Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Mlad Mesec u znaku Ovan

MLAD MESEC

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad Mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju, kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Veoma je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, šema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave - uviđajnost i ne primanje k srcu je rešenje, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

VATRENI ELEMENT – Mesec u znaku Ovna

Veoma izražena osećanja, drama, raspaljena vatra osećanja i animiranje su ključne reči. Ovde neki ljudi osete kao da im se drugi kače na energiju, zato pazite, čistite se redovno. Vreme i tačnost mogu biti malo iskrivljeni ovih dana, naročito u odnosu na članove porodice. Višak emocionalne energije kanališite kroz fizički izraz, vežbajte, pokažite ljubav, sagorevajte svoju energiju na najdivniji konstruktivni način. 

Posmatrajući i proučavajući gde se energija kreće primetićemo da se određeni deo vitalnosti uputio mudro, ali takođe određeni deo je izgubljen. Možda se osećamo umorno, ali iz dobrog kreativnog razloga ili možemo osećati puno energije koja se širi unutar nas ali se stalno usmerava u ispunjavanje zahteva drugih ljudi. Često je ovo slika Meseca u znaku Ovna. Izuzetno je važno znati da zdrava upotreba energije otvara potpuno nove puteve avanturi, dok negativni izvori energije, loše usmeravanje, uvek završavaju u slepoj ulici. 

Pronaći izvor energije, pravi način kako da je negujemo i uzgajamo, kako da je očuvamo i kanališemo je glavni duhovni zadatak Mladog Meseca u impulsivnom, zaljubljenom u život i akciju znaku Ovna!

Svaki pravi MAG zna da je tajna MAGIJE u veštom korišćenju ŽIVOTNE ENERGIJE!

Kako odlučimo, odaberemo da usmerimo svoju energiju, to će postati sila, snaga koja oblikuje naš život!

Kuda teče naša energija?

Lagano, nigde ne žurimo, period Meseca u znaku Ovna traži preciznost dobijenu strpljenjem i ako sve u nama plamsa i buja... Pretvoriti energiju u željenu kreaciju, magija je ovog perioda.

Mi smo mađioničar svog života! Gde god odlučimo da uputimo svoju dragocenu energiju tamo će se sigurno dogoditi magija koju mi biramo! Naš je tok, ali i obala je tokom određena. Sa Mladim Mesecom u znaku Ovna naš život počinje ponovo, iznova možemo da biramo šta ćemo da živimo!!

PREPORUKA ZA MLAD MESEC U ZNAKU OVNA

Mesec je u znaku započinjanja, u Ovnu, pa hajde da započnemo neki ritual, neko posvećivanje, poklanjanje svetog dela nas, naše pažnje svetoj celini, nama, našem biću. Mesečeve mene ili mesečev ples predstavlja svojevrsno ponavljanje. Igrom uz Mesec, ponavljanjem, dovodimo se u ritam, ritam Meseca ritam naših potreba. Da bismo ovaj spoj učinili lakšim uvodimo rituale. Najbolji ritual Mladog Meseca je onaj koji sa zadovoljstvom možemo da ponovimo svakog puta iznova i iznova. Primenom ovih rituala suptilno ulazimo u sklad sa ritmom svoje duše. Praktikovanjem ovog plesa već nakon godinu ili dve primetićemo kako postajemo zadovoljni, zaokruženi i uzemljeni. Možemo odabrati mali ritual sami za sebe, važno je da to što odaberemo bude lagano da ponavljamo svakog meseca, sa malo pažnje i mnogo zadovoljstva. Odaberimo za sebe onaj ritual, onu aktivnost koja je tako jednostavna da ćemo je činiti čak i kada to "ne želimo", "mrzi nas".

Kako je voda veoma osetljiv medijum, može da primi, zadrži i da prenosi energiju, a Mesec ima poseban odnos sa vodom kao glavni pokretač naših unutrašnjih i spoljašnjih plima i oseka, praktikovanje rituala sa vodom je moj izbor poslednjih 10 godina. Ritual sa vodom u periodu mesečevih mena može značajno povećati naš energetski senzibilitet i omogućiti nam taj fini dodir, zagrljaj nas sa stvarnim potrebama naše duše, sa istinom. Voda postaje magični napitak, čarobni čistač i iscelitelj, energetsko gorivo, tečnost za zalivanje, rast i cvetanje!!!

Postoji nekoliko vodenih rituala. 

- Vodeni dan kada 24 sata konzumiramo samo prečišćenu vodu, 

- Ritualno se kupamo sa određenim biljkama ili soda bikarbonom 

- Pripremamo vodu za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće Mesečeve mene.

PREČIŠĆENA ENERGIZOVANA VODA - Priprema

Na dan Mladog Meseca pripremimo potrebnu količinu prečišćene vode. Nakon noći Mladog Meseca, između izlaska Sunca i podneva postaviti staklenu posudu (flaša, tegla..) prečišćene vode na sunčevu svetlost, neka se tako puni energijom sve dok ne zađe Sunce ili 4 sata minimum. Zatim ovu vodu ostaviti na hladnom, tamnom mestu. Možemo je koristiti svakog dana, u piću, u kuvanju, za umivanje, za zalivanje cveća....

Takođe možemo naznačiti vibraciju znaka u kom se Mesečeva mena odvija tako što ćemo upotrebiti obojeno staklo ili filtriranjem sunčeve svetlosti kroz prozirni papir u boji ili svili.
Kako ovaj Mlad Mesec pleše razigrano kroz znak Ovna koji vlada glavom, licem, mozgom, energijom, vitalnošću njegova solarizovana voda će povećati hrabrost, vitalnost, doneti  pobede, ojačati nove početke, olakšati depresiju, podržaće nas dok se podižemo.

Univerzalno prihvaćena boja za znak Ovna je crvena. Uvek prvo podesimo sebe i zapitajmo se koja je to boja koja je baš nama potrebna?? Možda pronađemo da je druga boja nosilac potrebne energije za nas u datom periodu, prihvatimo sa lakoćom ovaj svoj osećaj. Lunarna voda može delovati stimulativno na intuiciju, produbiti i proširiti spektar naše čarolije, naših stvarnih mogućnosti.. Možemo početi da "čujemo vodu" ili da "vidimo boje". 

VODENI DAN - kako bi bili protočniji, vedriji i sjajniji, idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda pre svega, prečišćena. 24h piti samo vodu, ili kako odlučite, dalje su preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće..protočnost je ključna u ovom radu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Izbegavajte namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.

TEMELJNO TUŠIRANJE sa jasnom namerom oslobađanja sodom bikarbonom, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru 

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, obilato, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba) 

ODABERITE MUZIKU za ovaj dan, onu što budi, što doseže daleko, što podseća na pokret

ŠETNJA prošetati napolju, bez previše zamaranja 

MEDITACIJA - dodirnite svesno balans sopstva na novom nivou kako bi mogli da ga prepoznate. Tokom meditacije pažnju treba posvetiti uklanjanju blokada koje postoje na našem putu, otključavanju i otvaranju kapija za sledeći korak u budućnost, za konekciju na obilje i prosperitet. Ukoliko postoje strahovi od napretka, tada valja meditirati sa temom za ohrabrenje i podršku našeg srca u ovim vremenima promena. Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! 

NAPRAVIMO BOLJU VIZIJU - Pogledajmo iz ptičije perspektive.. ispred, u daljini, gde bismo želeli da stignemo 28 dana od sada? Koje su to promene koje bi želeli da vidimo? Šta bi voleli da pokrenemo, a šta da smo završili? Slika je već mnogo jasnija, odredište je lakše vidljivo! Sada pogledajmo kako se sigurno lagano krećemo, koračamo ka odredištu, sa poverenjem i lakoćom.. mi ulazimo u željenu aktivnost (bilo koju) sa entuzijazmom i ljubavlju. Zamislimo procvat cveća i drveća u našem vrtu, širenje i napredak u poslu, produbljivanje razumevanja ili procvat odnosa..... Obratimo posebnu pažnju koliko je sveža voda naših izvora, koliko je penušava vitalna i radosna... koliko je čist i osvežavajući vazduh naše planine uspeha. Pogledajmo, ovim prizorom se i priroda puni životnom snagom.... osetimo da smo deo te energije..! Vidimo sebe kako mudrije upotrebljavamo svoju vitalnost. Vidimo sebe kako puni elana, odlučno koračamo ka ostvarenju naših snova.

YOGA POLOŽAJ - Najpre preporučeni položaj je VIRABHADRASANA II (Ratnik II) predstavlja jakog ratnika koji čvrsto stoji na zemlji sa svojih hiljadu nogu i ima hiljadu ruku da se brani. To je upravo ono što treba da osetimo u ovom položaju – snagu i stabilnost. Položaj  Drvce, pozdrav Suncu, Upijač pomažu nam da razvijemo snagu unutar svog mira. Koja god da je vaša odabrana pozicija bilo bi super da je radite svakog dana tokom ovog meseca. Dobro je svaki put pažljivo pratiti šta se dešava unutar nas, unutar ovog oblika. Takođe, dobri su i svi drugi položaji u vezi sa balansom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD