Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

23. - 29. IV 2012

Prošle nedelje, na berzama se nastavila trgovina u prilično uskom opsegu, možda je to odraz nesigurnosti oko budućih ekonomskih kretanja pod uticajem Marsa koji je promenio pravac. Početkom prošle nedelje je, ipak, bilo malo uzbuđenja oko berzanskih indeksa. Dow Jones Industrial Average je, na primer, u utorak, naglo skočio skoro 200 poena, i izgledalo je kao da je spreman da skočiti na novi godišnji maksimum. Tržište američkih državnih obveznica je takođe, u ponedeljak, 16. aprila, dostiglo novi maksimum ciklusa. Ali onda, tipično za principe aspekta Urana i Plutona, vesti o još većim dužničkim problemima u Španiji i nesigurnosti francuskih izbora naterale su investitore da istog trenutka postanu oprezni. Do kraja sedmice nije bilo sličnih kretanja, kada su u pitanju akcije ili državne obveznice. Sunce je upravo ušlo u spori znak Bika, tako da, za sada, možemo samo čekati da vidimo šta će biti.

Prošlog ponedeljka evro je pao na 1.3000, ispod gornje granice potpore - “vrata i ramena” formiranog grafikona, i izgledalo je kao da je spreman da se nasuče. Ali onda, iznenada - i u skladu sa Marsom koji menja pravac kretanja - evro se preokrenuo i dokazao da je njegovo tržište prošle nedelje bilo jedno od jačih. Pomislili biste da bi to pomoglo zlatu i srebru, ali to se nije dogodilo. Zlato je u četvrtak palo nazad na 1631, nedaleko od svog nedavnog minimuma od 1613, 4. aprila, koji je bio važan kritičan datum preokreta. Ali se i posle toga još uvek borilo i nije uspelo da zatvori nedelju tako što će ponovo skočiti iznad 1650.

Sve u svemu, moguće je da je prošle sedmice nekoliko berzi napravilo značajno dno ili vrh posle koga su cene počele sa preokretom. Ali dosadašnja reakcija na ta dna i vrhove nije bila dovoljno impresivna da bismo sa sigurnošću rekli da je zaista počeo preokret. Možda će mlad Mesec u Biku u subotu, 21. aprila, postaviti nove trendove koji će biti očigledniji. Uostalom, Bik vlada novcem i imovinom, a mlad Mesec predstavlja novi lunarni ciklus. Ideja je da nove aktivnosti započnu za vreme mladog Meseca i da se nastave za vreme punog Meseca, dve nedelje kasnije. Ovo je rastuća faza Meseca. Ponekad i na berzama ovo radi kao kratkoročni trend, posebno u odsustvu drugih geokosmičkih faktora.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Trenutno i u naredne 4 nedelje na nebu neće biti geokosmičkih dešavanja. Sunce će napraviti trigon sa Marsom 23. aprila, a zatim trigon sa Plutonom 29. aprila, ali naša proučavanja objavljena u Trećem tomu knjige iz serije Stock Market Timing (Određivanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi), ovo ne klasifikuju kao Prvi nivo (najjači) konstelacija. Ove konstelacije su Drugog nivoa, i one mogu da imaju veze sa kratkoročnim oscilacijama na bilo kojoj berzi. Ali, u naredne četiri nedelje, za mogućnosti kupovine i prodaje, kao brokeri, više ćemo se oslanjati na solarno-lunarne kombinacije. Ove solarno-lunarne vrednosti možete videti svakodnevno na vrhu našeg sajta na www.mmacycles.com za berzanske indekse i srebro. Sve sa ponderisanim vrednostima preko 120 ima veću verovatnoću nego što se očekivalo u korelaciji sa izolovanim maksimumom ili minimumom u odnosu na koje su se ove berze preokrenule za najmanje 2,5%.

Za sada to ne znači da će se berze, gledajući duži period, kretati sporije. Ako novi trend zaista započne u roku od nekoliko dana od kako Mars krene direktno 14. aprila (a to je sasvim moguće, pod uticajem direktnog Marsa), onda se ovi trendovi mogu nastaviti bez mnogo prekida sve do sledeće velike geokosmičke konstelacije, a to će biti Venera koja 15. maja kreće retrogradno. Razmišljajte o tome na ovaj način: Najmoćnije geokosmičke konstelacije su poput magneta. U ovim magnetnim zonama berze se ili oporavljaju ili padaju. Na taj način one iscrpljuju svoju energiju i preokreću se u suprotnom smeru. Sledeći visokoenergetski geokosmički period ili magnetna zona je 15. maj. Od sada do tog perioda berze mogu biti “povučene” u jednom ili u drugom smeru.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Naši čitaoci su prošle nedelje pitali da li je g. Merimen uložio dovoljno napora da izleči svoj problem sa vidom i duplom slikom koju ima, što je počelo krajem novembra 2011. Dosta stvari je učinio, ali očni lekar je rekao da bi vid trebao da se popravi za oko 90 dana, sam od sebe. Nije postojalo ništa što je trebalo da se uradi jer operacija nije bila potrebna. Vid je počeo da se popravlja za 95 dana

Ipak, bilo je nekoliko stvari koje je sam uradio, a koje su verovatno pomogle poboljšanju vida. Homeopata Ruta Graveolens, koju je preporučio jedan MMA pretplatnik, pomogla mu je kod smanjenja naprezanja očiju pri radu na kompjuteru. Vežbe za oči i korišćenje Pinhole naočara koje je preporučio drugi pretplatnik pomoglo je da ojačaju mišići oka. Drugi očni lekar je savetovao g. Merimenu da skloni pogled sa kompjuterskog ekrana na svaka tri minuta, da bi se izbeglo naprezanje očiju, kao i da ne radi više od sat vremena bez pauze. Verovatno su mnogo pomogli i dodaci ishrani koje je uzimao. Zanimljivo je da je, kada je ta dupla slika počela da se povlači i kada su g. Merimenu oči počele da se vraćaju u normalu, očni lekar utvrdio da se njegov vid zapravo poboljšalo po prvi put u mnogo godina. Ponovo mu se vraća vid, iako još uvek vidi duplo kasno noću u toku vožnje.

Možda je interesantnije za one koji proučavaju astrologiju je da je progresivni Merkur g. Merimena (planeta koja je vladar njegovog horoskopa) upravo krenuo retrogradno u znaku Riba u 6. kući bolesti, baš one nedelje kada je počela distorzija oka. Merkur je retrogradan otprilike svaka 4 meseca (obično nešto kraće), i to traje oko 19 - 24 dana. Period između okretanja direktno i sledećeg retrogradnog perioda je oko 88 - 101 dana. U astrološkoj tehnici sekundarne progresije, svaki dan posle rođenja je ekvivalent jednoj godini života. Zbog toga će, većina ljudi, jednom u životu imati period od 19 - 24 godine kada će progresivni Merkur biti retrogradan. U horoskopu g. Merimena, ovaj period je upravo počeo i trajaće 22 godine.

Šta znači kada u vašem horoskopu progresivni Merkur krene retrogradno? Jedna od stvari može biti da se vratite pitanjima koja su bila aktuelna u poslednjih 19 - 24 godine, koje treba da razradite ili ponovo aktivirate što uključuje Merkur, planetu komunikacije i učenja. U slučaju g. Merimena, to znači da će verovatno biti prepisivanja i ažuriranje svih knjiga koje je napisao u proteklih 22 godine (zaboga, da li to stvarno mora da se uradi?). Ali osim toga, smatramo da on ulazi u novu fazu života, gde će predavati i biti mentor drugima, kada je u pitanju metoda određivanja najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi, koju je on razvijao u protekle 22 godine. Ideja je da početkom 2013, g. Merimen započne 2-godišnji program za početnike, za oko 10 studenata. G. Merimen se iskreno nada da će moći da ih obuči ovoj jedinstvenoj metodologiji određivanja najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi i berzanskim analizama, čemu je posvetio svoj život radeći na istraživanju i razvoju.

Uostalom, šta je za Jarca svrha života, ako on ne može da stvori rad koji će se nastaviti i posle njegove evolucije na viši nivo svesti?

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD