Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Meridijani Tela webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 06. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
Astro vodič za 2021. godinu U subotu, 05. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2021. od 19h do 21h. Na ovom predavanju biće predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2021. godinu koji predstavlja praktični vodič za određivanje kvaliteta i osobina svakog dana tokom 2021. godine, planiranje aktivnosti i dobijanje odgovara na postavljena pitanja.
» prikaži celu vest
Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U ponedeljak, 23. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Devica (šesti deo)

Prva pentada u Devici je Venerina u Sunčevom dekanatu i u Merkurovom znaku. Ovde imamo jasnu sliku emotivnog susreta i razloga inkarnacije, mi smo fiziologiju i znak Device dobili samo zbog emocija koje su bile potpuno lagane i sretne, pa sarađujemo sa božanskom fiziologijom. Tada se rađamo kao neko ko ima čistu misiju, nema nikakvu karmu, ali sva karma nastupa zbog emocija koje negde nisu zadovoljene u našoj genetici ili u nama. Ovde stoji vrlo važan karmički odnos i bitna priča na emotivnom planu. Venera je u padu u ovom znaku, ali ovo je Sunčev deo i Merkurov znak i pogledaćemo da li je Venera loše ili dobro postavljena. Ako je Venera dobro postavljena, ovde već imamo veliku mogućnost da u onome što radimo postignemo zadovoljstvo, poznatost, da ostvarimo neki talenat. To nam daje i posebnu sliku da kroz planetu koja se ovde nalazi sretnemo osobu koju znamo od ranije i sa kojom ćemo biti posebno inspirisani ili srećni, zaljubljeni i kao da nas to leči. Ovde postoji mogućnost da čovek već na samom startu dobije svoju nagradu, ali samo ako ima Veneru koja nije ugrožena. Tada je u osnovi jako srećan čovek i ima samo važnu misiju da sebe spoji sa drugom stranom, sa tom svojom srodnom dušom, odakle nastaje sva divota na Zemlji. Ako Venera nije najbolje postavljena i u zavisnosti od toga kakva su sećanja ostala, što može biti izdaja, napuštanje, strasti, ljubomora i sl. to ima tendenciju da u tom pravcu povuče stvari reflektujući se na njeno zdravlje. Ljudi često imaju probleme zbog emocija koje nisu zadovoljene i to počinje da se taloži u telu, počinje da se skuplja i da pravi probleme. Nikada ne treba ostaviti nerešene emocije šta god da se desi, ne treba ostavljati emocije koje su previše teške ili tužne, zato što će to pre ili kasnije oštetiti zdravlje. Da bi mogli da osećamo lakoću i odmor u svom telu, treba da nalazimo dobra rešenja. 

Druga pentada, od 5. do 10. stepena Device je pod upravom Merkura u Merkurovom znaku i Sunčevom dekanatu što ovaj deo čini jako razumnim, dobrim i srećnim. Ako je Merkur dobar i nije opterećen, osoba će biti izrazito vredna, inteligentna, precizna, uredna, tačna, pedantna i dobija sve karakteristike Merkura koji želi da sve drži u određenim fajlovima, da je sve jako lepo sređeno i doterano. Da li je ovo sve što je potrebno tom Merkuru? Ako jeste, on će biti sretan na jedan birokratski način i neće tražiti ono što Devica nudi kao potencijal, a to je da provodi nebo kroz sebe. Problem nastaje što ovo postaje čist intelekt, a Devici je jako lako da uđe u intelekt, ona i onako priča previše, a to nisu njene priče, to su priče predaka koji kroz nju prolaze, a ona misli da sama priča. Tada ovde imamo jednu inteligentnu osobu ali ništa više od toga, jer ovde inteligencija u celom znaku nije sporna, već samo mogućnost da bude sretna. Cela stvar je da inteligencija treba da služi tome da se stvori sreća i to je za svakog čoveka najbitnija stvar, ali prejak Merkur ovde može osobu ostaviti u zadovoljstvu relativne inteligencije. Ovde moramo pogledati koliko je ova osoba otvorena za nešto dalje, jer najveća vrednost Device nije da sebe hvali, već da prevazilazi sebe radeći nešto dobro za nekog, da bi mogla da oživi smisao i ljubav i da izađe iz polja besmisla i potencijalnog gubitka svega.

Treća pentada, od 10. do 15. stepena Device je pod uticajem Meseca i naročito je zanimljiva jer je u centru ove pentade, na 13. stepenu, egzaltiran Merkur. Ovde živi najveća inteligencija, živi sećanje gena i to je potpuni ulazak u centar naših predaka i svi naši preci pričaju iz ovog dela. Ovo mesto je u Merkurovom znaku, u dekanatu Venere i u pentadi Meseca i to je priča o emocijama koje su dubolo sadržane u genima. To je priča na Merkurovski način koja se čini jako logična, ali je uvek vode emocije Venere i Meseca, kakvo smo imali prošlo iskustvo i to je suština razloga inkarnacije. Ovde se osobi vrlo lako mogu događati stvari koje su se događale njenim precima, jer u Mesečevoj pentadi čovek je uspavan, čim uđe on spava i kroz njega prolaze sećanja svih onih koji su bili i oni pričaju svoju priču. Preci imaju potrebu da pričaju sve kako im je bilo i to što oni pričaju osoba vidi kao događaj u svom životu. Ako precima nije bilo baš ugodno u emocijama, eto nama te slike i oni su nam ispričali svoju uspavanku i mi je vidimo ispred nas, čini nam se da je naša, a ona nije. Sa druge strane, ako čovek kroz ovu Mesečevu pentadu uđe svesno u Venerin dekanat i Merkurov znak, on budi i menja maksimalno inteligenciju koja postoji unutar njega. Ovo je ulazak u eterično telo, naš DNK kod je najinteligentniji molekul koji nosimo, a molekularno telo je eterično telo i ulazak u molekularno ili eterično telo ide preko Meseca. Mesec je predstavnik eteričnog sveta i način za ovo je preko fiziologije. Moramo osećati fiziologiju dok pričamo, jedemo, hodamo i sposobnost čoveka, naročito jako mentalno aktivnog, treba da bude da prebacuje svoju pažnju na osećaj tela i da ume da uđe u fiziologiju i da misli i oseća istovremeno. Tako može da doživi tu promenu da može da bude kao Ribe, da od Device napravi Ribe i da može da propušta ovaj drugi deo, onda počinje da menja. Ako to ne radi, onda je priča jednaka kao što je bila i dešavaju se stvari koje su pokazane kroz odnos Meseca i Merkura ili Meseca i Venere. Jedan od ova dva odnosa će nam kazati koja je to priča koju pričaju preci, a ovde duša jako vibrira i nosi sećanja od ranije.

Četvrta pentada, od 15. do 20. stepena Device je Saturnova pentada i ovaj deo ima jednu srodnost sa prvom pentadom. Ako osoba ima neku planetu ovde gledamo da li ima odnos Saturna i Venere, ili eventualno Saturna i Merkura, što će da ukaže šta je ono što se ovde događalo. Treba se videti preko pozicije ili dispozicije da li postoji ova veza, jer tu kao da postoji neki dug, neka dela koja su činjena zbog emocija, tu nisu bili samo odnosi ili emocije, već su i neka dela i stvari koje ostaju kao struktura. Zato je ovaj ovde deo mnogo zahtevniji i više obavezujući za osobu i ne daje tako jake emocije kao što daje potrebu da se radi i da se mnogo u životu postigne, samo da bi se izašlo iz sveta emocija. Ovde je potreba pobeći od neispunjenosti emocija, nekog unutrašnjeg života i raditi i postizati, postizati karijeru (Saturn) i raditi u Devici, zanemarujući emocije, što je čest motiv ovde. Ako je dobar odnos Venere i Saturna, osobi se lepo otvaraju mogućnosti da ima nekog za koga će voleti da radi, da bude divan i lojalan saradnik i da ima takve ljude u svom životu, da postoji ta potreba vernosti u radu što će se kasnije izraziti kao vrednost u odnosu i ljubavi. Ali, ako ovo nije naročito postavljeno, onda ne daje previše uzbudljiv život. Saturn može da načini da bude dosadno, a nekada može izazvati bolest i probleme ako osoba ne uradi ništa sa Saturnom i ako nastavi da živi tim delom, to je tada preteško za običnu osobu. Ona mora ili dobro da se ispuni u svom radu, u emotivnom životu treba koliko god može da isplaćuje te dugove koji su ostali, a to radi uvek tako što neku osobu neguje ili nekome nešto dobro služi. Osoba mora da nađe taj kanal da bi joj zdravlje bilo dobro, jer Saturn u ovom deli traži da smo vrlo odmorni, da radimo dovoljno, uredno, pošteno i pedantno.

Peta pentada, od 20. do 25. stepena Device je Jupiterov deo u Merkurovom dekanatu i Merkurovom znaku. Ovde imamo prilično pametnu prirodu Device koja ima tendenciju da ima više obrazovanje i koja će voleti i praktično da živi neko više znanje. Ovaj deo Device je zainteresovan za sve ono što živi u znaku Riba, za sve ono što jeste Jupiter i stoga se lakše otvara suprotnoj strani, onome što se naizgled čini manje praktično. Na taj način osoba dobija ovaj kanal koji može da ostvari kroz više znanja, više učenja, putovanja i rad u inostranstvu, izdavaštvo i sve ono što može praktično da se primeni i gde se znanje može prenositi i podučavati. Ovo je jedan srećniji i mirniji deo u ovom znaku i ovde se postavlja pitanje da li će osoba uspeti da potpuno ostvari svog Jupitera i ispuni svoju svrhu ili će to samo delimično raditi. Jupiter u ovom znaku nije prirodno jak, a ovo je pre svega Merkurov i dekanat i znak, ali osoba ovde ima najbolju tendenciju da ispuni ostalo i zato ovo uzimamo kao najpoželjniji deo u znaku Device.

Poslednja, šesta pentada od 25. do 30. stepena je pod uticajem Marsa i ovaj deo nam je zanimljiv zato što je tu stepen pada Venere. Ovde živi nešto što izgleda kao drama u kojoj je Erigona, gde se dogodio neki prekid, neka jaka ljubomora zbog čega je Venera pala i izgubila ljubav. Nešto je oštro presečeno i taj deo vibrira, ostao je u fiziologiji a osoba je rođena sa tim. Sad mora prevazići ovog Marsa, to je kao jedna ljutnja, kao da smo ljuti na ljubav koja nas je nekada negde povredila i to je potpuno blokiralo mogućnost da se osoba otvori za ono što stvarno voli. Ta osoba na koju smo mi ljuti ili neko iz naše genetike je zapravo naša prava osoba, a mi ne znamo ko je i šta je. Ovde se samo vidi energija, ona se vidi u potencijalu ljubomore koja živi kod čoveka spram nečega i u meri u kojoj ona postoji, u datom trenutku će izleteti i imati tendenciju da bude jaka. Ako imamo nešto ovde u Marsovoj pentadi koja je u Merkurovom dekanatu, to je polje jakih principa, naročito ako imamo dobar odnos Marsa sa Merkurom, ovde je neko ko će vrlo lepo videti detalje, jasno razumeti mnoge stvari i biti vešt sa rečima. Ali, kada dođe do polja ljubavi, ove reči će taj emotivni deo iseckati veoma lako. Koliko je ovde potrebno da ova jaka muška priroda razume ovaj duboki, duboki, iracionalni ženski princip, to je kao kada bismo imali nekoga ko je u uniformi i ko ulazi u galeriju slika i treba da razume taj osećaj umetnosti i dubinu svega, jer dolazi iz potpuno drugog sveta. Ako on to uspe, ako može da spoji ta dva dela bez da to povredi, jer ovde je tako lako to osuditi, tako lako upucati osobu koja nije verna, pa je izazov toliko veći. Osoba ovde ima načina da prevaziđe sebe ako može da izađe iz svog intelekta i to je ono što je za Devicu najveći izazov, jer njoj je dat veliki dar inteligencije. Zbog toga bi ona trebala da je stalno zahvalna bogovima kroz službu nekome kako bi dopustila bogovima da i dalje idu kroz nju i da nose darove oživljavanja onog što je više od intelekta.

Fiziologija ili Devica je tako napravljena da kroz sebe može da propušta i kosmičku i božansku svest, ona stiče božansku svest u trenutku kad ostvari ljubav, kad ostvari sve ono što je dosta duboko. To je sposobnost opraštanja, sposobnost da se inspiriše nešto što prevazilazi nas i da se kao rezultat toga dobije božansko. Ovo je najinteligentniji znak koji postaje super inteligentan kada se oslobodi svoje inteligencije. Ako bi se vezao za svoju inteligenciju, on ostaje manje ili više tragičan u onoj meri u kojoj je to bilo sa precima. U meri u kojoj se oslobodi svoje inteligencije i bude u službi, prevaziđe sebe, on postaje srećan, ostvaruje potpuno božanstvo, postaje boginja Dika koja je tu bila i nešto izuzetno vredno. U sledećem koraku mora imati neki odnos i dokle god Devica voli nekoga za koga radi, a to ne mora uopšte biti u fizičkom odnosu i to je samo potreba da služimo nešto, ona ima ostvarenje u ljubavnom odnosu i partneru i time rešava jedan svoj veliki problem.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD