Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 13.04. do 19.04.2020.

Sa 4. aprilom završile su se četiri konjunkcije u kojima su učestvovali Mars, Jupiter, Saturn i Pluton, a panika izazvana pandemijom virusa COVID-19 počinje da opada, uprkos poslednjem izveštaju od 10. aprila o preko 100.000 smrtnih slučajeva na globalnom nivou. Prošlonedeljni indeksi akcija širom sveta iskazali su evidentan pozitivan pomak u odnosu na nesigurnost i strah koji su pratili kasne faze planetarnih ciklusa. U periodu od 20. do 31. marta, kada je Mars potkačio Jupitera, Plutona i Saturna obrazujući konjunkcije sa sve tri planete, mnoge svetske berze su okončale istorijski pad nakon postignutih vrhunaca od 12. do 20. februara. Brzina velikog pada je ono što ga svrstava u istoriju. Okončanjem ovih planetarnih ciklusa (kraj njihove opadajuće faze) i početak novih planetarnih ciklusa (početak rastuće faze), gotovo se u potpunosti poklopilo sa opadanjem tržišnih ciklusa, a potom i do novih ranih rastućih faza ciklusa. Usklađenost planetarnih ciklusa sa ciklusima aktivnosti na finansijskim tržištima je u poslednja dva meseca funkcionisala veoma dobro. U stvari, ovo je prikaz najbolje usklađenosti i dobar je prikaz značajne vrednosti za društvo proistekle iz astroloških analiza.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Amerika mora zaštititi svoje građane od bolesti započinjući hitan rad na planiranju nove epohe. Henri Kissinger, Wall Street Journal, 4-5. april 2020. 

Kao što kaže dr Kissinger, na pragu smo nove epohe, sasvim novog svetskog poretka. To je u skladu sa 20, 200 i 800 godišnjim ciklusima predstavljenim konjunkcijom Jupitera i Saturna u decembru 2020, početkom 140-godišnjeg niza sinodičkih ciklusa Jupitera i Saturna u vazdušnim znacima nakon 1802. godine kada su se pretežno dešavale u zemljanim znacima, i prvi kontinuirani ciklus u vazdušnim znacima od 1226. (800-godišnji ciklus). Dakle govorimo o epohama, a ne o danima, a većina dugoročnih ciklusa započinje sa dna da bi sekundarni porast usledio nakon nekoliko meseci, ili čak nekoliko godina kasnije.

Ali, da pomenemo još jednu dugoročnu geokosmičku studiju koja podržava početak nove ere, nove epohe koja se razvija. U prvoj knjizi koju sam napisao pod naslovom Evolutivna astrologija: putovanje duše kroz horoskop (to je bila prva knjiga ikad napisana na ovu temu, koja je sada veoma popularna tema na studijama astrologije), uveo sam koncept "tačke naboja". U poglavlju „Ciklusi planetarnih parova: probijanje kroz kolektivne obrasce“, napominjem da tačka spajanja dve planete postaje „tačka naboja“ u zodijaku. Stepen te konjunkcije poprima sintezu dva uključena planetarna principa i ostaje na snazi do početka sledećeg ciklusa dve planete. Svaki put kada neka spoljna planeta tranzitira u aspekt sa ovom „tačkom naboja“, to bi trebalo da se podudari sa događajem vezanim za prirodu ciklusa planetarnog para (tj. sinodičkog ciklusa). To dovodi do osnovne tvrdnje u ovom radu: „Što je duži period ciklusa planetarnog para, to je dublji i dugotrajniji njegov uticaj na čovečanstvo.“

U proučavanju astrologije, pandemije u kojima je mnogo života izgubljeno ili ugroženo obično povezujemo sa planetom Neptun (bolest) i sa Plutonom (životna opasnost), a često i sa Saturnom (gubitak ili strah od gubitka). Današnju pandemiju pripisujemo vezi Saturna i Plutona u znaku Jarca (ciklus od 32-37 godina), kombinaciji koja astrologe vodi na zaključak da će strukture društava, vlade i ekonomije proći kroz veliku transformaciju i period ponovne izgradnje, dok se stare strukture napuštaju (ukidaju), a za njihovu zamenu potrebno je izmisliti nove.

Međutim, kao astrolozi, pitali smo se zašto tokom ove pandemije Neptun nije bio prisutan u teškom aspektu? Pa, bio je ako se koristi princip „ tačke naboja“. Drugi najduži ciklus planetarnih parova je ciklus Urana i Neptuna, ciklus od 171. godine koji je započeo njihovom konjunkcijom 1993. godine, između 18-20° znaka Jarac, vrlo blizu 22° konjunkcije  Saturna i Plutona u januaru 2020. godine. Spoj Saturna i Plutona u znaku Jarac na 22° proziva pozicije od 18-22 Jarca čineći ih sektorom pod visokim naponom najmanje narednih 32-37 godina. Treći najduži ciklus planetarnih parova koga čine Uran i Pluton, bio je na 16-17° Device 1965-66. godine, u znaku zdravlja. Tranzitni Neptun je bio stacionaran od novembra 2019. do februara 2020. baš na tim opozitnim stepenovima, tačno u vreme nastanka ove epidemije, započinjući smrtonosni marš pod oblakom lažnog i(li) pogrešnog izveštavanja. Prema tome, primenjujući ovu astrološku tehniku, vidimo da su Neptun i Pluton bili veoma naglašeni u ovoj eksploziji opasnosti po živote, histeriji i panici. Dobra vest je da se Neptun sada udaljava od ove „tačke naboja“. I do kraja godine se neće vratiti. A, u periodu od maja 2022. do maja 2024., Uran će tranzitirati ka obe ove pomenute tačke pod naponom formirajući veliki trigon. Tada bi moglo doći do nagle ekonomske eksplozije.

Ovakav ishod ne znači da virus iznenada nestaje, niti da će se naše ophođenje jednih prema drugima u društvenom kontekstu vratiti u normalu kao što je to bilo ranije. Kod Plutona izlečenje nikada nije završeno dok se ne desi potpuna predaja, nauči lekcija i započne transformacija u novom pravcu sa novom strukturom i tako postane čvrsta prekretnica u kolektivnoj psihi. Ne možete se pod Plutonom vratiti na staro, bez posledica, poput recidiva. Plutonov uticaj nije ograničen na vreme trajanja aspekta. Period tačnog aspekta je i vreme inkubacije određene tematike, da bi kasnije ponovo iskrslo, ako lekcije i reforme u smislu promene starih obrazaca ponašanja koji su doveli do očiglednog problema nisu inkorporirane u „lek“ ili isceljenje. A kada se odnosi na kolektiv, to nisu samo obrasci ponašanja na individualnom i kolektivnom nivou. To se takođe odnosi i na naš odnos prema planeti Zemlji i okolini. Ne govorim o globalnom zagrevanju. Mislim na zagađenje, otpad i nebrigu kojom Zemlju zatrpavamo klicama, bakterijama i virusima koji se na kraju oslobode i ugroze naše zdravlje, pa čak i samo postojanje, ako ih budemo predugo zanemarivali.

Trenutno smo u snažnom Plutonskom periodu, a na ivici ulaska u svetli i smeli novi svet nakon što se Jupiter i Saturn sretnu u Vodoliji 21. decembra 2020. Ali, Pluton će se zadržati još nekoliko godina u Jarcu, formirajući teške aspekte ka karatama značajnih zemalja, poput SAD-a i Kine, vodećih svetskih lidera, i da nabrojimo nekoliko važnih institucija poput Njujorške berze, berze u Amsterdamu (koja je najstarija svetska berza), Šangajske berze i FEDa. Zamislite samo (koristeći Neptuna) kakve se reforme sve mogu dogoditi koje bi vodile ka obnovljenom i boljem svetu, jer na kraju, Pluton ne predstavlja samo transformaciju, već i poboljšanje i ponovno rođenje. 

Završimo sa kratkim rezimeom onoga što se u bliskoj budućnosti događa na nebu. Ove nedelje Sunce će formirati kvadrat prema konjunkciji Jupitera i Plutona (14. i 15. april). Ciklus Jupiter - Pluton i njegova dinamika biće uveliko na snazi ove nedelje. Sledeće nedelje Sunce će kvadrirati Saturn (21. aprila), a zatim će Pluton okrenuti retrogradno (26. aprila) i Sunce će biti u konjunkciji sa Uranom, 26. aprila. Rast broja smrtnih slučajeva verovatno nije završen, iako stopa rasta oboljevanja usporava, ali još uvek nije u padu. Sa stanovišta trgovanja, aspekti Sunca i Jupitera i Sunca i Urana imaju najsnažniju povezanost sa preokretima na tržištu. Oba imaju veoma visoku učestalost koja se podudara sa naglim preokretima, iako kratkog daha. Kada ovaj period bude iza nas kao i mlad Mesec u Biku (od 22. do 26. aprila), očekujem smirivanje tržišta. Budući da Merkur 10. aprila napušta Ribe i prelazi u Ovna, očekujem da zbrkane i nepouzdane informacije (Merkur u Ribama) budu zamenjene jasnijom i efikasnijom komunikacijom naših lidera, kako na polju politike tako i na zdravstvenom polju. Ponuđeni razvojni modeli pandemije bili su svakojaki, onemogućavajući bilo kakve konkretne planove pojedincima ili preduzećima. To će se sve promeniti, jer će to zahtevati Saturn i Pluton u Jarcu, a Merkur u Ovnu će ih izneti. Očekujem da se ovi akademski modeli počnu svoditi na nešto u šta bi se mogli pouzdati.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD