Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06.04. do 12.04.2020.

Budući smer kretanja svetskih tržišta deonica nije baš jasan, ali to ne znači da se nestabilnost iz prethodnih sedmica umirila. A to nam ipak nesto govori. Govori nam da investitori pažljivo odmeravaju prednosti i nedostatke ove nove recesije i mogući rok trajanja. Nisu uvereni da je za ekonomiju prošlo ono najgore. Niti su uvereni da dugoročno gledano, budućnost izgleda tako užasno, kako su mislili u periodu od 18. do 23. marta. Drugim rečima, naša ideja da će se izgledi sveta promeniti nakon četiri velike konjunkcije (20-31. marta) čini se da opstaje, barem na nivou investitora, ako ne i na političkoj sceni. Nivo histerije i anksioznosti, mereno indeksom VIX (VIX - tržišni indeks u realnom vremenu koji predstavlja očekivanu nestabilnost tržišta u narednih 30 dana. Prim.prev.) počinje da opada. Za tržišta akcija to je dobro, ako se ovaj trenutni pad zaustavi, a zatim povuče one maksimume iz poslednje dve nedelje. Veliko je „ako“, ali bar sada imamo „ako“, dok je pre prošle nedelje - pre početka konjunkcija - sve izgledalo kao propast i tama. Sada, izgleda da je samo pola sveta opsednuto idejom propasti i mraka. Situacija upadanja u rupu bez dna sada se čini kao da je do pola puna.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGORČNA RAZMIŠLJANJA

Serija od četiri važne konjunkcije (20. marta do 4. aprila) završiće se ovog vikenda. Odnosi se na konjunkciju Marsa i Jupitera 20. marta, zatim Marsa i Plutona 23. marta, Marsa i Saturna 31. marta, a čitavom konfiguracijom gospodari konjunkcija Jupitera i Plutona ovog vikenda, 4. aprila. U istraživanjima tržišta, znamo da je kraj ciklusa obeležen tendencijom opadanja, kao najteži i najizazovniji deo tržišnog ciklusa. Takođe znamo da je početak tržišnog ciklusa u duhu rasta.

Planete takođe kruže jedna oko druge. Njihovi ciklusi se završavaju i započinju aspektom konjunkcije, kada se posmatrano sa Zemlje čini da se planete na nebesima sjedinjuju. Takođe verujemo da su ciklusi u kosmosu u korelaciji sa ciklusima aktivnosti ljudi, što se zauzvrat često ogleda u cenama na finansijskim tržištima, poput akcija. Ciklusi aktivnosti ljudi su više psihološki. Ciklusi na tržištima su takođe psihološki (kolektivna psihologija, raspoloženje investitora), ali ponekad se stvarna cena akcija u nekom ciklusu sroza pre ili malo nakon opadanja kolektivnog raspoloženja. Ipak, primećujemo niske vrednosti na mnogim svetskim tržištima akcija tokom ovog perioda od 20. marta do 4. aprila kada su se četiri glavna planetarna ciklusa završila i potom započela svoje cikluse. Da vidimo da li će se najniži nivo koji se tada dogodio i zadržati.

Ove sedmice, u utorak 7. Aprila, Mars će se naći u padajućem kvadratu ka Uranu. Poput konjunkcije Jupitera i Plutona, ovo je aspekt prvog nivoa, što znači da ima najveću povezanost s primarnim ciklusima akcija. Konjunkcija Jupitera i Plutona ima korelaciju od 88% u odnosu na primarne cikluse DJIA u periodu od 11 trgovinskih dana. Opadajući trigon Marsa i Urana ima 77% istorijsku povezanost s primarnim ciklusima u roku od 13 trgovinskih dana. Takođe napominjemo da će Merkur 10. aprila iz Riba preći u Ovna, što je pokazatelj za koji nekoliko profesionalnih astrologa veruje da će se podudariti sa znacima promena (na bolje) u ratu protiv novog koronavirusa. Ostaće u Ovnu do 27. aprila, nakon čega će se pridružiti Suncu i Uranu u Biku. Čini se da se nazire jasnije sagledavanje i poslovična „svetlost na kraju tunela“. 

Nakon toga, usmerićemo pažnju na period od 10. do 20. maja, kada se Venera, Jupiter i Saturn okreću retrogradno. Venera i Saturn su posebno značajni za finansijske cikluse tržišta (preokreti trendova). Ili će se naše kolektivno ponašanje sa ciljem prekidanja epidemije do tada pokazati kao isplativo, ili ćemo početi da se osećamo zadovoljno čime se vraćamo na staro. Pluton je i dalje u Jarcu i biće uključen u tri konjunkcije sa Jupiterom do 12. novembra. Verovatno ćemo uskoro videti napredak kao rezultat naše kolektivne žrtve, sprovedene na osnovu zabrinutosti za naše zdravlje i sigurnost naših bližnjih. Kombinacija Jupitera i Plutona nagoveštava da bi trebalo da do kraja godine održavamo ovaj novi način socijalizacije. Retrogradna kretanja od sredine maja ukazuju na moguće iskušenje naših lidera da prerano proglase pobedu nad vidusom, a ako ne nastavimo sa primenom zaštite, koju smo taman počeli ozbiljno da shvatamo i koja počinje da pokazuje pozitivne rezultate, mogli bismo biti u opasnosti od recidiva.

Pluton u Jarcu u konjunkciji sa Jupiterom: njegova poruka je da se neophodne “ekstremne mere” shvate ozbiljno. Svesno istrajte u ovim reformama životnog stila i zdravstvene zaštite, čak i nakon što se pokaže da je najgore prošlo ili nakon suočavanja sa teškim posledicama. Pluton predstavlja duboko i sveprožimajuće iskustvo, opasno po život i(li) transformišuće kada je u bliskom kontaktu sa drugim planetima, u zavisnosti od vaših izbora. Nije vreme da budete arogantni ili zadovoljni, već ponizni i oprezni, uvek pokušavajući da shvatite lekcije koje vam ovo iskustvo nosi. Pluton nikoga ne pušta neoštećenog i isceljenog dok se ne dogodi istinska transformacija ponašanja i stava, kolektivno i individualno. Ali, jednom prilagođen i usvojen, put kojim nastavite može biti izuzetno moćan i koristan.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD