski krug. Vaga se nalazi tačno na polovini, u drugom delu sveta i od Vage počinje jedna druga priča svake osobe, koja je izražena kroz drugu polovinu koja upotpunjuje priču o njoj. Vagu posmatramo kao jedinstven znak koji govori da ta druga osoba sa kojom provodimo život ili koju tražimo zapravo predstavlja upotpunjenje nas samih, bez te druge osobe kao da ni mi sami nismo dovoljno zaokruženi. Kao da nismo dovoljno živeli, kao da se zapravo sve u životu vrti oko ove priče odnosa, kao da je zapravo sve što postoji usmereno ka tome da pronađemo tu drugu polovinu sa kojom dobijamo celinu. Da li je to priča o našoj izgubljenoj polovini, onom delu nas koji tražimo da bi imali jedinstvo, ili je to mesto koje intuitivno osećamo da nam pripada? Vaga je specifična jer ne predstavlja nešto što može biti slično bilo kom drugom znaku u Zodijaku, ona je predmet. U osnovi, ovaj znak sa druge strane sa kojim uspostavljamo odnos, takođe predstavlja i sve odnose koje imamo, svu težnju za lepotom kako u fizičkom smislu, tako još više u odnosima i u načinu života. Upravo ovaj znak je zadužen za svu finoću koja se razvija u bilo čemu, to je sposobnost prijatnog, kulturnog, što na kraju daje onaj život udobnosti i lepote. Ovo je znak koji se povezuje sa svim onim što je gospodski i što je fino u svakoj osobi. Jedna civilizacija se razvija kroz sposobnost da uspostavi ovaj znak Vage kao stabilan, a ovaj znak već po definiciji izgleda kao vrlo nestabilan, jer tasovi na vagi imaju tendenciju da pretežu. Razvoj stabilnosti u jednom životu ili u civilizaciji uvek se meri ovim znakom koji predstavlja naš konačni uspeh.

Ako ovaj znak posmatramo iz jednog dubokog, ezoteričnog ugla, videćemo da je jedina vrednost koju zapravo imamo na kraju, sadržana baš u ovom znaku odnosa. Ništa drugo od čoveka i ne ostaje nakon njegovog života nego polje odnosa, sve ostale stvari će istruleti i nestaće, baš kao što i svi ostali znaci koji su ljudski i životinjski imaju svoju kategoriju prolaznosti. Međutim, Vaga je predmet, ona ostaje i predstavlja najosnovniji zakon po kome ćemo se rukovoditi celog života i svih ostalih inkarnacija. To je zakon ravnoteže.

Priča o Vagi ima svoju podlogu u priči o boginji pravde Diki ili Astreji, koja se pominje i u priči o Devici. Ona je nosila vagu kao način da meri pravdu, a to je predmet i nešto što je ona posedovala, zato je to 2. kuća od znaka Device i uviđaj koji nam pokazuje kosmičku pravdu koju dobijamo. Ovaj znak je specijalni implant u zodijačkom krugu, jer u osnovi prvog Zodijaka nikad nije ni postojao, tu je bio veliki znak Škorpiona i zauzimao je dve dvanaestine zodijačkog kruga.

Znak Vage nismo imali, jer nije znak živih bića. Vaga je deo koji je ugrađen u zodijački krug kako bi pravda funkcionisala, kako bi postojao zakon i kako bi nešto božansko dobili od bića koja su stvarala priču na planeti Zemlji. To je Vaga kao zakon i mi smo dobili jedan zakon koji je izražen kroz odnose i taj zakon je izražen u neminovnosti jednog bića da traži drugu osobu. Ta potreba da pronađemo svoj srodni deo, svoju drugu stranu, nesvesno, podsvesno ili svesno, predstavlja osnovni pogon svakolikog mehanizma zakona života. On se svakako izražava u karmi, u presudi, jer je unutrašnji cilj bića da sebe upotpuni sa drugom osobom. U neka davna vremena kada ljudska bića nisu bila dovoljno razvijena znak Vaga nije postojao i imali smo posle Device znak Škorpiona koji je ukazivao na vrlo dramatičnu vrstu svih odnosa. Vaga je znak koji teži da napravi fini prelaz iz Device u Škorpiona, dok je znak Škorpiona uvek dramatičan i nagao. Tako možemo videti da su odnosi u neka pradavna vremena, dok još nije formiran taj osećaj preko Vage da postoji jedna za nas bliska osoba, koja je nama srodna, bio samo jedan seksualni nagon koji se mešao sa bilo kojom drugom strukturom ili osobom. Nasuprot znaka 1 je bio znak Škorpiona i odnos je bio ništa drugo nego samo seksualni odnos koji nije ni na koji način bio vezan za jednu osobu, već je mogo biti vezan za bilo šta što imamo u životinjskom svetu. Tek je razvoj određenog unutrašnjeg kvaliteta ugradio taj unutrašnji osećaj da ipak postoji neka osoba i neki odnos koji će za nas biti bitniji od nekog drugog. Znak Škorpion koji je u osnovi zauzimao tako veliki deo, uvek je predstavljao da ono što je nasuprot 1. kući (život) uvek predstavlja polje smrti, jer tu Sunce zalazi i sve nestaje i čovek odlazi preko. Sedma kuća je imala simboliku istu kao i 8. kuća i nosila je simbol smrti, ali smrt je tada bila jedna velika i dramatična stvar koja je non-stop bdila nad ljudima. Stoga su odnosi imali drugačiju formu, u tim vremenima nisu bile još napravljene određene genetske mutacije u formi čoveka i čovek je tada živeo na prilično životinjskom nivou.

Sa znakom Vaga dobijamo jednu od osnovnih priča o pravdi, o egipatskoj boginji Maat gde je njeno pero bilo stavljeno duši koja napušta ovaj svet na jedan tas vage, a na drugom tasu je bilo srce pokojnika. Ukoliko bi srce bilo teže od pera boginje Maat on bi odlazio u donji svet, a ako je bilo lakše odlazio bi u gornji svet. Vaga stoji na predvorju Škorpiona i ona je osnovni ulaz u drugu dimenziju, a pre toga uvek postoji merenje. Neko ovaj nivo merenja težine naziva sud, neko procenom duše, zato je ključno pitanje koje duša dobija prilikom napuštanja ovog sveta uvek: „Da li je bilo lako?“. U meri u kojoj je bilo lako u ovom životu, naši osećaji, naši odnosi idu na jedan nivo i tako čovek dobija određenu karmu, određenu inkarnaciju manje ili više opterećenu. Sve je to vezano za naš stepen odnosa koji konačno jedino ostaju, to je jedini kapital koji imamo, jer ništa drugo nije trajno. Odnosi su jedina stvar koja ostaje i od njih će nastati sve ostale konkretne stvari. Osoba koja je imala odnose koji su stvarali osećaj zadovoljstva i ispunjenje, čiji je konačni osećaj da je život na Zemlji bio lagan, udoban, srećan i fer, ona dobija takvu osnovu, genetiku i roditelje. Iz toga nastaju sve ostale stvari i njen odnos sa drugom stranom je dobar, a ako su ostali neki teški odnosi, nešto što nije oprošteno i što daje osećaj težine u srcu, tada je to srce teško i osoba dobija odgovarajuću podlogu. Dobija roditelje i gene koji nose to sećanje, što se nadalje odražava u priči sa partnerom i u svim ostalim okolnostima. Jednostavno, odnosi su kapital i jedina stvar u kojoj mi zapravo radimo na sebi, pa ako smo toga svesni onda to zovemo spiritualnim putem ili to radimo potpuno nesvesno kroz različite odnose. Ali, Vaga je konačno ta stvar koja odražava stanje naše duše i jedina stvar koja na Zemlji sigurno postoji - jeste pravda. Ništa drugo nije toliko stvarno kao pravda i sve stvari koje su se ljudima ikada događale su čista pravda, mada će često ljudi imati osećaj da ne razumeju zašto bi nešto bilo pravedno ili ne, ali pravda je ona koja je pravda spram duše a ne spram intelekta čoveka. Ono što se svakom čoveku događa je rezultat ovog merenja i u tom delu pravde, čovek zapravo pronalazi i znanje o ravnoteži, o balansu i počinje da menja te događaje koji su nekada davno poremetili te tasove.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD